• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
evet gelişmiş ülkelerde sadece bağışıklık sistemi çok düşük olan hıv virüsü gibi bağışıklı baskılayan hastalıklara sahip olan insanlara yapılıyomuş.
Zaten en yaygın menenjit türününde aşısı henüz bulunamamış.
Ama ya o aşıya sahip badir tür bizi bulursa diye düşünmeden de edemiyorum.
ülkemiz hatta semtimiz yabancı insanlarla doldu dun bime kadar gittm ve yanima yaklasip koca kiz para istedi odum koptu hmde çok pisti ustu basi.bide tatile falan gidincede ayni havuzu paylasiyoruz yabancılarla çeşitli hastalıklar var bilmediğimiz bizim doktorumuz asilari önerdi bizde yaptrdik böyle bi riske gremezdik. Gecen kis hastane ishali kusmasi olan çocuklarla doluydu

ülkemiz hatta semtimiz yabancı insanlarla doldu dun bime kadar gittm ve yanima yaklasip koca kiz para istedi odum koptu hmde çok pisti ustu basi.bide tatile falan gidincede ayni havuzu paylasiyoruz yabancılarla çeşitli hastalıklar var bilmediğimiz bizim doktorumuz asilari önerdi bizde yaptrdik böyle bi riske gremezdik. Gecen kis hastane ishali kusmasi olan çocuklarla doluydu
Öyle tabi. O yüzden ücretsiz aşılar bencede vurulmalı.
Ama menenjit ve rota biraz farklı. Grip ishal virüsü gibi değiller.
Bu virüslerin pis ve ya temiz olmakla alakası yok. yaygınlık oranları evrensel olarak saptanmış. Aşısı olan menenjitse dünya üzerine en nadir görülen türü. Üstelik aşının koruyuculuğu kızamık zatüre aşıları gibi uzun ömürlüde değil. 2 doz vurulan aşı için 5 yıl tek doz vurulan içinse 3 yıl. Üstelik vurulmanda tam olarak koruma sağlamıyor. Hastalığı taşıyıcı olarak alıyosun ve solunum hapşırma gibi yollarla başkalarına bulaştırabiliyosun.
Bi ara küçük bi çocuk kollarını kaybetmişti menenjitten. Aşısı var mı yok mu bilmiyorum ama olsada bi faydası olmayacaktı çünkü aşısı olan türden bi menenjit değildi.
Özellikle hactan gelen insanlarda daha çok görülüyomuş. O yüzden hac ve umre öncesi vurulan aşılardanmış.
Şimdi düşünüyorum vurdurasam kızıma koruması 3 yıl. Sonra yantekrarlıcam ya da allaha emanet olacak. Böyle sürekli tekrarlanabiliyo mu onuda bilmiyorum. İlk 3 yıl zaten sosyal olmayacak bu çocuk bulaşma ihtimali okul dönemindeki bir çocuktan çok daha az.
Bir taraftada verdiği zararlar var.
Artı eksi yazıyorum vurdurmamam gerektiğini düşünüyorum.
Ama işte ya biiz bulursa diyede düşünmüyo değilim. Ankarada bol vakit ve rahatlık olunca deli gibi bunları okudum.
Son kararı eşime verdiricem. Birde eğer bulabilirsem hayri gözlükgillere sormak istşyorum. Maille falan bi ulaşmaya çalışcam.

Canım bizde tüy bulabilecek olanın alnını karışlarım :KK70: Şaka bir yana benim kedim 7 yaşında ve yıllardır traş oluyor. İnan tek bir tüy tanesi yok evimde ve gelen herkes hayret ediyor nasıl olabiliyor diye. Demekki olabiliyormuş. Demekki o evinde tüy olan hayvan besleyenlerde bir sıkıntı varmış fakat şöyle bir sıkıntı var kedi henüz küçük diye traşlanamıyor ilk 1 yıl falan ve rezalet ötesi tüy oluyor. Ben o dönemi daha bekar evimdeyken atlattığım için şimdi çok rahatım. Mamadan başka bir şey yemez tuvaletini kendi tuvaletine yapar tüyü yok daha ne olsun çöpsüz üzüm :) Hayvan sevmek isteyen ufaklıkları alın bize getirin valla. Evde bebek olduğu için aşı sıklığını da değiştirdik. Normalde 3 ayda bir yapılan aşıyı 2 ayda bire indirdik nolur nolmaz diye.

