2014 Kasım Anneleri

tesekkür ederim. Perşembe Sağlık Ocağından randevu verdier gidicem inşallah kan falan da alacaklar mış orda da rutinlerimin takip edilmesi gerekiyor mus, yarın dr umuda arayıp sorayım bakalım

Ben doktoruma dedim kedim var diye aa ne güzel benim iki tane var dedi bide çerçeveletmiş fotolarını odasına koymuş
Benim bütün küçüklüğüm kedi köpek sevmekle geçti.. elime alırdım üç dört yavru kedi annemim önüne koyardık bunu mu alalım bunu mu diye.. annem kendi evin olunca ne istersen onu al dedi evlendim hemen pekmezime kavuştum minik kızım benim

Ben bugun 2. Aşımı yaptirdim. Doktorum bana da hiç asidan bahsetmedi ama saglik ocagina kaydin varsa onlar bu konuyla ilgileniyor.gerekli mi konusunu bilmiyorum ama vardir bi bildikleri heralde

Heyyyy yine Lady geldi Bu da benim ilk kızım, şimdi heyecanla kardeşini bekliyor. Her akşam karnımın üzerine kafasını koyup dinliyor kardeşini, sanırım daha şimdiden aralarında bir iletişim kuruldu...

Kizlar merhaba ben de sana katiliyorum kayinvalidemlerin ikinci torunu olacak bizim oglumuz nasip olursa ama hicbir sey de tık yok en son buraya gelince ben bebek sekeri ve sabunlari sectim o da bende cikolatayi alayim ankaradan dedi.Insanin gucune gidiyor parasinda falanda degilim cok sukur biz alabiliriz ama insan istiyor İşte babaannesi dedi bir sey alsin diye ama ne yatak ne arabadan hic sesleri yok zibin kiyafet alirim diyor onu bende aliyorum ama kendi annemler biz de adettir bebege besik hazirlnir yorganindan battaniyesine kadar her seyi yapacak ve dedesi uzaktan kumandali akülü araba bile alacak iki tarafinda hediye almasindan yanayim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar ben de ayin 1nde tetanoz asimi yaptirdim ikinci 4 agustosta ama ben hic hepatit aşısı yaptirmadim ebeye sordum hepatit taşıyıcısi olan varsa yakinlarinda dikkat et dedi vucut sivisi kan falan diye benim sadece eltimde var ve agustosta iki haftaligina tatile gideceğiz hamileyken hepatit aşısı yapilabiliyormus sanirim sizin bir bilginiz var mi cok sukur hepatit degilim ama korkuyorum asim olmadigi icin

Slm Kızlar,

Ben yokken sohbetler coşmuş yine.. Tamamını okuyamadım inşallah herkes iyidir.

Uzun biraradan sonra döndüm..
Geçen haftayı memlekette geçirdim,sakin sessiz kafa dinledik. Ama şifayı da kaptım maalesef..
Dün öğleden sonra Gebe kursunu gittim oldukça keyifliydi. Bugün de tetanos aşımızı olduk. Dr. dan da 2 gün raporaldık evde dinlenmeye devam ediyoruz.

3'lü testin sonucunu memlekette bir dr. a gösteredim. Amniyosenteze gerek yok dedi. Kendi doktorumla henüz görüşemedim. Ama başka bir doktora daha göstermek istiyorum. Bakalım ne diyecekler.

benim ailemde boyle bir adet yok canım ama eşimin memleketinde varmış boyle bi adet. kızın ailesi ilk bebeğe oda düzer herşeyini yaparmış. ben ılk duydugum gıbı eşimle konuştum boyle bişey duydum ben ailemden tek bir iğne istemem haberın olsun dedım. o da zaten boyle şeyleri saçma bulur ne alaka bız herseyımızı alırız kendımız cok şükür ımkanımız var dedı ve konu kapandı. isteyemem oyle buyuk masraflara gırmelerını açıkçası okuttular benı o kadar her ımkanı sağladılar. başka kardeşlerim de var hangı bırımıze yetecekler dusuncesındeyım. eşimin ailesinde de hepsinin colugu cocugu var okuyor vs anca kendi eksiklerini tamamlıyorlar acıkcası. doğum hediyesi yaptılar ıkı tarafta ımkanlarınca. niye yapmıyorlar da demem hıcbır zaman.

