Evet canım senle daha öncede konusmustuk ben 32.haftada çalıosabilir raporu alcam doktorumdan 37.hafta ya kadar kurban bayramı sonunda baslatcam doğum iznimi.32.haftada çalısabilir raporu almazsan doğum öncesi kullanmadığın süre doğum sonrasına eklenemiyormus haberin olsun bu sürede aldığın rapor ve izinlerde dahil edilmiyor bu süreye su iki linke bak canım bende burdan öğrendim tam olarak nasıl olduğunu http://www.youtube.com/watch?v=P3lgMCN6Vpk http://www.ztb.gov.tr/saglik-rehberi/gebelik-ve-gebelikte-rapor-ve-izin-haklariniz/107 en fazla 37.haftaya kadar çalısabiliyoruz son 3 hafta kala kanunen ayrılmak gerekiyor 37 den sonra çalıssak bile kalan süre d.sonrasına eklenmiyor.
Ahh ahh o isler hic bitmiyo zaten canim ben cok sukur iyiyim cnim persembe gunu kontrolumuz var bakalim pasa nasil merak ediyorum ben ARen koyucam insallah cnim ilk ve son kararimdi esimde sevdi icimizesindi
Kızlar yine bir sürü konu açılmış,yetişemiyorum yaw...
İsim konusu da açılmış,bütün bebişlerimiz isimleriyle yaşasın sağlkla,mutlulukla
Eşim sayesinde bir kaç kez isim değişikliği oldu .. bir türlü netleşmemişti...Önce Çınar koyucaz dedik,sonra ben istemedim
Can olsun dedim,bir süre öyle dedik sonra eşim istemedi
Ama artık bizim de netleşti hatta eşime yine fikrini değiştirirsen seni zıbartırım diom
İsmi inşallah Arda olucak bizim oğluşun
Çok güzel görünüyorlar. Güle güle kullanın.
Ama benim yatak odam daracık. Dolap, yatak, şifonyer ve biz... Başka hiçbir eşyaya yer yok anlayacağın. O yüzden kendi odasına mobilya almamız gerekiyor. Birkaç model beğendim ama dediğim gibi fiyatlar yüksek.
Erkek olursa eymen kız olursa Berra Zeynep erva sare koymayı düşünüyorum sare daha ağır basıyo tabi cinsiyetimiz hala net değil
Zeyycim bayıldım ellerine sağlık ne kadar yakışır minnoşlarına şimdi bunlar
kötü düşünme iyi düşün rabbim senide bebişlerinide sağsalim kurtarır inşallah hamilelerin duası kabul olur derler dua et bol bol benimde aşağı yerleşmiş kızım şuan için bişey yok ama ilerde erken doğum olabilir dedi doktor bakalım hayırlısı ile sorunsuz gerçekleşir inşallah hepimiz için hangi hastaneye gidiyorsun ?
Sorma canım artık tosuncuğum diye seviyorum keratayı aman yesinlerde büyüsünler işleri ne bütün gün ense
senin kızlarda bulurlar dengeyi inş. canım sakın aklına kötü şeyler getirme çoğu bitti az kaldı
bu arada hafta sonu senin kilo meselesini okudum doktorun abartmış biraz
benim doktorum diyor ki benim burada ki tartımı baz alma sen evdeki tartından takip et kendini daha sağlıklı sonuçlar alırız sabahları tartıl dedi bide senin evde yaptığın gibi
günaydın kızlarrrr, herkese hayırlı, sağlıklı, bereketli yeni bir gün yeni bir hafta olsun inşallahvalla 2 hafta kayboldum, unutuldum galiba, sitem edebilir miyim niye kimse bana cevap vermiyor diye:26::26:
neyse hadi hatırlatırız kendimizi tekrardan
bu hafta hem şeker yüklemem hem de 2. doz aşım var, ama doktor kan ya da idrar istemedi, yaptırmalı mıyım acaba?
Bende aşımı oldum.açlık ve tokluk kan şekerine baktirdim.normal çıktı o yüzden seker yükleme testini yaptirmicam çok şükür :)) seninde sonuçların iyi çıkar inş. Arkadaşım :))
Wuhuuu pek marifetliyiz sanırım harika olmuş bunlar ellerine sağlık
bıktım bu enfeksiyondan yaa( yeter ama. kendimi bildim bileli idrar yolu enfeksiyonu..... yine lökosit çıkmış tit de. ve çok fazla
💑💓
Kizlar cok mutluyum yaptigim diyet ise yaradi aclik 76 tokluk 107 olmus yuppii:))
Benim erkek bebeğim olacak Yaman olsun istiyoruz sence nasıl ama açıkça söyle.. annemler beğenmedi bi türlü
Biz Ahmet Tuna koyacagiz canim
Daha eşimle flört ederken karar vermiştik, erkek olsaydı eşimin istediği Mert olacaktı, kız olursa benim istediğim Melis... Minik bebeğim annesinin seçtiği ismi beğendi demek ki, kızım olacak Allah'ın izniyle, ismi de Melis olacak, adıyla birlikte uzun yıllar yaşar inşallah.
