Çok cici güle güle kullansınyürüteçlere bayılıyorum yeğenim 7 aylık koyuyoruz içine ayakları da kurabiye gibi minicik gitmeye çalışıyo çok tatlı oluyolar
kızlar biraz evvel televizyonda canan karatay vardı, üzerine basa basa şeker yüklemesi yaptırmayın YAPTIRMAYIN dedi:18: benim kafam cok karıştı. Galiba yaptırmayacagım ya. Bebege zarar ediyor diyo
az önce doktorumdan geldim ve resmen şoktayım kızlar kesemdeki sıvıda azalma var gecen hafta kontrol etmişti herşey normalken bu gün basit şikayetler için uğradım ve sıvıda azalma gözlüyorum dedi. şimdi biraz netde araştırma yaptım endişelerim dahada artdı.böle bir durumla karşı karşıya kalanınız oldumu hiç.
o kadar çok şey denedim ki şimdi bnde fitil kullanıorum mantar ve akıntı için yine geçmezse iğne başlıycaz dedi dr yeter kı gecsn bebişe zarar vermesn :18:
Hahha ilahi ya çok güldüm öcü fotosu demeneminicik parmakları gözüküyor çok tatlı ayrıntılı nasıldı
ay benimki gibi çirkin bebişleri görünce rahatlıyorum demek ki bu normalmiş diyorum. benim fıstıgımda öcü
kızlar biraz evvel televizyonda canan karatay vardı, üzerine basa basa şeker yüklemesi yaptırmayın YAPTIRMAYIN dedi:18: benim kafam cok karıştı. Galiba yaptırmayacagım ya. Bebege zarar ediyor diyo
Sanırım bende yaptırmıcsm kader midir nedir hep o kadının HAMİLELER ŞEKER YÜKLEMESİ YAPTIRMAYIN ZEHİR İÇİRİYORSUNUZ BEBEĞE Dediği kısım denk geliyor :18:mantıklı çünkü pankreasları daha oluşmamış ve o kadar şekeri kordonumuzdan tüm vücuduna emiyormuş ona toksit etki yapıyormuşama çözüm olarak insülin hormonunuza baktırın dedi ben dr uma söyleyip öyle yaptırıcam çok büyük ihtimalle annemde her telefonda 24 e yaklaştığım için sakın şeker ysptırma diyor annemde karataycıdır
ayrıntılı cumartesı cnm, renklı fotosunuda ıns paylasıcam o gun :)
öcü gibi yaa ama napiyimsen piipi fotosunu gordun mu?? bı baksana onuda paylasmıstımmm cok komık
tuticimm sen yazdıgında hatırlıyrm nıe boyle dıe, sen yazmasan bende aynı endıseyı yasayabılırdım acıkcası
sen pıpı fotosunu gordun mu oglusumun??
:26: doktorumla bi görüşcem bakalım.kafam cok karıştıcanım hiç tatlı yemiyor musun? gebelikte vucdumuzun şekeri tolere edip edemediğini bilemiyoruz bunu nasıl anlıcaz. şekerin vücuda zararı var evet ve biz bu zararın ne ölçüde oldugunu bılmeden tatlı temeye devam ediyoruz belkide. bir arkadaş paylaşmıştı. şeker yüklemesınde verilen şeker 4 baklava buyuklugunde diye yanlış hatılamıyorsam. belkı de bu sekerın daha fazlasını tuketıyoruz farkında olmadan.
bence şeker yüklemesi çok önemli. cıkan değere gore diyet verıyor dr.lar. dıkkat etmezsen bebekte bır suru sağlık problemıne erken doğuma sebep olabılıyor önlem alınmazsa. bu konuda bir yazı buldum paylaşıyorum.
"Hayatında hiç diyabet sorunu yaşamayan kadınlar, gebelik döneminde şeker hastalığı ile tanışabiliyor. Hamilelerin yüzde 2sinde gebelik diyabeti ortaya çıkabiliyor. Gebelik diyabetinde hem açken hem de tokken kan şekeri yükseliyor.
Normalde kan şekerinin dokuların içine girip dokular tarafından kullanılması gerekiyor. Eğer dokular tarafından kullanılmazsa, şeker dışında başka maddelere dönüşerek organlara zarar veriyor. İşte bu nedenle hamilelikte şeker testlerinin yapılması çok önemli!
Op. Dr. Kağan Kocatepe, şeker tarama testini anne adaylarının hepsi için önerdiklerini, genellikle bu testin 24-30uncu haftalar arasında yapılması gerektiğini belirtiyor. Ancak hamilelik, şeker açısından yüksek risk altındaysa daha erken de yapılabiliyor testler.
Şeker testleri nasıl yapılıyor?
Şeker tarama testinde, 50 gram şekerli suyu içtikten sonra bir saat boyunca yemek yemiyorsunuz ve sonrasında kandaki değere bakılıyor. Belli bir değerin üzerinde çıkarsa gebelik şekeri şüphesi doğuyor. İşte bu durumda ikinci bir test türü olarak şeker yükleme testine tabi tutuluyorsunuz. Açlık kan şekeri alınacağı için kliniğe aç gitmeniz gerekiyor. 100 gram şekerli su içiyorsunuz ve birinci, ikinci, üçüncü saatlerde toplam dört tane kan alınıyor. İki veya daha fazlası yüksek çıkarsa gebelik şekeri tanısı konuluyor, bir tanesi yüksek çıkarsa gebelik şekeri şüphesi olduğu ortaya çıkıyor.
