• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

günaydın arkadaşlar:KK68::KK68:hepimiz için hayırlı, sağlıklı, bereketli yeni bir gün olsun:nazar::nazar:
Günaydın canım Amin...
Herkese günaydın.

Kocişimi seyahete yolladım.
İnanılmaz mutsuzum.
Ayrılmalarımız çok zor oluyor. O da ben de ağlayacak duruma geliyoruz. Arkasından bakıyorum hep, dönüp dönüp el sallıyor, öpücükler atıyor ağzını burnunu yediğim.
2 günlüğüne gidiyor ama çok özlüyorum onu. :cry::cry:

Dilimde hep aynı dua; Allahım sen herkesin kocasını yuvasını koru, içinde benim kocamı yuvamı da gör diyorum..
Siz de dua edermisiniz benim için.
Ühühühühü çok mutsuzum :KK61::KK61::KK61:
Hazırlanıp annemlere gideyim artık, orada kalıyorum sevgilim yokken.. Belki biraz kafam dağılır yolda. :cry:
Pınar sen iki günlüğüne yolluyormuşsun ben kocamdan ayrıyım tayin yapamıyoruz. Haftasonları yanıma gelebiliyor sadece. Bence üzülme senden daha çok hasret ve ayrı kalanlar. Birde hamile olunca çok zor çok
Günaydın melek taşıyıcıları mutlu,sağlıklı, huzurlu günler hepinize...
Amin canım. Sanada olsun güzel dileklerin
Günaydınnnn her güzel anne adayı güzel arkadaşlarıma...
Günaydın perikanadı
Uykusuz bir gecenin ardından hepinize güzel bir gün diliyorum,GÜNAYDINNNNNN
Günaydın... Ah o uykusuzluk...Ben tuvalate gitmekten uyuyamıyorumki
Arkadaşlar ben yeniyim ya hepinizin bebeklerinin cinsiyetini ve isimlerini merak ediyorum...Benim Ayşem isminde bir kızım olacak inşAllah...
Hayırlısıyla kızım olacak inşallah. Adını feyza koymayı düşünüyorum .Eşimle çok fikir ayrılığı yaşadık. En son Feyza diye diretince kabul etti galiba sesi çıkmıyo
Günaydin arkadaslar 10.30 da randevum var insallah hayirli haberlerle donerim öpuyorum sizleri :KK15:
Günaydın...Bebeğinle hasret gider bakim annesi
ben çok ilaç kullanıyorum zaten balık hapı, demir hapı, vitamin hapı bir de kan sulandırıcı iğne vurunuyorum sabah akşam yani ilaç istemiyorum artık :KK43:
Haplardan nefret ediyorum. Helede vitamin hapları. Kocaman kocaman yutamıyorum. Hap yutmayı sevmediğim için kusacak gibi oluyorum hatta kustuğumda oluyor.
kızlar şimdi heryerde çok güzel okul çantaları var. adidastan güzel bir sırt çantası alıcam, bebeğimin eşyalarını onda taşıyacağım. tabi eşim yanımda olduğunda o takacak :KK60:

arkadaşımda lacoste sırt cantasını kullandı hep, bana sırt cantası cok mantıklı gelıyor acıkcası :cool:

bir tane morlu pembelı gıbı begendım ama onu almıycam, esım onu hayatta takmaz :KK70:

Benimde hoşuma gidiyo sırt çantaları. Dediğiniz markalara hiç aklıma gelmemişti. Bebekler için özel sırt çantalarıda baktım çok pahalıma gitti.Bebişlerinizin kıyafetlerini hazırladınızımı nasıl çantaya koydunuz. Ben alacağım çantaya koyarım diye düşünüyordum. Sırt çantasınada koyulurmuki.Gülmeyin ilk olunca insan cahil oluyo

Günaydın arkadaşlar, bebeğine birşey olcak düşüncesi ne kadarda zormuş bunu dün ilkkez hissettim ve yaşadım sanırım farketmeden ne büyük bi bağ oluşmuş o minicik yavruyla aramda Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin inş vaktinde sağlıklı bi şeklde kucağımıZa almayı nasip etsin kimseyi korktugu şeyle sınamasın Rabbim amin.