bizim isim daha bebek düşünmeden önce belli olmuştu hiç te isim araştırmadım. Yekta koymak istiyoruztabi ikinci isim olarak ta Muhammed muhammed yekta ama yekta diyerek seslenicez bazı özel anlarda muhammed deriz diye düşündük
merhaba isimleri görünce hemen yazmak istedim:) çünkü bizde eşimle oğlumuz olursa demir kızımız olursada ela ismini koyacağız diye karar vermiştik:) kızımız olacağı için ismide ela olacak.bence ilk eşleşme çok güzel:)
Cok onceden birgun nasip olurda cocuk sahibi olursak erkek olursa Can kiz olursa Ece diye kararlastirmistik ismini.. Daha once devam etmeyen gebelik kayiplarimiz oldu.Bu gebeligim devam ederde saglikla kucagima alabilirsem kizimi adi Ece olacak insallah :)
Bu isim isi iyi olmus cunku ben ikilemde kaldim yardimci olursaniz sevinirim.
1. Demir eren
Derin ela
2.eren
Elanur
Sizce hangi iki isim ikizlerime daha cok yakisir? Hangisinin soylenisi daha hos. Karar veremedim. Iki isim koymak mi tek isim mi.Babalarina gore ise kesinlikle ikincisi.yorum yapanlara simdiden tesekkurler.
vücudu çatlayanlar var mı
Kızlar merhaba,
Bir tane 20'li hastane çıkışı 0-3 ay,
Bir tane 5'li hastane çıkışı 0-3 ay,
1 tane kadife tulum 0-6 ay ama kalıbı küçük sanki,
1 tane penye tulum ayaksız, 0-3 ay,
Birde görümcemin gönderdiği çıtlıçıtlı bodyler falan var, (kullanılmış)
Bunlar yetmez mi bebeğe??
50 gr şeker yükleme testi sonuçlarınız nasıl çıktı? nasıl yaptırdınız aç mı tok mu?
Aren ismi de çok güzelmiş,kulağa hoş geliyor ilk defa duyuyorum ama güzel hoşuma gitti anlamı ne canım ??
senin perşembe benim de cuma canım,oğluşlarımızı görücez bakalım :)))
Tesekkur ederim canim farscada en parlak kum tanesi demek arnavutcada asil ve soylu demek cnim koku farscadan geliyo birde arel ismi var ama onun koku ermenice biraz dikkat istiyo oyizden kokleri farkli.
İkimiz de 25. haftadayız canım.
Cinsiyet nasıl belli değil anlamadım.
16. haftada öğrendik biz.
Hatta 12-14. haftalarda öğrenenler var.
Başka bir doktora mı gitsen acaba ? Ben olsam hayatta bekleyemem bu kadar
geçmiş olsun canım, benim doktorum üretra kısa olduğu için hamile bayanlarda tit'te çoğu zaman lökosit bakteri fln çıkar, önemli olan idrar kültürü dedi. Bana kültür ve antibiyogram yaptı geçen hafta. Çok şükür üreme olmadı. Sana kültür yapıldı mı?
Bugün ben de şeker yüklememi yaptırdım. Merak edenler için deneyimlerimi paylaşmak istedim:
Sabah 9 da hastanedeydim. Hiçbir şey yemeden gittim.
09.10 da idrar örneği verdim (idrarda protein olup olmadığına bakılıyor).
09.15 gibi 1 tüp kan alındı (açlık kan şekerini ölçmek için).
09.30 da 75 ml lik glikoz çözeltisini içtim. Tadı portakallı gazozlar gibi. Gazlı içecekten bi farkı yok. Bu nedenle içimi son derece rahattı. Hatta hoşuma gitti diyebilirim
10.30 da içim sonrası 1. saat doldu ve 2. tüp kanı verdim.
11.30 da içim sonrası 2. saat doldu ve 3. tüp kanı verdim.
Kollarım eroinman gibi delik deşik haliyle
Sonuçlar öğleden sonra çıktı. Telefonla doktorumdan öğrendim.
1) İdrarımda protein bulunmadı. Zaten tansiyonum da düşük. Ayrıca bende ödem de yok. Bu 3 ü bir gebede varsa prekalmpsi (gebelik zehirlenmesi) riski yüksek demektir. Gebelik zehirlenmesi yaşayan anne yüksek tansiyon ile birlikte komaya girebilir. Bebek de anne de kaybedilebilir. Daha 2 gün önce mynette bi haber okudum. 6.5 aylık hamile bir bayan Balıkesir'de gebelik zehirlenmesinden dolayı komaya girmiş. Bebek 24. haftada 600 gram olarak doğmuş. 5.5 ay hastanede kalmış. Yaşatmayı başarmışlar. Bu arada anne de 5 gün komada kalmış. O da kurtulmuş. Siz siz olun tansiyon-ödem-idrarda protein üçlüsüne dikkat edin.