Canım gözün aydın seni tebrik edememiştim. Facete söylediler çoook sevindim senin adına. Sağlıkla doğsun güle güle büyüsün :)
Benim kendine bakmayan kardeşim iki kedi aldı bakmak için. Bütün evi kıl tüy pire :/

Öyle tabi. O yüzden ücretsiz aşılar bencede vurulmalı.
Ama menenjit ve rota biraz farklı. Grip ishal virüsü gibi değiller.
Bu virüslerin pis ve ya temiz olmakla alakası yok. yaygınlık oranları evrensel olarak saptanmış. Aşısı olan menenjitse dünya üzerine en nadir görülen türü. Üstelik aşının koruyuculuğu kızamık zatüre aşıları gibi uzun ömürlüde değil. 2 doz vurulan aşı için 5 yıl tek doz vurulan içinse 3 yıl. Üstelik vurulmanda tam olarak koruma sağlamıyor. Hastalığı taşıyıcı olarak alıyosun ve solunum hapşırma gibi yollarla başkalarına bulaştırabiliyosun.
Bi ara küçük bi çocuk kollarını kaybetmişti menenjitten. Aşısı var mı yok mu bilmiyorum ama olsada bi faydası olmayacaktı çünkü aşısı olan türden bi menenjit değildi.
Özellikle hactan gelen insanlarda daha çok görülüyomuş. O yüzden hac ve umre öncesi vurulan aşılardanmış.
Şimdi düşünüyorum vurdurasam kızıma koruması 3 yıl. Sonra yantekrarlıcam ya da allaha emanet olacak. Böyle sürekli tekrarlanabiliyo mu onuda bilmiyorum. İlk 3 yıl zaten sosyal olmayacak bu çocuk bulaşma ihtimali okul dönemindeki bir çocuktan çok daha az.
Bir taraftada verdiği zararlar var.
Artı eksi yazıyorum vurdurmamam gerektiğini düşünüyorum.
Ama işte ya biiz bulursa diyede düşünmüyo değilim. Ankarada bol vakit ve rahatlık olunca deli gibi bunları okudum.
Son kararı eşime verdiricem. Birde eğer bulabilirsem hayri gözlükgillere sormak istşyorum. Maille falan bi ulaşmaya çalışcam.
Canm zararlari nedir? Benm bi tanidgimin bebeği kisin rota virusu olmuştu ishaldi şikayeti serum takmislardi pek ilgilenemedim bulasir diye bizmkinede
@minnakkartal burada ilaci sorabildinmi abine

Ben de takip etmeye kalktım zatı muhteremi ama ancak yarım gün dayanabildim, resmen timeline ımı ele geçirdi, o yarım günü resmen an be an fotoğrafladı birlikte yaşadık eltinle :)) merak edip eklemiştim. Hatta senin sayfandan beni hatırlamasın diye kullanıcı adımı değiltirmiştim ig de. Gerçi kadına ciddi biçimde acıdım. Yazık gerçekten, o kadar ki bazı fotoları sadece eşi beğenmiş. Yorumlar falan aynı sen , yazık yavrucağızı da kalıba sokmaya çalışmış, yarış atı sanki bebeğim ya. Aslında pırlanta gibi iki evladı var, bıraksa sidik yarıştırmayı etrafa reklam yapmayı da yavrularıyla güzel vakit geçirmeye baksa. Tanısaydım onu kesin böyle konuşurdum onunla da
Yaa kızlar o kadar merak ettimki bu kadını instagram adımı sırf bu yüzden degistirip bi bakasim var. Allah allah o kadar taklitci bi tip mi yaa.benim burasiyla intgrm adım aynı bulur mulurda.yarın ig adımı değiştirirsem sasmayin amma meraklandirdiniz yahu.@minnakkartal canım allah kolaylık versin belliki çok sinir bozucu bi insan.

