- 25 Şubat 2008
- 1.434
- 657
- 448
Bu hiç işime gelmedi dostum
Dötümü de versem kiraya iyi olacak. Bu ne kardeşim, bu kadar iyi yazılan sistem neden memik elleyenleri düşünmemiş.
doktorcuum neden söylemedi bana bunu arkadaş, memik ellemesiz gün mü geçer
bende karnımda olan garip hislerin kasılma olduğunu düşünmeye başlamıştım.. Artık makine olucaz ne yapalım..
Püfff
Dötümü de versem kiraya iyi olacak. Bu ne kardeşim, bu kadar iyi yazılan sistem neden memik elleyenleri düşünmemiş.
bende karnımda olan garip hislerin kasılma olduğunu düşünmeye başlamıştım.. Artık makine olucaz ne yapalım..
Püfff
Olan olmuş, zararın neresinden dönersek kardır artık carputim.
neyse elletemiyorsak, biz elleriz artık
Bu iş benimde pek hoşuma gitmedi
Bu hiç işime gelmedi dostum
Püfff
yok seker yüklemesi yaptırmıcaz esim karsı o teste persembe kan vercem birde esim asımı yapacak 2.doz...900 olmustur oğlusun en son usg nizi hatırladımboydan sığmıyor gibi bir hali vardı:)
Ben hergün balık yağı, decavit, demir habı kullanıyorum.
Kesin büyük bir bardak süt içiyorum ve yumurta yiyorum. Bazen iki yumurta yediğim de oluyor. Ve kesin meyve ve et tüketiyorum. Akşam yemesem de sabahları iki büyük tahıllı ekmek tüketiyorum. 44 ile başlamıştım şimdi 49 kilo oldum. Bebeğin kilosu seyrinde gidiyor. Bir tek yeşillik tüketemiyorum canım pek çekmiyor. Yoğurdu da iki günde bir yiyorum.
Demek istediğim dikkat etmeye çalıştığım kilo almaktan çok günde ne kadar kaç çeşit beslenebilidiğim. Bebek her türlü gelişir dedi doktorum. Sen depolarını dolu tutmaya çalış dedi. Ama mesela kansızlık zeka gelişimini etkiler, omega-3 almak lazım yine beyin gelişimi için. Kalsiyumu kendim için tüketmeye çalışıyorum çünkü dişlerim çürüyecek diye çok korkuyorumEskiden derlermiş ya her bebek bir diş götürür diye. Dişlerimi çok seviyorum
Kendini de düşün canım bir tek bebeği değil de o senden sömürüyor zaten. En önemlisi sıvı tüketi mi bide kan şekerini oynatacak kadar aç kalmamak dedi benim doktorum.
Olan olmuş, zararın neresinden dönersek kardır artık carputim.
neyse elletemiyorsak, biz elleriz artık
Valla eski anneler daha cesaretliymiş, benim de kardeşimle aramda 8,5 yaş fark var. 7 aylıktı benim de Şubat tatilimdi, annem bizi evde bırakıp işe gidiyordu. Ben 9 yaşında, kardeşim 7 aylık, kış soba yanıyor falan. O bebek ben çocuk. Sonra da yaz tatilinde, bütün yaz kardeşime baktım. Ben 9,5 yaşında o 1, çay demlerdim, ona meyve suyu sıkardım, balkona kahvaltı hazırlardım. Şimdi ben kardeşime bakıyorum 20 yaşında , ona bebek emanet edemem, annem nasıl güvenmiş bana hayret ediyorum
Kızlar size bugün yaşadığım bir şeyi anlatmak istiyorum:
Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylara para göndererek bağış yapılıyor seçim propagandasında kullanmaları için. Eşimin patronu da X aday için 20000tl göndermesini istemiş bugün eşimden. O da kasadan göndermiş. Bi yandan da bana mesaj yazıyor. Böyle böyle diye.
Şaştım kaldim valla. 20000tl ne kadar önemsiz bir meblağ bazıları için.
Mayıs'ta eşimle yıllık zam miktarını konuşurken " bu yıl işler iyi değil, fazla zam yapamam" diyerek her sene yaptığından daha az zam yaptı. Biz de sesimizi çıkaramadık. Tam da bebek beklediğimiz sene... Gerçekten de hiç parası yokmuş. Baksanıza bu kadar büyük bir parayı rahatlıkla savurabiliyor. Çok sinir bozucu.
