2014 Kasım Anneleri

Aman tabiki pembe yolladilar magazasindan degistirdim mavisiyle kurumsal olduklari icin sorun olmuyomus hemen degistiler

carputi ben sana şey sormuştum sen bilirsin diye, cvp verdinmi göremedim bilmiyorum, soralı baya oldu

normal doğumda kesip dikiyorlar ya, o kestikleri diktikleri yer neresi>? rahim içi mi? v. girişi mi? neresi oluyor

carputi ben sana şey sormuştum sen bilirsin diye, cvp verdinmi göremedim bilmiyorum, soralı baya oldu

normal doğumda kesip dikiyorlar ya, o kestikleri diktikleri yer neresi>? rahim içi mi? v. girişi mi? neresi oluyor

v. girişi canım oraya kesi atıp bebeğin rahat çıkmasını sağlıyorlar

Arkadaşlar selam..
üç haftalık tatil sonrası ben de döndüm maalesef işe
forum almış başını gitmiş, ben de ucundan tutayım dedim.

okuduklarım sonucunda bir hatırlatma yapmak istiyorum belki işinize yarar. Kıyafet almaya gittiğim bir mağazada yeni doğan takımlarını almamamı önerdiler. Yani daha dogrusu son aya bırakmamın daha iyi olacağını söylediler. Bebegin gelişimine göre küçük gelebilir, dolayısıyla doktorunuz size zaten tahmini boy ve kiloyu verecektir sonlara doğru, o zaman alırsınız yeni doğan ya da 0-3 ay arası diye önerdiler. Dogru da buldum neden derseniz çok yakın arkadaşımın bebişi biraz kilolu dogru ve yazık aldıkları sıktı çocugu :)
o yüzden hatırlatma yapmak istedim, belki sizin de kafanıza yatar.

bu arada ben de biberon araştırmasına başladım.. Öğrendiğiniz önemli bilgiler varsa ve paylaşabilirseniz süper olur :)

aa iyi bak sevindim şimdi, burada alınanlara bakınca az mı diye düşündüm gerçi dediğin gibi çıkılır alınır bi günlük işi var :)
rahatladım şimdi, daha masraf yapmayım, sağol

hiç dert etme yani canım herkes kendi düşüncesine bütçesine göre alıyor sağlıklı olsunlar hiç eksikleri olmaz
bende 3-6 almayı düşünmüyorum açıkçası çok beğendiğim birşey çıkmazsa yani
oğluşumla gezmek için sebeplerim olsun biraz

Amin canım hepimizinkini saklasın
Aynen ya, çok zormuş yaz hamileliği. Ben de klima olmadı mı elimde yelpazeyle geziyorum Diva gibi

Yelpaze dedinde banada kayınvalidem almış çantamdan çıkarmıyorum artık ne çok işe yarıyormuş gerçekten

Vajenin alt kismina yan kesi atiliyo 4 cm kdar zaten ilac ile uyusturulup oyle yapiliyo hissedilecek bisey degil bebek cikinca dikiliyor

Epizyotomi deniyo kesiye bu arada

benim eklediğim linte de bu otomatik hesaplama vardı canım da öğretmenlere oluyor mu olmuyor mu bilmiyorum ama orda memurlar diye bahsetmis doğum yapan arkadaslar var aslında onlara da bir sormak lazım durumu ben o dediğin yerden hesapladım bak bu çıktı Doğum için ayakta tedavilerde iş Doğum için ayakta tedavilerde iş göremezlik ödeneği toplam (2/3) 6 .506.67 TL
Doğum için yatarak tedavilerde işgöremezlik ödeneği toplam (1/2) 4.880.00 TL bu rakamları görünce inanası gelmiy
or insanın almasınlarda tek vermeseler de olur

sen öğretmenmisin canım ?
eğer memursan hesaplama yapmana gerek yok zaten rapordayken çalışıyormuş gibi maaş alacaksınız
eğer benim gibi sigortalı çalışıyorsan bu linkteki sadece 2/3 yazan kısmı alıcaz (1/2 de bizi ilgilendirmiyor yani ikisini birden almıcaz böyle bir yanılgı oluşmasın diye yazıyorum)

Ben hafta sonu birçok ihtiyacını aldım bebisin biberon olarak da dr brwonun cam biberonunu aldım büyük olanı almısım değisem 120 ml olanla içindeki aparat bebeğin hava yutmasını önlediğinden gaz sorununu önlüyormus kullanan arkadaslarım memnun diğerlerini de sorar karar verirsin canım ben 35 tl ye aldım.120 ml 30 tl olanla değiscem.

