- 29 Ağustos 2013
- 2.049
- 3.001
- 448
Eki Görüntüle 1180164
günaydın kızlarr..bende bunu aldım dün..kızkardeşimde ana kucağı var nunanın,bana vercek..travel olcak yani..kullanıcı yorumları olumlu..inş memlun kalırız..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben de yaza doğru inşallah tabi çocukta sağlıkla ilgili v.b bi olumsuzluk olmazsa ayırmayı düşünüyorum.. bebek telefonu alırım bitane sesini hemen duyarım..ablamın iki kızı var biri 2,5 yaşında ortalarında uyuyor biri 7 aylık kendi odasın da kalıyorilk yeğenim şimdi ayrılmak istemiyor..
Eki Görüntüle 1180164
günaydın kızlarr..bende bunu aldım dün..kızkardeşimde ana kucağı var nunanın,bana vercek..travel olcak yani..kullanıcı yorumları olumlu..inş memlun kalırız..
canım bence gayet güzel ve hafif..güle güle kullanın inşşş..
bizde aldık dün arabamızı..
Güle güle kullanın çok güzel
Bir yazı buldum çok hoşuma gitti
avrupalı bebek, eğer kendisi ya da annesi hayati risk altında değilse doktor yüzü görmeden, ebeler tarafından doğurtulur.
türk bebek, ailesinin sosyal konumuna göre ya ebe yüzü bile göremez, ya da saatlerce sürecek doğumla uğraşmak istemeyen jinekologlar tarafından sezaryenle dünyaya getirtilir.
avrupalı bebek daha 3 günlükken ailesi ile birlikte parka, alışverişe, gezmeye gider.
türk bebek 40'ı çıkmadan camdan bile baktırılmaz.
avrupalı bebek her gün mutlaka temiz hava alması için, yağmur çamur demeden dışarıya çıkarılır ve gezdirilir.
türk bebek üşütür, hasta olur korkusuyla tüm kışı evde hapis geçirir.
avrupalı bebek mikroplarla ve bakterilerle dost yaşar, bu yüzden de kolay kolay hasta olmaz, hastalansa da ayakta atlatır.
türk bebek, her türlü bakteriden arındırılmış süper titiz ev ortamının ve temiz havasızlığın da etkisiyle çok sık hastalanır, akabinde antibiyotiğe boğulur.
avrupalı bebek kış günü bile ince giydirilir.
türk bebek yaz günü yün battaniye ile örtülür.
avrupalı bebek henüz 4 aylıktan itibaren mahalle kütüphanesinde okuma saatlerine, mahalle okulundaki oyun gruplarına katılmaya başlar.
türk bebek aman hasta olur, daha çok küçük vs. diye evde hapis demiştik.
avrupalı bebeğin annesi, çalışma haklarını kaybetmeden 2-3 yıla kadar iş yerinden izin alıp çocuğuna kendisi bakabilir.
türk bebeğin annesinin sözde devletin verdiği, resmi hakkı olması gereken doğum izni bile, eleman yok diye müdürü tarafından, kafadan iptal edilebilir.
avrupalı bebeğin bakımında öncelikle anne ve baba söz sahibidir.
türk bebeğin bakımında yan komşu bile anne babadan daha çok söz sahibidir.
avrupalı bebek aileye yeni katılmış birey muamelesi görür.
türk bebek uzaydan gelmiş olağanüstü varlık muamelesine maruz kalır.
avrupalı bebek, daha doğar doğmaz kendi odasına alınır, özgüveni gelişir
türk bebek 5 yaşına kadar anne babasıyla yatar
Yaaaaa inanamıyorum ne kadan doğru, beni annem Almanyada doğurmuş ve senelerce orada yaşamanın ve çalışmanın getirdiği adet usül ile büyütmüş. Bebek dergisinde bebek banyosu için kaynatılıp ılıtılmış su yazıyo anne dediğimde beni iyice saçmalamakla suçladı :) Dediğiniz gibi hem çalışmış hem beni büyütmüş kimse bakmamış bana başka. Doğduktan sonra her gün çıkarmış hava aldırmış. Yanında yatırmamış hiç odama götürmüş vs... Bu tamamen avrupa kafası. Ama şu an öğrendiğim bilgiye göre birkaç ay bebeğin anne yanında olması ve 6 aydan sonra odasında yatırılması özgüven gelişimi açısından iyiymiş. 6 aydan sonra çocuğun anne baba yanında yatması beyin gelişimi açısından ciddi zararlara sebep oluyormuş .
