- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
ayy maşallah canım kızınla sana..
ama karnın erkek karnına benziyor yahuu
Pardon kızlar ya yanlışlık oldu eski mesajı yayınladımolabiliyor. Ben iki tane hareketlerini engelleyebilme riski nedeniyle dikkatli kullanmak gerekiyor. Benim bebeğim kış bebeği olacağı için birkaç ayaklı yenidoğan set aldım. Ayaksız tulumlarım daha büyük (0-3 ya da 3-6 ay) boyda ve daha renkli, ayrıca birkaç kadife tulum da aldım.
Pijama takımı 2 adet: Alt-üst takımlar hem daha şıklar, hem de alt değiştirmek için daha kullanışlı.
Çorap ve patikler: Birkaç çift bulunması gerekiyor.
Şapka ve önlükler: Bebeklerin başı üşümeye karşı çok daha hassas olduğundan emzirirken ne kadar şart tartışılır, biberon kullanırken gerekli olabilir.
Yelek, hırka: Kış bebeği olacağı için birkaç tane penye aldım, yün çok uygun değil, tüyleri sorun yaratabilir.
Penye eldiven: Bu da tartışmalı bir konu, çok sık kullanılıyor, özellikle tırnaklarıyla yüzünü çizmemesi için, ama bebeğin dokunma duyusunun gelişmesi için dokuları hissetmesi gerektiğinden tırnaklarını daha sık kesmek ve dokunmasına izin vermek daha mantıklı diye düşünüyorum. Üşümesini engellemek için birkaç tane aldım ama kullanma sıklığı ne kadar yoğun olacak bakalım.
Mermerşahi bez: Farklı amaçlar için farklı büyüklüklerde, çok sayıda gerekiyor.
Battaniye: Penye en az 2 tane, polar örgü vs. gibi farklı kumaşlardan battaniyeler. Özellikle yatağına yatırıldığında delikli battaniyeler daha uygun, bebekler üzerindeki örtüyü başlarına çekebildiğinden boğulma riskini delikler sayesinde önleyebilir.
Mont, atkı, eldiven gibi şeyler tercih meselesi, benim bebeğim ocak doğumlu olacağından ve yenidoğan dönemi için çok kullanışlı olmadıklarından almadım, önümüzdeki kışa artık.
Zıbınlar da çok tartışmalı, göğüs bölgesini açıkta bıraktığından çok kullanışlı değil, çıt-çıtlı olan yeni modellerse aksine oldukça kullanışlı. H&M’den iki takım aldım, annem de çok sevdi. Bodyleri giydirmenin onun için zor olacağını düşünüyor.
Temizlik ve Bakım
için tamamını bu markadan aldım. Tavsiye ettiğim tüm anneler memnun kalmıştı.
Fırça, tarak, tırnak bakım seti, diş fırçası, termometre: Mothercere’in çantalı seti hepsini içeriyor, ilk aldığım parçalardan biriydi. Hassas tırnakları için özel makas ve kağıt törpü bile var içinde. Banyo termometresi de oldukça işe yarar görünüyor.
Alt değiştirme örtüsü: Odası için süngerli, üzerinde boy ölçer olan bir ünite aldım, üzerine paketli tek kullanımlık örtüyü Dalin tercih ettim, diğer markalara göre
Cok gecmisler olsun annesi bugun daha cok hissediersin agrilarini kesinlille oyle bebek iyi ya gerisi sorundeil ancak tirnagin icin eczaneden onu temizlicek temiz tutacak birseyal istersen cano hem agrini hafifletir hem o yarayi temiz tutarGünaydın göbüşlerini sevdiğim arkadaşlarım
Nasılsınız?
Ben dünkü düşme atraksiyonumdan sonra bugün daha bi hissediyorum sızılarımı... Dizlerim mosmor olmuş, çenemi oynattıkça acıyor, çenemdeki çizikler belirginleşmiş, parmağımdaki derin yara sanırım iltihap kapmaya başlamış ki suya bile sokamıyorum felaket zonkluyor..Ama tabi kiiii hiçbiri umrumda değil şükürler olsun bebeğim iyi...
