2014 Kasım Anneleri

ya bilemiom şekerimde..taa üst altla ne alaka onuda anlamadım..
ee bizim ana babalarımız bunu bilmeden halletmişler valla günündede doğmuşuzz..
biz çok bilioz herşeyide iyi halt yiyoz kendimize ediyoruzs

Bana da demedi doktorum birşey, hatta biliyor benim ateşimin yüksekliğini deelden birşey gelmez, girdik bir yola elbet varacağız sona

Kızlar dün yürürken böyle çişim gelmiş gibi bacınç hissettim. Öyle olunca yavaşladım. Yavaş yürüyünce geçti, hızlanınca yine odlu. 80 yaşında teyzeler geçti valla beni o kadar yavaş yürüdüm.
Böyle bişey yaşayan var mı?

Bu iş benimde pek hoşuma gitmedi

Bu hiç işime gelmedi dostum

ben neye hastayım biliyor musunuz, bebiş emerken elıyle tutuyor ya, dogunca o ellesın cok tatlı

sende ellemelı alan cok oldugu ıcın, gunler akıp gecıyordur , nasıl gectıgını anlamadan

artk gunler gecmez olacak, tut kendını bıraz

yok seker yüklemesi yaptırmıcaz esim karsı o teste persembe kan vercem birde esim asımı yapacak 2.doz...900 olmustur oğlusun en son usg nizi hatırladımboydan sığmıyor gibi bir hali vardı:)

evet teyzesı artık sıgmıyor, sende gıtde bakalım bebıs ne kadar olmus yaaa, ben bıle merk ettım

Vitamin demir vs... haplarımı düzenli kullanıyorum canım ama yalan yok yediğime içtiğime senin kadar dikkat etmedim hiç süt yoğurt zaten sofradan eksik etmem ama düzenli bir sekilde tükettiğim olmadı mesela haftada 1-2 balık günde 1 ceviz yeyim demedim kilo almayım diye bi düsüncem olmadı ama diyorsun ya yesillik yemiyorum canım istemiyor canım istemediğinde zorlayarak yersem çıkarıyorumgünde 2 öğün yiyorum sabah öğle arası birde aksam yemeği planlı programlı bir beslenme sekli uygulayamadım malesef.uygulayabilen annelere de masallah

Şartlar değişiyor şekerim..

Bende hatırlıyorum daha 5 yaşındayken evin yakınındaki fırına tek başıma ekmek almaya giderdim, ben 8 kardeşim 4 yaşındaydı annem bizi evde bırakır kursa giderdi. ben okula gitmek için evden çıkacağım zaman ancak dönerdi. 13 yaşında tek başıma doktora gitmiştim. Annem Dahiliye ye gideceksin diye tembihleyip gönderdi, ama 15 yaş altına bakmıyormuş dahiliye beni çocuk doktoruna sevk etti, Çocuk doktoru şaşırmıştı senin annen baban nerde tek başına mı geldin diye

Biz gece yarılarına kadar sokakta oynardık, her türlü haylazlığı yapardık, Düşe kalka büyüdük bir şekilde. Şimdi devir değişti, insanlar 5 yaşındaki çocuğu tek başına bakkala göndermeyi bırak 15 yaşındakini bile yalnız sokağa çıkarmıyorlar.

O parayı ne için bağışlamışlar acaba ? seçim propagandası diye yaptıkları bütün gün hoparlörü bozuk arabalarla sokak sokak kafa ütülemek, pankartlarla, buroşürlerle çevreyi kirletmek. Tv de sömürü içerikli reklam yapmak gibi çok kritik amaçlar için mi?

O kadar kızıyorum ki, X partisi Y partisi fark etmez, hiç kimse vatandaşı düşünmüyor. Vatandaşta her türlü sıkıntıyı omzunda taşıyor maalesef.. Kaç gündür kafamda doğum izni meselesi var en basitinden. Binbir güçlükle son ana kadar dişimi sıkıp, izin tatil vs. yapmayıp zorlaya zorlaya doğum sonrası iznimi 6 aya tamamlamanın hesabını yapıyorum. Oda daha son aylarda bir sıkıntı çıkmazda 37 ya kadar çalışabilirsem. Diğer türlü düşünüsen daha 2 aylık bebeği bırakıp işe mi gideceğim yani? hani ilk 6 ay anne sütü vermek gerekiyordu. 5 yıldır bu doğum izni 6 aya çıkacak diye konuşuluyor, o yasa bir türlü çıkmadı.
Hep iki kötü seçenek arasında bırakılıyoruz. Ya maddi sıkıntı çekmemek adına bebeğimizi büyütmekten vazgeçicez, ya da bebeğimize bakabilmek uğruna yaşam standartlarımızdan.