2)Şeker değerlerimi rakamsal olarak bilmiyorum. Çünkü sonucun çıktısını daha almadım. Doktorumun söylediği değerlerin gayet normal olduğu ve hamilelik şekerimin olmadığı. Çok sevindim tabi
3) İdrarımda enfeksiyon olabilirmiş. Bir kap daha idrar verdim. 2 gün içinde belli olacak sonuç. Varsa ilaç kullanacağım.
İşte böyle millet. Glikoz çözeltisini içince fenalaşıp bayılan, acile kaldırılanlar varmış. Bende hiçbir olumsuz etki yapmadı. İçtim bitti. Yalnız kızımın çok hoşuna gitmiş olmalı ki fıkır fıkır döndü içimde.
Darısı testi yaptırmayanların başına.
anlamı da pek güzelmiş canım valla çok beğendim...ismiyle yaşasın Aren bebek :)))
Bende bekleyemedim başka Dr gittim kıza benziyor ama kesin demiyorlar 3üde kıza benzetti ama ben hala kesin demesini bekliyorum Cumartesi kontrolümüz var bakalım bu sefer netleşir inşallah
Arkadaşlar konuşsa alışveriş yapabileceğim yerler neresi acil yardım konyadan alacağız da her seyi
gözün aydın canım darısı başımıza inşallah, bu hafta benim de şeker yüklemem olacak, inşallah güzel haberlerle döneriz hepimizBugün ben de şeker yüklememi yaptırdım. Merak edenler için deneyimlerimi paylaşmak istedim:
Sabah 9 da hastanedeydim. Hiçbir şey yemeden gittim.
09.10 da idrar örneği verdim (idrarda protein olup olmadığına bakılıyor).
09.15 gibi 1 tüp kan alındı (açlık kan şekerini ölçmek için).
09.30 da 75 ml lik glikoz çözeltisini içtim. Tadı portakallı gazozlar gibi. Gazlı içecekten bi farkı yok. Bu nedenle içimi son derece rahattı. Hatta hoşuma gitti diyebilirim
10.30 da içim sonrası 1. saat doldu ve 2. tüp kanı verdim.
11.30 da içim sonrası 2. saat doldu ve 3. tüp kanı verdim.
Kollarım eroinman gibi delik deşik haliyle
Sonuçlar öğleden sonra çıktı. Telefonla doktorumdan öğrendim.
1) İdrarımda protein bulunmadı. Zaten tansiyonum da düşük. Ayrıca bende ödem de yok. Bu 3 ü bir gebede varsa prekalmpsi (gebelik zehirlenmesi) riski yüksek demektir. Gebelik zehirlenmesi yaşayan anne yüksek tansiyon ile birlikte komaya girebilir. Bebek de anne de kaybedilebilir. Daha 2 gün önce mynette bi haber okudum. 6.5 aylık hamile bir bayan Balıkesir'de gebelik zehirlenmesinden dolayı komaya girmiş. Bebek 24. haftada 600 gram olarak doğmuş. 5.5 ay hastanede kalmış. Yaşatmayı başarmışlar. Bu arada anne de 5 gün komada kalmış. O da kurtulmuş. Siz siz olun tansiyon-ödem-idrarda protein üçlüsüne dikkat edin.
2)Şeker değerlerimi rakamsal olarak bilmiyorum. Çünkü sonucun çıktısını daha almadım. Doktorumun söylediği değerlerin gayet normal olduğu ve hamilelik şekerimin olmadığı. Çok sevindim tabi
3) İdrarımda enfeksiyon olabilirmiş. Bir kap daha idrar verdim. 2 gün içinde belli olacak sonuç. Varsa ilaç kullanacağım.
İşte böyle millet. Glikoz çözeltisini içince fenalaşıp bayılan, acile kaldırılanlar varmış. Bende hiçbir olumsuz etki yapmadı. İçtim bitti. Yalnız kızımın çok hoşuna gitmiş olmalı ki fıkır fıkır döndü içimde.
Darısı testi yaptırmayanların başına.
geçmiş olsun canım, allah yardımcın olsun, inşallah iyi olur sonuçlarKizlar gecen bahsetmistim bugun biyopsim yapildi. Parca aldilar agzimdaki yaradan insallah kotu bisey cikmaz rabbim beni bebegime kocama bagislar dua edin bana hamilelerin duasi kabul olur
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadaşlar şuan kullandığınız ilaçlar neler ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?