Amin canım gerçekten çok zor. Ben düşük riski yaşadığımda günlerce ağlamıştım. Kaybetme korkusu çok zor Rabbim kimseye yaşatmasın

KIZLAR BU BURUN ASPIRATÖRÜ ALDIM AMA BAZILARI ÇOCUĞUN BURUN DAMARLARINA ZARAR VERIYOR DEDI BU KONUDA BI BILGISI OLAN VAR MI NE KADAR SIKLIKLA KULLANMAK LAZIM

Bende öyle duydum canım ama uzun süre kullanamıyormussun. Altı aydan sonra kullanamıyorsun çünkü o şey katılaşınca alınamıyormuş. Bilmiyorumda kullanan biri öyle dedi. Memnundu. Ben almayı düşünüyorum

Canım ikiz bebekte normal doğum riskli mi acaba? Bu konuda doktorla daha hiç konuşmadım..en başından beri normal yapmak çok istiyorum ama ikiz olunca bişey diyemiyorum tabi..

Aslında arkadaşlarda hikaye paylaşmışlar, ikiz bebeklerde normal doğum çok büyük bir risk değil. Ancak doktorlar tarafından ikiz gebelikler rutin sezaryen sebebi olarak görülüyor. Bir arkadaşım haftalarca doktor doktor gezdi ancak normal doğumu yaptıracak doktor bulamadı. Bulduğu doktorlar çok para istedi. Mecburen gidip kuzu kuzu sezaryen oldu. Artık ikiz normal doğum yaptıracak deneyimde doktor fazla kalmadı sanırım.

Elbette anne ve bebegi tehlikeye atip illaki
normal olucak diye zorlanmamali sadece doktorlar artik hastanin azicik tedirginliginden yararlanip hemen yonlendirme yapiyolat oysa hic risk yokken buyaptiklari cok yanlis keske telkin yonteminebasbasvursalar valla nerdee eski doktorlar ..

İşte mesele bu zaten asıl risk ne bunu bilmiyoruz, doktorlar o kadar sudan sebeplere sezeryan yapıyorlar ki tedirgin değilsen bile tedirgin oluyorsun. Gerçekten hangi durumlarda hayati tehlike var bilmediğimiz için inanıyoruz.
Eminim bu topicte ki her 10 arkadaşımızın 4-5 sine 36. haftadan sonra şu an normal doğum yanlısı görünen doktorları tarafından bir bahane uydurulup sezeryan önerilecek. 3-4 kişiye son dk. acil sezaryen dayatılacak. Çoktan sezaryen günü verilmiş olanlarda var tabi. Neticede bu ülkenin koşullarında sağlıklı anne ve bebek için bile normal doğum şansı maalesef %20 nin altında.

Zeynep kamilde staj yaparken tabi on sene oncesi ikiz normal dogumlarida gorduk ama bu konuda riskleri doktorun belirlicek tabi senin durumun bizden farkli iki tane minigin var insallah hakkinda en hayirlisi olur.. Valla bak simdi staji hatirladim ayak gelis bebek bile gordum normal dogum ters gelisli bebeklere bile manevra yaptirip dogurturlardi eski doktorlar bi baskaydi ya acayip pratiklerdi normal dogumda simdiki doktorlar yapmaya yapmaya unuttular artik..

Bir sağlık çalışanının ağzından bunu duymak düşüncelerimi destekliyor aslında. işte bak eskiden, ikiz bebek, makat gelişli bebek, kordon dolanması, su azalması, çatı darlığı vs. gibi basit sebeplerden sezaryen yapılmıyormuş. Şimdiki doktorlar cerrahlığı daha çok seviyor galiba..

Ya aslında aynı şeyi düşünüyoruz, genel anlamda aslında karşı olduğum nokta "cahillik", normal doğum yapabilecek birinin kulaktan dolma sözlerle sezaryene itilmesi ne kadar yanlışsa; normal doğum yaptığı takdirde riskle karşılaşacak kişilerin normal doğuma "normali bu" diyerek illaki buna yönlendirilmesi. Her ikisi de yanlış. Burada en büyük iş aslında doktorlara düşüyor, benim doktorum açık açık söyledi "normal doğum yapabilirsin, herşeyin uygun görünüyor, bizim tercihimiz öncelikli bu"..Yani sezaryen yada normal doğum her ikisine de körü körüne inat etmemek gerek diyorum ben. Mesela ben doktoruma söyledim, "normal doğuma psikolojik olarak hazırım, ama sezaryen olacaksa da sancılarımı bekleyeceğim; en son çare olarak sezaryen olur" dedim. Daha önceki yorumumda da bahsettiğim gibi, her iki yöntemin de iyi veya kötü örnekleri var. Ama herkes farklıdır, önemli olan kişinin kendisidir. Kısacası bilinçli olmakta fayda var, neyin ne olduğunu bilerek, avantajları dezavantajları bilerek, kendini bilerek ve de bedenini tanıyarak karar vermek; kulaktan dolma şeylere itibar etmemek gerek.

