2014 Kasım Anneleri

yazdıklarına katılıyorum canım, pedagogların önerilerine gelince, ne söylediklerinden çok, söylediklerini nasıl gerekçelendirdiklerine bakıyorum, mantığıma yatıp yatmadığını tartıyorum, bazen öneriler ilk başta mantıksız geliyor ama detaylarını okuyunca ikna edici olabiliyor. sonuçta "uzmanlık" diye bir kavram var ki buna saygı duymak zorundayız. ve inanın bana "uzman" olmak hiç kolay değil kütüphanelerce kitap deviriyorsunuz, farklı yayınları orjinalinden okuyorsunuz, dünya literatüründe vaka örnekleri okuduğunuz gibi, vakaların kendileriyle de birebir karşılaşıyorsunuz, o yüzden pedagogları okurken, kendi fikirlerimizden çok, o fikri ortaya atanları ve inkar edenleri karşılaştırarak okumak zorundayız!

demek ki neymiş, çocuğa kulak vermek bir yana, duruşunu ve tavrını doğru belirlemek önemliymiş, çocuklar 6. aydan itibaren numaradan ağlamalara başlayabilirmiş ve 2 yaş dönemi sadece inat dönemi güdüleriyle anneyi babayı çookk güzel kullanabilirmiş. bebeğe elbet kulak vericez ama bu körü körüne her istediğine onay vermek de olmayacak

aşımı vurdurdum. doktor bugün için istirahat verdi. daha yapıldığının 2. dakikası sızı başladı yaa :/ buz koy dedi hemşire de. bir ay sonra bir doz dahaa :/

💑💓

ben de vuruldum canım, şimdilik birşey yok, inşallah da olmaz, evet buz koyabilirmişiz

Yok bademciklerim degil. Bu ozellikle aksamlari oluyor.birkac gun daha kendimi takip edip dr ye soracgm.

canım geçmiş olsun midenle alakalı olabilir mi? geçen hafta iftara gittiğimizde islim köfte vardı, ağzıma koyduğum ilk lokmada boğazım sanki kapandı, bir doluluk, bir yanma, neredeyse bütün midem boğazıma geldi, ayıp olmasın diye üzerine ekmeği bastıra bastıra zorla yuttum, şimdi birkaç gündür, kızartma, salça baharat yemiyorum, reflüm rahatsız etmiyor, bi dene istersen, bir de sıcak şeyler rahatsız ediyor

ooo hastane gezmeler başladı diyorsun, burada gördüklerini paylaşırsan sevinirim, ben hala düşünüyorum ist.da mı doğurmalıyım, memekette mi diye?

veee tüm tatlı kasım annelerine günaydınnnnnn, hayırlı, sağlıklı, bereketli yeni bir gün olsun inşallah

Sen lierac kremi günde bir mi sürüyosun.. bidee göğüs ucuna sürmüyorum ama ara elim gidip sürülüyo bişey olur mu ??

Günaydın kızlar herkeseeeee

Bende senin gibi 6.ayda ayırmayı düşünenlerdenim inş. kolayca olur bu süreç
birde nerede senin fıstığın resmi??? gözün aydın güzel çıkmış sonuçlarınız haftasonu okudumda yazamadım

Süper olmuş canım yaa başlamışsın bi ucundan darısı kalan hazırlıkların başına yavaş yavaş halledicez inş. hepsini
bende izindeyken boya işini halledicem

kızz atarlı teyzemizz bebek arabamızı aldık görmedinn sanırım geri sayfalarda varrr

Güle güle kullanın tatlım arabanızı

Bende bunun petrol yeşili bir rengi var ondan almayı düşünüyorum güle güle kullanın canım

Ben çalışıyorum ama asgari şeyler alcam lükse kaçmadan israf etmeye gerek yok.. azar azar zamanı geldikçe alırsın dert etme.. bebek kısmetiyle gelir derler Allah yardım eder

Ben çalışıyorum ama asgari şeyler alcam lükse kaçmadan israf etmeye gerek yok.. azar azar zamanı geldikçe alırsın dert etme.. bebek kısmetiyle gelir derler Allah yardım eder

Bende öyle, bebek arabasin dogumdan snra alacm, ama eger pusetiyle takim görürsem alacam. 2,3 bilezik kaldi onlari bozdurcam belki de.. bebegim doguncada 6 ay falan snra iş arayacam.. Babaannesi yada anneannesi bakar artik.. Bi işe gircem Allah Izin verirse. Bugune kadar bulamadim, cok ugrastim.. Rabbim bebegim için bana saglam bi iş verir insallahh.. sigortam olsn, asgari ucret bana yeter..

