• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Yine doldum yahu. Hayatta hep tırnaklarimla kaziyarak bi yerlere geldim cok calistim basardim meslek sahibi oldum ailemden hic maddi yardim gormedim evlendim annemm taki takmadi cocugum oldu annem bisey almadi lafta soyluyor bi bilezik borcum var diyo guya. Kardesim evlenirken annem bana oda takimi hediye et dedi. Babam rahatsiz babamdan bisey bekleyemiyorum zaten. Sukur simdi hic bir seye ihtiyacim yok ama insan üzülüyor. hamileyken çocuğunu bana getirme bakmam dedi bende simdi istese bile isim dusunce goturmuyorum. Off doldum yine Allah kimseye muhtac etmesin annemi basimizdan da eksik etmesin
Maşallah sana herşeyi allahın izni ile kendin yapmışsın kimseye muhtaç olmadan rabbım guc versın eşinle evladınla huzurla yaşayın gençliğin tadını çıkarmak lazım ben sıkılınca inşirah suresını okurum tavsiye ederim canım

Aynen bizim durum bakalım ne olacak
Arkadaşın dediği gibi melek gibi bir eşin var kıymetını bil bilmiyorum aranızda gecen sıkıntıyı ama bu sefer sen dene nolurki artık bizim gurur yapacak durumumuz yok çocular tüm gerginliği hissediyorlar yani yanlarında yüksek sesle kavgayı demiyorum bile anne baba huzursuzluğunu anlıyorlar

M mutube nasılsın canım hala sıkılıyomusun belki alışmıssındır yada evine döneceğin günü düşün rahatlarsın inşaallah ben 3 gün kaldım dayanamadım allah kolaylık versin

Bizim işyerınde tadilat var eşim zaten 12 de geliyordu şimdi 2 gecedir yüzünü görmüyorum biz uyurken gelıyo uyandığımızda yine yok allahtan işyerimiz aynı sitede de balkondan görüyoruz birbirimizi allah herkese hayırlı bol kazançlar versın inşaallah

biz de 24 te calstryorz canm

Ben sirf o yuzden yemekli misafir kabul etmiyorum.emre bana yapisik zaten kalabalikta hic durmuyo:KK43:evi temzlerken bile kirk takla atiyorum.yarm saatlik is iki saati buluyo
Bugun burası 35 dereceydi sıcaklık size allah yardım etsın cnm burası nemli olduğu için 2 katı hissediliyor

aynen cok sicak gunduz bi sekilde idare ediyoruz ama aksam istiyo bazen dolasmaya cikiyorz gerek kalmiyo bu aksamda yemege gittik bayramda esim calisti izin yoktu aksamlari da restoranti var ark orda calisti gece 2de geldi sabah 7de ise gotti falan dedim o kadar paraliyosun kendini bi hovardaligi hakkettik biraz tuzlu oldu ama olsun ucumuze de iyi geldi eylulden beri dogru duzgun biyere gitmedik mutlu mesutuz anlicaniz :)

aynen cok sicak gunduz bi sekilde idare ediyoruz ama aksam istiyo bazen dolasmaya cikiyorz gerek kalmiyo bu aksamda yemege gittik bayramda esim calisti izin yoktu aksamlari da restoranti var ark orda calisti gece 2de geldi sabah 7de ise gotti falan dedim o kadar paraliyosun kendini bi hovardaligi hakkettik biraz tuzlu oldu ama olsun ucumuze de iyi geldi eylulden beri dogru duzgun biyere gitmedik mutlu mesutuz anlicaniz :)
Afiyet olsun canim iyi yapmissiniz arada istiyor bir degisiklik

Slm kizlar Elif ece yi bugun goz doktoruna goturdum gozdeki kanla ilgili onemli degil dedi gecer bir hafta icinde dedi goz muayenesi de yaptirdim muayene sonucunda dr ailede miyop var mi dedi cocugun sanki miyop gibi dedi bir yil sonra tekrar getir dedi canim sikildi acikcasi olmazsa bir iki ay sobra baska bir dr gotureyim diyorum
Bencede çok küçük daha hemen nasıl anladı ki. Sonuçta harf falan okutuyorlar böyle nasıl anladı acaba.