İşte o "cahillik" kısmını bu konuları konuşa konuşa ve tartışa tartışa aşarız diye düşünüyorum. Bende cahillik yüzünden sezaryen olmuş biriyim sonuçta. Evet her ikisi içinde körü körüne inat etmemek lazım, ama en başta kör olmamak gerekiyor. Sonuçta doktorun her dediğini körü körüne kabul etmekte cahillik .O yüzden doğuma sağlam bir hazırlık yapmak gerek, doktorla tercihleri tartışabilecek seviyede bilgi sahibi olmak ve cesur olmak gerek. Önceki gebeliğimde doğum için yaptığım tek hazırlık doğum valizimi eksiksiz hazırlamaktı. Şimdi doğum planı yapıyorum. Arada gerçekten çok fark var.

Günaydın arkadaşlar,

Yeni edindiğim önemli bir bilgiyi paylaşmak istedim. belki bilmeyeniniz vardır.

Olurda sezeryan olursanız, ameliyattan sonra 3 litre su, bol kahve ve bitter çikolata tüketiniz. arkadaş yeni doğum yaptı özel hastanede, ona bu bilgiyi vermediler ve anestiziyi atamadığı için rahatsızlandı. kadın doğum hastanesine acile gitti. ebeler kızmış nasıl hastane, nasıl söylemezler bunu sana falan demişler, bir gün bebeğini emzirme dediler ilaç verdiler, bol kahve iç dediler. öyle düzeldi.

Canım bunu ilk defa duydum açıkçası. Ameliyattan sonra 8-12 saat kadar zaten bir yudum su bile vermiyorlar. Sonrasında sadece su ve komposto vermişlerdi.Ancak ertesi gün bağırsak faaliyetlerin normale döndükten sonra bişeyler yiyebilmiştim. Ayrıca çay kahve emziren anne için kafein deposu olur. Bilemedim yani araştırmak lazım.

Bende öyle duydum canım ama uzun süre kullanamıyormussun. Altı aydan sonra kullanamıyorsun çünkü o şey katılaşınca alınamıyormuş. Bilmiyorumda kullanan biri öyle dedi. Memnundu. Ben almayı düşünüyorum

benim kardeşim kullanıyordu çocuk çok ağlıyordu ama kafasını sabit tutmaya çalışmak zor oluyordu kafasını tutamazsan canı yanıyordu ben çok üzülüyordum kendi çocuğuma nasıl yaparım bilemiyorum birde şu hortumlular var ortibebe diye bir markanın ıyy oda bana çok iğrenç gelio bilemiyorum...

benim kardeşim kullanıyordu çocuk çok ağlıyordu ama kafasını sabit tutmaya çalışmak zor oluyordu kafasını tutamazsan canı yanıyordu ben çok üzülüyordum kendi çocuğuma nasıl yaparım bilemiyorum birde şu hortumlular var ortibebe diye bir markanın ıyy oda bana çok iğrenç gelio bilemiyorum...

Demekki bütün bebeler ağlıyor. Benim yeğenimde ağlıyordu dayanamıyordum. Galiba bizde öyle olacaz

Hastane çantası listelerini gördükten beri aklımda valiz fikri ancak sığdırabilirim eşyaları diye :KK48:
bakalım önümüzdeki günlerde halledicem bende geç bile kaldım zaten:KK17:

Canım ben erkenci davrandım belki de 28. Haftada hazırladım ama etrafımdaki büyükler 7. Ayda hazır olsun nolur nolmaz dediler. Çok sabırsızlanıyorum zaman geçsede kavuşsak artık yavrularımızaa :KK36:

Aslında arkadaşlarda hikaye paylaşmışlar, ikiz bebeklerde normal doğum çok büyük bir risk değil. Ancak doktorlar tarafından ikiz gebelikler rutin sezaryen sebebi olarak görülüyor. Bir arkadaşım haftalarca doktor doktor gezdi ancak normal doğumu yaptıracak doktor bulamadı. Bulduğu doktorlar çok para istedi. Mecburen gidip kuzu kuzu sezaryen oldu. Artık ikiz normal doğum yaptıracak deneyimde doktor fazla kalmadı sanırım.