Midemle alakali bencede. Her zaman olmuo. Cok mu kacirdim aksam yemegini bilemedim. Bogazim tikanir gibi bisey iste. Tesekkur ediorum.

günaydın güzel anneler

oda ayırma konusu birazda ev koşullarına ve cocugu yapısına gore şekilleniyor aslında. hatta cogu konuda bebek buyudukce insan aa böyle daha iyiymiş diyebiliyor. benim çocuk odam cok soğuk oluyor oturma odası da evin diğer ucunda. biraz evhamlı oldugum ıcın gece birşey olur yetişemezsem diye :44::44: ayıramadım odadan. 11 ay civarıydı sanırım ayırmayı dusunurken işe başladım tekrar ve gece 1 kere uyanan cocuk 3-5 kere uyanmaya başladı. doktora anlattıgımda gece yanında olup olmadıgını kontrol ediyor pışpışlanmak istiyor demişti. sonra da kıyamadım ayırmaya birazda evi düzenlemek zor geldi itiraf edeyim. 2.5 yasına kadar bizim odamızda yattı ama 1 kere dahi yanımıza geldiğini hatırlamıyorum. bizim yanımızda uyusa bile ben üşenmeyip kalkıp yatagına yatırdım. yanımızda yatıyor olsa tabıkı ayırmak lazım ayrı yattıgı için çok önemsemedim sanırım. bir arkadaşımın oğlu 3.5 yaşında ve hala bırlıkte yatıyorlar.

ayırmak da cok zor olmadı genç odası takımı aldık oturma odasını değiştirip ona oda yaptık uzak oldu ama sıkıntı yaşamadık cok sukur. odasını cok seviyor. mısafırlere gosterıyor bakın burası benım odam diye hemen alıştı bebek yatagı hala duruyor ama gidip o odasında yatıyor :) hatta yanında bekledıgım zaman git anne neden kendı yatagına gıtmıyorsun dıyor bana.

çocugun yapısı da önemli yanıi. bazı arkadaşlarım eşleri rahatsız olmasın gece diye 6-7 aylık olmuş cocukla birlikte eşlerinden ayrı odada yatıyorlar doğdugundan beri. bu konuda ne dusunuyorsunuz bilmiyorum ama bana yanlış geliyor tamamen cocuga gore duzen kurmak.

bu arada ben hala hiçbirşey almadım oğluşuma yaa hava sıcak eşim oruç tutuyor ona cok yuklenmek ıstemıyorum. benımle gelebilecek kımse yok taşımak ıcın vs. sanırım ağustosa kadar hiçbirşey yapamıcam. yatak bebek arabası vs buyuk şeyler var gerçi kıyafet alıcam sadece ama ınanılmaz gozumde buyuyor.

Bitmiş bütün işler desene Benim de 2 Ağustos'ta şeker yüklemesi, zararlı ve yapılması gerek tartışmaları arasında yaptıracağım bende. İnşallah güzel çıkar sonuçların

Evet canım güzel çıktı, çok sağol.Uzamış, kilo almış ama oldukça nazlıydı. Elleriyle yüzünü kapattı sürekli, pek öyle fotojenik pozlar alamadık. Sadece kemik ölçüm görüntüleri, kafatası ölçüm görüntüleri falan çıktı. Bizde zorlamadık pek, artık bir daha ki sefere diyeceğiz.

Memleket neresi? Memleketten hangi hastanede doğurma şansın var? İst. te gfiyatlar katlanıyo malum.
Uzmanların fikirleri çatışıyo, Adem Güneş 4 yaşına kadar ağlayan çocuğa şımarık deyip kızmayın diyor, yanınızda yatırın 2 sene diyor. Ama çok beğendiğim başka bi psiko amca Nusret Kaya ise, bireyler yalnız uyumalıdır bebek ise 6 aydan sonra ayrılmalıdır, aksi halde bazı psikolojik sorunlar olabiliyor der. Adem Güneşi yeni okuyorum Nusret Kayayı 10 senedir bilirim ve bana çok mantıklı gelir. Bakalım işte bi bebiş doğsunda neler neler yapmam dediklerimi yapıcam, yaparım dediklerimi yapamayacağım kimbilir :)

Sen lierac kremi günde bir mi sürüyosun.. bidee göğüs ucuna sürmüyorum ama ara elim gidip sürülüyo bişey olur mu ??
Kuzum ben lierac ı 2 kere sürüyorum valla, içinde 1 diyor ama çatlama fobim var sürüyorum bende. Benimde bazen memik ucuna geliyo da sorun etmiyorum. yedirmedikçe sallama sende. Memik ucu tahrişime doktor e vitamini kapsülü verdi, çok acıdığında kapsülü kes, sıvıyı iki memik ucuna sür dedi. Sürüyom arada bi ama kurumuyo, evde cıbıl cıbıl geziyom çok rahatsız edici
Süper olmuş canım yaa başlamışsın bi ucundan darısı kalan hazırlıkların başına yavaş yavaş halledicez inş. hepsini
bende izindeyken boya işini halledicem
Valla başladım artık gelir gerisi, göbekler yerine odaları çekmeye başlarız yakında paylaşırız burdan hihihi

Ya mutlaka, bazı şartlar düşünülmeli, sağlık sorunları, oda koşulları, mevsim koşulları vs vs. Eşimden ayrı yatmam valla, zaten eşimde istemez bunu. Bu zaten çok yanlış, hem baba için kendini dışlanmış hisseder, hem çocuk için, hemde anne için. İşte böyle yapıyorlar, sonra "ev işleri, bebek, yemek yetişemiyorum eşim yardım etmiyor" , hiç şikayet etmeye hakları yok, başından herşeyin ortak olduğunun altı çizilmez ise, iş işten çıkan geçmiş olur.

