Olur canım tabii ki yazarım ama tabii ki bu bana özel diyet. Boyum 1.60, kilom 66'ydı bu diyet verildiğinde.
Uyanınca:
1 tatlı k. çörekotu verilmişti ama çörekotunun adeti hızlandırıcı etkisi varmış. Her ne kadar kadın doğum doktorum herhangi bir zararı yok dese de bıraktım son günlerde
Sabah:
1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir (kk), 4 adet zeytin, 2 dilim çavdar, tam buğday ya da tam tahıllı ekmek, sınırsız yeşillik, domates, salatalık
(sabahları işe geciktiğim için pek yeşillik yiyemiyorum, salatalığı kabuğuyla soymadan yemeye çalışıyorum, domatesi de bu aralar hormonlu diye pek yemedim, ama bir iki aya domatesi de yemeye başlarım.)
Ara Öğün:
1 meyve, 2 adet ceviz (bütün)
Öğlen:
1 kepçe çorba, 1 dilim ekmek, bol salata (kabız olduğum için diyetisyenim 1 tatlı kaşığı z.yağı katabilirsin dedi) 4 adet köfte kadar et, tavuk, balık (başka bir yerde okuduğum yazıda dip balıklarının cıva gibi ağır metaller içerebileceği sebebiyle hamileler tarafından yemesi önerilmiyor. Doktorum çupra ve levreği yiyebileceğimi bunların 1 tanesinin benim için 1 porsiyon olacağını belirtti. Ton balığını yemesi kolay diye önceden balık yerine çok tüketirdim, ancak ton balığı gibi konserve ürünlerini de haftada bir kezden fazla yemeyin diyorlar.
Okuduğum yerdeki açıklama bu; mezgit, berlam, kefal, levrek, lüfer, barbunya, kalkan gibi dip balıkları
köpek balığı hiç yenmemeli
ton balığı sınırlı! (ölü doğuma sebep olabilir)
Ara Öğün: 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, 1 meyve
Akşam: 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze , 4 yk yoğurt, 1 dilim ekmek
Ara Öğün: 4 yemek kaşığı yoğurt (veya 1 su bardağı ayran, kefir, süt) Bende kabızlık olduğu için kefiri tercih ediyorum, diyetisyenim de onu önerdi zaten.
1500kcal'lik bu diyet ama dediğim gibi diyetisyenim 1 ekmeği çıkarıp yerine başka türden fazla bir yiyecek eklediğimde kendin ekleme çıkarma yapamazsın, benim söylediğim tarife uymak zorundasın diyor. Bu nedenle bu tarif tam anlamıyla sizin vücudunuza uygun olmaz. Ama en azından hangi besin gruplarından yemeniz gerektiğine yardımcı olur. Daha önceki diyetisyen deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Bir kaç hafta bu formül uygulandıktan sonra yine aynı ürün grupları var ama porsiyonlar değişiyor.
Hamile olduğum için bol su içiyorum, salatayı dışarıda yemiyorum, bebeğin kalbi oluştuktan sonra kalp atışını hızlandırdığı için kafein içeren içecekleri cok içmiyorum (çay kahve gibi) (hoş daha bebeğimin kalp atışını duymadım ama ben yine de kendimi alıştırıyorum)
dışarıda kola gibi gazlı ve ice tea gibi katkılı içecekler içmiyorum, sadece ayran
Önerilerim sadece bunlar işte bunlar da doğru olduğunu düşündüğüm bilgiler

Hepiniz güzel güzel beslenin, hepsinden nasiplensin bebişlerimiz :)