- 4 Ağustos 2014
- 7.264
- 10.867
- 298
Yani Zayıf olur laf ederler kilolu olur laf ederler.Kilo konusunda herkes gerçekten bilip bilmeden yönlendirmeye çalışıyor.
Benzer şeyleri de ben yaşadım, tabi benim ki biraz farklı:) Oğlum 3 kg dünyaya geldi, ilk 20 gün doğum kilosunu yakalayamadı, dr böyle devam ederse mamaya başlayacağız deyince, ben ne yedim, ne yedim kilo olsun diye
Kv sağolsun bu konuda hep yardımcı oldu ve oğlum çok güzel kilo almaya başladı anne sütü ile, ben genelde sütün kalitesini artıran şeyler yiyordum.
Sonra oğlum çok güzel kilo aldı, her ay normal alması gereken kiloyu geçiyorduk, çevremde bu seferde sen mama filan mı veriyorsun, kilosu fazla değil mi denmeye başlandı.
Hayır arkadaş ben mama vermedim, çocuğa kilo tutsun diye muhallebi de yapıp yedirmedim, ben doğumdan çıktıktan sonra kilo alan annelerdenim:))
Sırf o anne sütünden mahrum kalmasın diye, en azından 6 ay içebilsin diye ben yediklerime dikkat ettim, çok yedim:)
Şimdi de tutmuşlar ek gıdayı fazla mı veriyorsunuz, hayır efendim fazla vermiyorum, hala en temel besin kaynağımız anne sütü, sonra ek gıda, doktoru da öyle dedi, anne sütünü ikinci plana atmayın ek gıdaya geçince dedi.
Şu an 10 kg üzerinde ayına göre üst sınırda bir bebek, boy ortalama yaşıtlarına göre, fakat böyle diye bana çocuğa diyet uygula diyenleri de duydum, yahu zaten diş çıkarma döneminde yemediği günler, sütü ağzını açamayıp içemediği günler oluyor, daha yürümüyor, o kiloyu zaten korumayacak, kilo alımı artık daha yavaş zaten
Yok kilolu o yüzden daha poposunu kaldırıp yürümeyez, yok bunun dişleri erken çıkmış çabuk dökülür, size ne arkadaşım size ne
Siz ne demeye çocuğumun geçmişini bilmeden yorum yapıyorsunuz
Kızıyorum böyle insanlara...
insallah csnim cok sagolCanım çok geçmiş olsun. İnşallah biran önce atlatır ilaçları iyi gelirde hastaneye yatmaz. Ve inşallah sizlere Geçmez.
Sagol canim biz evde daha hic klima acmadik ona ragmen hasta oldu evde baska birine gecmez insallah@yaz yagmuru çok geçmiş olsn. İzmire gelin gittigim ilk yıl klimayı hiç kapatmadan önünde yatıyordum. 15 gün resmen hiç kapatmadık. Tabi sonra ben kötüleştim ve zature başlangıcı oldm. İlaçlarla düzeldm çok şükür. Oğlunda en kısa zamanda düzelir inş.
K kaapi ben tetatoz aşısını 5doz olarak vurduruyorum. İlk sorduğumda bebegin doğum esnasında herhangi bi tehlikeyle karşılaşmasını engellemek için demişlerdi. Sonrası için bişey demediler.
Bu arada @Akaibu uyarı almadanmı banlanmış acaba. Kötü bişeyde dememişki önemli olan sağlıklı olması diyen daha bi tane konyalıyla karşılaşmadım demek kötü bişey degil ki. Çok ilginç.