Halbuki bahsettiğin paralar gibi nice paralar dönüyor onların çarkında ve o paralarla isteseler vatandaş için neler neler yapabilirler.

ben rahat olcam işşalla. tek çekincem, bebişi babası ile aramızda yatırmak istiyom başlarda. acaba 3 kişiye küçük gelirmi yatağımız onda tedirginim

Rahat ol tabiki diğer türlü hayat zor valla..

İlk başlarda aramızda yatırcam dedin ya.. O konu benim hep korkulu rüyam oldu, bizim beşik yatak odamdaydı gece sık sık kalkınca zor olmasın diye. O uyku bölünmeleri nedeniyle nasıl bir psikoza girdiysem artık sürekli emzirirken uyuya kaldığımı sanıp bebeği yatağın içinde arardım. Eşimi dürterdim çocuk nerde üzerine mi yattın diye. Bi bakardım ki beşiğinde..

Şimdi annem bizde kalıyor ve oğlanın odasında o kalıyor, bizimkini aramıza alıp yatıyoruz. Gece bi bakıyorum ayak ucumuza paralel yatıyor. Cumartesi sabah ayaklarımı gıdıklayarak uyandırdı sıpa.

Heyy gidi günler heyy, Ayyy bunlar çok çabuk büyüyorlar beaa.

Senin minikte tosun olmuştur merak etme onlar her ihtiyacı bizden alıyorlar beslenmene kendin için dikkat et sonra hep kadınlarda diş kayıpları kemik erimesi gözüküyor.. yumurta ve sütünü ihmal etme

Haklısın canım en azından bu saatten sonra dikkat ederim

Kızlar varis problemi yaşayanınız var mı ?
Benim oğlumda sol dizimin arkasında çıkmıştı 1 tane doğum sonrasında iğne tedavisi gördüm ve geçti. Ama şimdi de yine sol alt bacağımda çıktı hadi o neyse de 2 gün önce gece farkettim alt tarafımda da çıkmış yani organımızın sol tarafında dudak kısmında 2 tane damar belirmiş ve şişmiş şok oldum adeta zaten çok ayakta kalınca alt tarafım çıkacak gibi oluyordu meğer ondanmış göbeğimin yapmış olduğu baskı varisi şişirip ağrıya sebep olurmuş dr. şuan yapılabilecek hiçbir şey yok dedi Daha da çok var doğum zamanına kadar artmasından çok korkuyorum vücut deforme oldu resmen ya orada varisin ne işi var kızlar duyan ya da başına gelen var mı çok merak ettim

Karnımız büyüdükçe rahme daha çok baskı yaptığından böyle şeylerin normal olduğunu biliyorum hatta yakında idrar tutama gibi durumlarlada karşılaşabilirsiniz.

ben neye hastayım biliyor musunuz, bebiş emerken elıyle tutuyor ya, dogunca o ellesın cok tatlı

Tamam doğunca bebeğim ellesin de, henüz doğmamışken babası da mahrum kalmasın derdindeyim ben ama, daha doğmadan parselledi heryerimi

Ya orası öyle, dışarı çıkıp çıkmama olayı başka tabi ki. Artık biz büyük insanlar bile korkuyoruz belli yerlerde. Ama ufacık çocuğa ufacık bebek emanet etmek büyük cesaret. Yani sobalı ev, annem hazırlardı sobayı, ben üstünde ki gazete kağıtlarını yakar kapardım kapağını, annem tarif ederdi altı kapalı olacak üstü açık diye. Allah korusun zehirlenme olur, yangın çıkar, çay demliyorum, kardeşime çorba yapıyorum ocakta valla gaz kaçağı olur, dökersin üzerine yanık olur. Cesaret derken bunları kast ettim. Balkona kahvatı hazırlıyordum düşünsene, 5. kat her an herşey olabilir.