Maşallah canımkızlar bu da benim göbüş+bebiş. bi ara normalden büyüktü de azcık durdu benim oğlan geçen ay. bakın bakalım normal mi :) 29+4 'teyim Eki Görüntüle 1223899
Canim hic kilo almamis gibisinGünaydınlar hepinize arkadaşlar!
Güzel bir gün olur umarım.
Sizlerden heveslendim ben de göbeciğimi fotoğraflayayım dedim. Dün gece, yani 28+5 itibarı ile kızımız ve ben (Eke iliştirmeyi başarabildiysem fotoğrafı düzgünce tabi).
Benim kilo artışım hızlandı gibi geliyor, biraz endişe ediyorum. Aslında beslenmem oldukça düzenli diyebilirim, ama sanırım benim problemim hareketsizlik, masa başı işYürüyüş yapabildiğim günler kendimi ruhen de bedenen de daha iyi hissediyorum. Şimdilik kilom 62.7, yani 7.7 kg almışım. Daha hayli de hafta var, minimum 4-5 kilo alırsam doğum sonrası baya bi coşkulu kilo verme dönemi beni bekler.
Napalım, eninde sonunda "Aman bebeğim sağlıklı olsun da, gerisi hallolur." noktasına geliyorum zaten her düşündüğümde :)
canim paylasimini hevesle bekliyorum kendin mi yapacaksin?Ay par
Pardon kızlar ya yanlışlık oldu eski mesajı yayınladım
Günaydın herkese...
Bende dün arkadaşımla netten lohusa şerbeti için tepsi ve bardak süsleme lohusa tacı ver terlik yapımı ve altın yastığına baktım..malzemeleri alıp beraber yapmaya başlıcaz inşallah..
Altın yastığı için güzel bi bebek kıyafeti alıp içini elyaf ile doldurcaz..
Tacı ve terliği kırmızı beyaz renklerde yapıcaz tacda kızımın adı yazacak..
Tepsi ve bardaklarında pembe tül Fransız güpürü inci ve nazar boncukları ile süslücez.. Bakalım yaptıktan sonra koyarım inşallah
Ben ve arkadaşım beraber biraz yatkındır o bu işlere hemde beraber yapıp eğlenelim hatıra kalsın istedik :)Maşallah canım
Canim hic kilo almamis gibisin
canim paylasimini hevesle bekliyorum kendin mi yapacaksin?
Cok gecmisler olsun annesi bugun daha cok hissediersin agrilarini kesinlille oyle bebek iyi ya gerisi sorundeil ancak tirnagin icin eczaneden onu temizlicek temiz tutacak birseyal istersen cano hem agrini hafifletir hem o yarayi temiz tutar
Kizlar ultrason daki hangi degeri ne ile carpinca boyuju hesapliyordu bebeğin
Kizlar ultrason daki hangi degeri ne ile carpinca boyuju hesapliyordu bebeğin
Yuppiiii :) bebişle spor yaparız bizde hehehCevap veriyorum göbiştegöbek beli öne çektikçe popo dışarı büyümüş geldi banada ilk başta ama eski ölçülerimle karşılaştırınca korkacak bişey yok süpersin sen doğumda hepsi gidecek en geç 2015te fit günler bizi bekliyor
Morallerinize hayranım saol valla:)))) ayyy çok güzel ni göbiş bu.... Maşallah...
