• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
öylesini şikayet edeceksin aslında. Ama ben kime şikayet edeyim bilemedim.
balkona çıkıp bakayım dedim bi diğer daireler ne durumda diye. Üst katım benden beter. Camlar leş gibi. Kadın bi de yeni doğum yaptı. Güvercin sanmıştım güvercinde değilmiş. Serçeler binanın çatı çıkıntısına yuva yapmışlarEki Görüntüle 1591387 Çamurdan yapılmış gibi sanki nasıl yaptılarsa oraya. Benim çephemden 2 tane gördüm. Yan binadada var. Girip girip çıkıyolar küçücük yere. 1 ay öncesine kadar hiç bişey yoktu. Yumurtlama mevsimi midir nedir bilemedim. Bozulmazda onlar günah. Binanın dış cephesi kuş pisliği dolmuş resmen

Benm de balkonda klimanin motoruna yuva yapmislar.bozamiyorum da gunah diye temzlyorm pisliklerni napym:)yatak odasinin caminda da pislikler dolu.ust katin klimasina yuva yapmslar pislikler oldgu gbi camn onunde.apartman boslugu oldgu icin acmyorum pek.tasinacagim icin de temizlemeye niyetm yok ugrasamam kus b.klariyla:))

Kızlar ben de normal doğurdum. Dıktorum kararı bana bıraktı. benim azıcık elim kesilse günlerce iyileşmez. sezeyan dikişlerim iyileşmez diye korktum. Annem de dört taneyi normal doğurunca yaparım bu işi dedim. hergün düzenli yürüyüş yaptım. pozitif normal doğum hikayeleri okudum. egzersiz yaptım. ama oğlumun doğmaya niyeti yoktu. sıfır açıklık. göbeğin aşağı inmesi olayı yoktu bende. millet dalga geçmeye başladı kaç yıl sonra doğurcan diye. doktor sunni sancı deneyelim 4 saat sonra sezeryan dedi. ebe çatı muayenesi yaptı çatın dar ama deneyelim dedi. suni sancıyı verdiler. nst de koca koca sancılar çıkıyor ama ben hiç sancı hissetmiyorum. eşimle selfie çekiyoruz. 3 saatin sonunda 3 cm de takılı kaldı. ebe su kesesini patlattı hadi şimdi de ağrım yok de bakalım dedi. azıcık acıdı dedim. ebe şimdi burayı inletmen lazımdı dedi. ikinci suni sancı takıldı. ağrılar başladı. bebeğin kafası da pelvise denk gelmiş. bi de eliyle onu düzeltti. sonra ben de film koptu zaten. annem eşim yalvarıyo sezeryan diye ebe sürekli soruyo. yok normal doğurcam diyorum. herkesi çıkardım odadan. kızkardeşim hemşire o kaldı.doğuran benim bi de sizi teselli ediyorum dedim. ağrılar artınca epidural istedim. kızkardeşim yok ıkanamazsın diyo. ya bana epidural yaptır yada kalkıp döverim seni demişim. epiduralden sonra be ağrı ne bişey . doktor sadece son ıkınmaya geldi. sadece bir saat çok ağrım oldu o kadar. ertesi gün hiç doğum yapmamış gibiydim.ama doğumdan sonra başımı kontrol edemedim uyutmuşlar beni dinlendim mis . arada mama vermeyin emzircem diye kaljıyomuşum ama harırlamıyorum. bir hafta sütüm hiç gelmedi. o daha sancılı bir süreçti benim için.

