• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
evet gelişmiş ülkelerde sadece bağışıklık sistemi çok düşük olan hıv virüsü gibi bağışıklı baskılayan hastalıklara sahip olan insanlara yapılıyomuş.
Zaten en yaygın menenjit türününde aşısı henüz bulunamamış.
Ama ya o aşıya sahip badir tür bizi bulursa diye düşünmeden de edemiyorum.
1 tane virus icin yan etkilerini goze alamazdim ben yaptirmiyorum gercekten ticari amaçlı

hım bilmiyorum ki canım bana hiç onun bi özelliğiyle yaklaşmadı kimse belki kendi kendini kıyaslıyodur

hımm bende öyle giydirip gece salonda yatmayı deniyim uyku modu yok ama tavana ayarlanıyo arada aç kapa yaparım olmadı bişiler denicem rahat uyusun çocuk

canım bizimki hastanede oluyo doktor kendi yapıyo özel sağlık sigortasından sadece aşı parasını alıyolar diye biliyorum incelemedim pek işlemi yapıp çıkıyorum ben eşim o hastanede çalıştığı için sonrasını o hallediyor
Anladım canım. Ticari dedikleri için acaba doktorlara bi getirisi var mı merak ettim

Pütürsüz yersek bizimde öyle hızlıca bitiriyo bol bol oyun oynuyoruz. Çok uzun sürüyo gerçekten bi saate razıyım ama bu çok fazla. Çocukta yemek yemekten tiksinecek. Bi süre ara vebrcem.

Ya ben internetten doktorların makalelerini falan okudumda. Menenjit aşısı bu hastalığın var olan virüslerinden sadece 1 ine karşı bağışıklık sağlıyomuş. Aşıların otizme yol açtığı başka zararlarının olduğuda yazıyo pek çok yerde . Hiç yaptırmasam mı acaba diyorum. Sağlık ocağında ki doktorda ticari bunlar ben 3 çocuğumada yaptırmadım. Kimseye de vurmam. İlle vurdurmak istiyosanız başka doktora gidin demişti. Bi yanım acaba diyo bi yanımda yaptırma diyo. Çok ikilemde kaldım:KK43:
Bende aynı durumdayım. Bugunde doktora sordum oda mutlaka yaptır dedi.

Nasilsiniz guzeller :KK15:
Hiziniza artik yetisemiyorum mazur gorun...
Ali Yasin imde masaallah son surat yaramazliklara devam etmekte...
Sabah koca cikolatayi masanin uzerinden alip kuytu yerde hepsini yemeye tesebbus etmis :KK53:
Benimde asiri bulantilarim basladi yemek yiyemiyorum...
Vede asiri bas donmelerim...
Hareketlerinide artik hissediyorum teyzeleri...:KK68:
Bunda daha erken hissettim zayifligimin avantajlari :KK59:

Walla çok komikler. bazen eküri gibi geziyorlar bazen kovalamaca oynuyorlar bazende ikisi de birbirinden uzak olmak istiyor. Genelde kedim çilekeş çünkü yaşlı yazık oğlan yoruyor oyun istekleriyle ama çoook tatlılar. Kedim günün 23 saati uyuyup 1 saat gezinen cinsten oğlum 1 yaşında :) Oğlum hayvan sevmeyi öyle güzel öğrendiki inan evde hayvanla sağlıklı bir şekilde büyüttüğüm için kendimle gurur duyuyorum :) Koca insan gibi kibar kibar ciciii ciciii diye seviyor okşayarak :) Son zamanlarda oğlum kedinin yerini kıskanmaya başladı kediyi atıp kendi oturup gülüyor bazen. En önemlisi emeklemeye ve yürümeye çok desteği olmuş oldu :KK66:
Ay cok guzel canim

Pütürsüz yersek bizimde öyle hızlıca bitiriyo bol bol oyun oynuyoruz. Çok uzun sürüyo gerçekten bi saate razıyım ama bu çok fazla. Çocukta yemek yemekten tiksinecek. Bi süre ara vebrcem.

