2014 Haziran Gelinleri

Çok yardımcı oldun yorumları okuyunca en uygun hap bu gibi geldi pzt randevu aldım aklımdakileri de sormak için son bir soru daha soriyim adet günü hakkında bilgi verirmisin mesela 16 nisanda başlasam adetimin ilk günü 7 haziranda durumum ne olur?

tatlım sımdı bu hap 24 tane renklı 4 tane beyaz hap ıcerıyor 28 hapı tamamladıgın gunun sabahına regl oluyorsun yanı bende oyle oluyor sımdı nısan 16 tıda alsan mayıs 13 yada 14 gıbı regl olursun regl oldugun gun hemen pembelerden almaya baslıyordun 14 u olsan 10 hazıranda olursun regl ama hapı pembelerı erken bırakırsan yanı dıyelım gununu one cekerseın yada kutu bıttı dıyelım beyaz kısmı kullanmadın 4 tane varya hanı 4 beyazı atlayıp pembeyı kullanırsan reglını ılerı tarıhıde alırsın sen ama genede doktoruna sor tatlım yanlıs bılgı vermım yanlız bu hapı regl oldugun ılk gun kullanbmaya baslıyorsun

Yazz Nedir?

Yazz gebe kalmayı önleyici bir ilaçtır ve başka etkileri de mevcuttur.

Yazz gebeliği önleyici etkisini, esas olarak yumurtalıklardan yumurta atılmasını (yumurtlamayı) engellemenin yanında, rahmin vajinaya açılan boyun kısmındaki salgılamalarda meydana gelen değişiklikler yoluyla gösterir.

Yazz aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

doğum kontrolü (gebelik önleyici); (Doğum kontrol haplarının hamile kalmayı nasıl engellediğini öğrenmek için tıklayınız)
adet öncesi yaşanan rahatsızlıklar;
vücutta su tutulmasına bağlı oluşan belirtiler;
akne (sivilce)

Yazz Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.(Doğum kontrol hapları ve kullanım şekilleri için lütfen tıklayın)

Tablet formdaki ilacınızı paketin üstünde gösterildiği yönde, her gün yaklaşık aynı zamanda bir miktar su ile birlikte alınız. Birbirini izleyen 28 gün boyunca her gün bir tablet alınız. Etken madde içermeyen beyaz renkli 4 tabletin alımına başlanmasından 2- 3 gün sonra kanama başlar ve bir sonraki pakete başlandığında devam ediyor olabilir.(Doğum kontrol hapları ve farklı saatlerde alınması durumu için lütfen tıklayınız)

Bir önceki ay hormonal bir gebelik önleyici kullanımı yoksa

Eğer Yazz kullanmaya başlamadan önceki 1 ay herhangi bir hormonal gebelik önleyici ilaç kullanmadıysanız; Yazz almaya normal adet döngünüzün ilk günü (adet kanamasının ilk günü) başlayınız. İlacınıza adet döneminin 2. ile 5. günleri arasında başlamanız da kabul edilebilir, ancak bu durumda ilk döngü için tablet almaya başlamanızdan itibaren 7 gün boyunca ilave olarak bir gebelik önleyici yöntem (prezervatif, spermisid gibi) kullanınız.

Diğer bir doğum kontrol hapından geçiş

Bir önceki doğum kontrol hapınızın son tabletini aldığınız günü izleyen gün Yazz alımına başlayınız. En fazla tabletsiz dönemin son gününe kadar ara verebilirsiniz.

Yalnız progesteron içeren bir yöntemden geçiş

Herhangi bir günde geçiş yapabilirsiniz ancak tablet alımının ilk 7 günü ek yöntem kullanmalısınız.

Vajinal halka ya da flasterden geçiş

Vajinal halka ya da flasterden Yazz’a geçiş yapacaksanız vajinal halka ya da flasterin çıkarıldığı gün Yazz kullanmaya başlayınız. En geç yeni uygulamanın yapılacağı gün başlayabilirsiniz.

Hamileliğin ilk 3 ayında oluşan düşükten sonra Yazz kullanılması

Yazz’ı kullanmaya hemen başlayabilirsiniz. Ek bir gebelik önleyici önlem almanıza gerek yoktur.

