- 23 Ocak 2014
- 7.295
- 4.332
- 248
canım ben hemşireyim ve ikili testin ne olduğunu biliyorum da, sorun o değil, aynı perinin dediği gibi, aslında kesin bir sonuç vermeyen, sadece ihtimallere dayanan bir test ikili test. Ve o ihtimallerin doğruluk payı da tartışılır. Yani, ikili testte risk görülüp de sağlıklı doğan bebekler de gördüm, ne ikili testinde ne üçlü testin de, hatta ne de dörtlü testinde, detaylı ultrasonlarında problem olmayıp da, doğduğunda down sendromlu olduğu görülen bebekler de gördüm. O yüzden eğer sonuç kötü de çıksa, bebeği aldırmayacağım için yaptırıp yaptırmamakta kararsızım. Bir de ense kalınlığı, burun kemiği incelemesi, detaylı ultrason incelemesi fln ikili testin bir parçası da olsa, kanla yapılan kısmını yaptırmasan bile o ultrason incelemesini mutlaka yapıyor doktorlar
Ama ikili testin şöyle bir yararı da var, eğer bebekte anomali ihtimali varsa, aile buna hazırlıklı oluyor, doğumda tekrar şok yaşamıyor, o da ayrı bir konu tabi:26:
Walla hayırlısı diyelim, Allah hepimize eli yüzü düzgün, bütün uzuvları tam ve sağlam, akıl sağlığı yerinde sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahhh![]()
![]()
benim annemde ebe canım bende bu son söylediklerini kastettim zaten...
gerçi hazırlıklı olsan ne olucak o da ayrı da şok olmazsın en azından tabi..
yani benim fikrim ben 2liyi yaptırmayı düşünüyorum 3lüyü düşünmüyorum...