Aynen ben de 17 saat sanci cekip son yarm saat epidural istedm.hic aklima gelmedi keske en basindan isteseymisim.ebe cok israr etti doguracaksn iste yapmayalm diye ama kabul etmedim cok yorulmstm ikinacak halim yoktu.sonrasi rahatti zaten.ben sancilari hissettim ama .ebe ben sana soylycem ikinacagn zamanindemsti de hic oyle olmadi.ignenin de belli dozlari mi var acaba bilemedim

27 sayfa %5 şarj ve bir ton is.. uzulerek direk daliyorum. Oglumun 3-4 gündür su gibi burun akintisi vardi dunden beri biraz daha kalin ve az akiyor ama bu kezde öksürük basladi balgamli oksuruyor. Napmaliyim bu durumda sizce. Bir onceki hastalandiginda defalarca dra götürdüm gogsune inmesinden korktugum icin her seferinde dr korkulacak birsey olmadigini ilacsiz gecirecegini soyledi nitekim oylede oldu ama ben suanda yine tedirginim

evet canım aynen o ağrılardan psikolojiden sonra asla diyodum üstüne miranın kusmaları iştahsızlığı cabası oldu ama neden olmasın dediğim de olmuyor değil bilmiyorum ciddiye binince ne hissederim şuan arada ii olur arada olmasada olur diyorum

ay çok güldüm anlatımına
Emre halılara gökçe anasının karnına mıçıyor işte :)

Gökçeyi doktora götürdüm kan idrar ve kaka tahlili istedi doktor. Kakasini yeni yapmıştı ne zaman yapar kim bilir artık :KK43: idrar zaten allahlik ;( kan verdik. Çok ağladı. Ağzındaki yaraları söyledim. Ellerindede çıktı aynı yara. Mikrop kapmış diş falan değilmiş. Gökçe biran önce Kakasini ve idrarini yapsa bari.
Esimlede konuşmuyoruz. Dün telde konuşurken, Acıbademde bo doktordan randevu aldığımı ama aynı doktorun başka bi özel çocuk hastanesindede çalıştığını öğrendiğimi dedim ve o hastanenin telini netten bakıp söylemesini istedim. Acıbademin ücreti daha fazla diye. Demez olaydım. Bi ton laf duydum. O hastaymis ama ben ondan neler istiyormuşum, telefonu kapatacakmisim. Bende kapattım suratına ve bi dahada aramadim . Sabah iki kez aradı ama acmadim. Üçüncü aramasında açtım. Gökçeyi sordu sonrada suratıma kapattı resmen :/ hem suçlu hem güçlü :KK53:

27 sayfa %5 şarj ve bir ton is.. uzulerek direk daliyorum. Oglumun 3-4 gündür su gibi burun akintisi vardi dunden beri biraz daha kalin ve az akiyor ama bu kezde öksürük basladi balgamli oksuruyor. Napmaliyim bu durumda sizce. Bir onceki hastalandiginda defalarca dra götürdüm gogsune inmesinden korktugum icin her seferinde dr korkulacak birsey olmadigini ilacsiz gecirecegini soyledi nitekim oylede oldu ama ben suanda yine tedirginim
geçmiş olsun canım burnunu aspire edebilirsin en kötü bi burun spreyi de kullanabilirsin ben balgamı bi hafta bekledim kusarak bile atamayınca ilaç kullanmıştım

Gökçeyi doktora götürdüm kan idrar ve kaka tahlili istedi doktor. Kakasini yeni yapmıştı ne zaman yapar kim bilir artık :KK43: idrar zaten allahlik ;( kan verdik. Çok ağladı. Ağzındaki yaraları söyledim. Ellerindede çıktı aynı yara. Mikrop kapmış diş falan değilmiş. Gökçe biran önce Kakasini ve idrarini yapsa bari.
Esimlede konuşmuyoruz. Dün telde konuşurken, Acıbademde bo doktordan randevu aldığımı ama aynı doktorun başka bi özel çocuk hastanesindede çalıştığını öğrendiğimi dedim ve o hastanenin telini netten bakıp söylemesini istedim. Acıbademin ücreti daha fazla diye. Demez olaydım. Bi ton laf duydum. O hastaymis ama ben ondan neler istiyormuşum, telefonu kapatacakmisim. Bende kapattım suratına ve bi dahada aramadim . Sabah iki kez aradı ama acmadim. Üçüncü aramasında açtım. Gökçeyi sordu sonrada suratıma kapattı resmen :/ hem suçlu hem güçlü :KK53:
geçmiş olsun canım inşallah sonuçlar temiz çıksın tabi vermenizde kolay olsun
yok yok bu eşler gerçekten birer çocuk o kadar şeyle ilgilenirken birde ekstra ilgi bekliyolar ama ben arada çocuk içinde olsa ii kötü telefonla haberleşmeyi seviyorum öbür türlü barışma daha sancılı oluyodu bizde ay ne bahane bulsam yanaşsam diye kıvranıyodum :))

