Aynen benmkide ole vuruyo emerken cok tatli yaBenimkide ağlıyor ya kucakta susardi susmuyor gurultudan farklı sesler geliyor karnından emerken vurup duruyor eliyle ayaklar durmuyor çok asabi olduçarşamba gidecez inşallah tam 3 ay olacak rota için boy kilo takibi bakalım artık ne verirse
Miran ın kilosuna da doktor normal dedi. Anne sütü veriyorum sadece.Dr un kilosuna iyi diyorsa iyidir ben hic yamanin kilosu şu boyu şu diye yazmiyorum buraya artik genetiğe gore boyu kilosu olacak senin bebek 600 gr alir normaldir başka birinin 1.500 alir o da normaldir bebekten bebeğe değişir
Canım benım başımdada var öyle yok orası kurur burası kurur ver su dıyenler. Ama şöyleki bebegın ilk bir kaç dakika emdıgı ön süt susuzlugu gıderen süt. Sonrakı besleyıcı süt. Yanı suya gerek yok. Ben vermıyorum kim ne derse desin
Ben birkaç çay kaşığı da olsa veriyorum.Kızlar
Bebeği sadece anne sütü alanlar su verıyor musunuz bebişlerınıze. Ben sadece anne sutu alan bebeklerde suya gerek yok dıye bılıyorum. Nitekim doktor da 6 ay su bıle vermicez dedi sadece emdiği için.
Fakat gelin görün ki su vermedıgım için kötü anne ilan edildim herkes bi laf söylüyor. Merak ettım sizler verıyor musunuz??? Bilgisi olan var mı ?
benim oğlum da sadece anne sütü alıyor ama ben arada veriyorum. Doktora sormadım. Verme dese de veririm. Bir kaç güne bir, 3-4çay kaşığı veriyorum. (kaynatılmış soğumuş su)Kızlar
Bebeği sadece anne sütü alanlar su verıyor musunuz bebişlerınıze. Ben sadece anne sutu alan bebeklerde suya gerek yok dıye bılıyorum. Nitekim doktor da 6 ay su bıle vermicez dedi sadece emdiği için.
Fakat gelin görün ki su vermedıgım için kötü anne ilan edildim herkes bi laf söylüyor. Merak ettım sizler verıyor musunuz??? Bilgisi olan var mı ?
benimki bugün yapmadı hiç inşallah unutmuştur göğüs ucum tahriş oldu ama. İnşallah seninki de unutur2 gündür oğlumda aynen anlattığın gibi damaklarıyla göğüs ucumu öyle bir kıstırıyor ki anlatamamüstelik kıstırıp kendine doğru çekiyor, ağzından çıkaramıyorum göğüs ucumu. Çok fena acı veriyor, memeden çekincede öyle bir ağlıyor ki eşimle dakikalarca susturamıyoruz. Resmen oynuyor göğüs ucuyla, napıcaz bu durumu bilemiyorum. Inşallah bir an önce unutur bu yaptığını.
Kızlar
benim oğlum da sadece anne sütü alıyor ama ben arada veriyorum. Doktora sormadım. Verme dese de veririm. Bir kaç güne bir, 3-4çay kaşığı veriyorum. (kaynatılmış soğumuş su)
ara ara oluyo canim o durum bizdede bence emzikten cok gazdan emeyebilirmi benim.kizim öyle gazi varsa acda olsa emmiyo ciktiktan sonra anca emebiliyorYa kızım artık oncekıne gore daha kısa emiyo. Birde iki gundur emzıge alıştrdm. Hemen alıştı tek seferde. Ve agzından alınca aglıyo hemen. Memeyi emzik gbı emiyo başlarda. Bukadar çabuk alışması emzige normalmiya. Memeyı zor emiyo onu verdıgımden berı. Birde ıkı gundur emzırmeye calışırken yatırr yatırmaz aglamaya başlıyo zor sakınleştırıp emzırıyorum huzursuz emiyo hep.