Ya ben internetten doktorların makalelerini falan okudumda. Menenjit aşısı bu hastalığın var olan virüslerinden sadece 1 ine karşı bağışıklık sağlıyomuş. Aşıların otizme yol açtığı başka zararlarının olduğuda yazıyo pek çok yerde . Hiç yaptırmasam mı acaba diyorum. Sağlık ocağında ki doktorda ticari bunlar ben 3 çocuğumada yaptırmadım. Kimseye de vurmam. İlle vurdurmak istiyosanız başka doktora gidin demişti. Bi yanım acaba diyo bi yanımda yaptırma diyo. Çok ikilemde kaldım:KK43:
Bende yaptırmadım yaptırmayacağım..doktorumuz 3 çocuğunada yapmadığını söylediğinden yaptırmadım..menenjit tek bi virüs için miş gerek yok evelallah demişti...ben de aşılardan bile korktuğumdan bıraktım Allaha:)

Sabah koca cikolatayi masanin uzerinden alip kuytu yerde hepsini yemeye tesebbus etmis :KK53:
ben mira yı da çok erken hissetmiştim doktor ilk gebelikte imkansız gazdır demişti ultrason öncesi valla şuan burda pıdırtıyo bakalım demiştim aynen de öyle olmuştu :))
ama sen şimdi böyle hareketler falan diyince o günler aklıma geldi ne güzel aynı şeyleri yeniden yaşaman rabbim sağlıkla her anını doya doya yaşamanı nasip etsin

bende daha kime sorsam bilemedim. Kardeşimin çalıştığı eczanenin sahibinin eşide eczacı. Kendi eczanesinde kesinlikle aşı satmıyo. Ben kendi çocuğuma vurdurmadım kimseyede satmam diyo.
ben kendi adıma allah korusun olur da aşı olmadan o virüs mirayı bulursa kendimi asla affetmeyeceğimi bildiğimden yaptırdım zatem miranın doktoruda sormadı bi daa ki ay şu aşı var bekliyorum dedi :))

Cok iyi yapmisin geciktirmemek lazim. Aslinda nerdeyse hepimizin ihtiyaci var hayatimiz cocukla beraber tamamen degisti ki bana gore hic degildi evlilik bende uyum saglamakta zorlandim. Esime karsi cocuk olunca iyice sogudum uzaklastim. Bir kac gun once terapiye gidelim beraber dedi. Ona bile yanasmadim yalniz bi hayat surduruyorum nereye kadar bu sekilde devam eder bilmiyorum
Çift terapisi istemesen de kendin için git canım amaç evliliği değil kendi sağlığını kurtarmak olmalı

Seninki istisna olmali canim Cihanbeyli erkekleri genelde cekilmez olurlar
Aynen öyle ;)
Canım takılmamaya çalış. Bana işe başlamak çok iyi geldi. Sabır konusunda her ne kadar oğluma asla yansıtmasamda ben çok yıpranmıştım. Pütürlü yememeyi geçtim oğlum eskiden hep püre yerdi onu bile bıraktı. İnanmayacaksın ama sadece çorba içiyor. Başka bir şey sunarsak ya ağzında tutuyor ya da kusuyor. Yine de sabır. Sabretmekten başka çaremiz yokki. Zamanla elbet öğrenecekler. Doktor bana em son bu çocuğun yemesi okula başlayınca gece uykularıda 3 yaşına doğru düzelecek dedi. Gözümden bir damla yaş süzüldü ve on sindirdim bu durumu. Bakıcısı akli dengem oynayacak birgün diyor yazık. Napalım bizimkilerde böyle... Bu sıralar kusmalar biraz daha azaldı ama saatlerce ağzında tutuyor. Seni çok iyi anlıyorum dışarıda kusması iyice zor oluyor. Benim otel taktiğim şöyle. Yanında sıvı bir deterjan. Kustuğu kıyafetleri hemen odaya alıyorum elde yıkıyorum. Klimanın tipine göre altına üstüne bir yere koyuyorum. Klima nem ayarına hoop kuruyor. Hiç üzme bunlar için kendini nolur. Benim oğlum ağzaında tutma işini ben işe başladım dolayısıyla gün içinde onu emzirmiyorum diye cezalandırmak için yapıyormuş. Doktorlar baya konuştuktan sonra bunu anladık. Kendini sebebini bulmaya odaklarsan ikiniz içinde daha iyi olur. Muhtemelen bir sebepten dolayı seni üzmek için yapıyordur. Anneler en çok yemek konusuna önem verdiklerinden genelde bizi böyle cezalandırırlar.