Gökçe de aynı canım bir haftadır ilaç kullanıyoruz ama hala devam ediyo burun akıntısı

geçmiş olsun canım inşallah sonuçlar temiz çıksın tabi vermenizde kolay olsun
yok yok bu eşler gerçekten birer çocuk o kadar şeyle ilgilenirken birde ekstra ilgi bekliyolar ama ben arada çocuk içinde olsa ii kötü telefonla haberleşmeyi seviyorum öbür türlü barışma daha sancılı oluyodu bizde ay ne bahane bulsam yanaşsam diye kıvranıyodum :))
Hiç yanaşmaya niyetim yok :( son günlerde fazla kırıcı olmaya başladı çünkü.
Gökçe de inşallah idrarini hemen yapar. Birde Ağzındaki yaralar çok ağrı yaparmış. Huysuz olmasi çok normal canı ne kadar yanıyordur onun dedi. Yalnız çok suratsiz bi doktordu.

Hiç yanaşmaya niyetim yok :KK43: son günlerde fazla kırıcı olmaya başladı çünkü.
Gökçe de inşallah idrarini hemen yapar. Birde Ağzındaki yaralar çok ağrı yaparmış. Huysuz olmasi çok normal canı ne kadar yanıyordur onun dedi. Yalnız çok suratsiz bi doktordu.
bu kez de o yanalsın o vakit bazen ne kadar kırıcı olduklarını farkedemiyolar bi çocuk da onlar
oy kuzum neden oldu acaba inşallah yapar doktorun suratsızını da hiç sevmiyorum ama sanki öyle doktorlar daha çok işini biliyo egodan da suratları gülmüyor

Günaydın annisler:KK66: çalışan annelere iyi haftalar,hemencecik cuma olsun ısallah.
Bu haftasonu tasiniyorum ısallah dua edin bana kizlar çok korkuyorum nasıl tasincaz, resmen 4 evlilik eşya var,ne zaman ne ara bu kadar eşya doldurmuşuz anlamadım gitti:KK43:
Canim ihtiyacin olmayanlari birilerine verebilirseniz dua da alirsiniz. Ben kullanmadigim bi odayi dagitmayi dusunuyorum.

İnternetten ilanla buldum. Önceleri kamera taktırmaya kararlıydım. Sonra baktımki kadın çok candan bakıyor incitmek istemedim... İşe başlamadan 1 ay önce bakıcıyla beraber olmak çok önemli. Çocuğun huyunu suyunu öğreniyor ve sende onu tanıyorsun. Evlat söz konusu olunca insan gelen iyi mi kötü mü anlıyor zaten. Ne eş dost tarafından bakıcılar gördüm yangın var gibi kaçtım. Hatta bir tanesine istersen çocuğa ben bakayım sen bana para ver bile dedim :) bırak çocuğun yiyeceklerini hatta bakıcının yiyeceklerini hazırlayıpta gidecekmişim. Çocukla yemek yapamazmış. Sanki ben akşam yaparken çocuk olmayacak yanımda! Kadının kocasıda yanındaydı. Kaç çocuğun var dedim 3 dedi. Dayanamadım herhalde bey amca sana bunlar büyürken 3 tane hizmetçi tuttu dedim. Kocası bile dayanamadı hanım kusura bakma ama hakikaten sen bu lafı hakettin dedi :) niyet önemli... Biz bakıcımıza aile büyüğümüzmuamelesi yapıyoruz. Dul bir bayan erkek işlerine eşim koşuyor. Faturalaranı yatıyor makinalarını tamir ediyor kızıyla beraber yemeğe götürüyoruz... O da bizim evladımıza hakikaten koklaya koklaya annanesi gibi bakıyor. Walla kaynanam bakıcımızın tırnağı olamaz. Bir kere memleketteyken eşim sabah oğlan 7 de uyanınca anneme vericemm bi sabahta biz uyuyakım babanesi değilmi baksın dedi verdi. 11 de bir uyandımki çok açlıkltan kırılmış. Bir kase mama hazırlayamamış denyo!! Sinir oldum şimdi bak yine :)
Ne güzel inşaallah bana da denk gelir..gerçi ben henüz internet işine geçmedim hala haber bekliyorum..hayalini kurduğum bakıcı ilişkisi sizinki gibi..karşılıklı saygı sevgi hayatı paylaşma ..