"Bebeğiniz doğmadan belki aylar önce gidip seçtiniz, minik yatağını, kıyafetlerini tek tek dizdiğiniz dolabını. Bir de koltuk koydunuz odaya belki, emzirme ve dinlenme koltuğu. Perdeleri, kapı süsü, yatağının üstünde müzikli dönencesi, oyuncakları, hepsi tastamam. Ama doğduklarında o kadar minik, o kadar savunmasız oluyorlar ki dünyanın en güzel odası bile olsa küçücük yavrunuzu bu odada tek başına bırakmak aklınızın köşesinden geçmez. Çoğu anne-baba bir portatif yatakla bebeklerini odalarında misafir etmeye başlar. Hatta bazen ertesi gün işe gidecek,rahat uyusun diye baba odadan taşınır, anne ve bebek yalnız kalır.
Eğer dengeler tutturulamazsa aradan aylar geçer ve sonunda ortaya annesinden ayrılmaya direnen bir bebek, eşinden ayrı kalan bir baba, bebeğin tüm sorumluluğunu tek başına yüklenmiş bir anne yani sonuçta mutsuz,doyumsuz bir aile çıkar..

bebeğin odasını ayırma konusunda şu anda hiçbirşey diyemiyorum..
bebeğin sağlığına göre şartlara göre bu zaman değişecek diyorum..
o yüzden bence hepimiz yaşayıp göreceğiz..

Nasılsınız?? Bebişler, göbüşler, annişler nasıl?

Ben eşimle konuştum inşallah ailemin yanına gidiyorum çok mutluyum... Doktoruma sordum bebeğin ve senin durumunu görmeden bişi diyemem dedi ama ben biletimi alacağım.. 14 ünde de kontrole gideceğim inşallah bir sıkıntı çıkmaz da gidebilirim...

Bitmiş bütün işler desene Benim de 2 Ağustos'ta şeker yüklemesi, zararlı ve yapılması gerek tartışmaları arasında yaptıracağım bende. İnşallah güzel çıkar sonuçların

İnsanın başına gelmeden anlamıyormuş. Karatay ilk çıkıp bağırmaya başladığı gün dedim ki bu kadın deli. tansiyon diye bişi yoktur ilaç içmeyin dedi, kolasterol yoktur bol bol et ve tereyağ yiyin dedi millet hastanelik oldu. tüm profesörler kadına çıldırdı saydırdı, bende ömrüm boyu diyet kafasında yaşayan ben ise 'bol bol tereyağ mı :44: ' diye düşündüm, ilacını bırakan ya da bol bol et yiyen kolestrol hastasına neler neler dedim..
Derkeennn başıma geldi, kadın hamileler ufacık bebeği zehirliyorsunuz dedi şok oldum sakın yaptırmayın dedi korktum daha evvel yaptırmıştım bebek 3-4 haftalıkken vay dedim bebiş gitti..
Doktora sorduğumda gebelik şekerinin daha tehlikeli olduğunu ve şeker yüklemesinin birkaç dilim baklava yüklemesi demek olduğunu öğrenince dedim bu kadın okumuş manyak. ok çok bilgili ama o bilgiyi öyle yanlış dağıtıyo ki milleti tokatlıyo paniğe sokuyo.
Teşekkür ederim iyi dileklerin için, önceden insülin direncim yüksekti (kontrol edilmezse şeker hastası olurum) toparlamıştım, o yüzden dikkat etmeliyim, bakalım nasıl çıkacak :)

Tansiyon diye birşey yok mudur? Hee tabi, tansiyonun yükselince yada düşünce nasıl dengen şaşıyor. Başın çatlıyor. Neyse sonuçta yaptıracağız. Bir de bir kaç dilim baklava dedin de, canım istedi

Ahhahhahah ben dün neler yaptım pişirdim bi bilsen :) kocam bile şaşırdı eheheh bugün evde yemek cennetinde.
İrmikli sütlü güzel bi tatlı bileniniz var mı kızlar? Bu ara bi can çekmesi durumu var da :)

2 yaşmıııı ben kızımı 2 aylık ayırdım ve 2 aylıktan beri kendi kendine uyumaya alıştırdım halt etmiş onlar

benimde canimm istediiii

yaptırdınmı sen tatlişkom bede diyorum bende diyorum acep yaptırmasam mı şeker yüklemesini

Hayatım da baklava yemem bende dün iki dilim yedim.. kardeşlerim de şaşırdı sen baklava sever misin diye ben değil oğlum seviyo dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…