2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Kuzu ya :)) nasilda anliyolar:)
Uyanikken verdigi tepkileri tolere edebiliyodum. Oyaliyodum bi sekilde ama uykuda meme yok diye aglayinca dayanamadim.
Hala anlatiyorum hazirlamaya calisiyorum. Bakalim insallah bi dahakine daha iyi olacak.
En azindan elimdr bi tecrube var daha dirayetli olurum.

Baya yol katetmissiniz siz. Devami daha kolur insallah

Iste biz o kisma daha gecmedik:) uykuda veriyorum uyurken de veriyorum. Asil mesele de onlar zaten.
Cumartesi gunu ogle uykusuna yatirirken de kescem. Sonrasina bakcaz artik. Allah yardim etsin hepimizee:)

Iste biz o kisma daha gecmedik:) uykuda veriyorum uyurken de veriyorum. Asil mesele de onlar zaten.
Cumartesi gunu ogle uykusuna yatirirken de kescem. Sonrasina bakcaz artik. Allah yardim etsin hepimizee:)
Uyku aradinda bende veriyodum. Verdigim halde kalkip meme yok diye aglayinca kotu oldum ya zaten. Bi de uykuda vermeyeyim desem ne olacakti hic bilmiyorum :)
Zaten destek olan kimse yok. Burdan da belki hszir degildir diyince arkadaslar erteleyeyim dedim.
Bskslim 2 ay sonra neler yasicaz

Destek.konusunda ben de ayniyim(

Insallah coook kolay atlatirsiniz vakti gelince.

Canım yanlış hatırladın galiba. Evet eşim tek erkek ama hiç kız olsun erkek olsun demedik ben içimde yaşadım hep. Hatta eşim kızımız olsun çok istiyordu.

Kızlar cumamız hayırlı olsun inşallah.
Elif ada ikili cümleler kuruyor üçlü cümle yok hala hatta kısaltmalara başladı. Örneğin ayakkabılarımızı tek tek gösterip baba,anne diyor defalarca ama babanın ayakkabısı annenin tokası demiyor. Konuştuğumuz herşeyi kelimesi kelimesine anlıyor sorun yok ama konuşmayı ilerleteceğine işaret dilini ilerletiyor. Bu durum son günlerde canımı sıkıyor. Çok zora gelmeyen bir çocuk yere düşürdüğü şeyleri bile almıyor ısrarla bizim almamızı istiyor. Sizin çocuklar nasıl baya baya konuşuyorlar mı ve bizim gibi olanlar varmı merak ettim. Tavsiyelerinize açığım konuşma konusunda ne yapabilirim.

heh bir özellik daha benzer mirada zora gelemez en kötü mızırdanır hemen çok şımartmamıza ilginin hep üzerinde olmasına bağlıyorum ben bu durumu
konuşma konusunda bizim ki papağan ardımızdan bıkır bıkır işaret dilini kullandığında da anlamamış gibi yapıyorum ben mesela su isterken biberonu gösteriyo bişi daha alıp elime hangisi diyorum su mu ıslak mendil mi fln gibi ama mira doğası gereği konuşmayı seven bi çocuk hatta eşim bazen diyo nereden kapanıyo bu diye her zaman anlamlı değil sözleri yaa öyle mi olmuş fln diyorum şevki kırılmasın diye sonrada anladığım kelimelerden hikaye uydurup bana katılmasını bekliyorum
2 yaş için ikili cümleler beklenenmiş zaten 2 yaştan sonrada çorap söküğü misali çözülüp gidiyomuş tabiki bunda da yürüme gibi erken giden biraz geç gelen olur mira nerdeyse 15 aylıktı yürüdüğünde ne zaman yürücek ne zamn diye deli olmuştum şimdi ne farklı var 9 aylık yürüyenden
he bide mirada şey aitlik eklerini her zaman tamamlayamıyo annenin ayakka diyo mesela ya da kendi montunu gösterim anne mont ver diyo

D deterjan
Konusma konusunda bizim ozellikle yapacagimiz bisey yok aslinda. Kendi kendilerine cozuluyolar bi sekilde. Her konustugunda onu anladigini gosterecek kelimelrle onaylayin diyodu okudugum bi yerde. Anlasildigini gorunce sevklenir diyodu.

