Allah kabul etsin inşallah herşey yolundadır :)
Allah kabul etsin inşallah herşey yolundadır :)[/QUOT. Âmin canım yolunda çok şükür senin nasıl gidiyo devammı oruç tutmaya bi sıkıntı varmı
2 yaşına kadar mı? Ya benim arkadaşımın kızı var yeni 2 yaşını bitirdi istemediği kıyafeti bile giymiyor yani o kadar farkında herşeyin, 2 yaşında çocukla aynı oda da insanın eşiyle özel hayatı kalmaz. Benim pedagog arkadaşım 6 aylık max 9 aylık olunca ayır odasını yoksa ileride asla başa çıkamazsın dedi. Adem Güneş' in kitaplarını okumayı düşünüyordum ama vazgeçtim, bana mantıksız geldi.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
:) çocukların benlik duygusu o aylarda gelismeye basliyor zaten.. istememesi gayet normal... o aylarda ben yaparim ederim istemiyorum gibi seyler yasanmaya başlıyor hepsi benlik duygusundan.
6 aylikken ayirma konusunu bende okudum hatta Adem Güneş'in yazisini okuduktan sonra araştırdim. Bu konuda yapilan çoğu şey teoride kalmış şeyler. Yani 6 aylikken odası;yatağı ayrılmış cocuklar üstünde yapılan detayli bir araştırmaya yok. Bulamadim bulursan yolla bana lütfen. Ama bana sirf ileride ben rahat ederim daha sonra zor olur diye yatak ayirmak pek mantikli gelmiyor. Hatta çocuğu düşünmekten ziyade bencillik gibi geliyor. Elbette bende tam 48 aylik olunca trink diye ayirmayi düşünmüyorum. Her bebek farklıdır. Çocuk yetiştirmekte kesin teoriler çok yetersiz kalıyor. Belki biraz önce olur belki sonra..
Ha birde özel hayati yaşama konusu var.. hicbirimizin bir bebegin yaninda oyle birşey yasayacak kadar mantiksiz değiliz. :) bir sürü yolu yordami var :)
Bunlardan ayri olarak ben çalışan bir anne olucam.gun icinde bebeğim ile yeteri kadar ilgilenme firsatim olmayacak neden geceleride benden mahrum kalsin ki? Daha kolay olur diye mi? Bu da bana mantiksiz geliyor....
benim yazdıklarım sana tepki olarak değildi tatlım eğer beni kastediyorsan...gereksiz harcamalardan bende yana değilim,gerektiği kadarına almaktan yanayım,mesela bende oda yapıcam bebeğime,senin gibi benim de bir tane boş yerim yok .. ki hali hazırda zaten bebek odasını aldık,onu da uygun aldım ikeadan kombin yaptım valla,istediğim gardıroptan stoklarda yok şuan onu da alınca toplam maliyeti söylemesi ayıp 1150 tl yi buluyor bu da bir bebek odası için gayet iyi bir fiyat...akrabamdan kullanılmış sepet beşik de gelicek...yani ona da para vermemiş oluyoruz,inan sana katılıyorum,belki senin yaşadığın yerde dediğin gibi pusete ya da arabaya ihtiyaç yoktur,benim tepkim bir kaç paragrafta kış bebeği zaten gerek yok denmesine...o da sana değil güzelim...umarım beni de yanlış anlamış olmazsın...sonuçta hepimiz burda anne adaylarıyız,hepimizin farklı farklı hevesleri var
Sagol canım teşekkür ederim simdi biraz daha iyiyim
Slm kizlar. Benim bogazimda sanki bir seyler kaliomus gibi hissediorum. Su ve soda iciorum gecmio. Basima daha onceden hic boyle bisey gelmedi. Bogazimda kalio gibi ama kalacak bisey yemedim:((tuhaf bir sey umarim anlatabilmisimdir. Bir fikriniz var mi?
Kızlar günaydın!
İphone appstore'da böyle bir uygulama var. (Diğerlerinde var mı bilmiyorum)
Bebek için harika sesler var.
Özellikle rahatlaması için kullanılabilir.
Bir deneyin isterseniz..
İlerde lazım olabilir. :)
Uygulamanın adı; Sleep Sheep
Eki Görüntüle 1180154
💕💕💕
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ınsallah cnım saglıklı gunlerde kullanmak nasıp etsın rabbım benım kafam cok karısıyor cok buyuk bır butce ayırmak ıstemıyorum cunku kuzenımın coucugu hıc oturmadı araba kaldı oyle ablam dersen buyukten hemen bastona gectı ama kıs bebegı olcagı cın sadece port bebe olsun ıstıyorum bu modelde oluyo ınsallah bulrum bende magazada buralarda en azından surusunu falan denemıs olurum
Çok güzelmiş güle güle kullanın darısı bizlere olsun
Çok güzel canım güle güle kullanın
Bebeğe saç kurutma makinesi veya çamaşır makinesinin sıkma sırasında çıkardığı sesler de iyi geliyormuş anne karnında ki suda bu seslere benzer sesler duyuyormuş uyku pedagog u anlatıyordu geçen
Bende haftasonu anne karnında müzik dinlemeyi araştırdım.. çoğunluk şöyle diyor mutlu olacağınız müzikler dinlerseniz endorfin hormonu salgılanır siz mutlu olup rahatlayınca bebekte rahatlar.. illa klasik müzik değilmiş..ama kulaklığın karna koyulup rahim içine direkt müzik dinletilmesini çok agresif bir davranış olarak yorumlayan doktorlar var zorla bebeğe müzik dinletmeyin diyor..