İşte mesele bu zaten asıl risk ne bunu bilmiyoruz, doktorlar o kadar sudan sebeplere sezeryan yapıyorlar ki tedirgin değilsen bile tedirgin oluyorsun. Gerçekten hangi durumlarda hayati tehlike var bilmediğimiz için inanıyoruz.
Eminim bu topicte ki her 10 arkadaşımızın 4-5 sine 36. haftadan sonra şu an normal doğum yanlısı görünen doktorları tarafından bir bahane uydurulup sezeryan önerilecek. 3-4 kişiye son dk. acil sezaryen dayatılacak. Çoktan sezaryen günü verilmiş olanlarda var tabi. Neticede bu ülkenin koşullarında sağlıklı anne ve bebek için bile normal doğum şansı maalesef %20 nin altında.

Bir sağlık çalışanının ağzından bunu duymak düşüncelerimi destekliyor aslında. işte bak eskiden, ikiz bebek, makat gelişli bebek, kordon dolanması, su azalması, çatı darlığı vs. gibi basit sebeplerden sezaryen yapılmıyormuş. Şimdiki doktorlar cerrahlığı daha çok seviyor galiba..

İşte o "cahillik" kısmını bu konuları konuşa konuşa ve tartışa tartışa aşarız diye düşünüyorum. Bende cahillik yüzünden sezaryen olmuş biriyim sonuçta. Evet her ikisi içinde körü körüne inat etmemek lazım, ama en başta kör olmamak gerekiyor. Sonuçta doktorun her dediğini körü körüne kabul etmekte cahillik .O yüzden doğuma sağlam bir hazırlık yapmak gerek, doktorla tercihleri tartışabilecek seviyede bilgi sahibi olmak ve cesur olmak gerek. Önceki gebeliğimde doğum için yaptığım tek hazırlık doğum valizimi eksiksiz hazırlamaktı. Şimdi doğum planı yapıyorum. Arada gerçekten çok fark var.

Canım bunu ilk defa duydum açıkçası. Ameliyattan sonra 8-12 saat kadar zaten bir yudum su bile vermiyorlar. Sonrasında sadece su ve komposto vermişlerdi.Ancak ertesi gün bağırsak faaliyetlerin normale döndükten sonra bişeyler yiyebilmiştim. Ayrıca çay kahve emziren anne için kafein deposu olur. Bilemedim yani araştırmak lazım.
cnm ben bunu başkalarından da duydum, kesınlıkle arastırmak lazım.

Günaydın canım Amin...

Pınar sen iki günlüğüne yolluyormuşsun ben kocamdan ayrıyım tayin yapamıyoruz. Haftasonları yanıma gelebiliyor sadece. Bence üzülme senden daha çok hasret ve ayrı kalanlar. Birde hamile olunca çok zor çok

Amin canım. Sanada olsun güzel dileklerin

Günaydın perikanadı

Günaydın... Ah o uykusuzluk...Ben tuvalate gitmekten uyuyamıyorumki

Hayırlısıyla kızım olacak inşallah. Adını feyza koymayı düşünüyorum .Eşimle çok fikir ayrılığı yaşadık. En son Feyza diye diretince kabul etti galiba sesi çıkmıyo

Günaydın...Bebeğinle hasret gider bakim annesi

Haplardan nefret ediyorum. Helede vitamin hapları. Kocaman kocaman yutamıyorum. Hap yutmayı sevmediğim için kusacak gibi oluyorum hatta kustuğumda oluyor.

Benimde hoşuma gidiyo sırt çantaları. Dediğiniz markalara hiç aklıma gelmemişti. Bebekler için özel sırt çantalarıda baktım çok pahalıma gitti.Bebişlerinizin kıyafetlerini hazırladınızımı nasıl çantaya koydunuz. Ben alacağım çantaya koyarım diye düşünüyordum. Sırt çantasınada koyulurmuki.Gülmeyin ilk olunca insan cahil oluyo

Amin canım gerçekten çok zor. Ben düşük riski yaşadığımda günlerce ağlamıştım. Kaybetme korkusu çok zor Rabbim kimseye yaşatmasın

cnm ben bebegımın cantasını pis hastane ortamına sokmak ıstemıyorum. mınık valız yapıcam ve hemsıreye verecegım kıyafetlerı mınık bır hurca dızıcem, acınca en ustte bezı olacak, ıc zıbını falan fılan sırayla yerlesmıs derlı toplu olacak.

arkadasa sordum sen nasıl vermıstın dıye, hıc aklıma gelmemıstı oyle valızden cıkardık gıyeceklerını ben sedye ıle amelıyata gıderken uzerıme koydular dedı. bana tuhaf deldı. amelıyathane ortusune falan degmesın yavrunun kıyafetlerı

nasıl fıkır sızce??