Benimki 10 aylıkken genel anestezi ile oldu. Ayılışı öyle korkunçtuki anlatamam deliler gibi korkmuş yavrum çıldırmış resmen. Hastane ayağa kalktı koşarak bana getirmeye çalışıyorlarmış bende ameliyathanenin kapısını yumrukluyordum başlarım kapınıza açın şu kapıyı artık diye. Ayılmadan seni yanına alsınlar sen varken ayılsın bölyle salakça bir şey olamaz ben hala çok kızgınım. Ayıldıktan sonra ilk emzirme izni ile birlikte yavaş yavaş sakinleşiyor. Sonrası kolay zaten 2. gün oyuncak başına geçiyorlar :)

Bende pes ettim valla ne istiyorsa onu yapsın napayım öbür türlü ikimizde daha çok zarar görüyoruz. Bu da insan yavrusu neticede vardır bir bildiği :)
E ben şimdi daha bi korktum ama sorayım Dr a izin verir mi yanımda uyanmasına çünkü azad da yıkar hastaneyi :(

Maşallah canım, aklımdasın hep, bebişinle sağlıklı atlatın bu gebeliği inşallah

yaaa çok güzel bişey bu. Temizlik konusunda biraz takıntım olmasa. Tüy falan görmeye dayanabileceğimi bilsem hiç düşünmem kedi sahiplenirim.
Ben hayvanları çok severim evde besleyemesemde dışarıda gördüğüm her kedinin küçük boyutlarda köpeğin yanına görürüp sevdiriyorum. En son bi kedi yavrusu gördük bir sürü. Üzerlerine basacaktı neredeyse sevinçten. Gözlerine parmak sokmaya falan çalıştı. İncelemeye çalışıyo sıpam. Zor tuttum canlarını yakmasın bilmeden diye.

Canım bizde tüy bulabilecek olanın alnını karışlarım :D Şaka bir yana benim kedim 7 yaşında ve yıllardır traş oluyor. İnan tek bir tüy tanesi yok evimde ve gelen herkes hayret ediyor nasıl olabiliyor diye. Demekki olabiliyormuş. Demekki o evinde tüy olan hayvan besleyenlerde bir sıkıntı varmış fakat şöyle bir sıkıntı var kedi henüz küçük diye traşlanamıyor ilk 1 yıl falan ve rezalet ötesi tüy oluyor. Ben o dönemi daha bekar evimdeyken atlattığım için şimdi çok rahatım. Mamadan başka bir şey yemez tuvaletini kendi tuvaletine yapar tüyü yok daha ne olsun çöpsüz üzüm :) Hayvan sevmek isteyen ufaklıkları alın bize getirin valla. Evde bebek olduğu için aşı sıklığını da değiştirdik. Normalde 3 ayda bir yapılan aşıyı 2 ayda bire indirdik nolur nolmaz diye.

Canım gözün aydın seni tebrik edememiştim. Facete söylediler çoook sevindim senin adına. Sağlıkla doğsun güle güle büyüsün :)

Çift terapisi istemesen de kendin için git canım amaç evliliği değil kendi sağlığını kurtarmak olmalı

Aynen öyle ;)

E ben şimdi daha bi korktum ama sorayım Dr a izin verir mi yanımda uyanmasına çünkü azad da yıkar hastaneyi :(

Walla versin yani vermeyeceklersede ayıldığı saniyede dışarı çıkarmayı garantilesinler sana o ne rezalet ya çocuğa travma olmasın diye bebekken sünnet ettiriyoruz daha büyük travma oluyor!