Ama ne yaparsak yapalim cocuklarin keyfi gelmeden olmuyor. Oglum 20aylik yurudu:)) oncesinde yaptigim denedigim hic bisey sonuc vermedi mesela. Bu gec kalmisliktan sonra konusmada acele etti. Normal bi sekilde konusuyo suanda. Tabiki harf cikislari net degil ama uzun cumleler kuruyo istedigi gibi.
Velhasil her cocugun gelisim yonu farkli ve hepsinin zamani var :)) birden cozuluyolar vakti geldiginde

Canim bizde ancak tek.kelime kullaniyoruz ki cogu seyi hala soyleyemiyor ikili cumlelere henuz gecmedik bile seninde dedigin gibi herseyi anliyor ama konusamiyor ikili cumle bile kuramiyor elimdende bisi gelmiyor sadece zamanla konusacak inşallah diye bekliyorum

Benim arkadaşımın oğlu da 2013haziran doğumlu.anne dede den başka bişeler diyemiyo anlamsız cümleler kuruyo ama kendini ifade edemiyo.bide hala emiyo

İyelik bizde de yok, bir tek kendine 'sen'diyor çok tatlı
Üçlü cümlelere benim oğlan yeni başladı, anne süt yok, dede işe gitti gibi cümleler
Onun dışında işaret dilini de kullanıyor, anladığımız halde tekrar ediyoruz ki onu söylemesi için teşvik olsun diye, konuşma konusunda doğduğundan beri hep konuşuyoruz, anlatıyoruz, hikayeleştiriyoruz, hatta kayınpedere (kendisi eğitimci) göre oğlan geç bile konuştu Bazen konuşma oyunu oynuyoruz onun dışında yapılacak bir şey yok zaten, çocuk istemedikten sonra zorlamak da ters tepebilir. Şu an o hafızaya kaydediyor merak etme

keske canim bu gecede uyandi yanima aldim meme emip uyurdu meme istemeden geri daldi uykuya sadece sabah emzirdim sanirim ece hazir ama ben kiyamiyorum cok seviyordu memeyle mutluydu ama zamani da geldi hazirken biraktircam ama boyle deli dusunceler beni birakmiyor

Benim arkadaşımın oğlu da 2013haziran doğumlu.anne dede den başka bişeler diyemiyo anlamsız cümleler kuruyo ama kendini ifade edemiyo.bide hala emiyo

Sağolun kızlar demekki yapabileceğim birşey yok bu konuda. Kendi kendine çözülmesini bekleyeceğim. @minnakkartal canım anlamış gibi görünüyorum ama bu seferde sanki işini kolaylaştırıyorum gibi geliyor. Çünkü kendini yormuyor yine aynı şekilde gösterip sonunu getirmiyor.

bencede hazursa hic isi sansa birakmayip devam etmek dahamantikli gibi canim. Boyle devam eder insallah

Bende minnak gibi gosterdigi seyi bu mu bunu mu istiyosun diye cocugu biktirana kadar soruyorum:)) mecbur doylemek zorunda kaliyo cocuk. kendi kendilerine konusuyolarya. Anlasilmiyosa evet oylemi diye tepkiler veriyorum sadece. Ama bisey isterken hemen anladigimi belli etmek bana da kolaylastirmak gibi geliyo

Gokce bizim ne yaptigimizi soylemeye bayiliyo.
Evde durekli pesinde. Anne yemek yapiyooo. Anne yuzunu yikiyoooo. Anne gokcenin montunu giydiriyooo.boyle uzuyo gidiyo ne yapiyosam onu soyleyip duruyo. Cenesi kime cekti bilmiyorum. Bazen hic anlasilmiyo bazen cok net oluyo. Kendinden 3. Bi kisiymis gibi bahsediyo benim yuzumden. Sen ben olaylarina agirlik veriyorum unutturmak icin.
Bi de konusurken pacamdan cekistiriyo egildiriyo onun seviyesine. Elleriylr yuzumu yuzune ceviriyo oyle söyluyo. Ille yuzune bakican konusurken. Bi isi yarim saatte yapiyosam bu yuzen bi saate anca bitiriyorum. Ama cok sevimli oluyo elleriyle yuzumu cevirmedi.
Ayakkabiya akka derdi simdi ayabiki diyo. Robota hobobo diyodu simdi robot diyo. Ben dogrusunu soyledikce kelimelerini duzeltmeye basladi bu aralar.

Arkadaslar bisey soracam.
Kizim park yatagina sigmiyor uzun zamandir ne yapsam diye dusunuyordum ayri oda yapmayi düşündüm ama boş odam yok Şark odasini vermem gerekecek kizima oda yapsam. Odayı baskasini verip kizima genc odasi yapiyim dedim ama eşim elif kucuk ayri oda icin su an erken diyor.

Bende yatak odama yatagimizim yanina kizima bazali tek kisilik yatak alsam en az 2 yıl daha yanimizda yatar diye dusundum.
Cilekte yakut modeli bazali pembe baslikli tek kisilik 100_ 200 ebatlarinda yatak alayim yanimiza koyalim 2 yıl daha böyle yatsın. Odasini ayiracagim zaman sadece basligini değiştirip bazali yatagin yanına dolap ve komidin alıp (beyaz renk oda takimi) ayri oda yapayim diyorum.
Siz ne dersiniz?
Ayrica sonra sadece yatagin basligi değiştirilip bazali yatak ile yeni bir oda takimi yapilabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…