İnsallah canim cok sagolyazyagmuru cok gecmis olsun ins toparlar hemen
Bdv ne ki canim?@Akaibu nun son mesajlarina baktim da sanirsam bdv deki yorumundan dolayi almis cunku mesajini bi daha okudum bence de bisy dememis konyalialr icin
Ben de bugün özene beEne nohut haşladım öğlen faydalıdır yesin diye ilk lokmada daha önce yedikleri de dahil kustu. Gerçi balgamını da attığı için bu kusmasına üzülmedim :) ama akşam kendimize yaptığımız fasülye yi bi kase yedi. Sanırım özel şeyler istemiyorlar ama ben de bize yaptığımız salçalı yemeği vermek istemiyorumBu çocuklar 4 bilinmeyenli denklem gibi. O kadar sebzeli, tam buğday unlu makarnalar verdim hepsini ağzından çıkarttı. Bugün biz yerken çubuk makarna verdim severek yedi.
denemeye başladık canım eline meyve ekmek fln veriyoruz yalıyo tükürüyo ama devam edices şimdilik kusturmamak için çok zorlamıyoruzyok canım bılıyorum kuzunun kusma problemınıde hanı alıstırma anlamında dedım , kendı belkı elıne alırsa ole haıften ısırırr yada sadece emerse ole ole belkı alısır hanı puturlu seyler yemeye dıe dedım canım . (hanı sen vermeden kendı ole elıne alıp bakıcak ıncelıycek vs vs )
cok gecmıs olsun canım işallah eceye gecmezz, nasıl oldu bu yaz vaktı zaturreee yavrum yaa, soguk su falan mı ıctı terlı terlıı. işallah hastaneye yatmaz, her anlamda senın ıcın cok zor olur canım acıl sıfalar
yok canım konyalılar ıcın banlanacagını sanmam. her yazdıgımızı kelıme kelıme ınceleyecek zamanları dahası personellerı mı var bu k.k nun. hıc sanmam. ( he bırısı gorup sıkayet ettıyse o baska ) kaldıkı ole hakaret vs falan etmemıskı
Bir derdim var konusun da kk da hayatin icinden basliginin altindaBdv ne ki canim?
tabı canım verın elınee, o yalar tukururr , atar ama ıllakı bazılarını sever kemırır, sonrada parcalar yemek ıster, sonrada alısırrr işlalalhh :)denemeye başladık canım eline meyve ekmek fln veriyoruz yalıyo tükürüyo ama devam edices şimdilik kusturmamak için çok zorlamıyoruz
@Akaibu ya nolmuş ya neyseki geçici kendisini pek sevdim ben kötü bişi yok o postla ilgili değildir heralde
valla gece gece oturdum o konuyu okudum, ne bıcım ınsanlar varr yaa , sasırdım kaldımmBir derdim var konusun da kk da hayatin icinden basliginin altinda
Ben de bugün özene beEne nohut haşladım öğlen faydalıdır yesin diye ilk lokmada daha önce yedikleri de dahil kustu. Gerçi balgamını da attığı için bu kusmasına üzülmedim :) ama akşam kendimize yaptığımız fasülye yi bi kase yedi. Sanırım özel şeyler istemiyorlar ama ben de bize yaptığımız salçalı yemeği vermek istemiyorum
denemeye başladık canım eline meyve ekmek fln veriyoruz yalıyo tükürüyo ama devam edices şimdilik kusturmamak için çok zorlamıyoruz
@Akaibu ya nolmuş ya neyseki geçici kendisini pek sevdim ben kötü bişi yok o postla ilgili değildir heralde
Kizlar ben kizimi hergun banyo yaptiriyorum dusakabinde yikiyorum bir ayi geckindir kuvette zor oluyodu banyo da sorun cikartmiyo vucudunu bi kere falan sungerle yikiyorum basini da oyle bi kere sampuanla yikayip cikiyorum acaba hergun sampuan kullanmak sorun olur mu yada basini bigun sampuanlayip bigun ara verip oyle mi yikasam kafama takildi hergun banyo yaptiran anneler bu arada kullandigimiz sampuan bubchen
Nasıl bir heyecan değil mi, şimdi bile aklımıza geldikçe kıpır kıpır oluyoruz:)) iyi ki varlar, Allah evlatlarimizla sinamasin bizleri.Geçen yıl bu saatlerde karnıma giren hafif ağrılar Yüzünden uyuyamıyor yatakta dolanıyordum. Kızım Gökçemm anne ben artık burda sıkıldım kucağına gelmek istiyorum diyordu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?