Alıntılayamadan direk daliyorum.
Oncelikle gecmis olsun herkese bayram bize de yaramadi gez gez cocuk aliskin olmayinca grip gibi oldu. Az oksuruk cok istahsizlik. Benim kiz kaza orucu tutuyor sabahtan beri bisey yemedi.
benimde dis etlerim agriyor yakladik 1 ay once on ust iki disime dolgu yapılmıştı 1 aydir dis etlerim agriyo sprey verdi gecmiyor.
Bizde bayramda harclik topladik kp gorumce nakit verdiler aslinda zenginler daha fazla olabilirdi ama simdilik idare eder. Kizima harcliklariyla elbise alacam.
Birazdan yemege annemler erkek kardesim ve nisanlisi gelecek. Biber dolma, tavuklu corba, pilav, guvec(esim yapti), salata az da kiymali borek var yeter insallah. Birde bugunu atlatsaydim yarindan sonra dinlenecem. Ben hazirliklara devam edeyim . Cok uykumda var gerginim biraz.
Bu arada gecmis bayraminiz mubarek olsun
İkinizede çok geçmiş olsn. Bi an önce iyileşirsiniz inş.
Kizlar bayramin 1. gunu gorumceye gittik kv oradaydi kv kizimi gorunce bagirmaya basladi guya seviyor her defasinda ayni seyi yapiyor cocuk korkup agliyor bana yapisiyor hic kimseye gitmiyor oysaki ondan once annemdeydik Ece cok mutluydu yigenlerimin pesinden gidip onlarla oynadi hic bana yapismadi neyse gittigimizde kaynimgil ve diger gorumcem vardi Ece kucagimda esimin yanina oturdum gorumcemin kocasi bana nasilsin demis ben hic duymamisim esim kac kere bana seslenmis duymamisim en son enistesine bos gozlerle baktim nasilsin dedi adamcagiz tekrar iyiyim sen nasilsin dedim esim daha sonra anlatti diymadigimi orada bile fark etmedim esim diyor sen de az degilsin kafanda kimbilir ne tilkiler geziyordu ne tilkisi cocugum korktu moralim bozuldu dedim ayrica kv nin ikinci bombasi esimin cocukluk askini ballandira ballandira ogullarima anlatmasiydi esime eve gelince dedim ki benim annem sana benim eski asklarimi anlatsa ne yapardin ne hissederdin dedim cok kizardim dedi ama senin annen surekli bunu yapiyor dedim ama benim annemin kafasi normal degil dedi bu oadin beni delirtcek kizlar dayanilacak gibi degil gorumcem defalarca anne sus dedigi halde devam etti anlatmaya
Şaka gibi eski sevgilisini nasıl anlatabiliyor sana. Valla kv ni sevmemekle çok haklısın.
Bizde hic keyif almadik bu bayramdan :KK43: yazlik evimize gittik kvlerle yatili misafirler geldi. Kizimla hic ilgilenemedim oglumda ne yedi ne uyudu ne durdu ne kendi rahat etti ne de bana rahat verdi. Esime bir daha asla baskasiyla gitmeyecegimi soyledi.
Yatılı misafir gerçenten çok zor. Bide üstüne çocukla uğraşmak çok zor.

Biz klimalari korkarak aciyoruz ama abimin esi yeni dogmus bir bucuk aylik bebekle klima kullaniyormus sok olduk esim hasta edersiniz cocugu dedi asil acmassam hasta olur cok sicak dedi :KK57:
Bence klima açmak için çok küçük. Bebekler için ilk kırk gün anne karnındaki sıcaklığı özler derler. Ben geçen sene inanılmaz sıcaklanmıştm ama yinede bi kere bile açmadım. Gerçi hala açmıyorm ev çok serin.
A apriori11 hoş geldin. Açık hava açıktırır ya azadın da iştahı açılmış maşallah. İnş.hep böyle devam eder. Bende küslügü çok uzatma derim. Bu sefer de yaptığı herşey sana batacaktır. En yakın zamanda barışırsınız umarım.
@minnakkartal ateşi çok da yükselmemiş diş mi acaba.

