2014 Kasım Anneleri

Çok cici güle güle kullansın yürüteçlere bayılıyorum yeğenim 7 aylık koyuyoruz içine ayakları da kurabiye gibi minicik gitmeye çalışıyo çok tatlı oluyolar

Çok sağol canım Allah kullandığı günleri görmeyi nasip eder inş.
bende çok seviyorum çocuklarda çok mutlu oluyor yürüteçte şimdilik hayali bile güzel

kızlar biraz evvel televizyonda canan karatay vardı, üzerine basa basa şeker yüklemesi yaptırmayın YAPTIRMAYIN dedi:18: benim kafam cok karıştı. Galiba yaptırmayacagım ya. Bebege zarar ediyor diyo

canım hiç tatlı yemiyor musun? gebelikte vucdumuzun şekeri tolere edip edemediğini bilemiyoruz bunu nasıl anlıcaz. şekerin vücuda zararı var evet ve biz bu zararın ne ölçüde oldugunu bılmeden tatlı temeye devam ediyoruz belkide. bir arkadaş paylaşmıştı. şeker yüklemesınde verilen şeker 4 baklava buyuklugunde diye yanlış hatılamıyorsam. belkı de bu sekerın daha fazlasını tuketıyoruz farkında olmadan.

bence şeker yüklemesi çok önemli. cıkan değere gore diyet verıyor dr.lar. dıkkat etmezsen bebekte bır suru sağlık problemıne erken doğuma sebep olabılıyor önlem alınmazsa. bu konuda bir yazı buldum paylaşıyorum.

"Hayatında hiç diyabet sorunu yaşamayan kadınlar, gebelik döneminde şeker hastalığı ile tanışabiliyor. Hamilelerin yüzde 2’sinde gebelik diyabeti ortaya çıkabiliyor. Gebelik diyabetinde hem açken hem de tokken kan şekeri yükseliyor.

Normalde kan şekerinin dokuların içine girip dokular tarafından kullanılması gerekiyor. Eğer dokular tarafından kullanılmazsa, şeker dışında başka maddelere dönüşerek organlara zarar veriyor. İşte bu nedenle hamilelikte şeker testlerinin yapılması çok önemli!

Op. Dr. Kağan Kocatepe, şeker tarama testini anne adaylarının hepsi için önerdiklerini, genellikle bu testin 24-30’uncu haftalar arasında yapılması gerektiğini belirtiyor. Ancak hamilelik, şeker açısından yüksek risk altındaysa daha erken de yapılabiliyor testler.

Şeker testleri nasıl yapılıyor?

Şeker tarama testinde, 50 gram şekerli suyu içtikten sonra bir saat boyunca yemek yemiyorsunuz ve sonrasında kandaki değere bakılıyor. Belli bir değerin üzerinde çıkarsa gebelik şekeri şüphesi doğuyor. İşte bu durumda ikinci bir test türü olarak şeker yükleme testine tabi tutuluyorsunuz. Açlık kan şekeri alınacağı için kliniğe aç gitmeniz gerekiyor. 100 gram şekerli su içiyorsunuz ve birinci, ikinci, üçüncü saatlerde toplam dört tane kan alınıyor. İki veya daha fazlası yüksek çıkarsa gebelik şekeri tanısı konuluyor, bir tanesi yüksek çıkarsa gebelik şekeri şüphesi olduğu ortaya çıkıyor.

Gebelik şekeri bebek için hangi risklere neden olur?

Bebek, annesinin kan şekeri yüksek seyrederse ve tedavi edilmezse, annesinin kan şekeri yüksekliğinin düşmesi için yardımcı olur. Onun bedeninde annesinin yüksek olan kan şekerine göre insülin salgılanır, böylece bedeninde normalden daha fazla insülin oluşur. Bebek doğduktan sonra kordon kesildiği anda, o fazladan insülin bebeğin kan şekerini aniden düşürür. Sarılık ve kalsiyum düşüklüğü, kan şekeri düşüklüğüne bağlı olarak ortaya çıkar. Bebeğin aşırı iri olması, bu nedenle sezaryen olma olasılığının artması, buna bağlı olarak omuz takılmasının yaşanması, bebekte ciddi sorunların ortaya çıkmasına yol açar.

Arkadaşıma Dr suyunun azaldığını söylemişti. Bol bol su içip dinlenmek gerekiyormuş canım. Hava sıcak zaten,terleyerek artan su kaybını önlemek için bol bol su içmelisin. Üzülme tekrar gittiğinde normale dönecektir inşallah.

o kadar çok şey denedim ki şimdi bnde fitil kullanıorum mantar ve akıntı için yine geçmezse iğne başlıycaz dedi dr yeter kı gecsn bebişe zarar vermesn :18:

iççamaşırını cok sık degiştir. kuru kalmaya özen göster. özellikle orayı yıkama. ayakta duş al. günlük pedlerden kullanma. eşin ile ilişki varsa da korunsun.kuru soğanı masandan eksik etme. biraz özel oldu galiba ama ben böyle atlattım

Hahha ilahi ya çok güldüm öcü fotosu demene minicik parmakları gözüküyor çok tatlı ayrıntılı nasıldı

ay benimki gibi çirkin bebişleri görünce rahatlıyorum demek ki bu normalmiş diyorum. benim fıstıgımda öcü

ayrıntılı cumartesı cnm, renklı fotosunuda ıns paylasıcam o gun :)

