2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Esim takti akulu arabaya hem de su ustu acik olan klasik modellerden alckmis:KK70:nereye sigdircm bilmiyorum:))
Bizim karşı komşunun var. Bi kere aşağıda gördüm gökçe üzerinden inmek istemedi. Sürmüyodukya aslında ama kornasına basıp durdu direksiyonu çevirdi. Çok eğlendi. Bende acaip heveslendim.
Ama gel gör ki komşum illallah etmiş durumda. Yazık kadın onu nereye koyacağını şaşırmış. Dışarı çıkar temizle içeri al diye diye bıktım diyo. Çocuk kış günü bile çıkar diye tutturuyomuş :)

Bizim karşı komşunun var. Bi kere aşağıda gördüm gökçe üzerinden inmek istemedi. Sürmüyodukya aslında ama kornasına basıp durdu direksiyonu çevirdi. Çok eğlendi. Bende acaip heveslendim.
Ama gel gör ki komşum illallah etmiş durumda. Yazık kadın onu nereye koyacağını şaşırmış. Dışarı çıkar temizle içeri al diye diye bıktım diyo. Çocuk kış günü bile çıkar diye tutturuyomuş :)
Yiğenimin var bi kez gökçeyi bindirdim bi daha binmek için kendini yerlere Attı sıpa :) eşimde bunu duyunca almaya kalktı ben aldırmadım. Çok şükür bi eksiği yok Kızımın akülüsüde eksik olsun :KK45: ben Gökçe bisiklet sürsün istiyorum ama akülü alırsak ona alışır bisiklet sürmez. Çünkü akülü daha havalı ve rahat :KK66:

Akaibu dems ama ben de dym canm:)yesil limona karanfil batirp camin onune koyarsan sinek gelmezmis ben de nette okudm gecen

Omlet yapabilirsn labne ve yogurt koyarsan yumusacik oluyo.oyle yapip kasikla yediriyorm ben.daha sonra da eline verebilirsn
İkiniz de sagolun canim denerim
Ece duzgun sirayla gitmis biz 8,5 aylikken siraladik 9,5-10 aylikken emekledik simdide yürüyoruz maşallah eceyede beyzayada :KK66:
Masallah Beyzaya da sonuca ulasmis ya canim tersten olsun:)
Kizlar ya burnunu gostermeyi nadil ogretebildiniz ben iki gundur burnuna dokunup butun diyorum bana cirkin olup kaçıyor. Nasil yapcam bilemedim :KK43:
ben once kendi burnumu gosterdim canim abileri de gosteriyordu kendi burunlarini sonra aynanin karsina gecip onu kucagima aliyordum annenin burnu Ecenin burnu deyip gosteriyordum oyle ogrendi

Aaa ayna çok mantikliymis canim yarin hemen deneyeyim hic aklıma gelmezdi cok sagol
İkiniz de sagolun canim denerim

Masallah Beyzaya da sonuca ulasmis ya canim tersten olsun:)
ben once kendi burnumu gosterdim canim abileri de gosteriyordu kendi burunlarini sonra aynanin karsina gecip onu kucagima aliyordum annenin burnu Ecenin burnu deyip gosteriyordum oyle ogrendi

Kızlar beyzamin ayakkabilari kucuk gelmeye basladi hemde ayaklarini terletiyordu simdi ikinci ayakkabisinidami ilk adim diye alıyoruz nasil alicaz bide siz ne aldiniz memnunmusunuz

İnternette baktim canim ofkelndiginde yapiyormus bebekler tepki vermeyin diyor eger birsey elinden alindiginda yapiyorsa kafasini vuruyor diye aldigimiz seyi geri vermemek gereliyormus aliskanlik haline gelmemesi icin dikkatini dagitmak lazimmis ben de korkuyorum kafasina birsey olacak bir zarar verecek diye bence de isteklerini dile getiremedikleri icin ofkelenince o sekilde tepki veriyorlar insallah unuturlar bir an once
Inşallah unutur canım. Kerem alp de dün bacagimi isirdi çok canım yandı ama tepki vermedim çünkü hemen pekisiyor davranışlar dikkatini dagittim ben de. Ne zor ya çocuk yetiştirmek ilmek ilmek dokuyoruz resmen :)