çok geçmiş olsun, erkekler anlamazki cnm napıcan:) kendine dikkat et aman, bol su iç, Allah kourusun

v. girişi canım oraya kesi atıp bebeğin rahat çıkmasını sağlıyorlar

yani dışarıdan bir kesi oluyor

evet, ana ogul gezer,z, oleey

Vajenin alt kismina yan kesi atiliyo 4 cm kdar zaten ilac ile uyusturulup oyle yapiliyo hissedilecek bisey degil bebek cikinca dikiliyor

teşekkürler caputi, peki bu dikiş iz bırakıyor mu?? ne kadar sürede iyileşiyor?? duyduğuma göre genelde kesiyorlarmış, kesmeseler olmaz mı? ne olunca kesiyorlar? bacağa doğru mu kesiyorlar

bide epidural normal doğum hakkında düşüncelerin neler??

Evet öğretmenim ya tüm hayallerimizi yıktın birgen neyseki ekimde eğitim ödeneği,aralıkta promosyon var onla teselli olalım

hoş geldin, cnm doğru diyor da, bebiş erken gelirse

her durumda da 0-3 olması daha iyi, büyükde olsa sorun değil,

cantası hazır olsun bebısın

bıberon ben avent aldım e bebekte %30 ındırımlıydı

Canım normal doğum konusunda yaparım diyorsan, bence fazla kurcalama bu konuyu. Çünkü ben annemin "sen normal doğumu kolay zannediyorsun, 10 dikiş atıldı bana" falan deyince internette biraz araştırdım. Bir de bir kaç resim gördüm, inan bir kaç gece rüyama girdi. Şimdi ne doğumla ilgili bir şey okuyorum, ne doğum hikayesi hiç birşey. Sanırım bazen bilmemek mutluluk.

Kimi; normal doğum yaptım ohh süperdi diyor, bir bakıyorsun bir diğerinin normal doğumda rahimi parçalamışlar. Bir bakıyorsun sezaryen olan biri çok çektim pişmanım diyor, diğeri bir daha olsa yine sezaryen diyor.

Evet öğretmenim ya tüm hayallerimizi yıktın birgen neyseki ekimde eğitim ödeneği,aralıkta promosyon var onla teselli olalım

biz 180 le 200 arası birşey alacaz galiba cünkü maaşı hesaplayınca o kadar yapıyo izindeyken aldığımız benimde hayallerim yıkıldı aman dediğin gibi almasınlarda vermesinler tek...

Herkese kesi olacak diye bisey yok ama cogunlukla yirtik olusmasin diye kesi atiliyor iz konusunda bi fikrim yok hic sormadim da valla arkadaslara iyilesme kisiden kisiye degisir ama muhtemelen on gune iyilesiyor.. Epidural normal yapan hasta gormedim normal dogum yapan arkadaslarim da epiduralli hic olmadi o yuzden bi fikrim yok sadece agrisiz ikinma oldugu icin bebebgi kuvvetli itmezsen dogum kanalinda takilma olabilir bildigim riski bu bide maalesef her anestezi hekimi epidurali beceremiyor

sağol cnm, evet bugun bı arkadasım dedı, cok zor olmus dogumu ıkınanamamış kız, bastırmıslar karnına falan cok zor olmus

cnm bende pek okumuyorum,ALlah ızın verırse normal olsun ıstıyrm ama kesıgı merak ettım nereyı kesıyorlarmıs dıe:)

Allah kolay dogumlar nasıp etsın hepımıze ıns.

Kız deme öyle asıl siz şanslısınız aylık gelirinizde düzeniniz bozulmayacak bizim gibi
mesela biz 4 ay tek eşimin maaşıyla geçinicez ama artı bir nüfus eklenecek
açıkçası bende dört ay sonunda toplu para almaktansa sizin gibi düzenli maaşımı almayı tercih ederdim neyse bunada şükür devlet baba sağolsun hepimize yapacak bir büyüklük artık

cnm bende pek okumuyorum,ALlah ızın verırse normal olsun ıstıyrm ama kesıgı merak ettım nereyı kesıyorlarmıs dıe:)

Allah kolay dogumlar nasıp etsın hepımıze ıns.

Allah hangisi hayırlısı olacaksa onu kısmet etsin, inşallah sağlıkla alırız bebişlerimizi kucaklarımıza. Bu arada, benim kuzenimin eşi epidural normal doğum yaptı, hemde 2 kez. Çok memnun kaldı, ıkınma gücünü kaybetmediğini söyledi bana. Çokça memnun kaldı o, doktorum normal doğum için uygun görürse epidural normal yaptıracağım ben.Sonuçta normal doğumda da, acıya dayanamayarak bayılma ve bebeğin kanalda boğulma riski var. Sonuç olarak, ister sezaryen, ister normal doğum hepsinin riski var, asla 0 risk yok. İşte o yüzden belki de eskiler "bir avazda kurtarsın" diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…