şimdi banada antibyotik verdi ama kullanmak zorundayız canım..
yoksa daha kötü şeylere sebep olabiliyormuş böyle şeyler..
sende 1 hafta bekle bakalım ilaç etki etsin eğer yok ağrı devam ediyorsa git yaptır kültürü canım
biz konyalıyız canım konyada yaşıyorım ve aynen dediğin gibi oluyor..memleketten dolayı değilde yaşadıkları şehirden dolayı annem de Konya nın adetini benimsemiş sanırım. gerçi bizim oralarda da vardır belki (osmaniye) bilmiyorum. annem bebeğin a dan z ye her şeyini hazırlıyormuş. bana da alacakmş. hatta yetmezmiş gibi eşime de bir şeyler alacakmş :) damadını pek sever :)
💑💓
canım ilk toruna değil bizde kızın ilk bebeğine yapılır..yani adamın 3 kızı varsa 3 kızında ilk bebeğine alınır..
Ama bunlar eskide kaldı..
Siz hiç kimseye yük koymayın eşinle ikiniz alın..
Kv birşey dersede annemler herşeyi aldılar eşimle kararımız der geçersin canım
memleketten dolayı değilde yaşadıkları şehirden dolayı annem de Konya nın adetini benimsemiş sanırım. gerçi bizim oralarda da vardır belki (osmaniye) bilmiyorum. annem bebeğin a dan z ye her şeyini hazırlıyormuş. bana da alacakmş. hatta yetmezmiş gibi eşime de bir şeyler alacakmş :) damadını pek sever :)
💑💓
Canım aynı adetlerimiz bizimde kızın ilk bebeğine yapıır da net anlasılsın diye öyle anlatmaya çalıstım.kv. bıdı bıdı edecek diye de kimseyi sıkıntıya sokmak istemiyorum mobilyamızı kendimiz alcaz zaten haftaya sparisimizi vercez insallah.En azından babamızda evine ve çocuğuna para harcamayı öğrenmis olur.
Eki Görüntüle 1181853 arkadaşlar lütfen hayvanlardan tiksinmeyin onları hor görmeyin Onları yaratan bize arkadaşlık etsin diye yaratmış. çocuklarımıza da bunu böyle öğretmemiz gerekir öğretmediğimiz taktirde onları gördüklerinde hiç canı yanmıyormuş gibi zarar veriyorlar...
Canım bizimde adetlerimiz öyleymiş. Annemler çoğu şeyi almışlar. Park yatağı, hastane çıkışı, bornoz takımı vs.. Tabi ben daha görmedim,( ailemden uzaktayım ben) kayınvalidem de bende alıcaktım hastane çıkışı kızım, ama annenler almış dedi:) bişey demedim bende. Sonra bebek arabasını biz alalım bide sana lohusa pijaması alalım falan dedi. Onun haricinde yelekler örmüş, battaniye falan almış. Yani kim napıcak ben hiç bilmiyorum kaldım arada. Beklicem en son eksik kalanları da eşim ve ben alırız inşallah.
Aynen öyle onlarda ümmet evde beslemeyenler de hiç değilse dışarda çocuklarını korkutmasın.. kötü davranmalarına müsaade etmesin.. benim ablam da kedilerden korkar hep benim kedime bile dokunamaz ama kızlarına hep hayvanlara yemek verdirtiyor okşamalarına müsaade ediyor benim gibi korkmasınlar diyor
slm herkese...bebislerin odası yavastan hazırlanmaya basladı masallah...soruma gelince bizim oralarda ilk bebeğin odasını kızın ailesi hazırlar ilk torun değiliz her iki tarafta da ama benim ilk bebeğim olacak oğlusum...ben ankaralıyım sizlerin memleketini bilmiyorum ama vardır kıyısından kösesinden böyle adetleriniz.benim ailem odasını almadı yani mobilya olarak ama bebis ve benim için ne lazımsa herseyi hazırlamıslar saolsunlar.tereddüt ettiğim nokta esimin ailesi dırdır etmesin beklenti içine girip hos o taraftan da bir eksiğin ihtiyacın var mı diyen olmadı ama yine de sıkıntılı durum benim için kv. böyle seyleri mevzu eden bir tip yoksa herkesin almaya da yapmaya da gücü var sükürler olsun.Var mı böyle adetleri olan yada olsada yaptırır mısınız kızlar?
Bu iste olması gereken canım ya yani yükü tek tarafa bindirmemek bende ailemden uzaktayım baska sehirde kv.le de aynı sehirdeyiz arar sorar nasılım diye ama daha ihtiyacın en bizde sunu alalım mı demedi ne o nede esimin kardesleri...insan kızıyor bir noktada bi taraf harıl harıl hazırlık yaparken diğer taraff gayet rahat.sizde dayanısma var bi torun gelecek her iki tarafta bunun sevincini heycanını belli ediyor ne güzel
park yatağı ve arabasını da amcasıyla dayıları alır herhalde. amcasına bi şey diyemem gerçi görümcem de hamile. aramızda 10 hafta var ve onun ki ikiz. ama dayıları illa ki soracaklardır. ben de hiç ama hiç bir şey almadım. ne bebeğime ne kendimebiz konyalıyız canım konyada yaşıyorım ve aynen dediğin gibi oluyor..
ben daha bebeğime sadece 1 tane takım aldım..
annem herşeyini A dan z ye alıyor..kv dede bizim yatağımızı alıcak..
annem aynen banada geceliğimi alıcakmış günlük bir kıyafget alıcakmış..
eşime desen aynen öle..
aslında güzel şeyler..
Ne güzel masallah...iyi günlerde kullanın.
Canm oyle adet felann eskide kaldi kimnne alrsa alsn kimse icn sikinti yapma hele kv icn hic yapma alsnda konussn bizdeki durumda tam tersi annm hic almz varsa yoksa ogullari kv oyledegl ama hergun bise aliyo ona bile diyrm annemden umudm yok die gulusyrz bizde cocugumuzu sevdrmeyz dio gulyz hic takma yani kafana
bizim bebek arabamızı dayımız aldı canımpark yatağı ve arabasını da amcasıyla dayıları alır herhalde. amcasına bi şey diyemem gerçi görümcem de hamile. aramızda 10 hafta var ve onun ki ikiz. ama dayıları illa ki soracaklardır. ben de hiç ama hiç bir şey almadım. ne bebeğime ne kendime
Teşekkürler :)
💑💓
Sizlere bir sorum olacak ben tetenoz aşısı yaptırmadım. Az önce Sağlık Ocağından aradılar aşınızı yapalım diye aranızda tetenoz aşısı yaptıran var mı gerek limi dr um beni bu konuda hiç bilgilendirmedi cvp larsanız sevinirim
Valla bizde de durumlar aynı bizde şimdilik yatak odamızdan çocuk odasına alıştırıcaz sevdiğim yönü çok masum bana bile bi tırnak atmışlığı yok çekingen ve iyi huylu bi kedi.. bebeği merak edeceği kesin başta çok korkacak sonra sokulmaya çalışacak dikkatli olucaz artık
Çok güzeller güle güle giysinben hala bişey almadım tuzum kuru gibi bekliyorum bakalım sonra sıkışacak totomuz
Kedileri,kuşları olan arkadaşlar bizimde kuşumuz var ama dogumdan sonra vericez baskasına tüyü falan kaçar agzına ne olur ne olmaz die ben cok korkuyorum bu kıl tüy olayından:) sizler napıcaksınız yine durucak mı evinizde? :)
kız doldurdun vallahi senn..
çok şekerler yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?