Aynen öyle :KK66:

E ben şimdi daha bi korktum ama sorayım Dr a izin verir mi yanımda uyanmasına çünkü azad da yıkar hastaneyi :KK43:

Canim ben genelde icime atarim hemen sinirlenmem sinirlenirsem fena patlarim esimde öfke kontrol problemi var benim tek basima gitmem ise yaramaz. Zaten zamanla duzelmezse evliligimiz gidecez mecbur

Canım bizde tüy bulabilecek olanın alnını karışlarım :KK70: Şaka bir yana benim kedim 7 yaşında ve yıllardır traş oluyor. İnan tek bir tüy tanesi yok evimde ve gelen herkes hayret ediyor nasıl olabiliyor diye. Demekki olabiliyormuş. Demekki o evinde tüy olan hayvan besleyenlerde bir sıkıntı varmış fakat şöyle bir sıkıntı var kedi henüz küçük diye traşlanamıyor ilk 1 yıl falan ve rezalet ötesi tüy oluyor. Ben o dönemi daha bekar evimdeyken atlattığım için şimdi çok rahatım. Mamadan başka bir şey yemez tuvaletini kendi tuvaletine yapar tüyü yok daha ne olsun çöpsüz üzüm :) Hayvan sevmek isteyen ufaklıkları alın bize getirin valla. Evde bebek olduğu için aşı sıklığını da değiştirdik. Normalde 3 ayda bir yapılan aşıyı 2 ayda bire indirdik nolur nolmaz diye.

Canım gözün aydın seni tebrik edememiştim. Facete söylediler çoook sevindim senin adına. Sağlıkla doğsun güle güle büyüsün :)
gerçekten mi? Çocukluğumdan hatırlıyorum mahallede bi teyze vardı bir sürü kedisi vardı evde. Sevmeye giderdik. Üzeri hep tüy olurdu teyzenin bilinçaltıma ordan işlemiş başka besleyen görmedim zaten. Dediğin gibi bakımdan aşıdan olabilir.
En çokta tuvaletlerini kumlarına yapmlarını seviyorum. Onlarında bir sürü çeşidi varmış.
Zaten kedi alırsam bi gün mutlaka sokak kedisi sahiplenmek istiyorum. Onuda yaşını geçmiş bulurum:KK53:
Bi gün inşallah alırım içinde ukte kalır yoksa. Tabi eşimi ikna edebilirsem..

Arkadaslar arçelik buzdolabım kucuk oldugundan buyuk istiyorum. Beyaz buyuk bir buzdolabi icin arcelik almak istiyorum yine. Ne dersiniz

image.webp

Yine hamaratlığım tuttu ve vişne reçeli yaptım:cool:
Anneminkiyle yarışır olmuş lezzeti:cool:
Gökçeyede şekersiz yapcam balla bakalım becerebilecek miyim

gerçekten mi? Çocukluğumdan hatırlıyorum mahallede bi teyze vardı bir sürü kedisi vardı evde. Sevmeye giderdik. Üzeri hep tüy olurdu teyzenin bilinçaltıma ordan işlemiş başka besleyen görmedim zaten. Dediğin gibi bakımdan aşıdan olabilir.
En çokta tuvaletlerini kumlarına yapmlarını seviyorum. Onlarında bir sürü çeşidi varmış.
Zaten kedi alırsam bi gün mutlaka sokak kedisi sahiplenmek istiyorum. Onuda yaşını geçmiş bulurum:KK53:
Bi gün inşallah alırım içinde ukte kalır yoksa. Tabi eşimi ikna edebilirsem..

Ya bunu söylemek çok kötü biliyotum ama sokak kedileri evde pek olmuyor ne yazıkki. Onlara dışarıda bakınca iki tarafında daha mutlu olduğunu düşünüyorum. Ev hayatına uyum sağlayamıyorlar. Benim ilk kedim tekirdi tutamazdık evde hergün gider gezer tuvaletini dışarı yapar çiftleşir leş gibi eve gelirdi :D çocukla pek uygun bir değil kısacası :D

Ya bunu söylemek çok kötü biliyotum ama sokak kedileri evde pek olmuyor ne yazıkki. Onlara dışarıda bakınca iki tarafında daha mutlu olduğunu düşünüyorum. Ev hayatına uyum sağlayamıyorlar. Benim ilk kedim tekirdi tutamazdık evde hergün gider gezer tuvaletini dışarı yapar çiftleşir leş gibi eve gelirdi :KK70: çocukla pek uygun bir değil kısacası :KK70:
benimkide bir heves ya işte:) mantıklı sahi hiç öyle düşünmemiştim. Sokaktakileri sahipleneyim alacağıma diye düşünmüştüm.öyle bi karar aldığım zaman enine boyuna araştırmam gerek demekki:)

Back
X