- 23 Kasım 2008
- 1.117
- 901
- 448
doktorunuzla konuşup magnorm diye magnezyum ilacı var onu kullanabilir miyim diye onun tadı güzel ben çay bardağının dibine az bir su koyuyorum ilacıda 1 tane içine atıyorum eriyince bir seferde iiçiyorum tadıda gayet güzel :)
canım ikiside hasta bezi biri kilot şeklinde biri bebek bezletinin büyüğü belden cırtcırtlı yapıştırmalı kilot gibi olan beline ve popona tam oturuyo sızıntı olmasın diye bacak aralarına veveline lastik koymuşlar çünkü ama diğerlerinde lastik olmadığından kendin ayarlayabiliyosun bide onu değiştirmesi kolay oluyo
Birde soruma ek olarak, atleti, sutyeni nasl alacaz, hamile kalmadan ònceki bedenimizden 1beden buyuk mu alacaz? Gogusler bu saatten snra buyur mu? Sutyeni suan bize olan bedeni mi alacz.
benim ki toz değil tablet yuvarlak suyun içinde eriyor bana tadı güzel geldi valla :)ben toz şeyleri içemiyorum sanırım.ilaç meyve suyuyla bozulmuyor o yüzden sakıncası yoktur umarım.
portakal suyunun içine koyuyorum bende rahatça içiyorum hiç tadını almıyorum o zaman
Göbek bakim seti nerden aliniyor ki.Kendi bebeğin olunca en güzeli olur hemde bu bilgiyle maşallah
hem sen korkuyosan biz napalım dimi ama unutma sakın bizi arada bilgilendir
benim mesela göbek bakım seti hiç aklımda yoktu hemen yazdım listeme alayımda çantamda hazır bulunsun
ayy valla innuk herşeyi biz veriyoruz bide memnun olsalar benim vergimle çalışıyosun deyip duruyolar ruh hastası bazıları.. şimdi devlet hastaneleri eskisi gibi değil odalar iki kişilik tertemiz peçete sıvı sabun dezenfektan hep var ama memnuniyet yok lüks le beraber sağlıkçıya şiddet arttı..
yaa şu eğitimlere bende gitseydim hiç egzersiz yapamıyorum..
nee güzell olmuş göbişin oyle annesi Allah nazarlardan sakınsın
inşallah canım...Benimde eşim şimdiden düşünüyor inş. uzun sürmez hemen kurtulursun bende dışarıda sizi bayılmadan karşılarım diye
valla düşünüyorumda gerçekten dışarıda beklemeside zor
kamera fikri iyiymiş bende tembihleyeyim birilerine hatıra kalsın
doğumdan sonra bu güzel anılarımızıda burada paylaşıcaz inş
ayyy o bizdede var buu ne yaaa bütün gelenekler antalyada toplanmışşşsenden de razı olsun yok biz de hiç böyle gelenekler bi kırkı olduğu gün suyuna taş falan atıp yıkıyolar..
çok güzel canım güzel hünlerde giyer inşallahKızıma yaptıgım patıkler :) acemi işi bu kadar olduu.
ben ben ben varım kullanmıyorum bulantı yapıyo diyeearkadaşlar içinizde vitamin kullanmayan var mı bana doktorum vitamine gerek yok dedi eğer çevrendeki herkes hastalıklı olsa sen elini ayağını kaldıramıcak durumda olsan ancak o zaman dedi yoksa sana çok kilo yapar dedi gerek yok dedi.
teşekküe ederim bilgi için. bişeyi daha merak ediyorum, göğüs koruyucu kelebeği şuanda almalımıyım yoksa bebek doğduktan sonra canımın yanıp yanmadığına bakarak mı almalıyım ? ne düşünüyorsunHepsinden önce planlı sezaryen olma. Eğer gerçekten çok ciddi ,bebek ya da senin için hayati derecede önemli bir sağlık sorunu yoksa sezaryen için bile sancılarının gelmesini bekle. Genelde bu durum doktorların pek hoşuna gitmaz çünkü doğumların %80 i gece hatta sabaha karşı başlar. Uykusundan kalkıp gelmek yerine sabah mesaisinde randevulu kesmek daha kolaydır. Bırak vücut kendi doğal dengesinde hormonlarını üretsin.
Sizin hastane nerde ? süpermiş valla ben bugün şeker yüklemesi için glikozunu suyumu bardağımı falan kendin götürdüm.
Normalde doktorlar için bebeğin dönmesi gereken son hafta 37 dir. Ama bebek doğuma kadar herhangi bir sebeple pozisyonunu değiştirebilir. Yani 36. haftada ters iken 38 de yan dönebilir.
Çok eski doktorlar ve ebeler bebek ters olsa bile doğumda rahim açılması olduktan sonra elle yada masajla bebeği ters çevirebiliyorlarmış. Hatta makat gelişli bebekler normal doğuyormuş sorunsuz. Aslında tek başına bebeğin makat gelişli olması sezaryen sebebi değil. Ama şimdiki doktorların makat gelişli bebek doğurtma tecrübesi yok, sezaryen konusunda ise profesyonellik derecesinde uzmanlar. 37. hafta da bebeğin ters ise 38. haftaya sezaryen randevunu verirler.