Canım takılmamaya çalış. Bana işe başlamak çok iyi geldi. Sabır konusunda her ne kadar oğluma asla yansıtmasamda ben çok yıpranmıştım. Pütürlü yememeyi geçtim oğlum eskiden hep püre yerdi onu bile bıraktı. İnanmayacaksın ama sadece çorba içiyor. Başka bir şey sunarsak ya ağzında tutuyor ya da kusuyor. Yine de sabır. Sabretmekten başka çaremiz yokki. Zamanla elbet öğrenecekler. Doktor bana em son bu çocuğun yemesi okula başlayınca gece uykularıda 3 yaşına doğru düzelecek dedi. Gözümden bir damla yaş süzüldü ve on sindirdim bu durumu. Bakıcısı akli dengem oynayacak birgün diyor yazık. Napalım bizimkilerde böyle... Bu sıralar kusmalar biraz daha azaldı ama saatlerce ağzında tutuyor. Seni çok iyi anlıyorum dışarıda kusması iyice zor oluyor. Benim otel taktiğim şöyle. Yanında sıvı bir deterjan. Kustuğu kıyafetleri hemen odaya alıyorum elde yıkıyorum. Klimanın tipine göre altına üstüne bir yere koyuyorum. Klima nem ayarına hoop kuruyor. Hiç üzme bunlar için kendini nolur. Benim oğlum ağzaında tutma işini ben işe başladım dolayısıyla gün içinde onu emzirmiyorum diye cezalandırmak için yapıyormuş. Doktorlar baya konuştuktan sonra bunu anladık. Kendini sebebini bulmaya odaklarsan ikiniz içinde daha iyi olur. Muhtemelen bir sebepten dolayı seni üzmek için yapıyordur. Anneler en çok yemek konusuna önem verdiklerinden genelde bizi böyle cezalandırırlar.

Benimki 10 aylıkken genel anestezi ile oldu. Ayılışı öyle korkunçtuki anlatamam deliler gibi korkmuş yavrum çıldırmış resmen. Hastane ayağa kalktı koşarak bana getirmeye çalışıyorlarmış bende ameliyathanenin kapısını yumrukluyordum başlarım kapınıza açın şu kapıyı artık diye. Ayılmadan seni yanına alsınlar sen varken ayılsın bölyle salakça bir şey olamaz ben hala çok kızgınım. Ayıldıktan sonra ilk emzirme izni ile birlikte yavaş yavaş sakinleşiyor. Sonrası kolay zaten 2. gün oyuncak başına geçiyorlar :)

Bende pes ettim valla ne istiyorsa onu yapsın napayım öbür türlü ikimizde daha çok zarar görüyoruz. Bu da insan yavrusu neticede vardır bir bildiği :)
Evet canım doğru söylüyosu. Sabretmemiz lazım sürekli kendime telkinde bulunuyorum ama çok zor onu öyle kusarken görmek, şu an bi çift arkadaşımızla birlikte tatildeyin onların da 11 aylık bebekleri var, çocuk gözümün önünde 1 kase çorba 1 kase yoğurt biraz patates üstüne üzüm ve kiraz yedi bu sadece akşam yemeği, öyleye kalakaldım. böyle şeyleri görünce neden ben bunları yaşıyorum diye üzülüyorum. Allah sağlık versin gerisi boş aslında ama takmadan duramıyo insan bi kere anneliği tattık

@Akaibu eline saglik canim bende bu yil cilek receli yaptimki kışa kalmayacak herhalde kvde dut receli yapmis bize visneleride aldim ama buzluga attim biz bol bol hosaf yapip iceriz

Evet canım doğru söylüyosu. Sabretmemiz lazım sürekli kendime telkinde bulunuyorum ama çok zor onu öyle kusarken görmek, şu an bi çift arkadaşımızla birlikte tatildeyin onların da 11 aylık bebekleri var, çocuk gözümün önünde 1 kase çorba 1 kase yoğurt biraz patates üstüne üzüm ve kiraz yedi bu sadece akşam yemeği, öyleye kalakaldım. böyle şeyleri görünce neden ben bunları yaşıyorum diye üzülüyorum. Allah sağlık versin gerisi boş aslında ama takmadan duramıyo insan bi kere anneliği tattık
Az evel yengemle konuşuyorduk. Ona sordum..Eylül küçükken nasıl yiyodu falan die. Kendi yigenini anlattı ağzım açık kaldı. Bizimkiler kadarmış çocuk pazarda bile herseye saldırıyormuş yicek bişeyler için. En son acı biberi yakalayıp ağzına ativermis. Tabi acıdan başlamış ağlamaya. Pazarcilarin verdiği kavunu falan sokuyormuş ağzına açıdan kurtulmak için.