Tetanoz aşısı gerekliymis canim dogumda kullanilan aletlerin steril olmamasi durumunda Allah korusun bir zarari olabiliyormus ben ilk dozu yaptirdim ikinci 4 agustosta onu da yaptircam nasip olursa yaptirmani tavsiye ederim benim 2 3 gun agrim oldu ama simdi iyiyim cok sukur

As hos geldin cok sukur senin adina sevindim gecmis olsun ihlamuru kaynatıp bir fincana koyduktan sonra bal ve limon koy icine damak tadina gore cok iyi geliyor bir zararida yok bildigim kadariyla ben yapiyorum tavsiye ederim. Bu gebelik okuluni ben de düşünüyorum bana biraz bilgi verebilir misin rica etsem normal doguma hazrliyorlr diye duydum ben normal istiyorum ama haftalar gectikce korkmya başladım ne yapcam bilmiyorum umarim Rabbim cesart ve guc verir hepimize

dikkatliyiz sıkıntı yok kısmet gerisi çok sakınırsın kediyi evden gönderirsin ama birgün dışarıda parkta başkabiyerde kapar o virüsü nasip yani biraz

bu arada bildiğim kadarıyla o kaçan tüün kist olabilmesi için üzerinde parazit barındırması gerekior. yani aşıları tam olmazsa sıkıntı yaşatabilir. bunun dışında tüyden bir şey olmuyor
http://www.milliyet.com.tr/evcil-hayvan-tuyu-kist-yapar-mi--genelsaglik-1692216/
http://www.kedinizolsun.com/?pnum=116&pt=Kedi+Tüyü+Kist+oluşumuna+Neden+Olur+mu?
http://www.vetadres.com/kedi-tuyu-kist-yapar-mi/

ben de bayılıyorum köpeklere ama tüm gün ev boş iken nasıl idare ediyorsunuz, yalnız mı kalıyor evde? ben hiç kıyamıyorum onlara nasıl durur kimse yokken, ne yapar nasıl hisseder? bahçeli bir evim olunca inşallah birkaç tane köpeğim olsun istiyorum, biri mutlaka golden olmalı, yavru iken alıp büyütmek istiyorum, sen bu konuda bilgili misin canım sibirya kurdu ile beraber aynı evi paylaşabilir mi golden?

bende ankaradayım böyle adetler var kv de dırdırcıydı ama benim annemler yurt dışında oldukları için yapabildikleri yere kadar ablam sağ olsun o getirdi beşiğini falan kaynanam laf edecek oldu eşim müdahele etti desinler çooook bizde valla ben aldırmıyorum artık tabi sen tazesin ama kendini de ezdirme sakın

öğretmenlerin kaderi mi bu sn.hocam peki almasa kendi tarafı esin bu duruma bozulur mu?

sıkma canını üzülme söyle güçleri yettiği yere kadar yapsınlar yapmayanda kendi bilir canım genelde kız tarafı daha tez canlıdır ama Allah var kv benden heyecanlıydı aklına ne gelirse oğluna yani eşime herşeyi aldırttı kendi almış gibi aman boş ver yavrun sağ sağlim gelsin dünyaya inşallah inan önemli olan bu insanın aklına geldikce yavrusuduramıyor inan kucağına almak emzirmek amaaaaaaaaan boş ver

Canım bu senin ince düsüncenden her iki tarafında durumunu düsünüp değerlendirmissin iki tarafıda kendi yükünle ezmek istemiyorsun sende esinde tabi bende aynen senin gibi dünüyorum derdim elbette her iki tarafı da sıkıntıya sokmak değil hani almasınlar yapmasınlar esimde bende çalısıyoruz maddi gücümüz oldukça iyi Alla'a sükür istediğim beklediğim almaları değil kesinlikle düsünülsün istiyorum bazı seyler biz nasıl düsünüyoruz onlarda düsünsün istiyorum.