Bende srzeryancilardanim:) ilk doğumum normaldi suni sanciyla çoook zordu. İkinci kızım son anda çıkan bi terslikle sezeryanla doğdu okadar rahattiki iyiki sezeryan olmuş dedim o zaman. Yigitde de gunumuzu aldık saatini gününü bilerek stressiz b doğum oldu.tabi normal doğum en sagliklisi en iyisi belki ama ben sezeryan doğumu daha çok sevdim:)
Tabiki canim saglikli olan normal dogum ama rastladigin doktorda onemli ben cok sanssizdim bu konuda ama Ece de gittigim doktorum cok iyiydi zaten memnun olan cok kisi var diye gittim hep normal dogum yaptirmak istedi persembe son kontrole gittim dogum kanalindaydi kafasi pazartesi dogum icin gittogimizde donmus ayaklarini sokmus zillim kac senedir bu isi yapiyorum son dakika bebek donmez ikinci kez goruyorum bunu dedi doktor
ahahahahaha deli kız :KK45:

Hem normal doğum hem sezeryan yaşamışsın,ikisinide birbiriyle kıyaslayabiliyosun,ne güzel..gerçi ilk 2'yi normal yapıp sonra sezeryan olmayı başta kabullenmek zor olmuştur heralde..normal yapanlar hep öyle diyor ya :KK45: aaay normal yapmaya zaten cesaret edemezdim ben ama sezeryanda çok feci geçti,hatırlamak bile istemiyorum..ilk 15 gün gelemedim kendime,tek başıma hateket edemedim falan..şimdi 2.de de daha kötü olmasından korkuyorum,aynı yerden kesi olcak daha hassas olur falan diye..en az kendim kadar cildimde çok hassas benim çünkü..neyse artık,hayırlısı bakalım..
hayirlisi canim insallah korktigun gibi olmaz rahat olur ben dogumdan sonra sezeryana alisamadim orasi cok tuhaf geliyordu uyusuktu icim kotu oluyordu gordukce simdi alistim
gerçekten buna katılıyorum ben her türlü doğum bu sonuçta elbet ağrısı olucak ama kişiden kişiye de değişiyor hastaneye gidip tabiri caizse pırt diye doğuran da var ki ben bizzat şahit oldum normal doğumla neredeyse sezeryan gibi oturamayan bir aya yakın normal yürüyemeyende var sezeryanı da ki benim çok yakın arkadaşım hastane de herşeyi kendi yapıp beşinci gün çay servisi falan yapıyodu o derece ağrısız geçiren yada bi on gün on beş gün eğilip doğrulamayan var ilki zor olup ikincisi kolay olan yada tam tersi ama hepsi on on beş gün sonra gazıydı kusmasıydı yok ek gıda emekledi yürüdü mü başka telaşler bakın nasılda hazırlıyorum kendimi ikinciye :p
aynen canim dogumdan doguma kisiden kisiye ve dogum yaptiran doktora kadar drgisiyor bu durum benim ilk dogumum da sanci suresi uzun surdu acilmam yavas oldu ama dogimda ikinir ikinmaz geldi oglum ikinci de sancim yoktu gunum gecmisti suni sanci ilgisiz doktor ve hemsireler 4.700 agirliginda bebek resmen kabustu uyusturmadan dikis attilar cok aci cektim karsimda stajer ogrenci grubu yani ayrim yapmak istemem ama ben bunu devlet hastanesinde yasadim onlar icin cok siradan birsey ama beni mahvettiler ama kizimda sezeryan oldum ilgi alaka superdi en ufak bir agrim bile olmadi annem sasirdi bana kizkardesim sezeryan oldu agridan duramiyordu surekli igne yaptirdi agri kesici yani sezeryan benim icin rahatti
Kardeşimin doğumu tam bi konedi zaten. Biz babamla tv izlerken annem içeri gitti. Elinde valizle geldi. Suyum geldi çocuk doğacak diye.Hastaneye gittik. Daha 10 dk olmadan muayene ettikleri odadan çocuk sesi gelmeye başladı:KK53:
Telaşımızı heyecanımızı bile yaşayamadık. Az daha bekleseymişiz evde doğacakmış çocuk:KK53:
ayy ne guzel ya

