- 31 Ekim 2012
- 2.215
- 134
- 373
canım bizim bebekler henüz yukarı çıkmadılar benımde bazen göbek delıgının atında bazen bıraz daha aşağıda hissediyorum bu aylarda yeni rahim yukarı cıkıcak
benım 2lı temizdı 4 lü risklı cıktı ben kan tetsı yaptırdım amnıyosentez yerıne çıkan amerıkaya gıden testler var temzı cıktı sen 3 luyu bekle ondada risk çıkarsa düşünürsün
Amann çok uyduruk sorular varmış hemen capsler yapılmaya başlamış zaten face de
İsyanda yarın yazar haftasonu çok girmiyo..
günaydın nasıl geçmiş eşinin kpss si isyanda girdiydi herhalde sınava haberiniz var mı nasıl geçmiş diye
çok tşkler cevapladığın için
Araba muhabbeti dönmüşte bende bişeyler söylemeden edemeyeceğim evet bizimkiler Allah iİn veirrise kış bebeği olacak ama kış bebeği diye bahar gelene kadar evde durmayacağız ya soğuk iklime sahip insanlar ne yapsın mesela Almanyada hiç bebek arabası satılmaması gerek o zamanherkesin kendi görüşü tabii ama ben aldım iyikide almışım kıyafetlerinide abartmadan aldım öyle bir günde alınacak şeyler değil çünkü totale baktığın zaman ha ben bir günde herşeyini bir mağazadan alır çıkarım diyenlerede şapka çıkarıyorum maddi açıdan söylemiyorum tamamen zaman ve ihtiyacı tam karşılayabilme konusunda söylüyorum
Sinava girdim ama tarihte bana girdisiyaseti hukumeti övmek için bir suru absuurt soru sormuşlar tarih tarih olali böyle işkence görmedi
kasım anneleri günaydın.... biraz yardıma ihtiyacım var dün gece iftar davetindeydik hemen hemen tüm bayanlar senin karnın çok aşağıda çok aşağıda taşıyorsun bebeği inşallah bu böyle sürmez ileri doğru çok zahmeti olur dediler böyle bir durumu olan var mı doktora gitmeme de daha epey var biraz bilgisi deneyimi olan varsa paylaşır mı acaba tşkler
kızlar merhaba..
ben ocak annesiyim aslında da siz daha tecrubelisiniz diye size bir şey danışmak istedim..
ikili testimizin sonucu 1/330 çıktı yani sınırın biraz üstünde..
doktorum 3-4 hafta bekleyip amniyosentez yaptırabiliceğimi söyledi..
başka bir doktora daha gidicem ama öncelike size de sormak istedim..
içinizde ikili testi sınırda çıkan ya da amniyosentez yaptıran var mı?
inşallah hepiniz-hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız...
Sinava girdim canim ama kötüydü herkes gibi...ben böylebbir simav görmedim... Calisip emek verenlere yazik
Milletin ağzı torba değil ki büzesin
Bakma canım sen insanların dediklerine herkesin bünyesi vücut yapısı iskelet sistemi farklı böyle şeyleri kafana takma hee de geç..
Doktorun sana böyle birşey söylemediyse sakın sakın ciddiye alma insanların böyle olumsuz yorumlarını..
Bak ben 26 yaşındayım 14 aylıkta evliyim söyliycek hiç bişey bulamadıklarından yaşın küçük erken yapmışsın bebeği nasıl bakıcaksındiyip duruyolar..
Hamileyiz normalden daha alınganız ama insanlar bunu algılayamaz o yüzden aa öylemiymiş de geç hiç ciddiye alma
Canım aldırmayı düşünmüyosan diğer testlere boşuna oara verme..benimde NTD riskim çıkmıştı 3lü testte ama detaylı ultrasonda çok şükür sıkıntı çıkmadı..
Ayrıca 1/330 demek 330 bebekte bir ihtimal demek senin o test için sadece kan değerin değil yaşın kilon boyun falan da sisteme giriliyor bilgisayarda bu ihtimali otomatik hesaplıyor..
Ense kalınlığında sıkıntı çıkmadıysa bir sorun yoktur diyw düşünüyorum..
Aynen eşimde böyle söyledi
ense kalınlığı 1,8 çıktı doktorum normal dedi..
şimdi amniyosentez videosu izledim de yaptırmıcam galiba
çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığın için..
sağlıklı bi avazda doğumun olsun inşallah
amin inşallah canım hepimizin
benimkilerinde ense kalınlıklar 1.8 çıktı gayet normal..
kan testini etkileyen bir çok şey var dediğim gibi işte kafana takma sağlıklı huzurlu bir hamilelik geçirirsin inşallah...
benim 3lü testten sonra ayrıntılı usg de risk çıkmamasına rağmen doktor her gittiğimden amniyosentez diyo bana..
en son dedim ki bu amniyosentezi down için yapmıyo musunuz başka bir şeye de bakılıyo mu dedim..
yok down a bakılıyo dedi (ki bende down riski çıkmadı)..
o zaman yaptırmak istemiyorum aldırmayı düşünmüyorum dedim..
ondan sonra bir daha sormadı..