Göbeği büyük olan küçük olsun der, küçük olan büyük olsun der :) Ben nasıl takmıyosam sende takma, benimde iç karnım geniş olmadığından sanırım çatlıyorum işte..nee güzell olmuş göbişin oyle annesi Allah nazarlardan sakınsıbenim göbek maalesef ki hala küçücük hatta az bol giyinsem hic kimse bu hamile demiyor ic karnım genişmiş doktor normal olduğunu söyledi ama göbiş belirse fena olmazdı
Valla dinlenicem balım, benim göbek deliği fırlamadı daha ama açıldı biraz. o fırlama fıtık olmuyo dimi, aman kızlar dikkat, annem kardeşimin hamileliğinde göbek fıtığı oldu, belinizi destekleyin elinizle fln.oyyy ne güzel nihayet dinlenebiliceksin yaa çok sevindim valla senin adınaaa
ayyyy hepinize maşallahhhh
benimde göbek deliğim bayaa fırladı kalında giysem belli oluyo
Gerçekten miiiiiiiiiiiii hihii sevindim :) ama bayrağı elime aldım heralde, rekor bende dimiğayy fıstık valla çok güzel görünüyorsun ve evet kilo alman baya durmuş..
ben çok beğendimm öndeki bebek olduğu bariz belli..
Benimkide yayvan, her gören kız diyo ahahah ama oğluş içerde. Doktorumun dediğine göre vücut şeklinden bebeğin cinsiyetinin anlaşılması bilimsel değilmiş, yokmuş yani öyle bişi.Öyle gibi di mi? :) Sivrimsi biraz :)
Günaydın güzel göbüşlü hatunlar :)
Hepiniz çok güzelsiniz, çok kıskandım sizi ama Son zamanlarda hiç yeni foto çekilmedim en son kursa giderken asansör selfiesi yapmışım onu atıyorum. Normalde göbeğim benden önce gidiyor 9 aylık gibi ama kamufle etmiştim o günAy ayrıca şu an yataktan kalkamıyorum resmen, her yerim ağrıyor. Ağır vasıta gibiyim
Eki Görüntüle 1223994
Günaydın ağbilelll ablalalll
Güzel günleriniz olsun. Tikita kardeş nerelerde gördünüz mü son zamanlarda?
Yuppiiii :) bebişle spor yaparız bizde heheh
Morallerinize hayranım saol valla
Göbeği büyük olan küçük olsun der, küçük olan büyük olsun der :) Ben nasıl takmıyosam sende takma, benimde iç karnım geniş olmadığından sanırım çatlıyorum işte..
Valla dinlenicem balım, benim göbek deliği fırlamadı daha ama açıldı biraz. o fırlama fıtık olmuyo dimi, aman kızlar dikkat, annem kardeşimin hamileliğinde göbek fıtığı oldu, belinizi destekleyin elinizle fln.
Bu arada, dengesizin teki bana da 4 aylıkken doğum yakın heralde demişti, 5 ay var demiştim. Dengesiz çok salla gitsin hıyartoları
Gerçekten miiiiiiiiiiiii hihii sevindim :) ama bayrağı elime aldım heralde, rekor bende dimiğ
Benimkide yayvan, her gören kız diyo ahahah ama oğluş içerde. Doktorumun dediğine göre vücut şeklinden bebeğin cinsiyetinin anlaşılması bilimsel değilmiş, yokmuş yani öyle bişi.
Öne doğru gelince delik minnacık kalıyo, sonrası da pırtlama oluyo. Benim göbek deliği minnacık artıkherkes göbek deliğim fırladı büyüdü filan yazmış benmkide küçüldü tam tersi normalmi ki bu durumda
Ahhahah çatlaksın yaa, 11,5 kilo göbeğim var bebişim, ama illede bende olsun dersen al tebi, bu kopnuda öne çıkasım yok pek hihihievet şekerim rekor sende ama aramızda 1 ay var..o halde yine bendee
Canim hic kilo almamis gibisin
Ahhahah çatlaksın yaa, 11,5 kilo göbeğim var bebişim, ama illede bende olsun dersen al tebi, bu kopnuda öne çıkasım yok pek hihihi
Benimkide yayvan, her gören kız diyo ahahah ama oğluş içerde. Doktorumun dediğine göre vücut şeklinden bebeğin cinsiyetinin anlaşılması bilimsel değilmiş, yokmuş yani öyle bişi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?