Yine doldum yahu. Hayatta hep tırnaklarimla kaziyarak bi yerlere geldim cok calistim basardim meslek sahibi oldum ailemden hic maddi yardim gormedim evlendim annemm taki takmadi cocugum oldu annem bisey almadi lafta soyluyor bi bilezik borcum var diyo guya. Kardesim evlenirken annem bana oda takimi hediye et dedi. Babam rahatsiz babamdan bisey bekleyemiyorum zaten. Sukur simdi hic bir seye ihtiyacim yok ama insan üzülüyor. hamileyken çocuğunu bana getirme bakmam dedi bende simdi istese bile isim dusunce goturmuyorum. Off doldum yine Allah kimseye muhtac etmesin annemi basimizdan da eksik etmesin

Amin canım...
Annen neden öyle davranıyor peki?yani var mı bir sebebi yoksa huyu suyu böyle mi?bazı insanların huyu böyledir ya çünkü..elbette ki üzücü bir durum,daha hamileyken sana "getirme bakmam" demiş..gerçi iyi niyetle de söylemiş olabilir,o an nasıl söylediği önemli..ama bende senin yerinde olsam senin gibi davranırdım,cidden ihtiyacım olsa bile asla arayıp gel bak falan demezdim..

Hava cok sicak az once Ecekalkti su gibi olmus badisi degistirdim yastigi bile islanmis tersini cevirdim cocuk bile huzursuz sicaktan:KK43:

Aaay cümlenin içinden cımbızla çekmiş gibi olcak ama yastık kullanıyor musun?ben hâlâ kullanmıyorum + kullansamda max 1 saat yatar yastıkta..yatağı dolanıyor Efe uyurken..deli yatıyor..yüzüstü,yan,yarı yan,sırtüstü her pozisyonda..yastık kaybolur gider..

Biz klimalari korkarak aciyoruz ama abimin esi yeni dogmus bir bucuk aylik bebekle klima kullaniyormus sok olduk esim hasta edersiniz cocugu dedi asil acmassam hasta olur cok sicak dedi :KK57:

Sakınan göze çöp batar misali onlar sakınmıyor ya hiçbişeycik olmaz..ama bebeğide nasıl alıştırırsan öyle gider diye düşünüyorum..yani şimdi klima açılmasın o bebek rahat etmez hatta hasta bile olabilir..

@minnakkartal bence yarin hemen gotur gecikmesin bence belki de dis degildir canim emin olursun
doktoruyla konuştum canım calpol ibufen dönüşüm yapıyorum dedim üç gün de geçmezse yada 39 dan çıkarsa getir dedi dün gece ateşi 38.5 oldu ama ev feci sıcaktı gece mece dinlemedim salona geçtim klimayı açtım öyle düştü bugün de geçmezse veya akşam tekrar yükselirse mutlaka götürcem

amin canım ne güzel ki herşeyi kendin başarmışsın

Evet canım iki gündür kötü :KK43:

Sağol minnakcım ama sanmam eşim bi haftadır peşimdeydi ben uzatıp abarttım o da geri çekildi. Şimdi buz gibiyiz ilk kez. Bakalım hakkımızda hayırlısı
canım sen en doğrusu bilirsin tabi ama madem eşinde bişiler yapmış eve dönünce sakın bi yere gitme aranızın düzelmesi için birbirinize fırsat vermeniz gerek süre uzadıkça adım atmak zor oluyo gerçekten

