2014 Kasım Anneleri

Aynen benmkide ole vuruyo emerken cok tatli ya

Dr un kilosuna iyi diyorsa iyidir ben hic yamanin kilosu şu boyu şu diye yazmiyorum buraya artik genetiğe gore boyu kilosu olacak senin bebek 600 gr alir normaldir başka birinin 1.500 alir o da normaldir bebekten bebeğe değişir
Miran ın kilosuna da doktor normal dedi. Anne sütü veriyorum sadece.

Ay aynen tuzlu yıyosun dıyen mi dersın, agzı agarmış (beyazlamış) diyen mi.

Kızım mamayla buyudu ona verırdım su her ogunde.
Ben de kulaklarımı tıkıyım

Ben birkaç çay kaşığı da olsa veriyorum.

benim oğlum da sadece anne sütü alıyor ama ben arada veriyorum. Doktora sormadım. Verme dese de veririm. Bir kaç güne bir, 3-4çay kaşığı veriyorum. (kaynatılmış soğumuş su)

Ya kızım artık oncekıne gore daha kısa emiyo. Birde iki gundur emzıge alıştrdm. Hemen alıştı tek seferde. Ve agzından alınca aglıyo hemen. Memeyi emzik gbı emiyo başlarda. Bukadar çabuk alışması emzige normalmiya. Memeyı zor emiyo onu verdıgımden berı. Birde ıkı gundur emzırmeye calışırken yatırr yatırmaz aglamaya başlıyo zor sakınleştırıp emzırıyorum huzursuz emiyo hep.

benimki bugün yapmadı hiç inşallah unutmuştur göğüs ucum tahriş oldu ama. İnşallah seninki de unutur

ben hergün vermiyorum bazen hıçkırık tutuyor ve emmek istemiyor o zaman 3- 4 kez veriyorum. Hatta bazı günler birkaç kez oluyor

Bende hem anne sütü hem de günde 2-3 kez mama veriyorum su vermiyorum 4. Aydan sonra ek gidaya baslicam o zaman veririm..
benim oğlum da sadece anne sütü alıyor ama ben arada veriyorum. Doktora sormadım. Verme dese de veririm. Bir kaç güne bir, 3-4çay kaşığı veriyorum. (kaynatılmış soğumuş su)

ara ara oluyo canim o durum bizdede bence emzikten cok gazdan emeyebilirmi benim.kizim öyle gazi varsa acda olsa emmiyo ciktiktan sonra anca emebiliyor

Bende hem anne sütü hem de günde 2-3 kez mama veriyorum su vermiyorum 4. Aydan sonra ek gidaya baslicam o zaman veririm..
Bir zararı olacağını düşünmüyorum.

Bir de neye göre nama veriyorsun. Yani kilo alma durumu mu? Sütünün yetmediğini mi düşünüyorsun - ki eğer böyle bir düşüncen varsa bu kanıya nasıl vardın? -? Mesela Yaman ın açlıktan ağladığını mı düşünüyorsun?

Çok soru sordum :) bu aralar sütüm az gibi. Yani göğüslerim çok boş geliyo. O yüzden soruyorum

ara ara oluyo canim o durum bizdede bence emzikten cok gazdan emeyebilirmi benim.kizim öyle gazi varsa acda olsa emmiyo ciktiktan sonra anca emebiliyor
Olabilir canım. Emzırırken karnı gurulduyo yavrumunya. Üç gundur böyle gırultu var karnnda

Olabilir canım. Emzırırken karnı gurulduyo yavrumunya. Üç gundur böyle gırultu var karnnda
gazdan ozaman yaa canim bizdede oluyo arada gecer yaa kisa suresr İnsallah birde bi arkads soyledi bana burda saollsun ayaklarini bacaginin arasina alip yasla kendini dike yakin emzir gazini kendi cikartiyo ozaman

Anladıgim kadarıyla bütün bebislerde ortak sorun var. Emzigi alması memeyi unutturmaz bence. Benim oğlum da tek seferde tutmuştu. Eğer memeye tuttuğunda ağlıyorsa emip bırakıyorsa memeyi gaz sorunu var demektir. Bu aralar bu konuda profesyonelleştim valla. Hey Yarabbim . Uzmanlık alanım GAZ

göğüslerinin boş olması süt gelmez demek değildir canım. Geçen bi hemşire arkadaş demişti. Emzirirken bile süt olurmuş.

İlk ay mama çok çok.az.verdim hep memedeydi uyuyunca 10 dk sonra ağlayarak uyaniyodu tekrar tekrar emiyodu artik sürekli memede olduğundan sütte gelmiyordu.. Annem ve ablam çocuk acliktan agliyo mama vermiyosun kilo almiyo dediler.. Tamam dedim gittim mama yaptim bizimki saniyede.içti uyudu.. Dr a gittim kilo alimi az dedi mama yi ver dedi.. Basta emziriyodum her emzirme sonrasi mama veriyodum..Sonra pompa aldim bazen.emmek istemiyordu çünkü.. Simdi emziriyorum.üzerine sagdigim sütü veriyorum yetmediği yerde mama yapiyorum bazen baya geliyo sut gece sadece mama yiyo bazen 2-3 kez vermem gerekiyor.. Doymadigini nerden anliyorum dersen yaman la tanissan sende anlarsin kiyameti kopariyor tabi ister istemez biberona alistigindan memeyi kuvvetli çekmiyor..Bir hafta kadar sonra 4 aylik olacak bu aya kadar her ay 1 kilo aldi

eskiden hep veriyorlarmis bebeklere su. Şimdi niye vermeyin diyorlar anlamadım. Bu mesele yumurta ve tereyaği durumuna benziyor. Birkaç sene sonra yok pardon su verin derler. Acıbadem hastanesinde çok ünlü bir çocuk doktoru bir akrabama:" su içen bebekler daha çabuk konuşmaya başlar demiş."Ne derece doğru bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…