Canım ben biraz da takıntı yaptım heralde yok dişim yürüyecek yok kemiklerim zayıflayıp oram buram kırılacak diye.. Gerçi benim kemiklerim çok zayıf. DEpoların sağlamdır belki =)
Hem çıkarıyorsan hiç yeme zaten. Ben öğünümü sık tutuyorum çünkü çok acıkıyorum Aklım yemekte hep. Yiyince de cozutmuyorum ama. Bazen dışarı çıktığımda iki öğün yaptığım oluyor o zaman çok acıkıp yükleniyorum. Öyle olunca da dengesiz hissediyorum, uykum geliyor mide ağrıyo yine ben çekiyorum cezasını. Biraz zorunluluk heralde benimkisi:26:

Karnımız büyüdükçe rahme daha çok baskı yaptığından böyle şeylerin normal olduğunu biliyorum hatta yakında idrar tutama gibi durumlarlada karşılaşabilirsiniz.

erken doğum korkusu aldı da beni çoğumuz gibi. Dediğin gibi heralde canım, çok büyüdü zaten son iki haftadır hissediyorum. Ama daha ileriki zamanlarda olur diye düşünüyordum yine de. O zaman 9. ayda yürürken kaplumbağadan farkımız olmayacak

Ya orası öyle, dışarı çıkıp çıkmama olayı başka tabi ki. Artık biz büyük insanlar bile korkuyoruz belli yerlerde. Ama ufacık çocuğa ufacık bebek emanet etmek büyük cesaret. Yani sobalı ev, annem hazırlardı sobayı, ben üstünde ki gazete kağıtlarını yakar kapardım kapağını, annem tarif ederdi altı kapalı olacak üstü açık diye. Allah korusun zehirlenme olur, yangın çıkar, çay demliyorum, kardeşime çorba yapıyorum ocakta valla gaz kaçağı olur, dökersin üzerine yanık olur. Cesaret derken bunları kast ettim. Balkona kahvatı hazırlıyordum düşünsene, 5. kat her an herşey olabilir.[/QUOTE]

Bana öğlen arasında bakacak kimse olmadığı için annemle babam abime emanet ederlermiş. O zaman ben bir yaşında o da 5 yaşında. Evde sobalı ama yapacak bişey yok. Oyalarmış o beni yazık

kızlar ben bebeği hep aşağıda hissediyorum kalkma veya oturmada zorlanıyorum benim gibi olan var mı neden acaba haftaya randevum var doktorada sorucam ama çözemedim:44:

Anaa memikleri ellettirmek te mi zararlı olabilir. Vay anasını arkadaş. pehh.

Elletmek sakıncalı değil tatlıcım, gögüs ucunun uyarılması rahim kasılmasına neden olduğu için sakıncalı sadece. Yani o kahverengi kısım ve meme ucu kastediliyor. O kısma yapılacak yoğun uyarılar kasılmalara sebep olabiliyor. Ama olmayada bilir.

Bebişler 40 haftayı doldurup gelmediğinde gögüs ucu masajı öneriyorlar, ama günde 2-3 defa dakikalarca masaj yapıp kasılmasını başlatamayanda var. O kadar kesin bir durum değil, bugüne kadar bilmeden elletende olmuştur dimi

Ama zaten kasılman varsa erken doğum riskin vs varsa memeyi hiç ellememek en iyisi.

Eskinin anneleri cesurmuş maşallah, Benimde özetle söylemek istediğim eskiden hiç bir anne için bu durum anormal değilmiş. Doğrumu değilmi tartışılır. Ama şimdi bu dönemin annesi bırakmaz, bırakamaz. Bırakanı da var ama toplum tarafından kötü anne ilan ediliyor. Ben bırakır mıyım? Bırakmak isterim ama bırakamam.
Rahat bir anneyimdir ama sorumsuzlukla rahatlık arasında çok ince bir çizgi var!

kızlar ben bebeği hep aşağıda hissediyorum kalkma veya oturmada zorlanıyorum benim gibi olan var mı neden acaba haftaya randevum var doktorada sorucam ama çözemedim:44:

benimkide duymadan aşağı aşağı vuruyor yaramaz. Dün artık ağrı girdi aşağıya doğru o kadar çok vurdu ki. Tatlı yemeye korkar oldum:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…