@minnakkartal eltini takibi biraktm o ne ya oyle gunde 100 foto atiyo baska isi mi yok:KK11::KK70:yazdiklari da cabasi cok okumus seni belli:KK70:
aaa neden bıraktın o kadar takipçilerine sesleniyo bilgi veriyo :P şimdi bide çünkülü minik kızalr şunu yapardılı cümlelere başlamıştı oysa :KK70:

oh ne güzel yapmışsınız arada iidr böle şeler

Bence klima açmak için çok küçük. Bebekler için ilk kırk gün anne karnındaki sıcaklığı özler derler. Ben geçen sene inanılmaz sıcaklanmıştm ama yinede bi kere bile açmadım. Gerçi hala açmıyorm ev çok serin.
A apriori11 hoş geldin. Açık hava açıktırır ya azadın da iştahı açılmış maşallah. İnş.hep böyle devam eder. Bende küslügü çok uzatma derim. Bu sefer de yaptığı herşey sana batacaktır. En yakın zamanda barışırsınız umarım.
@minnakkartal ateşi çok da yükselmemiş diş mi acaba.
dört dişinde de ki ikişer ikişer geldiler bu kadar ateş yapmadı geçen üç gün süren ateşinde viral enfeksiyon demişti dr o yüzden üç gün bekliyim dedim olmazsa yarın doktora götürcem o zaman anlarız

Kimse cevap yazmamis:KK43:
Cnm ben hiç pişirip buzluga tavuk kıyma vs şeyler atmıyorum. Tavuk alıp günlük yiyebilecegi parçalara bölüp buzluğa öyle atıyorum ve yine günlük pişiriyorum. Ertesi gün dahi vermiyorum. Ispanak ve tavuk zehirlenmesi en kolay yiyecek olduğu için korkuyorum açıkcası.

doktoruyla konuştum canım calpol ibufen dönüşüm yapıyorum dedim üç gün de geçmezse yada 39 dan çıkarsa getir dedi dün gece ateşi 38.5 oldu ama ev feci sıcaktı gece mece dinlemedim salona geçtim klimayı açtım öyle düştü bugün de geçmezse veya akşam tekrar yükselirse mutlaka götürcem

amin canım ne güzel ki herşeyi kendin başarmışsın

canım sen en doğrusu bilirsin tabi ama madem eşinde bişiler yapmış eve dönünce sakın bi yere gitme aranızın düzelmesi için birbirinize fırsat vermeniz gerek süre uzadıkça adım atmak zor oluyo gerçekten

aaa neden bıraktın o kadar takipçilerine sesleniyo bilgi veriyo :p şimdi bide çünkülü minik kızalr şunu yapardılı cümlelere başlamıştı oysa :KK70:

oh ne güzel yapmışsınız arada iidr böle şeler

dört dişinde de ki ikişer ikişer geldiler bu kadar ateş yapmadı geçen üç gün süren ateşinde viral enfeksiyon demişti dr o yüzden üç gün bekliyim dedim olmazsa yarın doktora götürcem o zaman anlarız
Yarına kadar geçerde gerek kalmaz inş. geçmiş olsn tekrar.

GÜNAYDIN ARKADASLAR
Herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun bebeişleri çok öpüyorum
ben bi süredir kızımın hastalığıyla uğraşıyorum idrar yollarında bakteri üremesi varmış
yoğun kusmalar iştahsızlık şikayetiyle gitmiştim sonuç enfeksiyon
şuana kadar iştahsız olması yavaş kilo alması ve kusması bundan ötürüymüş tedavi gördük iğne yaptırdık hergün bakalım sonuç ne olacak bugün öğleden sonra yine hastanede olacaz tahliller yenilenip böbrek ultursonu çekilecek inş geçmiştir çünkü kızım mahf oldu artık bayram boyuncada hastalıkla ugrastık allah yavrularımızı hastalıklardan korusun inş.

Amin canım...
Annen neden öyle davranıyor peki?yani var mı bir sebebi yoksa huyu suyu böyle mi?bazı insanların huyu böyledir ya çünkü..elbette ki üzücü bir durum,daha hamileyken sana "getirme bakmam" demiş..gerçi iyi niyetle de söylemiş olabilir,o an nasıl söylediği önemli..ama bende senin yerinde olsam senin gibi davranırdım,cidden ihtiyacım olsa bile asla arayıp gel bak falan demezdim..