Evet bu uygulamasa saç kurutma makinası, dalga sesi, anne karnında duyulan kalp atışı, rüzgar sesi gibi bebeğin duyduğu seslere yakın şeyler var. Çok beğendim.
Müzik dinletme konusunda kulaklıktan bebeğe nasıl ses gidiyor hala anlamış değilim :)
Bir kaç defa denedim ama işe yaradı mı bilmiyorum.
Ben evde çok müzik dinleyen biriyim. Müzik dinlerken de çok mutluyumdur. Dans bile ediyorum, düşün!
Bebişim de mutludur inşallah!
Classic muzigi kendim de cok sevdigim icin gündüz uyuyacagım zaman acıyorum. Veya relaxing melodileri..
Hamileligimin ilk aylarında çalışıyordum, ofiste dinlerdim, tam da hamilelikten uyku bastırırdı ohhh uyu babam uyu :) müşteriler uyandırırdı :)))
💕💕💕
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
:) çocukların benlik duygusu o aylarda gelismeye basliyor zaten.. istememesi gayet normal... o aylarda ben yaparim ederim istemiyorum gibi seyler yasanmaya başlıyor hepsi benlik duygusundan.
6 aylikken ayirma konusunu bende okudum hatta Adem Güneş'in yazisini okuduktan sonra araştırdim. Bu konuda yapilan çoğu şey teoride kalmış şeyler. Yani 6 aylikken odası;yatağı ayrılmış cocuklar üstünde yapılan detayli bir araştırmaya yok. Bulamadim bulursan yolla bana lütfen. Ama bana sirf ileride ben rahat ederim daha sonra zor olur diye yatak ayirmak pek mantikli gelmiyor. Hatta çocuğu düşünmekten ziyade bencillik gibi geliyor. Elbette bende tam 48 aylik olunca trink diye ayirmayi düşünmüyorum. Her bebek farklıdır. Çocuk yetiştirmekte kesin teoriler çok yetersiz kalıyor. Belki biraz önce olur belki sonra..
Ha birde özel hayati yaşama konusu var.. hicbirimizin bir bebegin yaninda oyle birşey yasayacak kadar mantiksiz değiliz. :) bir sürü yolu yordami var :)
Bunlardan ayri olarak ben çalışan bir anne olucam.gun icinde bebeğim ile yeteri kadar ilgilenme firsatim olmayacak neden geceleride benden mahrum kalsin ki? Daha kolay olur diye mi? Bu da bana mantiksiz geliyor....
günaydınn güzel annişlerrr
c.tesi sınava zor yetiştik..aman Allahım konyada ben öyle trafik görmedim..tam 1 saat yol sürdüki konyada en uzak yer yarım saat..
5 dk kala sınava yetiştim..hoş yetişmeseydim daha iyi olacaktı..öyle tarih soruları vardıki tarihe gömüldük resmen..
çalışıp emek verenlee yazık oldu yanii...
dünde bebek arabamızı aldıkkhala tereddütyetim doğru bir kararmıydı diye ama olan oldu artık aldık ve bitti
Slm kizlar. Benim bogazimda sanki bir seyler kaliomus gibi hissediorum. Su ve soda iciorum gecmio. Basima daha onceden hic boyle bisey gelmedi. Bogazimda kalio gibi ama kalacak bisey yemedim:((tuhaf bir sey umarim anlatabilmisimdir. Bir fikriniz var mi?
Ben sadece 2 yaşında ki çocuğun bazı şeyleri nasıl fark edebildiğini , anlatmak istedim. Bende çalışan bir anne olacağım, tıpkı kendi annem gibi. Annem beni 10 aylıkken, kardeşimi de ben oda da olduğum için 7 aylıkken ayırdı odasını. Öyle anneme hasret falan büyüdüğümü hatırlamıyorum, çünkü önemli olan bebeğinizle aynı odada uyumak değil, yanında olduğunuz zamanlarda kaliteli vakit geçirebilmek. Sağ olsun hatırlıyorum da, annemle o işten geldikten sonra inanılmaz güzel vakit geçiriyorduk. Bir de ileride odasını ayırmak zor olur derken, kendi rahatımı düşünüp bencillik etmedim. Aksine çocuğumu düşünüyorum, anne-baba bağımlısı , geceleri uyanıp annesinin-babasının yatağına gelmek için ağlayan bir çocuk istemiyorum.
Şu konu da size hak veriyorum tabi ki, bebekler ve çocuklar için hepsini kapsayan bir genelleme yapmak imkansız. Hepsi farklı çünkü, örneğin bende 8-9. ayda odasını ayırmayı düşünüyorum, yaz ayı olacağı için üstünü açtı, üşüdü gibi olumsuzlukları düşünmemiş olurum.
http://psikologirmakkerimoglu...............tr/2013/05/oday-ayrma-zaman.html
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?