ben gebeliğin 6. haftasın da bademciklerim çok kızarık ve ateşim olduğu için antibiyotik kullandım klamoks tb. 4 gün içtim B grubu antibiyotik ti gebelikte kullanıyordu.. sonrasın da öksürük başladı 1 ay geçmedi KBB ye gittim dr hiç bişey yazamam dedi bal ve zencefil kullanarak atlattım ama kabus gibiydi öksürürken yerlere yapışıyodum
Bende o durumdayım öksürükten boğuluyorum resmen. Benim antibiyotiğimde B grubu canım. Bol bol ıhlamur içiyorum, 15 gündür öksürüyorumne zaman geçicek bu öksürük. Çok zor bi durum. Bu arada çok saol antibiyotik konusunda içimi rahatlattın.
Selamlar arkadaşlar. Rabbim hepimizin bebişlerini sağlıkla ve hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin. Kızlar 2 haftadan beri çok fazla öksürüğüm var ve soğuk terliyorum sürekliartık dayanamadım ve doktora gittim antibiyotik ve öksürük kesici bi hap verdi ilaç kullandığım için kendimi bebişime karşı suçlu hissediyorum aranızda hamileliğinde antibiyotik kullanan var mı? Bebişime bir zararı olmaz inşallah.
Varım anacım o kadar. Yağ olayı da şöyle, bebeğe gelene kadar yukarıda kısa olan yuvarlak kenar var, orası senin göbeğin, aşağı indikçe bebeğe geliyo, katman katman deri, yağlar, kas, rahim, plasenta ve bebek geliyo, en dışarıda beyaz görünen kısım yağ. Bende 4cm ölçtü, sende hiç cm gözükmüyohadı canım varmısın o kadar
su yag olayını nasıl anladın anlatsana yahu
Oh oh bende az önce tribe girdim 3,5 ay kaldı bebeğin bi tırnak törpüsü bi saç fırçası var diye saydırıyodum. Bu hafta içi şeker yüklemesi yaptırıp koşa koşa havuzlu han a gidicem. Baktım ordada bulamadım netten sipariş edip durucam artık ne yapim. Benim içinde gezin kuzum ben gezemiyom sen gez göz paylaş bizimle, bende alayım aynısından ehihihihi
merabalar hepimiz sağlıklı güzel haberler alırız inş bebişler sağlıklı olur biz 19 haftalığız 3 aydır idrar yolu enfeksiyonuyla boğuşuyoruz içmediğim ilaç kalmadı sürekli tahlil geçsin artık nolur rabbim beterinden korusun bugünümüze çok şükür ama bebişe zarar verecek diye çok korkuyoruz bu konuda bi fikri olan var mı
Ne demek canım aldığım herşeyi paylaşırım fikir olsun sen yeterki iste bende senden bekliyorum aynı performansı
bu arada ben unuttum yaa oğluşumun yüzünü gördükten sonra e-bebeğe gittik babasıda ilk eşya olarak oğluna bu arabayı aldı biz biraz alışverişe sondan başladık ama dayanamadık pek hoşumuza gittive karşınızda oğlunun hem yürüteç hem hoppala hemde ilk yürüme arabası olabilen mini cooperı
Eki Görüntüle 1176548
az önce doktorumdan geldim ve resmen şoktayım kızlar kesemdeki sıvıda azalma var gecen hafta kontrol etmişti herşey normalken bu gün basit şikayetler için uğradım ve sıvıda azalma gözlüyorum dedi. şimdi biraz netde araştırma yaptım endişelerim dahada artdı.böle bir durumla karşı karşıya kalanınız oldumu hiç.
Öksürük için denemediğim kalmadı siyah turp oydum bal koydum süzdüm içtim, ıhlamur, kuşburnu neler neler.. en iyisi balla zencefili karıştırıp yemek bana çok faydası oldu.. bide bi şişe su oluyodu yanımda içine limon dilimleri atıyodum öyle içiyodum boğazı temizliyor.. odanı havalandır hep toz olmasın gece yatarken öksürmüyosan bile bi kaşık bal veya pekmez ye uyumadan gece uykuda tuttumu öksürük geçmiyor.. bide okaliptüs yağı aldım ben plastik kaba sıcak su koyup 5-6 damla damlatıyodum kafama havlu örtüp soluyodum o da çok rahatlatıyor..