Allah bebişi annesine babasına bağışlasın. Sağlıkla büyüsün inşallah.
Yanlız zaten sancı başlamış, bebek doğum kanalına girmemişse bebek strese girer kaka yapar bilmem ne deyip niye korkutmuş ki doktor arkadaşını.
Canım doğum yaptıktan sonra süt gelir, ama bazen geç gelebilir. Hiç gelmemesi gibi bir durum olmaz. En baştan bunu düşünüp stres yapmamak gerek. Stres sütün en büyük düşmanıdır.
Süt gecikirse mümkünse sıcak bir duş almalı yada gögüse sıcak kompress yapılmalı. Meme ucu sürekli uyarılmalı . Özellikle bebeğin emmesi gerek bebek emmiyor ya da ememiyorsa pompa ile sağmak lazım mutlaka. Ama asla vazgeçmemek gerek 1 hafta 10 gün bile uğraşsak sağmaya ve emzirmeye devam.
Bebeğin ilk bakım rutinleri her hastanede değişiyor. Ama bebek dostu hastaneler bebeğin yıkanması taraftarı değil. Koruyucu verniks tabakası emilene kadar yıkamıyorlar. sadece elini yüzünü siliyorlar o kadar. Göbek bakımı içinde göbek tozu, alkollü solusyonlar falan artık önermiyorlar. Yine çocuk doktoruna ve hastane rutinlerine göre değişiyor. Göbek bandı için asla diyorlar. Göbek bağının kapanmaması gerekiyormuş.
Uyandırmak için kucağına almak yetiyor. Ama uykucu ise ayak altını gıdıklamak ya da çenesinin altına pıt pıt dokunmak, yine serçe parmağı ağzının kenarına dokundurmak uyandırıyor.
Bu arada bu pazartesi Eğitim bitti artık diplomalı bir anneyim
arkadaşlar içinizde vitamin kullanmayan var mı bana doktorum vitamine gerek yok dedi eğer çevrendeki herkes hastalıklı olsa sen elini ayağını kaldıramıcak durumda olsan ancak o zaman dedi yoksa sana çok kilo yapar dedi gerek yok dedi.
hımm iyi o zaman :) nerde oturuyorsun istanbulda mısınAynısını benim doktorda dedi canım
Gogus koruyucu kelebek nedir.teşekküe ederim bilgi için. bişeyi daha merak ediyorum, göğüs koruyucu kelebeği şuanda almalımıyım yoksa bebek doğduktan sonra canımın yanıp yanmadığına bakarak mı almalıyım ? ne düşünüyorsun
http://www.e-bebek.com/philips-avent-0-bpa-gogus-koruyucu-kelebek-2li_PAV-756 bu oluyor bebeği emzirirken göğüs acıdığı için bunu takıp emziriyorsunGogus koruyucu kelebek nedir.
Bende kullanmıyorum canım bi kere içtim ölüyodum resmen midemde ne var ne yok çıkardım öle böle değil bebeğimin gelişimide iyi çok şükür gereksiz dedi doktorumda sen dengeli düzenli beslen yeter dediAynısını benim doktorda dedi canım
Ben kullanmıyorum. Sağlık ocağında ebe decaviy verelim mi dedi. Ben de demir hapı kullanıyorum, doktorum başka bir şey söylemedi dedim. Sen bir sor dedi. Sordum ve doktorum gerek olmadığını söyledi. Açıklama yapmadı. Ben de zaten kullanmaktan yana değilim.arkadaşlar içinizde vitamin kullanmayan var mı bana doktorum vitamine gerek yok dedi eğer çevrendeki herkes hastalıklı olsa sen elini ayağını kaldıramıcak durumda olsan ancak o zaman dedi yoksa sana çok kilo yapar dedi gerek yok dedi.
Canım nete yaz görürsün, dalin, bebedor vs markaların göbek bağı Seti bulunuyor. En uygun fiyatlısı civilim.com da bilginize.Göbek bakim seti nerden aliniyor ki.
hangi markaydı hatırlamıyorum da üstünde yazıyordu kutunun, sadece göğüste acı varsa kullanılmalı, sürekli kullanım için tavsiye edilmez gibi bir şey vardı.http://www.e-bebek.com/philips-avent-0-bpa-gogus-koruyucu-kelebek-2li_PAV-756 bu oluyor bebeği emzirirken göğüs acıdığı için bunu takıp emziriyorsun
Ben de vitamin kullanmiyorum kizlar.doktfor verdi aslinda ama ben buyk hap yutamiyorum. Yuamiyorum dedim doktora sen bilirsin dedi. Bebege bi zarari olmaz senin sacin dokulurr,tirnaklarin kirilir falan falan dedi. Demiri de su araa icemiyorum cok kabiz yapti. Sadece koraspin ve magnezyum iciyorum. Demiri ara ara iciyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?