özele gidiyosan bazı şeyleri sırf hastaneye para kazandırmak için soruyorlar...
arkadaslar bebek arabası alanlar hangı modelı aldılar ve nekadara yazabılırmı kafam cok karıstı travel sıstem olsun dıyorum kıs bebegı olucagı ıcın bıraz korunaklı olsun port bebe olsun dıyorum ama onlarda 2 yıl kullanılcak en fazla dıyolar dhaa hafıf bırsey alın 4 yasa kadar kullanın tekrar hafıf bır araba ıhtyacı olcak dıyolar ama karar veremıyorum bu ay yada onumuzdekı ay alalım dıyoruz sız aldınızmı?
arkadaslar bebek arabası alanlar hangı modelı aldılar ve nekadara yazabılırmı kafam cok karıstı travel sıstem olsun dıyorum kıs bebegı olucagı ıcın bıraz korunaklı olsun port bebe olsun dıyorum ama onlarda 2 yıl kullanılcak en fazla dıyolar dhaa hafıf bırsey alın 4 yasa kadar kullanın tekrar hafıf bır araba ıhtyacı olcak dıyolar ama karar veremıyorum bu ay yada onumuzdekı ay alalım dıyoruz sız aldınızmı?
Öncelikle mutlu haftasonları diliyorum..
Alışveriş ve araba konusunda yazdıklarıma tepki gösterenler olmuş.
Tabiki herkesin benimle aynı fikirde olmasını beklemiyorum, çünkü herkesin yaşam tarzı, düşüncesi, zevki farklı.
Fakat yanlış anlamaya mahal vermek de istemiyorum.
Benim anlatmak istediğim sadece gereksiz harcamalardan uzak durulması yönünde bir tavsiyeydi.
Bir arabaya 1000-1500 tl vermek aile bütçesine verilen zarar gibi geliyor.
Yada 0-3 ay tulumlarından gidip 10-15 tane almak..
Araba almayı düşünmüyorum dememdeki sebep; evet kış çocuğu olacak ama biz illaki dışarı çıkacağız. Hatta biz evi otel gibi kullanan bir aileyiz. Fakat ben her yere araba ile gidiyorum. Bebek arabasıyla gezdirebileceğim bir yer yok. Puset bize yeterli olur diye düşünüyoruz. Babası zaten kanguru ile kucaklayıp gezmek için şafak sayıyor.
Oda konusu da çoğu kişiye gereksiz geliyor ama ben yapmak zorundayım.
Çünkü bebeğin eşyalarını koyacak bir çekmecem dahi yok!
Eşimle benim düzen hastalığımız var. Yani her yer rahat ve düzenli olmalı. Sıkıştırabileceğim bir cmlik yerim olmadığı için Dolap ve şifonyeri almak zorundayım.
Geriye bir tek beşik kalıyor. Onu da mecbur alacağız zaten.
Diliyorum ki anlatabildim söylemek istediklerimi..
Yoksa herkes istediğini almakta özgür..
İsteyen 20'şer tane de alabilir her şeyden.
Bu kişileri bağlar.
Bizler birbirimize saygı çerçevesinde fikirler,tavsiyeler verebiliriz sadece!
💕💕💕
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
aaa senin ikiz mii maaşallah
eşim de hep ikiz istemişti hatta 3 aylık olmamıza rağmen hala bi tane daha saklanmış mıdır diyor
özele gidiyorum canım..bana da para amaçlı geliyor...
son sorumm amniyosentez yaptırmazsam detaylı ultrasonda bi sorun olsa belli olur mu?
sağol canım ben 9. haftada öğrendim ikiz olduğunu..
ya herkes öyle çok istiyor ama inanki çok zor ağrılarım bu haftadaki tek bebek bekleyenlerin iki katı kadar..
daha 21.haftadayım koltuktan kalkarken eşim yardım ediyo
canım detaylıyla down tespit edilemeyebilir...
ama esas kendine ve eşine sorman gereken soru şu; eğer bebeğine Allah korusun kesin Down Sendromlu dense aldırıcak mısınız?
eğer evet aldırıcam diyosan amniyosentezi yaptır..
ama yok o benim bebeğim her haliyle Allah'ın verdiğini kabul ediyorum diyosan boşuna test falan yaptırma huzurlu bir hamilelik geçir..
ayrıca kesin downlu denilipte sağlıklı çocuk doğuran çok insan var...
her şey bizim elimizde..
dua kaderi değiştirir unutma...
Eğer bütçen yeterse chicco liteway plus travel sistemini tavsiye ederim arkadaşım fiyatı 799 tl yanılmıyorsam,çok kullanan var ve çok memnunlar,benim aklım hep ondaydı,ama gittim başka bir marka aldım sebepsiz,bir anda oldu...Graco mirage plus aldık siyah renginde...500 tl ye almıştık...
biz Joie Aire Luxx Travel Sistem Ladybird almayı düşünüyoruz..
pusetle araba 550 tl..
ama iki çift alıcağımızdan indirim oluyomuş 450ye düşüyomuş..
araba kışın acil değil tabi ki ama bize pusetler acil lazım almışken de arabasıyla alalım dedik ayrı ayrı iş olmasın diye...
önümüzdeki ay almayı düşünüyoruz...
Arkadaşlar ben haftasonu bebek arabalarına baktım. Gittiğim mağazalarda tüm satıcıların önerdiği ve gerçekten çok kaliteli olan bebek arabası quınnyi beğendim. Indirimli Fiyatı 760-800arasındaydı.(normali fiyatı 1000 lira civarı) Az önce eşimle İnternet'e bakalım dedik. N11 de760 tl. Paraf karta da 83 tl puanı var. Yani arabayı 676 ya almış oluyoruz. Biz hemen sipariş verdik. Kalan son 7 ürün. Quınnyi düşünüyorsanız bi bakın derim. Puse tide baby max almayı düşünüyorum. Fiyatı 100 lira. Puset 6 ay kullanıldığı için bebek arabasına daha çok önem verip kaliteli aldık. İnşallah sağlıkla güzel günlerde kullanırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?