Aaay cümlenin içinden cımbızla çekmiş gibi olcak ama yastık kullanıyor musun?ben hâlâ kullanmıyorum + kullansamda max 1 saat yatar yastıkta..yatağı dolanıyor Efe uyurken..deli yatıyor..yüzüstü,yan,yarı yan,sırtüstü her pozisyonda..yastık kaybolur gider..

Sakınan göze çöp batar misali onlar sakınmıyor ya hiçbişeycik olmaz..ama bebeğide nasıl alıştırırsan öyle gider diye düşünüyorum..yani şimdi klima açılmasın o bebek rahat etmez hatta hasta bile olabilir..
bende merak ediyorum bunu. Ne yaparsam yapayım yastıkta yatmak istemiyo. Yastığı incelttim kalınlaştırdım. Yün pamuk elyaf hepsini denedim ama istemiyo. 2 dk durmuyo yastıkta. 1 buçuk yaşına kadar kullanma demişti bana doktor ama sonra nasıl alışvak acaba

Kimse cevap yazmamis:KK43:
canım ben gördüm ama hiç bir fikrim yok. Çiğ olarak 9 ay ama pişmişinin süresini hiç bilmiyorum.
Ben minik minik çiğ olarak porsiyonlayıp atıyorum. Günlük kullanıyorum. @AreN5 bizdeki kitapta tavuk ve et küpleri tarifi vardı. Orda belki yazar süresi. Ben annemlere gelirken yanıma almamışım kitabı

Son düzenleyen: Moderatör:
@yazyagmuru hic takma kv yi ya esin de biliyo madem problemli oldgnu gerektgi yerde ver cevabni rahatla:)
A apriori11 hosgeldn canm aileler araya girince hepmz geriliyorz malesef:KK43:uzak olmak en iyisi.evinize donunce toparlarsnz merak etme

Hasta olan tum bebislere gecmis olsun ben de tirsarak aciyorm klimayi ama acmasam da isilik oluyo:KK43:
Canım işin ilginci benim kv biz kavga edince kötü oluyo, oğluna kızıyor ve özür diletiyor. Bizimki hayatta özür dilemez ama ennesinden azarı işitip dilemiştir kesin. Ben ona da kızdım annen demese özür bile dilemezsin diye. Kv nin en büyük korkusu bizim kavga etmemiz.

Arkadaşın dediği gibi melek gibi bir eşin var kıymetını bil bilmiyorum aranızda gecen sıkıntıyı ama bu sefer sen dene nolurki artık bizim gurur yapacak durumumuz yok çocular tüm gerginliği hissediyorlar yani yanlarında yüksek sesle kavgayı demiyorum bile anne baba huzursuzluğunu anlıyorlar
Melek de çok inatçıyız ikimiz de. Biz hiç ses yükseltmedik birbirimize daha çok susup trip atmak biçiminde oluyo bizde. Bilmiyorum ama ben de geri adım atmam o da atmaz

GÜNAYDIN ARKADASLAR
Herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun bebeişleri çok öpüyorum
ben bi süredir kızımın hastalığıyla uğraşıyorum idrar yollarında bakteri üremesi varmış
yoğun kusmalar iştahsızlık şikayetiyle gitmiştim sonuç enfeksiyon
şuana kadar iştahsız olması yavaş kilo alması ve kusması bundan ötürüymüş tedavi gördük iğne yaptırdık hergün bakalım sonuç ne olacak bugün öğleden sonra yine hastanede olacaz tahliller yenilenip böbrek ultursonu çekilecek inş geçmiştir çünkü kızım mahf oldu artık bayram boyuncada hastalıkla ugrastık allah yavrularımızı hastalıklardan korusun inş.
Çok geçmiş olsun inşallah geçmiştir

Back
X