:) çocukların benlik duygusu o aylarda gelismeye basliyor zaten.. istememesi gayet normal... o aylarda ben yaparim ederim istemiyorum gibi seyler yasanmaya başlıyor hepsi benlik duygusundan.
6 aylikken ayirma konusunu bende okudum hatta Adem Güneş'in yazisini okuduktan sonra araştırdim. Bu konuda yapilan çoğu şey teoride kalmış şeyler. Yani 6 aylikken odası;yatağı ayrılmış cocuklar üstünde yapılan detayli bir araştırmaya yok. Bulamadim bulursan yolla bana lütfen. Ama bana sirf ileride ben rahat ederim daha sonra zor olur diye yatak ayirmak pek mantikli gelmiyor. Hatta çocuğu düşünmekten ziyade bencillik gibi geliyor. Elbette bende tam 48 aylik olunca trink diye ayirmayi düşünmüyorum. Her bebek farklıdır. Çocuk yetiştirmekte kesin teoriler çok yetersiz kalıyor. Belki biraz önce olur belki sonra..
Ha birde özel hayati yaşama konusu var.. hicbirimizin bir bebegin yaninda oyle birşey yasayacak kadar mantiksiz değiliz. :) bir sürü yolu yordami var :)
Bunlardan ayri olarak ben çalışan bir anne olucam.gun icinde bebeğim ile yeteri kadar ilgilenme firsatim olmayacak neden geceleride benden mahrum kalsin ki? Daha kolay olur diye mi? Bu da bana mantiksiz geliyor....
yazdıklarına katılıyorum canım, pedagogların önerilerine gelince, ne söylediklerinden çok, söylediklerini nasıl gerekçelendirdiklerine bakıyorum, mantığıma yatıp yatmadığını tartıyorum, bazen öneriler ilk başta mantıksız geliyor ama detaylarını okuyunca ikna edici olabiliyor. sonuçta "uzmanlık" diye bir kavram var ki buna saygı duymak zorundayız. ve inanın bana "uzman" olmak hiç kolay değil kütüphanelerce kitap deviriyorsunuz, farklı yayınları orjinalinden okuyorsunuz, dünya literatüründe vaka örnekleri okuduğunuz gibi, vakaların kendileriyle de birebir karşılaşıyorsunuz, o yüzden pedagogları okurken, kendi fikirlerimizden çok, o fikri ortaya atanları ve inkar edenleri karşılaştırarak okumak zorundayız!
Ben de yaza doğru inşallah tabi çocukta sağlıkla ilgili v.b bi olumsuzluk olmazsa ayırmayı düşünüyorum.. bebek telefonu alırım bitane sesini hemen duyarım..ablamın iki kızı var biri 2,5 yaşında ortalarında uyuyor biri 7 aylık kendi odasın da kalıyorilk yeğenim şimdi ayrılmak istemiyor..
demek ki neymiş, çocuğa kulak vermek bir yana, duruşunu ve tavrını doğru belirlemek önemliymiş, çocuklar 6. aydan itibaren numaradan ağlamalara başlayabilirmiş ve 2 yaş dönemi sadece inat dönemi güdüleriyle anneyi babayı çookk güzel kullanabilirmiş. bebeğe elbet kulak vericez ama bu körü körüne her istediğine onay vermek de olmayacak
aşımı vurdurdum. doktor bugün için istirahat verdi. daha yapıldığının 2. dakikası sızı başladı yaa :/ buz koy dedi hemşire de. bir ay sonra bir doz dahaa :/
💑💓
ben de vuruldum canım, şimdilik birşey yok, inşallah da olmaz, evet buz koyabilirmişiz
Yok bademciklerim degil. Bu ozellikle aksamlari oluyor.birkac gun daha kendimi takip edip dr ye soracgm.
canım geçmiş olsun midenle alakalı olabilir mi? geçen hafta iftara gittiğimizde islim köfte vardı, ağzıma koyduğum ilk lokmada boğazım sanki kapandı, bir doluluk, bir yanma, neredeyse bütün midem boğazıma geldi, ayıp olmasın diye üzerine ekmeği bastıra bastıra zorla yuttum, şimdi birkaç gündür, kızartma, salça baharat yemiyorum, reflüm rahatsız etmiyor, bi dene istersen, bir de sıcak şeyler rahatsız ediyor
Aman kafalarınız hep aynı olsun ne iyi. Bende dün boya aldım gir bakalım odaya dedim bey e, odayı boyattırıyorum. Çok eğlenceliymiş, bende bi duvar boyiycam çocukluğumdan beri içimde kaldı bi duvar boyayamadım eheehe. Perdesini de aldım, dolap siparişini de verdim, park yatak ve tekstil kısmını almak kaldı geriye :)
yarın şeker yüklemesi yaptırıp hastane gezicem, hangisinde doğursam bilemedim :)) :))
ooo hastane gezmeler başladı diyorsun, burada gördüklerini paylaşırsan sevinirim, ben hala düşünüyorum ist.da mı doğurmalıyım, memekette mi diye?
veee tüm tatlı kasım annelerine günaydınnnnnn, hayırlı, sağlıklı, bereketli yeni bir gün olsun inşallah