• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    223
Aşkım benim allah gerçekten gönlümüze göre verdi ben de öyle normal isteyip duruyordum çok şükür nasip oldu. İyi ki de olmuş oğlumla ilgilenebiliyorum en azından. Oğlum şimdilik iyi gibi daha taburcu olmadık 🥺
Yaa kiyamam geçmiş olsun canim bizde yarin kontrole gidecegiz inşallah herşey yolundadir oğluşumu emzirme konusunda biraz sikinti yasiyorum göğüs ucum az olduğuiçin yara oldu hep emme refleksi az oğlusumun Birazda dikişlerim zorluyor beni ama zananla geçecek inanıyorum bugünler Rabbim oğluşuna şifa versin cnm sarilikta belirtileri varmiydi bende Korkuyorum sarilik olacak diye az emiyor . :/

Kızlar sanırım bebeğim doymuyor. Devamlı elleri ağzında ve aranma modunda. Sürekli ağlıyor. Memeye koyunca susuyor ama emmiyor birkaç çekiyor sonra bırakıyor yutkunma sesi de çok sütün olduğunu düşünmüyorum. Doğumdan beri hala uyumadım çok yorgunum mentalim çok bozuk. Napmalıyım bu süt konusunda ? Kafama göre takviye de alıp veremem ki
Başlangıçta neyle doyduğunu anlamanız için mama olabilir. Göğsğn biri tam dolduğunda bi sağıp bakın kaç cc çıkıyor. Çeneden topuktan sürekli uyarın. Üzüm incir mayalı şeyler şahane artırır sütü. Tam dolup taşma günleri aslında mamayla doyurup 2-3 saat kesintisiz bi uyuyun mutlaka inecektir süt.

Yaa kiyamam geçmiş olsun canim bizde yarin kontrole gidecegiz inşallah herşey yolundadir oğluşumu emzirme konusunda biraz sikinti yasiyorum göğüs ucum az olduğuiçin yara oldu hep emme refleksi az oğlusumun Birazda dikişlerim zorluyor beni ama zananla geçecek inanıyorum bugünler Rabbim oğluşuna şifa versin cnm sarilikta belirtileri varmiydi bende Korkuyorum sarilik olacak diye az emiyor . :/
Sarılık sanırım her bebekte oluyor önemli olan bence benim gibi bir sarılığa yakalanmamak. Bizim Barlas’la alt kan grubumuzdaki uyuşmazlıktan dolayı çok ciddi geçiyor sarılığımız. Doğumdan sonra sütün anında gelmemesi de çok normal biraz zaman tanımak lazım vücuda. Benim 4. gün tam anlamıyla sütüm geldi dolu dolu. Duş almak, sıcak masaj yapmak ve bence sağmak çok önemli. Uyutma bebeğini aşkım 1,5 2 saatte uyandır şırıngayla mama verin ya da süt kaşığı. Biberon tavsiye etmem meme reddi yaşanabilir çok muhtemel yaşanması daha emme refleksi gelişmediği için direkt meme reddi yaşanabilir o yüzden ya şırınga ya da süt kaşığıyla kesinlikle mama verilmesi lazım.

Üstünü soyabilirsin, topuğunu gıdıkla ya da fiske vur minik minik ağlat, burnunu sıkabilirsin yani bu şekilde uyanıyorlar başka türlü direkt uyku meyilleri oluyor o da sarılığı başlatıyor.

Başlangıçta neyle doyduğunu anlamanız için mama olabilir. Göğsğn biri tam dolduğunda bi sağıp bakın kaç cc çıkıyor. Çeneden topuktan sürekli uyarın. Üzüm incir mayalı şeyler şahane artırır sütü. Tam dolup taşma günleri aslında mamayla doyurup 2-3 saat kesintisiz bi uyuyun mutlaka inecektir süt.
Tavsiye edebileceğin bir mama var mı ?

Sarılık sanırım her bebekte oluyor önemli olan bence benim gibi bir sarılığa yakalanmamak. Bizim Barlas’la alt kan grubumuzdaki uyuşmazlıktan dolayı çok ciddi geçiyor sarılığımız. Doğumdan sonra sütün anında gelmemesi de çok normal biraz zaman tanımak lazım vücuda. Benim 4. gün tam anlamıyla sütüm geldi dolu dolu. Duş almak, sıcak masaj yapmak ve bence sağmak çok önemli. Uyutma bebeğini aşkım 1,5 2 saatte uyandır şırıngayla mama verin ya da süt kaşığı. Biberon tavsiye etmem meme reddi yaşanabilir çok muhtemel yaşanması daha emme refleksi gelişmediği için direkt meme reddi yaşanabilir o yüzden ya şırınga ya da süt kaşığıyla kesinlikle mama verilmesi lazım.

Üstünü soyabilirsin, topuğunu gıdıkla ya da fiske vur minik minik ağlat, burnunu sıkabilirsin yani bu şekilde uyanıyorlar başka türlü direkt uyku meyilleri oluyor o da sarılığı başlatıyor.
Mama tavsiyesi var mı acaba ? Sanırım ben de vermek zorunda kalıcam

Doğum yapan arkadaşlar, yapmayanları bekleyim dedim ama; ruh halinizi nasıl yönetiyorsunuz. Ben kötüyüm ya, hele birde özellikle sabaha karşı uykusuzluğu çok kötü oluyo 😕
Berbatim sinir stres hormonlar tavan kendime hakim olamıyorum uykusuzluk beni gerneye basladi mesela bugün şiddetli baş ağrım var soldan soldan vuruyor 🤦‍♀️
Kızlar Sezeryandan sonra ilk dusununuz ne zaman aldınız onlem ne aldınız birde
Ben iki gece hastanede kaldım üçüncü gün eve geldim doktor kapattirmadi direk duşa girdim sadece iyi kurula dedi
Ben hipp combiotic aldım

Emziren arkadaşlarim memeleriniz yara oluyor mu ne kullanıyorsunuz 🌺
Ayva çekirdeği jeli hem doğal hem kolay. Kıştan alıp kuruttuğum ayva çekirdeklerini suya koyup jel kıvamına gelince sürüyorum. Yara olmaya başladigi anda hep bunu kullandim 1 2güne yara denen şey kalmiyor ve çok etkili. Yara sorunu yaşamadan gecirdim hep bu sayede emzirme zamanlarimi 😊

Yoğun bakımda bu şişe mamalardan veriyorlar. Ben de aldım e bebekten elimde hazır olsun en azından aciliyetli bir şey olursa veririm diye. Bir de bu kutudan aldım bunu da çocuk doktoru önerdi.

Eklentiler

• IMG_1508.webp
    IMG_1508.webp
    13 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_1507.webp
    IMG_1507.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 7
Ayva çekirdeği jeli hem doğal hem kolay. Kıştan alıp kuruttuğum ayva çekirdeklerini suya koyup jel kıvamına gelince sürüyorum. Yara olmaya başladigi anda hep bunu kullandim 1 2güne yara denen şey kalmiyor ve çok etkili. Yara sorunu yaşamadan gecirdim hep bu sayede emzirme zamanlarimi 😊
AA hiç duymamıştım teşekkür ederim 🌹

Kızlar lohusa dönemi için kayısı kompostosu iyi geliyor mu? Türkiye’den annem gelecek yanında ne getirsin dut kurusu kayısı kurusu vs? Rezene ve kimyon var süt artsın diye başka öneriniz varsa yazar mısınız burda kuru bakliyatlar çok az bulunuyor ve pahalı oluyor o yüzden önerileriniz iyi olur benim için

Back
X