Doktorun demesini beklemedimki dişleri çıktığından beri aklımdaydı şuanda biz ne yersek onu yediğine göre fırçalanmalı diye düşünüp aldım :))

Göz muayenesini de ben dayanamıyıp 6 aylıkken mi ne götürdüm dünyagözde bi profesöre çok ilgiliydi çok şükür bi problemimiz yok bi daha yaşında gelmenize gerek yok dedi hatta ekstra bi sorun gözlemlemediğiniz sürece 3 yaşından önce getirmeseniz olur dedi
Ben ilk göz muaynesini 2-3 aylıkken yaptırmıştım. İlginç içerisini kap karanlık yapıp ışıkla bakmıştı. Tekrar 9 aylıkken getir dedi götürmedim.

Bugun iftari disarda yapalim dedik ama Ece durmadi hic corba soyledik ona inat etti yemedi mama sandalyesinde agladi hep gittigimiz yer tanidigimizdi esime dedim salatalik iste bari o onunla oyalanirken biz yiyelim neyse ki salatalikla oyalandi biraz hemen eve geldik uzun zamandan sonra sutle muhallebi yaptim meyve koydum icine onu yedi hemen uyudu gunduz az uyumustu uykusu geldigi icin huysuzluk yapti sanirim

Kizlar bizim mahallede bir cocuk var down sendromlu benim oglanlarla oynuyor hep bizim kapiyi caldi bugun birisi dondurma almis o kadar sevinmis ki onu ogluma gostermeye gelmis derken esimi gordu abi napiyor deyip girdi iceri bagdas kurup oturdu esimin yanina sohbet ettik aslinda zeki ve saygili bir cocuk oturdu uzun sure kola seviyormus kola verdim ama tek kotu yani herkese asik oluyor bana bazen sesleniyor abla diye bazen de askim diyor ben de cok ayip ben senin ablanim diyorum Ece yi cok seviyor Ece de onu gorunce gulme krizine giriyor Allah annesinin babasinin yardimcisi olsun sukur etmek icin cok nedenimiz var

Bugün Arda'nın eline kalemi verdim tutacağı şeklide gösterdim. Elini ve kalemi bıraktığımda sol eline aldı öyle bir kaç çizik attı. Topa'da sol ayak ile vuruyor. Ailede sadece kp hem sağ elini hem sol elini kullanıyor, sanırım ona çekti.

Yemek yeme alışkanlığı ile ilgili siz yemek yedirirken onun eline de kaşık verin diye okumuştum. Uzun zamandır yemek yerken o şekilde yapıyorduk boş kaşığı çevirip ağzına götürmeye başladı. Plastik çatala da bir şeyleri saplıyıp veriyorum ağzına kendi götürüyor maşallah.

Geriye dönüp baktığımda hem çok yol katetmiş gibi hemde çok uzunnnn bir yolumuz varmış gibi geliyor. Hele bi dillensinler bizi neler bekleyecek bakalım.

Birde bunu nasıl öğreniyorlar bilmiyorum ama bugün iftara gittik annemlere, uzun zamandır görmediği amcamın çocukları da ordaydı Arda onlardan utandı, bir sakinleşti. Çok garibime gitti, bu çocuklar utanmayı nasıl öğreniyorlar. Utanmayı öğrenmelerinde bizim rolümüz var mı acaba? Utangaç bir çocuk olsun istemem.

Kizlar bizim mahallede bir cocuk var down sendromlu benim oglanlarla oynuyor hep bizim kapiyi caldi bugun birisi dondurma almis o kadar sevinmis ki onu ogluma gostermeye gelmis derken esimi gordu abi napiyor deyip girdi iceri bagdas kurup oturdu esimin yanina sohbet ettik aslinda zeki ve saygili bir cocuk oturdu uzun sure kola seviyormus kola verdim ama tek kotu yani herkese asik oluyor bana bazen sesleniyor abla diye bazen de askim diyor ben de cok ayip ben senin ablanim diyorum Ece yi cok seviyor Ece de onu gorunce gulme krizine giriyor Allah annesinin babasinin yardimcisi olsun sukur etmek icin cok nedenimiz var
Allah yardımcıları olsun. Biz bir kere piknikteyken bir bağrış oldu kafamı çevirip dikkatlice baktım anneleriyle göz göze geldik ikiz down sendromlu, kadın bağırmayın bak insanlar bize bakıyor demişti kendimi çok kötü hissetmiştim.