Canım ben erkenci davrandım belki de 28. Haftada hazırladım ama etrafımdaki büyükler 7. Ayda hazır olsun nolur nolmaz dediler. Çok sabırsızlanıyorum zaman geçsede kavuşsak artık yavrularımızaa :KK36:

Ben daha hazırlamadım hastane çantamızı...:110: Bir tuhafım ya...

Hmm anladım canım.. Hiç de anlamam o işlerden ama bakalım...
Bu tarz söylemler bana fazla duygu sömürüsü gibi geliyor kusura bakma, lafım sana da değil sakın yanlış anlama :KK66: Yani bugün evlatlık aldığı çocuğu kendi evladı gibi sevip , sevgi dolu büyüten insanlar var. Aynı şekilde normal yolla doğurup, kendi evladına ne işkence edenler var. Sevgisiz büyüyen, uyuşturucu bağımlısı olan her çocuk sezaryenle mi doğmuş. Daha bilimsel verilerle anlatılmalı bence.
Eve t canım dediğin kesinlikle doğru işin içine biraz sa sanırım Allah korkusu ve vicdan giriyor

Kızlar yaa, bu hafta sonu kızımı göreceğim ben, randevumuz var. Gel cumartesiiii hadi gel cumartesiiii:KK55::KK55::KK55:

cnm ben bebegımın cantasını pis hastane ortamına sokmak ıstemıyorum. mınık valız yapıcam ve hemsıreye verecegım kıyafetlerı mınık bır hurca dızıcem, acınca en ustte bezı olacak, ıc zıbını falan fılan sırayla yerlesmıs derlı toplu olacak.

arkadasa sordum sen nasıl vermıstın dıye, hıc aklıma gelmemıstı oyle valızden cıkardık gıyeceklerını ben sedye ıle amelıyata gıderken uzerıme koydular dedı. bana tuhaf deldı. amelıyathane ortusune falan degmesın yavrunun kıyafetlerı

nasıl fıkır sızce??

Ya ben hastane yattığım zaman gördüm, doğum gerçekleştikten sonra bebek yıkanırken kapının önünde bekleyen yakınlardan istediler kıyafetleri. Isıtarak giydirdiler. Ama hastanelerin uygulamaları nasıldır bilemem, bende ilk giyilecek olanları güzelce hazırlayarak paket yapacağım. Anneme de bunu verin diyeceğim. Doğum yapacağım hastanenin uygulama şeklinin bu olduğunu gördüm çünkü.

Herkese günaydınlar...Kızlar dolap ve sifonyer içine birsey serecek misiniz yada serdiniz mi?Seren yada serecek olan arkadaslar ne kullanacak ?Bana acil cvp lütfen :KK28:
Canım ben sadece karyola aldım altında 4 çekmecesi var. İçlerine, annemin çeyizime yaptığı ucu fistolu beyaz örtüler var onları yerleştirdim daha temiz ve güzel oldu

En iyisini yapmışsın canım bakma ben çok vakit ayıramadım eksikleri yavaş yavaş alabildim çok gezemediğim için
ama akşam ucunda başladık sayılır en azından herşey çıktı meydana yıkanacaklar etiketler kesildi bu hafta sonuna yıkanıp ütülenip valize girmiş olur hepsi inş.

Ben de bu cuma göreceğim oğlumu inşallah... Umarım her şeyi yolundadır... Hiçbişiden etkilenmemiştir kuzum... Güzel haberlerle dönelim...

Ayy süper bir heyecan dimi, her seferinde daha çok heyecanlanıyorum. Bu seferde doktorun yanında tansiyonum çıkıyor:-) "Bir tansiyonuna bakalım, gerçi buraya gelince hep yüksek ama" diyor.Evde 12-7 olan tansiyon doktorun yanında çıkıyor. Kontrol bitiyor, "sen dışarıda bekle tansiyonuna tekrar bakıcam" diyor. Tabi kontrol bitti, bebeğimi gördüm ya rahatlıyorum tansiyon normale dönüyor.:KK48:

Kızlar yaa, bu hafta sonu kızımı göreceğim ben, randevumuz var. Gel cumartesiiii hadi gel cumartesiiii:KK55::KK55::KK55:
Ben de bu cuma göreceğim oğlumu inşallah... Umarım her şeyi yolundadır... Hiçbişiden etkilenmemiştir kuzum... Güzel haberlerle dönelim...

Hayırlı haberlerle gelin kızlar inş.

günaydın anneler :) dün kızımızı gördük 41 cm ve 1600 gr 29+6 dayım ve toplamda 8 kg almışım :)

Maşallah kuzuya:nazar::nazar::nazar:

Back
X