Aynen canim ben o kadar cok dogum hikayesi okudum ki aglayasim geliyodu nasl dogrcam diye:KK43:sezeryandan cekenler cok normal dogumdan cekenler cok.dr um derdi hep kizdi hatta bi seferinde netten dogum hikayeleri okumak yerine nefes alip verme tekniklerini oku biraz da diye:)))her dogum kendine ozgudur korku olayi zorlastryo sadece.ama itiraf etmeliyim son sancilar o kadar kotu ki ebeye bagiriyomusm yeter artk nasl aliyosanz alin bu cocugu diye:KK70:dr geldiginde ebe anlatiyodu cok dalga gecmilerdir benmle:))

Evet o var bi deo_Obana da ikin diyolardi tuvaletimi yaptgmi saniyodum daha cok utaniyodm:)ikide bir soruyodm ebeye tuvaletimi mi yapyorm ben diye cok kotu o an ya cok utanmstm:oops:
Cok iyi bilirim o son sancilari canim cook kotu
Canım Azad memeye çok düşkündü ya demekki birsey sebep oluyor birakiyorlar. Ben de aklıma baya takiyorum nasıl memeyi bırakacak kerem alp diye çünkü benim bebeğim resmen bağımlı gibi. Şimdi size bakınca bi umut gördüm bizde de.

Ya kerem alp de yapıyor onu sanki iç geçirip birşeyler saydiriyor. Çok tatlı oluyorlar :KK70:

inşallah ikinci doğumun gönlüne göre olur canım. Ben de zorunlu sezeryan oldum ama normal doğumdan da ödüm kopuyordu. Sürekli ben sezeryan olucam deyip dolasiyordum. Çünkü kuzenim normal doğum yapmıştı ve 2 ay oturamadi kız neler çekti. Annemin de dogumlari zor olmuş hep. Hatta benden bir küçük kardeşimde rahmi bile patlamış. Bunları bilince işkence çektim resmen normal dogurmayacam diye. Zaten suyu bitmişti sıpamın ve 38. Hafta kontrolünde ertesi sabah pat diye aldı doktor. Ama düşünün ki o gece bile benim sancım tuttu kesin doguruyorum diye hastaneye taşıdım evdekileri:KK70:
Doktorum ertesi gün, dün gece doguramamissin diye takilmisti hatta hala güleriz düşününce :)) Çok şükür sezeryandan 2 gün sonra ayaktaydim ve birçok şeyi rahat yapabiliyordum. Sıkıntı cekmedim pek. Cektiklerimi de çok normal sayıyorum doğum yapmak adı biraz zorluğu olsun tabi:)

Bu yolda baya bir ilerleme var canım sende. Bir ara ikinci çocuk fikri bile yoktu sende sanki:KK48:

:KK70:
Ya gerçekten maşallah diyorum annene çok güldüm gerçekten. Herkes bir olmuyor ya fizik yapısı da çok önemli insanın. Şans meselesi bir yerde:)) Benim bir başka kuzenim de hep şey der ben hiçbirşey anlamadım bir baktım bebek çıkmış :KK70:
Öyle sancısı filan da çok olmamış.
Ayy bende esime diyorum cok bagimli birakirken ne yapcam ben diye ilk birkac gun zor oluyor genelde sonra alisiyorlar ama iste o birkac gunu atlatmak zor
canim gecmis olsun gozlemle eger nefes alisinda zorlanma ses kisikligi catalli sesi cikarsa biraz ilerlemis oluyor ama cok rahatsiz edici drgilse burnunu acik tutup bekle bakalim gecebilir

Kizlar Ece bayramdan onceki hafta 6. Disini cikardi ondan kisa sure once de 5. Yi cikarmisti aksam baktim altta kabariklik var her an cikacak gibi 7. disi ilk dislerini uzun araliklarla cikardi simdikiler pes pese geliyor sanirim bu istahsizlik meme duskunlugu de bu yuzden birde dun gece 1 de uyandi bir basladi aglamaya ama sanki cani yanmis gibi ne yaparsam yapayim susmuyor meme dahil olmak uzere sakinlesmedi bir 15 dakika kadar bu sekilde agladi sonra meme verince emdi ve sustu sanirim agrisi falan oldu

Kizlar Ece bayramdan onceki hafta 6. Disini cikardi ondan kisa sure once de 5. Yi cikarmisti aksam baktim altta kabariklik var her an cikacak gibi 7. disi ilk dislerini uzun araliklarla cikardi simdikiler pes pese geliyor sanirim bu istahsizlik meme duskunlugu de bu yuzden birde dun gece 1 de uyandi bir basladi aglamaya ama sanki cani yanmis gibi ne yaparsam yapayim susmuyor meme dahil olmak uzere sakinlesmedi bir 15 dakika kadar bu sekilde agladi sonra meme verince emdi ve sustu sanirim agrisi falan oldu
hımm o zaman büyük ihtimalle diş canım biz yine dörtteyiz ama üst arkada bi beyazlık var çıkn azılar ordan mı çıkıyor dördüncü dişten sonra direk ordan çıkar mı acaba çok huysuz el ağızda ama başka yerde bi kabarıklık yok

çok geçmiş olsun canım iniallah temiz çıkar. Senin koca bebekte biran önce büyür umarım :)

@Akaibu canim bildigin 500 lira civari kiralık ev var mi? Kardesim evlenecek ev ariyor
ben görmedim hiç ama bayramdan önce birine ev bakıyodu binada biri bş sorayım onlara canım.

[QsUOTE="yaz yagmuru, post: 41919386, member: 619731"]Kizlar Ece bayramdan onceki hafta 6. Disini cikardi ondan kisa sure once de 5. Yi cikarmisti aksam baktim altta kabariklik var her an cikacak gibi 7. disi ilk dislerini uzun araliklarla cikardi simdikiler pes pese geliyor sanirim bu istahsizlik meme duskunlugu de bu yuzden birde dun gece 1 de uyandi bir basladi aglamaya ama sanki cani yanmis gibi ne yaparsam yapayim susmuyor meme dahil olmak uzere sakinlesmedi bir 15 dakika kadar bu sekilde agladi sonra meme verince emdi ve sustu sanirim agrisi falan oldu[/QUOTE]
Bu anlattiklarinin hepsi dış sancısı eğer hasta falan değilse ece dış cikaracaktir gene.bizdede duraklama var bu aralar biraz daha cikmasa yiğit de bende iyi bi dinlenmiş olucaz. Ama tabi bu dişler eninde sonunda cikicak kendimi bu sakinlige çok alostirmasamda iyi olacak:))

Back
X