Biz bebisin bir ihtiyacını karşılamak için 500tl istesek (ki eşim asla istemez) ayıp olur. Ama cumhurbaşkanı adayına feda olsun...
Neyse.
ben rahat olcam işşalla. tek çekincem, bebişi babası ile aramızda yatırmak istiyom başlarda. acaba 3 kişiye küçük gelirmi yatağımız onda tedirginim
Senin minikte tosun olmuştur merak etme onlar her ihtiyacı bizden alıyorlar beslenmene kendin için dikkat et sonra hep kadınlarda diş kayıpları kemik erimesi gözüküyor.. yumurta ve sütünü ihmal etme
Kızlar dün yürürken böyle çişim gelmiş gibi bacınç hissettim. Öyle olunca yavaşladım. Yavaş yürüyünce geçti, hızlanınca yine odlu. 80 yaşında teyzeler geçti valla beni o kadar yavaş yürüdüm.
Böyle bişey yaşayan var mı?
ben neye hastayım biliyor musunuz, bebiş emerken elıyle tutuyor ya, dogunca o ellesın cok tatlı
Şartlar değişiyor şekerim..
Bende hatırlıyorum daha 5 yaşındayken evin yakınındaki fırına tek başıma ekmek almaya giderdim, ben 8 kardeşim 4 yaşındaydı annem bizi evde bırakır kursa giderdi. ben okula gitmek için evden çıkacağım zaman ancak dönerdi. 13 yaşında tek başıma doktora gitmiştim. Annem Dahiliye ye gideceksin diye tembihleyip gönderdi, ama 15 yaş altına bakmıyormuş dahiliye beni çocuk doktoruna sevk etti, Çocuk doktoru şaşırmıştı senin annen baban nerde tek başına mı geldin diye
Biz gece yarılarına kadar sokakta oynardık, her türlü haylazlığı yapardık, Düşe kalka büyüdük bir şekilde. Şimdi devir değişti, insanlar 5 yaşındaki çocuğu tek başına bakkala göndermeyi bırak 15 yaşındakini bile yalnız sokağa çıkarmıyorlar.
Vitamin demir vs... haplarımı düzenli kullanıyorum canım ama yalan yok yediğime içtiğime senin kadar dikkat etmedim hiç süt yoğurt zaten sofradan eksik etmem ama düzenli bir sekilde tükettiğim olmadı mesela haftada 1-2 balık günde 1 ceviz yeyim demedim kilo almayım diye bi düsüncem olmadı ama diyorsun ya yesillik yemiyorum canım istemiyor canım istemediğinde zorlayarak yersem çıkarıyorumgünde 2 öğün yiyorum sabah öğle arası birde aksam yemeği planlı programlı bir beslenme sekli uygulayamadım malesef.uygulayabilen annelere de masallah
yazaten acımıyorlarmı?
ben korktugumdan banyoyaparken bıle yuzeysel yıkıyorum pek dokanmıyrm
Karnımız büyüdükçe rahme daha çok baskı yaptığından böyle şeylerin normal olduğunu biliyorum hatta yakında idrar tutama gibi durumlarlada karşılaşabilirsiniz.
Anaa memikleri ellettirmek te mi zararlı olabilir. Vay anasını arkadaş. pehh.
Tamam doğunca bebeğim ellesin de, henüz doğmamışken babası da mahrum kalmasın derdindeyim ben ama, daha doğmadan parselledi heryerimi
Ya orası öyle, dışarı çıkıp çıkmama olayı başka tabi ki. Artık biz büyük insanlar bile korkuyoruz belli yerlerde. Ama ufacık çocuğa ufacık bebek emanet etmek büyük cesaret. Yani sobalı ev, annem hazırlardı sobayı, ben üstünde ki gazete kağıtlarını yakar kapardım kapağını, annem tarif ederdi altı kapalı olacak üstü açık diye. Allah korusun zehirlenme olur, yangın çıkar, çay demliyorum, kardeşime çorba yapıyorum ocakta valla gaz kaçağı olur, dökersin üzerine yanık olur. Cesaret derken bunları kast ettim. Balkona kahvatı hazırlıyordum düşünsene, 5. kat her an herşey olabilir.
kızlar ben bebeği hep aşağıda hissediyorum kalkma veya oturmada zorlanıyorum benim gibi olan var mı neden acaba haftaya randevum var doktorada sorucam ama çözemedim:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?