Doğumdan sonra veya ikinci üç aylık dönemde oluşan düşükten sonra Yazz kullanılması

Doğumu veya ikinci üç aylık dönemde oluşan düşüğü takiben 21– 28. günlerde Yazz kullanmaya başlamanız önerilir. Daha geç başlamanız halinde tablet alımının ilk 7 günü ek bir bariyer yöntemi kullanınız. Eğer o zamana kadar cinsel ilişki gerçekleştiyse, doğum kontrol hapı kullanmaya başlamadan önce gebe olmadığınızdan emin olunuz veya ilk adet kanamanızı bekleyiniz.

Mide – bağırsak bozuklukları durumunda

Mide – bağırsak bozukluklarının olması durumunda emilim tam olmayabilir. Böyle bir durumda gebelik önleyici ilave önlemler alınız.

Eğer tablet alımını takiben 3 – 4 saat içinde kusma olursa unutulan tabletler için verilen öneriler geçerlidir. Eğer normal tablet alma programınızı değiştirmek istemezseniz, gereken ekstra tabletleri başka bir kutudan alınız.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Etken madde içermeyen beyaz renkli tabletinizi almayı unuttuysanız ek bir tedbir gerekmez, ancak unutulan tablet alınmalıdır.

Eğer etken madde içeren açık pembe renkli tabletinizi almayı unuttuysanız ve unuttuğunuz tableti almakta, 12 saatten daha az geç kaldıysanız gebe kalmaya karşı koruyuculuk azalmaz. Hatırlar hatırlamaz tabletinizi alınız ve sonraki tabletlerinizi de her zamanki gibi almaya devam ediniz.

Eğer 12 saatten daha fazla gecikme olmuşsa gebe kalmaya karşı koruyuculuk azalmış olabilir. Buna bağlı olarak günlük uygulamada şu öneriler verilebilir:

1. Hafta : Unuttuğunuz tableti hatırlar hatırlamaz alınız. Kalan tabletlerinizi normal zamanında kullanmaya devam ediniz. Takip eden 7 gün boyunca prezervatif gibi ek bir korunma yöntemi kullanınız. Bu 7 günden önce cinsel birleşme olduysa gebelik olasılığını göz önüne alınız. (Doğum kontrol hapları gebeliğe karşı %100 koruma sağlar mı?)

2. Hafta : Unuttuğunuz tableti hatırlar hatırlamaz alınız. Kalan tabletlerinizi normal zamanında kullanmaya devam ediniz. Eğer ilk unutulan tablete kadar 7 gün boyunca tabletlerinizi doğru olarak aldıysanız ek yöntem kullanmaya gerek yoktur. Aksi takdirde ya da birden fazla tablet unuttuysanız sonraki 7 gün boyunca ek koruyucu önlem alınız.

3. Hafta : Eğer unutulan tabletten önceki 7 gün boyunca tabletlerinizi doğru olarak aldıysanız, aşağıdaki iki seçenekten birinin uygulamasıyla ek bir doğum kontrol yöntemine gerek kalmaz. Aksi takdirde bu seçeneklerden ilki seçilip, ayrıca 7 gün boyunca ek önlemler almak gerekir.

**Son unuttuğunuz tableti hatırlar hatırlamaz içiniz. Kalan etken madde içeren tabletler (açık pembe renkli tabletler) bitinceye kadar ilacınızı normal zamanında kullanmaya devam ediniz. Etken madde içermeyen 4 tableti (beyaz renkli tabletler) atınız ve bir sonraki kutuya hemen geçiniz. İkinci kutunun etken madde içeren tabletleri bitene kadar kanama beklenmez, ancak tablet alınan günlerde lekelenme veya ara kanamalar görülebilir.

**Kullanmakta olduğunuz kutuyu bırakmanız önerilebilir. 4 gün (tablet unutulan günler de dahil) aradan sonra yeni kutuya başlanır.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız bir acil servisi arayarak destek alınız.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Bulantı, kusma, genç kızlarda hafif vajinal kanama.

Yazz Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

İlacınızı size önerilenden daha yüksek dozda almaktan kaçınınız.

