Allah hangisi hayırlısı olacaksa onu kısmet etsin, inşallah sağlıkla alırız bebişlerimizi kucaklarımıza. Bu arada, benim kuzenimin eşi epidural normal doğum yaptı, hemde 2 kez. Çok memnun kaldı, ıkınma gücünü kaybetmediğini söyledi bana. Çokça memnun kaldı o, doktorum normal doğum için uygun görürse epidural normal yaptıracağım ben.Sonuçta normal doğumda da, acıya dayanamayarak bayılma ve bebeğin kanalda boğulma riski var. Sonuç olarak, ister sezaryen, ister normal doğum hepsinin riski var, asla 0 risk yok. İşte o yüzden belki de eskiler "bir avazda kurtarsın" diyorlar.
Allah hepinizin gönlüne göre versin,şunu unutmayın herkesin doğumu farklıdır kimse kimsenin ne boyutta acı çektiğini ve doğum yaptığını anlayamaz kimininki kolaydır bir kaç ıkınmada çıkar kimininde karnına çöke çöke çıkarırlar
Evet öğretmenim ya tüm hayallerimizi yıktın birgenneyseki ekimde eğitim ödeneği,aralıkta promosyon var onla teselli olalım
Canım normal doğum konusunda yaparım diyorsan, bence fazla kurcalama bu konuyu. Çünkü ben annemin "sen normal doğumu kolay zannediyorsun, 10 dikiş atıldı bana" falan deyince internette biraz araştırdım. Bir de bir kaç resim gördüm, inan bir kaç gece rüyama girdi. Şimdi ne doğumla ilgili bir şey okuyorum, ne doğum hikayesi hiç birşey. Sanırım bazen bilmemek mutluluk.
Kimi; normal doğum yaptım ohh süperdi diyor, bir bakıyorsun bir diğerinin normal doğumda rahimi parçalamışlar. Bir bakıyorsun sezaryen olan biri çok çektim pişmanım diyor, diğeri bir daha olsa yine sezaryen diyor.
Aynen öyle, işte bende bu yüzden hiç okumuyorum doğum hikayesi, yada internette video izlemiyorum, doğum ile ilgili hiç bir bilgi edinmiyorum. Kendimi de şartlamıyorum. İlla normal olacak yada korkarım sezaryen olacak diye şartlama yok. Doktorum norma doğum yanlısı kesinlikle, ama son ana kadar bu konuda konuşmanın beni olumsuz etkileyeceğini düşündüğünden o da bir şey demiyor. Bekleyip göreceğiz, Allah hangisini kısmet ederse onu yaşayacağız.
aynen katılıyorum, kişi de önemli doktorun tecrübesi de allah yardımcımız olsun, hep dua ediyorum bebişlerde de bizde de doğuma dair hiçbir trawma kalmasın, allah hepimize hayırlı, kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah (amin)
Allah hayırlısı neyse onu versin normade olsa sezaryende olsa o küçük meleği kucağa almak çok güze kokusu hele yıkanmamış hali bile mis gibi
arkadaşım sen de öğretmensin galiba, ne zaman izne çıkmayı düşünüyorsun. doğum öncesi fazla çalışsak doğum sonrasına aktarsak galiba yarı yıla denk geliyor 2 hafta boşa gidiyor, bebiş 2 aylıkken başlamaya da kıyamıyorum.
Kız deme öyle asıl siz şanslısınız aylık gelirinizde düzeniniz bozulmayacak bizim gibi
mesela biz 4 ay tek eşimin maaşıyla geçinicez ama artı bir nüfus eklenecek
açıkçası bende dört ay sonunda toplu para almaktansa sizin gibi düzenli maaşımı almayı tercih ederdim neyse bunada şükür devlet baba sağolsun hepimize yapacak bir büyüklük artık
a evet o da güzel oluyor sık duruyor dolapta ve odanın kapısın da ne düsündünüz isim?
Kızlar yine bir sürü konu açılmış,yetişemiyorum yaw...
İsim konusu da açılmış,bütün bebişlerimiz isimleriyle yaşasın sağlkla,mutlulukla
Eşim sayesinde bir kaç kez isim değişikliği oldu .. bir türlü netleşmemişti...Önce Çınar koyucaz dedik,sonra ben istemedim
Can olsun dedim,bir süre öyle dedik sonra eşim istemedi
Ama artık bizim de netleşti hatta eşime yine fikrini değiştirirsen seni zıbartırım diom
İsmi inşallah Arda olucak bizim oğluşun
Hosgeldin cni nezmaandir goremiyodum seni nasilsin.. oglusun adiyla yasasi insallah huzurla mutlulukla gelsin
Birkac yer ile gorustum bakali cnim biz Aren koyucaz insalah cnim ilk hamile oldugumuogrendigimden beri hep erkek isimlerine baktim erkrk hissettim esim kararsizdi artik oda kararverdi oglusun adina
iyiki almamışım o zaman, pembe gelse eşim deli olurdu, burada e bebek mağazasıda yok
iyi uğraşmadım :)
güle güle emsin inşaşşah:)
evet canım son bir haftadır özellikle yoktum giremedim eşim evde diye...o evdeyken pek fırsatım olmuyor...badana temizlik işleri derken bayağı bi boşladım buraları...sağol tatlım senin bebişin de öyle...gerçi okuyamadım isim ne düşünüyosunuz:?
sen nasılsın bakalım onun dışında...
Aren sen mi koyacaktın:) beyazinci beni sanıyormus bende hatırlıyorum bu ismi kim demisti bulamadık demek sendin sonunda bulduk Aren in annesini:)))güzel ve değisik bir isim adıyla yasasın prensin
Evet canım senle daha öncede konusmustuk ben 32.haftada çalıosabilir raporu alcam doktorumdan 37.hafta ya kadar kurban bayramı sonunda baslatcam doğum iznimi.32.haftada çalısabilir raporu almazsan doğum öncesi kullanmadığın süre doğum sonrasına eklenemiyormus haberin olsun bu sürede aldığın rapor ve izinlerde dahil edilmiyor bu süreye su iki linke bak canım bende burdan öğrendim tam olarak nasıl olduğunu http://www.youtube.com/watch?v=P3lgMCN6Vpk http://www.ztb.gov.tr/saglik-rehberi/gebelik-ve-gebelikte-rapor-ve-izin-haklariniz/107 en fazla 37.haftaya kadar çalısabiliyoruz son 3 hafta kala kanunen ayrılmak gerekiyor 37 den sonra çalıssak bile kalan süre d.sonrasına eklenmiyor.
merhaba canım,
ben önce çileğe baktım;2 model beğendim fakat dediğin gibi fiyatlar baya yüksek :26:
sadece oda takımıyla kalsa da neyse,bunun duvar kağıdı abajuru lambası halısı tülü perdesi de var
baktım hepsini istediğim gibi yapamıcam
bende oda hevesimi 2 yıl sonraya bıraktım,hem o zaman bebek odasından ziyade korsanlı genç odası takımlarına filanda bakabilirim...
ayrı odadan vazgeçip yatak odama(bu arada odam çok müsait 25 metrekare) ikeadan beşik ve çekmeceli şifonyer aldım,çok da içime sindi,500 liraya hallettim herşeyini...
yatağın üzerine 2 çerçeve aldım,şifonyerin üstüne de sepet alıcam,ohh miss
Eki Görüntüle 1207556
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?