canım ben kabızlıktan çok çektim. ne içmediğim yağlar kaldı, ne kuru kayısılar, kuru incirler, kuru erikler geçmedi. kaç kere dr.a göründüm, testler tahliller yapıldı, ne tsh, ne şeker ne başka bir hastalık çıkmadı. Sadece bağırsaklarım tembel ve bu bende senelerdir var. Diyetisyene de gidiyorum aynı zamanda, hamile olduğumu bildiği için ona göre besinler verdi zaten. Salatalarına yağ koy, her gün mutlaka ama mutlaka salata yemeye çalış, lifli olduğu için çok işe yarıyor, ben salata ile gün aşırı çıkabiliyorum tuvalete. iki öğünde de yemeye çalış. sabahları 1 tatlı kaşığı çörek otu verdi diyetisyen, sabahları bir yandan hazırlanırken bir yandan çörek otunu çiğniyorum ağzımda. Mutlaka sebze yemeye çalış her gün bir öğünde. İçebiliyorsan kefir iç, hazımsızlığa birebir. Kefiri hamileler içebilir mi dersen ayrandan farkı yok, ayran kadar zararsız ve bunu da hamile olduğumu bilen diyetisyenim önerdi ve ben senelerdir içiyorum, çok da faydalı, bağışıklık sistemine de faydası var. Sebze ve salata gibi lifli yiyecekler yerken mutlaka günde 2lt ve üzeri su iç yoksa daha kötü olursun. Su liflerin şişmesini ve bağırsaklarında daha iyi hareket etmesini sağlıyor. Bu arada leblebinin de işe yaradığını söyleyebilirim ama tabii ki bol su eşliğinde. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ancak sabahları 1 tatlı kaşığı zeytinyağını 1 bardak ılık suyla içebiliyorsan bu da fayda eder. Kuru kayısı, kuru erik, kuru inciri sana zaten çoktan önermişlerdir. Bunlara artık benim vücudum alıştığından mıdır bilmiyorum artık tepki vermiyor. İstersem 1 kilo kuru kayısı yiyeyim bol su içmezsem, salata yemezsem tuvalete çıkamıyorum. Not: hamur işinden, pilavdan ve beyaz ekmekten uzak dur. Ben uzun zamandır tam buğday, çavdar ya da tam tahıllı ekmek yiyiyorum. Kepekli ekmek yemiyorum. Bende kabızlık uzun zamandır var, bu şekilde başa çıkabiliyorum, inşallah seninki benimki kadar uzun sürmez