öcü gibi yaa ama napiyim sen piipi fotosunu gordun mu?? bı baksana onuda paylasmıstımmm cok komık

tuticimm sen yazdıgında hatırlıyrm nıe boyle dıe, sen yazmasan bende aynı endıseyı yasayabılırdım acıkcası

sen pıpı fotosunu gordun mu oglusumun??

kızlar biraz evvel televizyonda canan karatay vardı, üzerine basa basa şeker yüklemesi yaptırmayın YAPTIRMAYIN dedi:18: benim kafam cok karıştı. Galiba yaptırmayacagım ya. Bebege zarar ediyor diyo

Valla kızlar ben araştırdım o içirdikleri şekerli su 4 dilim baklavayla eş değer şekermiş..bana dün sağlık ocağında bile mutlaka şeker yüklemesine gelin 24. Haftada dedi gün verdi parasız yaptıkları halde..
Ayrıca gebelikte hiç bir belirti vermeyen gizli şeker çıkabiliyor ve Allah korusun bebek kayıplarına yol açabiliyor benim bir arkadaşım bu yüzden bebeğini kaybetti..
Sonuç olarak ben yaptırıcam...

yok görmemiştim pipisini dur bakem benim bebişe doktor yüzde doksan dokuz kız dedi ama ayrıntılıya gidene kadar birşey almayacagım. kızlarda yanılma olabiliyor dediler

:26: doktorumla bi görüşcem bakalım.kafam cok karıştı

Ünlü bir kadın doğum uzmanı, dayanamayıp yakında Canan Karataya'a doktorlar olarak dava açacaklarını söylüyordu geçen gün televizyonda. Bildiği bilmediği, uzmanlığı olmadığı alanlarda insanları yanlış yönlediriyor dedi. Bence de gerçekten saçmalamaya başlamış artık. Geçen akşam televizyon da "ramazan pidesini 2'ye bölün içine bol tereyağı sürüp yiyin" diyor ya. Bunları duyduktan sonra, çokta ciddiye alınmaması gerektiğini düşünmeye başladım.

Eki Görüntüle 1176564

Kizlar buda oglumun öcü fotosu :)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ayy onun öcü halini yeriz biz Ayy cumartesi gelse de, bende görsem prensesimi

Demin ayrıntılı yazdım şeker yüklemesiyle ilgili düşüncelerimi canım..
Ayrıca tv de radyoda bas bas söylenmesine ve kendisi okumuş bir insan olmasına rağmen telefon dolandırıcılarına para kaptırmış bir insan ne diyim ki..kendi doktorum ne diyosa ona bakarım ben..sonra gizli şekeri olan anlaşılamayan kadınlar açıcaklar davaları görücek gününü..

Hoşgeldin şeker nerelerdesin sen yaaa ???

Kızlar bende şeker yüklemesi yaptırma taraftarı değildim doktorumda biliyordu
o yüzden önce tokluk kan şekerine bakalım dedi sonuçlar normal çıkınca gerek olmadığını söyledi

Gördüüüüüüüüüüüüm çok tatlııııııı minik pipi

yok görmemiştim pipisini dur bakem benim bebişe doktor yüzde doksan dokuz kız dedi ama ayrıntılıya gidene kadar birşey almayacagım. kızlarda yanılma olabiliyor dediler

cnm tekrar gonderıyrm bakmayan kalmasın cok guluyorum baktıkca ya

ıns cnm, bende sabırsızlıkla beklıyrm sende fotosunu paylas prensesın

bıde oglusumun pıpısıne bak

saol tavsiyelerin için çok dikkat ediyorum ilişki falan mümkün deil zaten uzun zamandr atlatabilirim umarım haftaya ayrıntılı ultrasyonumuz var bizim yaramaz 10 gün önden gdiyo normalde erken ama k ediyorum sadece ultrasyonda onu gördüğümde butun herseyi unutup rahatlıorum çok gzel bi duygu

Eki Görüntüle 1176564
Kizlar buda oglumun öcü fotosu :)))

Kız bunun öcü hali buysa o zaman doğunca yenilir bitirilir afiyetle

Eki Görüntüle 1176619
Alin size tekrar pipi gonderiyrm
Destur erkek var hehehhehehe :)

Ayyy benim oğluşunda var pipi fotosu bu dönem modelleri böyle poz veriyor demekki

ayy çok güzell..gülegüle kullansın

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sürekli aynı şeyleri söyleyip duruyor. Hamilelik şekeri riskli bir durum, normalde zaten bu süreçte şeker oranız sürekli değişiyor. Hızlı inmesi çıkması bebek için riskli. Bende doktorum ne derse ona bakacağım valla, Canan Karatay hariç şeker yüklemesi zararlı diyen de yok. Şaşırıyorum artık

Canım valla iş yerinde müfetttiş var, dünden beri resmen boza pişiyor bir yerlerimde Ancak bitti işlerim de, bir bakayım dedim sizlere. Tabi o kadar hızlı ilerliyor ki sayfalar, tamamını okumak pek mümkün olmuyor. Arada bir kaç detay sadece...

Benim doktorum da, şeker yüklemesinden önce bir kan testi isteyeceğim ona göre karar veririz demişti. Bende doktoruma bıraktım yani.

cnm tekrar gonderıyrm bakmayan kalmasın cok guluyorum baktıkca ya

ıns cnm, bende sabırsızlıkla beklıyrm sende fotosunu paylas prensesın

bıde oglusumun pıpısıne bak

Ya görmem mi, o manzara görülmez mi; keyfine düşkün olacak anlaşıldı da, sanki çok fena da olacak gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…