Gunaydin Haziran gelinleriii kizlar icinizde istanbulda olan varsa davetiyelerinizi nikah sekerlerinizi yaptirdiginiz fiyat konusunda uygun olan yerler varsa benimle paylasirmisiniz

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gunaydin Haziran gelinleriii kizlar icinizde istanbulda olan varsa davetiyelerinizi nikah sekerlerinizi yaptirdiginiz fiyat konusunda uygun olan yerler varsa benimle paylasirmisiniz

Ben de bunu merak ediyorumm davetiye ve nikah şekeri olayına girelim kızlarrrrr az zaman kaldııı

Bi de ben daha doktora gitmedim sanırım eeen yakın zamanda onu da halletmem lazım:18:

Çok stresli işler sanırım,daha farkına varmadım biz evlenmeye karar vermiştik ayrılık filan oldu neyse ki yoluna girdik sıkıntılar, barıştık ve dün düğün tarihimizi aldık, 27 haziran,salonu tuttuk bugün de nikah işlemleri için kan filan verdik evrakları tamamladık. ev tutacağız daha eşyaları alacağız gelinlik damatlık kına yeri ortada daha bişeyimiz yok nasıl yetişecek bilmiyorum, aşarız inşallah... daha önce evlenmek için önümüzde 1 yıl vardı zaman bize yaramıyor ben mutfak eşyalarmı aldım, nevresimlerim filan var, misafir tabaklarımı aldım,para biriktirmedim bunlara yatırım yaptım :44:

Yetişir kuzum bizde mobilya almadik ev tuttuk ama tam yerlesiyoduk nisanljmi baska yere is icin yolladilar hadii oradan ev tuttuk beyaz esyalari aldik o eve koyduk tam mobilya alalim diyorduk is durumunda bolgesi degisti mayisi bekliyoruz o zaman belli olacak nerede oturucaz ona gore mobilya alicaz off offf umarim bizde yetistiririz

inşallah herşey gönlüne göre olur, sakin kalmak zor... stress stress stress

Son düzenleme:
Hayırlı olsun güle güle giy :)

Ben de ilk karar verdiğimde üzerimden büyük bi yük kalkmıştı rahatlamıştım :)

:13: Şimdi sırada kına kıyafeti var oyyy o da pek yorucu. dolaş dolaş daha içime sinen üstüme yakışan ve de uygun fiyatlı bişey bulamadım

:13: Şimdi sırada kına kıyafeti var oyyy o da pek yorucu. dolaş dolaş daha içime sinen üstüme yakışan ve de uygun fiyatlı bişey bulamadım

ya ben kınada hep bindallı giyiliyor zannediyordum onu da zaten gelinlikçim verecekti o günlük. annem elbise alıcaz deyince lönk diye kaldım durup durup ne gerek var giyerim bindallıyı nolcak 3-4 saat diyorum ama anlatamıyorum

çok sıkıldım bişeyler bakmaktan ayaklarımı uzatıp film izlemek istiyorum kaldı ki daha ne ev tutuldu ne eşya alındı

Aynı durumdayım. 2 gündür evden çıkmıyorum. herşeye herkese inat evdeyim. Çok yoruldum sıkıldım bunaldım. ama acilen kendimizi toparlamalıyız. Az vakit kaldı. Dişimizi sıkmalıyız. Kendi evimize girip kapısını kitleyene kadar karışanımız çok olacak. Sonra inşallah bir kocalarımız bir biz...

Haziran gelinleri doğum kontrol yöntemini düşündünüz mü yardıma ihtiyacım var

merhaba tatlım ben yasmin hapı kullanmaya başladım en iyi yöntem ve en geç 1 ay önce başlamalısın geri kalan hiçbir yöntem uymuyor şu anlık zor bu işler zor

Sizin de içinizi karartmak istemem
Ama artık tahammülümüz çok azaldı birbirimize
Ne olacak bilmiyorum
Hep benim dediğim olsun diyen bir nişanlım var
Allah hakkımda hayırlısını versin

Kına gecesinde abiye giymek zorunda mıyız kızlar ya ?

Kaç gündür savaşıyorum elbise gibi bindallı giyerim kaftan işlemeli olur kına yakılırken üstüne giyerim diye. Olmazmış önce abiye giyilecekmiş

Boğazım kurudu ikna etmeye çalışmaktan sessiz kalsam neler neler çıkacak daha, karşı çıkınca da ergen gibi görünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…