Kizlar biz biraZdan bunekibunekiyle bulusuyoruz ailelerimizin yazligi birbirine cok yakin cikti ikimzde ordayiz brzdn goruscez
ne güzel selamlar bizden

Adama bak ya pilava yoğurda ağzını kilitliyor et için ağlıyor. Bi öküz keseyim de yavrum ancak doysun. Bi büyük insanın yiyeceği kadar et yedi
Oh maşallah yarasın

Canm zararlari nedir? Benm bi tanidgimin bebeği kisin rota virusu olmuştu ishaldi şikayeti serum takmislardi pek ilgilenemedim bulasir diye bizmkinede
@minnakkartal burada ilaci sorabildinmi abine
Ya bende bişi Aklımda ne diyorum not aldım şimdi geç oldu yarın sorup yazayım mutlaka
Masallahhh benim kizda bu aksam bi lahmacunu yedi bide üstüne ayran
Oh sizede afiyet olsun yarasın maşallah tabi

Yaa kızlar o kadar merak ettimki bu kadını instagram adımı sırf bu yüzden degistirip bi bakasim var. Allah allah o kadar taklitci bi tip mi yaa.benim burasiyla intgrm adım aynı bulur mulurda.yarın ig adımı değiştirirsem sasmayin amma meraklandirdiniz yahu.@minnakkartal canım allah kolaylık versin belliki çok sinir bozucu bi insan.
Sağol canım şu ara biraz azalttı gibi ama eskiden daa belirgindi buna da şükür ne diyim :))

@yaz yagmuru miranın bacağını mama sandalyesine sıkıştırdım hızlı çektim sanırım baya kızardı çok ağladı umarım Morarmaz gecen eceye olmuştu ya o geldi aklıma oysa her zamn kullandığımız şey :(

Kizlar kotu haber aldm şimdi dedem vefat etmiş 105 yasindaydi hcbisey yeniyodu mamayla besliyordu annemler bide cay kasigiyla su veriyolardi agzina. Zayifliktan kemikleri batiyodu elini tutsan agliyodu aciyo diye. Yengem üzülme diyo kurtuldu. Tuhafima gitti böyle demesi ben nefes alan her canliya uzulurm nasıl üzülmez insan. Bz yola ckiyoruz bir saat snra edirneye gdicez cenaze için. Hirada uyuyo nasıl gdicez blmiyorm uykusu bölünmez inşallah

bizde bugun kendk doktorumuza kontrole gittik obur doktor bricanly vermisti onu biraktirdi ventolin peditus basladik antibiyotik devam biraz toparlamis ama cumartesi tekrar goreyim dedi bakalim bidaha gitcez kontrole usutme terletme ceryanda kalmasin teri kurumasin dedi nasil basarcam acaba cocuk oturdugu yerde terliyo bi de hastami ettin cocugu diyo :) öykü de opucuk atmadi giderken nankor diyo :)

@hiraysen basin sagolsun uzulme demesinden kasıt kendini paralama olabilir bende oyle dusunuyorum hele yasli ve duskunse allah kurtarmis derim onlarin acisindan dusunursek cok zor gercekten hele aci cekiyomus tabiki uzuluceksin ama kendini yipratma

Kizlar kotu haber aldm şimdi dedem vefat etmiş 105 yasindaydi hcbisey yeniyodu mamayla besliyordu annemler bide cay kasigiyla su veriyolardi agzina. Zayifliktan kemikleri batiyodu elini tutsan agliyodu aciyo diye. Yengem üzülme diyo kurtuldu. Tuhafima gitti böyle demesi ben nefes alan her canliya uzulurm nasıl üzülmez insan. Bz yola ckiyoruz bir saat snra edirneye gdicez cenaze için. Hirada uyuyo nasıl gdicez blmiyorm uykusu bölünmez inşallah
Başınız sağolsun canım. Bence Yengen haklı. Kurtulmuş dede.

Back
X