Gebelik şekeri bebek için hangi risklere neden olur?
Bebek, annesinin kan şekeri yüksek seyrederse ve tedavi edilmezse, annesinin kan şekeri yüksekliğinin düşmesi için yardımcı olur. Onun bedeninde annesinin yüksek olan kan şekerine göre insülin salgılanır, böylece bedeninde normalden daha fazla insülin oluşur. Bebek doğduktan sonra kordon kesildiği anda, o fazladan insülin bebeğin kan şekerini aniden düşürür. Sarılık ve kalsiyum düşüklüğü, kan şekeri düşüklüğüne bağlı olarak ortaya çıkar. Bebeğin aşırı iri olması, bu nedenle sezaryen olma olasılığının artması, buna bağlı olarak omuz takılmasının yaşanması, bebekte ciddi sorunların ortaya çıkmasına yol açar.
Eki Görüntüle 1176564
Kizlar buda oglumun öcü fotosu :)))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ünlü bir kadın doğum uzmanı, dayanamayıp yakında Canan Karataya'a doktorlar olarak dava açacaklarını söylüyordu geçen gün televizyonda. Bildiği bilmediği, uzmanlığı olmadığı alanlarda insanları yanlış yönlediriyor dedi. Bence de gerçekten saçmalamaya başlamış artık. Geçen akşam televizyon da "ramazan pidesini 2'ye bölün içine bol tereyağı sürüp yiyin" diyor ya. Bunları duyduktan sonra, çokta ciddiye alınmaması gerektiğini düşünmeye başladım.
Ayy onun öcü halini yeriz bizAyy cumartesi gelse de, bende görsem prensesimi
Ünlü bir kadın doğum uzmanı, dayanamayıp yakında Canan Karataya'a doktorlar olarak dava açacaklarını söylüyordu geçen gün televizyonda. Bildiği bilmediği, uzmanlığı olmadığı alanlarda insanları yanlış yönlediriyor dedi. Bence de gerçekten saçmalamaya başlamış artık. Geçen akşam televizyon da "ramazan pidesini 2'ye bölün içine bol tereyağı sürüp yiyin" diyor ya. Bunları duyduktan sonra, çokta ciddiye alınmaması gerektiğini düşünmeye başladım.
ayrıntılı cumartesı cnm, renklı fotosunuda ıns paylasıcam o gun :)
öcü gibi yaa ama napiyimsen piipi fotosunu gordun mu?? bı baksana onuda paylasmıstımmm cok komık
tuticimm sen yazdıgında hatırlıyrm nıe boyle dıe, sen yazmasan bende aynı endıseyı yasayabılırdım acıkcası
sen pıpı fotosunu gordun mu oglusumun??
yok görmemiştim pipisini dur bakembenim bebişe doktor yüzde doksan dokuz kız dedi ama ayrıntılıya gidene kadar birşey almayacagım. kızlarda yanılma olabiliyor dediler
iççamaşırını cok sık degiştir. kuru kalmaya özen göster. özellikle orayı yıkama. ayakta duş al. günlük pedlerden kullanma. eşin ile ilişki varsa da korunsun.kuru soğanı masandan eksik etme.biraz özel oldu galiba ama ben böyle atlattım
Eki Görüntüle 1176619
Alin size tekrar pipi gonderiyrm
Destur erkek var hehehhehehe :)
Eki Görüntüle 1176564
Kizlar buda oglumun öcü fotosu :)))
Eki Görüntüle 1176619
Alin size tekrar pipi gonderiyrm
Destur erkek var hehehhehehe :)
Ne demek canım aldığım herşeyi paylaşırım fikir olsun sen yeterki iste bende senden bekliyorum aynı performansı
bu arada ben unuttum yaa oğluşumun yüzünü gördükten sonra e-bebeğe gittik babasıda ilk eşya olarak oğluna bu arabayı aldı biz biraz alışverişe sondan başladık ama dayanamadık pek hoşumuza gittive karşınızda oğlunun hem yürüteç hem hoppala hemde ilk yürüme arabası olabilen mini cooperı
Eki Görüntüle 1176548
Demin ayrıntılı yazdım şeker yüklemesiyle ilgili düşüncelerimi canım..
Ayrıca tv de radyoda bas bas söylenmesine ve kendisi okumuş bir insan olmasına rağmen telefon dolandırıcılarına para kaptırmış bir insan ne diyim ki..kendi doktorum ne diyosa ona bakarım ben..sonra gizli şekeri olan anlaşılamayan kadınlar açıcaklar davaları görücek gününü..
Hoşgeldin şeker nerelerdesin sen yaaa ???
Kızlar bende şeker yüklemesi yaptırma taraftarı değildim doktorumda biliyordu
o yüzden önce tokluk kan şekerine bakalım dedi sonuçlar normal çıkınca gerek olmadığını söyledi
cnm tekrar gonderıyrm bakmayan kalmasın cok guluyorum baktıkca ya
ıns cnm, bende sabırsızlıkla beklıyrm sende fotosunu paylas prensesın
bıde oglusumun pıpısıne bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?