Yaaaaa inanamıyorum ne kadan doğru, beni annem Almanyada doğurmuş ve senelerce orada yaşamanın ve çalışmanın getirdiği adet usül ile büyütmüş. Bebek dergisinde bebek banyosu için kaynatılıp ılıtılmış su yazıyo anne dediğimde beni iyice saçmalamakla suçladı :) Dediğiniz gibi hem çalışmış hem beni büyütmüş kimse bakmamış bana başka. Doğduktan sonra her gün çıkarmış hava aldırmış. Yanında yatırmamış hiç odama götürmüş vs... Bu tamamen avrupa kafası. Ama şu an öğrendiğim bilgiye göre birkaç ay bebeğin anne yanında olması ve 6 aydan sonra odasında yatırılması özgüven gelişimi açısından iyiymiş. 6 aydan sonra çocuğun anne baba yanında yatması beyin gelişimi açısından ciddi zararlara sebep oluyormuş .
Yok bademciklerim degil. Bu ozellikle aksamlari oluyor.birkac gun daha kendimi takip edip dr ye soracgm.Bademciklerin mi şişti acaba neden olur ki bilemedim :44:
canmm gebelerde boğazda da ödem oluşur..belki seninki buna bağlıdır..
Olabilir. Ben bu durumu bi arastirayim.tesekkur ederm.
Valla o endişe inan bende de var... Eşime yalvarıyorum benim yönlendirmelerim ile büyütelim bebeği, ne olur çevreye bırakma diyorum (annesi babası gibi.) kvalideme kalırsa 40 gün beni de evden çıkarmayacakYa zaten hastaneden gelip direk bebeği kendi odasına tek başına kimse bırakmaz. Mutlaka beli bir dönem yan yana olunmalı. Benim eşim de Almanya doğumlu, işte o da o yüzden neredeyse her akşam bana yalvarıyor "ne olur klasik Türk annesi olma" diye.
hehehe kız ne atarımı gördün :) dur bakemkızz atarlı teyzemizz bebek arabamızı aldık görmedinn sanırım geri sayfalarda varrr
Valla o endişe inan bende de var... Eşime yalvarıyorum benim yönlendirmelerim ile büyütelim bebeği, ne olur çevreye bırakma diyorum (annesi babası gibi.) kvalideme kalırsa 40 gün beni de evden çıkarmayacak
hehehe kız ne atarımı gördün :) dur bakem
Allah'tan bizde aileler karışmıyor. Eşim de sağ olsun benim kafadan, hatta ben onun kafadanım sanırım
Atarlı teyze
günaydın arkadaşlar.arkadaşlar diyorum çünkü sizi takip ediyorum ve arkadaş gibi görüyorum.bende kasım annesiyim allahın izniyle.ilk başlarda bi kaç kez yazmıştım sonra yazamadım.başımdan bi düşük tehdidi geçti 12. haftamda. kesede ayrılma vardı kanama yaşadım 3 kez.hastanede yattım 9 gün.mayısın 8inden bu yana yatıyorum yani.daha yeni yeni evde gezmeye başladım.sağolsun doktorum ilaçla tedavi etti. allaha şükür bebeğim bizimle. o yüzden öncelikle sağlık sıhhat diliyorum herkese.ben bebeğime hiç bişey almadım daha.inşallah bayramdan sonra daha iyi olursam sizin aldıklarınızdan yola çıkarak alışveriş yapıcam.
öpleden sonra ayrıntılu usg miz var radyolojide..hoca bakacak çok heyecanlıyımmm
Gunaydn kizlr mutlu haftlr olsnn oo masallh arablr alnmis hayrli olsn hepinizinki ben almcm gorumcm verdi tertemiz hic eski gibi degl kirmizi siyahli kullnsli.kizlr saggogsumde mminik bi catlgm oldu dun gordm gobegmde yokta yaglnmyrm bile aklma geldkce kakaoyagi suryrm baslsm iyi olck
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?