Saol canım akşama yaparım ama bu sıcakta da sıcak birşey içmek hiç istemiyor canım. Zaten hep dolaptan su içmeklei dondurmayemekle bu hale geldim ama napiim..insan oturduğu yerde ter döküyor..

Gebe kursunu burdan daha önce yazmıştım bir kaç defa ama sana denk gelmemiş sanırım. Sen istanbulda mısın? Ben Zeynep Kamilde ki kursa kayıt oldum. Ücretsiz. Eğer başka şehirdeysen bulunduğun şehrin kadın doğum hastanesine sor mutkala vardır.

Normal doğum için böyle bir kursa gitmek %100 gerekli diye düşünüyorum. Eğitimi veren Ebeler kendilerini bu konuda çok geliştirmişler ve işlerini severek yapıyorlar. Dün ilk gündü, gebelik üzerine konuşuldu daha çok sonlara doğru doğumla ilgili biraz bilgi verdiler en son iki tane nefes egzersizi öğrettiler. Çok eğlenceli bir kurstu tavsiye ederim.

kesinlikle aynı fikirdeyim.. ani yardıma ihtiyacınız varsa tabii ki olabilir insan beklenti içine girebilir ama aksi bür durumsa söz konusu bence hiç beklemeyin. kız anneleri biraz daha farklı oluyor hevesleniyorlar o yüzden alma deyip önlerini de tıkamamak lazım ama odadır, beşiktir, arabadır vs bunları bizim yapmamız lazım. sonucta bebek bizim, biz büyümüşüz paramızı kazaniyoruz. benim annem de dedi beşik yatak matak bi şeyler. dedim ki geri dur (tatlı bir dille tabii), benim ihtiyacım yok hepsini biz halledicez. ha isterse çorap battaniye falan alsın kendi kendine, onları da kullanırım. ama bence gerek yok. sonra insan beklenti içine girip moral bozar. en güzeli sadece eşle beraber yapacak olmak. yoksa adet derseniz orada bebek öncesi moraller bozulur ortam gerilir, hiç yapmayın kendinize bunu. geri tutun bence herkesi.

Biz çok şanslıyız ki, Lady çok uysal bir köpek. Evde yalnız kaldığı süre zarfında asla yaramazlık yapmaz. Oyuncakları var bir sepet Onlarla oynar. Ben eve gidince delirir. Hemen tasmasını takarız doğru dışarı, onunla olmak harika. Tüm dertleri unutturuyor insana. Bahçeli bir ev aldık biz de , doğuma kadar bitmiş olursa taşınacağız inşallah ama, ben Lady'i dışarı da bırakamam. Çünkü golden cinsi köpekler uysaldır, insancıldır. Hırsız gelse eve, terlik getirir hırsıza. O yüzden aklım kalır, çaldılar mı, başka köpek mi girdi diye. Çünkü bundan 3 yıl önce Özdilek alışveriş merkezinde , bir kangal köpeğinin saldırısına uğradı. Hatta televizyonlara, gazetelere çıktılar.Allah'tan ölümcül yaraları yoktu ve Lady bizi bırakmadı, bir daha o korkuyu yaşamak istemem.Site içerisinde bir ev aldık ama, yine de bırakamam.

Sibirya kurdu, bakımı zor bir köpek. Golden ne kadar sahibine itaat etmekten zevk alıyorsa, sibirya kurdu aksine başına buyruktur. Hele bir de erkekse. Eğitimi oldukça zordur. Kendi canı isterse öğrenir, ya da canı isterse sizi dinler. İkisi bir arada yaşar mı? Eğer yavruluk döneminden bir arada olurlarsa anlaşırlar. Ama şunu da bilin ki, dişi köpek dişi köpeği, erkek köpek erkek köpeği istemez. O yüzden biri dişi biri erkek olursa anlaşmaları güzel olur. Tabi çiftleşme dönemlerine dikkat edeceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…