merhaba canım bebekte bir sorun yok çok şükür.ama geçen hafta sağ kasığıma giren kramp tarzı ağrılar nedeniyle gitmiştim doktoruma.o da nst ye bağlattı tahliller falan,en son rahim uzunluğunu ölçelim dedi.bu haftalarda normalde 4.5 -5 cm olması gerekirken 3.3 cm miş.erken doğum sebebi olabiliyomuş riskli durum 2.4 cmden sonraymış.progestan başladık günde 2 kere magnezyum 2 kere .beni aldı bir evham şimdilerde çok stresliyim.sonra fiziğe yönlendirdi orda ki doktor dedi bel fıtığı diye .14ünde tekrar kontrolüm var.benden havadisler böyle.senin nasıl geçiyor hamilelik
merabalar hepimiz sağlıklı güzel haberler alırız inş bebişler sağlıklı olur biz 19 haftalığız 3 aydır idrar yolu enfeksiyonuyla boğuşuyoruz içmediğim ilaç kalmadı sürekli tahlil geçsin artık nolur rabbim beterinden korusun bugünümüze çok şükür ama bebişe zarar verecek diye çok korkuyoruz bu konuda bi fikri olan var mı
az önce doktorumdan geldim ve resmen şoktayım kızlar kesemdeki sıvıda azalma var gecen hafta kontrol etmişti herşey normalken bu gün basit şikayetler için uğradım ve sıvıda azalma gözlüyorum dedi. şimdi biraz netde araştırma yaptım endişelerim dahada artdı.böle bir durumla karşı karşıya kalanınız oldumu hiç.
kızlar biraz evvel televizyonda canan karatay vardı, üzerine basa basa şeker yüklemesi yaptırmayın YAPTIRMAYIN dedi:18: benim kafam cok karıştı. Galiba yaptırmayacagım ya. Bebege zarar ediyor diyo
Ilaçları kullanmadan önce Dr uma sordum canım. Ilaçlardan biri suda eritilen tozdu. Onu içme dedi. Diğer ikisini içebilirsin dedi. 4 gündür ilaç kullanıyorum fakat öksürükte azalma yokMerhabalar herkese arkadaşlar. Keyifler yerinde görünüyor genel olarak hepimizde, çok şükür. Çok yazamasam da okuyorum yazılanları.
Beyazinci, öncelikle geçmiş olsun. Endişe etme ilaç kullandığın için. Ben 15-16. haftalarımda kötü bir boğaz iltihabı olmuştum. KBBci 1000mg'lık Augmentin BID vermişti. B grubu bir ilaç. Kadın doğum doktorumla görüştüğümde ilacı mutlaka kullanmamı söylemişti, ben de kullandım. Baya araştırmıştım o dönem, kanıtlanmış zararlı bir etkisi olmadığını, gebelerde yaygın olarak kullanılan bir antibiyotik grubu olduğunu öğrenmiştim.
Şimdiye dek de bebeğimle ilgili çok şükür olumsuz bir şey duymadım doktordan. Umarım bundan sonra da ve doğumdan sonra da her şey yolunda gider.
Sözü uzattım :) İlaçlarını kadın doğumcuna danış bence, hamilelerde kullanılabilen bir gruptadırlar büyük ihtimalle. Eğer onaylarsa için rahat ederek içersin. Bazı durumlarda enfeksiyonu tedavi etmemek ilaç kullanmaktan daha zararlı olabiliyor anladığım kadarıyla.
Tekrar geçmiş olsun. Umuyorum hemencik iyileşirsin, bebeciğinde sapasağlamdır, misler gibi keyfi yerindedir :) İçini rahat tut.
Eki Görüntüle 1176564
Kizlar buda oglumun öcü fotosu :)))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
merhaba benimde başıma yeni evli iken gelmişti enfeksiyon olayıalttan fitil kullandım gecti. şükür o bitti derken bu seferde mantar oldum. onuda ilaçlarla atlattım. etkisi oldu mu bilmiyorum ama annemler falan bol bol sogan yetirtmişlerdi hatta kaynatıp suyunu iç demişlerdi onu yapamadım. etkisi vaar mı bilmiyorum. bi de hamileleikte yapılabilir mi emin degilim.
buhar iyi geliyor diyolar bi dene istersen
Eki Görüntüle 1176564
Kizlar buda oglumun öcü fotosu :)))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?