Allah yardımcıları olsun. Biz bir kere piknikteyken bir bağrış oldu kafamı çevirip dikkatlice baktım anneleriyle göz göze geldik ikiz down sendromlu, kadın bağırmayın bak insanlar bize bakıyor demişti kendimi çok kötü hissetmiştim.
Amin canim hatta gecen gun bir kamyon soforu biber gazi sıkmis benim oglan soyledi birsey mi yapmisti neden sıkti drfim hicbitsey yapmadi dedi bigun sordum kendisine bana oyna oyna dedi oynamadim diye sıkti dedi hele ki boyle insanlar oldukca cok zor isleri:(

Bugün Arda'nın eline kalemi verdim tutacağı şeklide gösterdim. Elini ve kalemi bıraktığımda sol eline aldı öyle bir kaç çizik attı. Topa'da sol ayak ile vuruyor. Ailede sadece kp hem sağ elini hem sol elini kullanıyor, sanırım ona çekti.

Yemek yeme alışkanlığı ile ilgili siz yemek yedirirken onun eline de kaşık verin diye okumuştum. Uzun zamandır yemek yerken o şekilde yapıyorduk boş kaşığı çevirip ağzına götürmeye başladı. Plastik çatala da bir şeyleri saplıyıp veriyorum ağzına kendi götürüyor maşallah.

Geriye dönüp baktığımda hem çok yol katetmiş gibi hemde çok uzunnnn bir yolumuz varmış gibi geliyor. Hele bi dillensinler bizi neler bekleyecek bakalım.

Birde bunu nasıl öğreniyorlar bilmiyorum ama bugün iftara gittik annemlere, uzun zamandır görmediği amcamın çocukları da ordaydı Arda onlardan utandı, bir sakinleşti. Çok garibime gitti, bu çocuklar utanmayı nasıl öğreniyorlar. Utanmayı öğrenmelerinde bizim rolümüz var mı acaba? Utangaç bir çocuk olsun istemem.
Masallah Arda ya canim utanmayi bazen Ece de yapiyor nasil ogrendi bilmiyorum

Doğumgünümüzden kareler..

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    54 KB · Görüntüleme: 91
  • image.webp
    image.webp
    36 KB · Görüntüleme: 88
  • image.webp
    image.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 80
  • image.webp
    image.webp
    46,8 KB · Görüntüleme: 88
  • image.webp
    image.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 84
  • image.webp
    image.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 79
Topicde cok aktif bir uye degildim artik dahada pasif olacam herhalde. Hic isim yokmus gibi bu yaz bitirmek zorunda oldugum tez calismasi var. Okullar acilmadan yaz tatilinde bu tezi yazdim yazdim yazamadim simdiye kadar verdigim emekler bosa gidecek cunku sonrasinda hic vaktim olmayacak. Yazin yine bana dinlenmek yok geceleri tez icin yazmaya baslayacam bir de bana hic yardimci olamayan bi danismanim var tek basima nasil ustesinden gelecem bilmiyorum bazen diyorum bosver birak bazende diyorum 2 yildir verdigin emegi dusun. Neyi nasil yapacagimi söyleyen bi danismanim olsa yine yaparim da yalniz olunca coook zor...

Topicde cok aktif bir uye degildim artik dahada pasif olacam herhalde. Hic isim yokmus gibi bu yaz bitirmek zorunda oldugum tez calismasi var. Okullar acilmadan yaz tatilinde bu tezi yazdim yazdim yazamadim simdiye kadar verdigim emekler bosa gidecek cunku sonrasinda hic vaktim olmayacak. Yazin yine bana dinlenmek yok geceleri tez icin yazmaya baslayacam bir de bana hic yardimci olamayan bi danismanim var tek basima nasil ustesinden gelecem bilmiyorum bazen diyorum bosver birak bazende diyorum 2 yildir verdigin emegi dusun. Neyi nasil yapacagimi söyleyen bi danismanim olsa yine yaparim da yalniz olunca coook zor...
Allah kolaylik versin canim insallah zorlanmadan ustesinden gelebilirsin emegine yazik etme bence canim

Back
X