Bir zararı olacağını düşünmüyorum.Bende hem anne sütü hem de günde 2-3 kez mama veriyorum su vermiyorum 4. Aydan sonra ek gidaya baslicam o zaman veririm..
Olabilir canım. Emzırırken karnı gurulduyo yavrumunya. Üç gundur böyle gırultu var karnndaara ara oluyo canim o durum bizdede bence emzikten cok gazdan emeyebilirmi benim.kizim öyle gazi varsa acda olsa emmiyo ciktiktan sonra anca emebiliyor
gazdan ozaman yaa canim bizdede oluyo arada gecer yaa kisa suresr İnsallah birde bi arkads soyledi bana burda saollsun ayaklarini bacaginin arasina alip yasla kendini dike yakin emzir gazini kendi cikartiyo ozamanOlabilir canım. Emzırırken karnı gurulduyo yavrumunya. Üç gundur böyle gırultu var karnnda
Anladıgim kadarıyla bütün bebislerde ortak sorun var. Emzigi alması memeyi unutturmaz bence. Benim oğlum da tek seferde tutmuştu. Eğer memeye tuttuğunda ağlıyorsa emip bırakıyorsa memeyi gaz sorunu var demektir. Bu aralar bu konuda profesyonelleştim valla. Hey Yarabbim . Uzmanlık alanım GAZYa kızım artık oncekıne gore daha kısa emiyo. Birde iki gundur emzıge alıştrdm. Hemen alıştı tek seferde. Ve agzından alınca aglıyo hemen. Memeyi emzik gbı emiyo başlarda. Bukadar çabuk alışması emzige normalmiya. Memeyı zor emiyo onu verdıgımden berı. Birde ıkı gundur emzırmeye calışırken yatırr yatırmaz aglamaya başlıyo zor sakınleştırıp emzırıyorum huzursuz emiyo hep.
göğüslerinin boş olması süt gelmez demek değildir canım. Geçen bi hemşire arkadaş demişti. Emzirirken bile süt olurmuş.Bir zararı olacağını düşünmüyorum.
Bir de neye göre nama veriyorsun. Yani kilo alma durumu mu? Sütünün yetmediğini mi düşünüyorsun - ki eğer böyle bir düşüncen varsa bu kanıya nasıl vardın? -? Mesela Yaman ın açlıktan ağladığını mı düşünüyorsun?
Çok soru sordum :) bu aralar sütüm az gibi. Yani göğüslerim çok boş geliyo. O yüzden soruyorum
Bir zararı olacağını düşünmüyorum.
Bir de neye göre nama veriyorsun. Yani kilo alma durumu mu? Sütünün yetmediğini mi düşünüyorsun - ki eğer böyle bir düşüncen varsa bu kanıya nasıl vardın? -? Mesela Yaman ın açlıktan ağladığını mı düşünüyorsun?
Çok soru sordum :) bu aralar sütüm az gibi. Yani göğüslerim çok boş geliyo. O yüzden soruyorum
eskiden hep veriyorlarmis bebeklere su. Şimdi niye vermeyin diyorlar anlamadım. Bu mesele yumurta ve tereyaği durumuna benziyor. Birkaç sene sonra yok pardon su verin derler. Acıbadem hastanesinde çok ünlü bir çocuk doktoru bir akrabama:" su içen bebekler daha çabuk konuşmaya başlar demiş."Ne derece doğru bilemiyorum.benim oğlum da sadece anne sütü alıyor ama ben arada veriyorum. Doktora sormadım. Verme dese de veririm. Bir kaç güne bir, 3-4çay kaşığı veriyorum. (kaynatılmış soğumuş su)
Kim o ya bana da deyin ya da mesaj atın ölcem meraktanHaha iyi guldum..mükemmel.hnfendi gelmemiş galiba..bundan sonra bos burakmayalim burayo öyle atup tutamaz belki..
Aynen çuldırcaz bize de söyleyinYa kızlar kim bu bayan mükemmel biri özelden yazsın bari:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?