- 12 Şubat 2015
- 568
- 496
- 78
Masallah maslalalh6200 gr 61 cm boy 160 gun oldu dogali ama 45 gun erken dogdu suan 4.ayin icindeyiz dogmasi gereken aya gore..1570 gr 42 cm dogdu
nasil oldu sickligimi ayarlayamadin acaba
canm ben tadımlık verdim şimdilik kavanozlara azar azar yapıp günlük taze de kullanabilrsin ben tam yemeye başladğında o şeklde yapmaya düşünyrm küçük camdan saklama kabları aldım onlara mayalayacağımhinm yararli bakteri varsa ondan ekliyim bende kendmnkine kac gun verceksn onu yaa iki gune versek olmazmiki gergun zorr:)
canım serçe parmağını içine koyup 8 e kadar dayanabildiği sıcaklıkta olması gerekiyorBence ondan olmadı çok ılıktı hiç mayalanmadi
komşu illeri bir araştırayımKeske olsaymis canim yaptirirdiniz cunku buyudukce daha zor olacak kendini bilsin oyle yaptiralim dersenizde psikolojisi bozulacak komsu illerden yapacak bi yer bulup goturseniz olmaz mi sonucta 15 dk lik bi operasyon
ben nohutu duydum ama karınca yuvası
Benide dun merak sardi baya ilgincmis. Karinca yuvasindaki toprakla fln yaziyor.Bide cok lezzetli oluyormus öyle. Anneannem yörüktür gorunce sorcam ona bnde oyle bi denicem cok merak ettim
cocugun banyo aicakligina yakin olcak aslinda elinle ayrliyosan oylede tahminle yapablrsn 35 36 deerece olmalı cunku ortalamaBence ondan olmadı çok ılıktı hiç mayalanmadi
çok araştırdım ama yapacak dr. bulamadık.Aynı durum bizde de oldu. Bulunduğum yerde çocuk Cerrahı olmayınca Üroloji Dr una gittik. Oğlum 55 günlüktü. Dr Sünnet'e gerek yok, niye yapıyorsunuz, ben önermiyorum dedi. Bebeği ameliyathaneye alırım, tamamen uyuturum falan dedi. Resmen yapmak istemedi. Istese de eşimle ona yaptırmayacaktık çok suratsızdı. Sonra araştırdık hastanenin sağlık memurunu( aynı zamanda Sünnetçiymiş) önerdiler. 3 aylık olsun yapalım falan dedi, sonunda Sünnettimizi olduk çok şükür. Şimdi iyileşmeyi bekliyoruz. Darısı senin ve isteyen herkesin başına.
bencede mantikili yapip bikac kavonoz kucuk koyariz kısmetse iki uc gun.yter agzini acmayinca taze gibi.oluyor zaten ben kendimede 1ltlik kavanozlara yapiyorum birhafta eksimiuor acilmayancanm ben tadımlık verdim şimdilik kavanozlara azar azar yapıp günlük taze de kullanabilrsin ben tam yemeye başladğında o şeklde yapmaya düşünyrm küçük camdan saklama kabları aldım onlara mayalayacağım
http://www.uzmantv.com/yogurt-nasil-mayalanir .canım birde buradan dene. ben hamsili pilavı buradan yaptım 10 numara olduTutmadı
Bence ondan olmadı çok ılıktı hiç mayalanmadi
bide böyle dene bakalım sıcaklığıda dediğim gibi seçe parmağınla 8 sn dayanabildiği kadar olması gerekiyocanım günlük sek süt aldm 500ml lik mayası içinde activa yoğurt aldm ve sütü mayalanacak dereceye gelene kadar ısıttm sonra activia nın yarsını koydm süt 500ml oldğu içn daha sonra mayalma kabınının kapağnı kapatmdan peçeteyle kapağını kapladım öyle kapattm havluya sarıp kalorifern üzaerne koyup 6 saat bekletm sonra sarsmadan dolaba koydum 5 6 saatte orda bekledi ancak toparladı kendini tadı çok güzel olmştu minnoşumda sevdi
oyy yesinleryas onu bizmkide oyle cigner gibi yapiyor agzini bakiyo oyle melül melül insan kiyamiyo:)hep sut hep sut nereye kadar:)Bebegim biz yemek yerken agzini acti durdu yalandi resmen ben de dayanamadim elmayi rendeledim iki uc cay kasigi verdim oyle sevdi ki yalandi durdu ben vermeyi kesince nasil agladi gorseniz.. kiyamam ya yemek yemek istiyor artik..
Bizde iyiyiz 4. Ay aşımızı olduk dün büyüyoruz artık sen nasılsın bebiş nasıl
son zamanlar bizimde öyleydi şimdi tamamen bıraktı gibi uykuda 3 saatte 60 70 cc içiyor uyanık 40 i zor içiyor ne yapmam bilemiyorum denemedim mama kalmadı artık yavaş yavaş kasik mamalari ek gıdalara başlıca bu bebekler için iştah şurubu yokmu Canım esin bilirAnladım canım gelisim sıkıntımız yok çok sükür herseyi normal tek sıkıntımız istahsızlık uyurken rahat yediriyorum onun dısında uyanıksa ilk 60 cc içiyor sonrası bana iskence bi geziyoruz bi oyun oynuyoruz 1,5 saati buluyor 120 cc mamayı yemesi.açlık süresini uzattım normalde 3,5 saatte bir besliyorum 5 saat sonra verdim daha az içti 90 cc kadar ancak...ek gıda da yaparsa aynı seyi surup kullanıcaz artık.
Bebegim biz yemek yerken agzini acti durdu yalandi resmen ben de dayanamadim elmayi rendeledim iki uc cay kasigi verdim oyle sevdi ki yalandi durdu ben vermeyi kesince nasil agladi gorseniz.. kiyamam ya yemek yemek istiyor artik..
Ya arkadaşlar ben anlamadım herkes ek gıda tattırmalarına başlamış... ilk 6 ay anne sütünden başka bir şey verilmemeli bebeklere. Neden bu kadar acele ediyorsunuz? Ömrü boyunca zaten yiyecek bu gıdaları ama özellikle anne sütünü bir daha bulamayacak... ha mama veriyorsanız da yine aynı, sindirim sistemi 6 aydan önce tam olgunlaşmaz ki. ileride sindirim sistemi hastalıklarına sebep olabilirsiniz allah korusun. Tattırmalara bile 6 ay bitmeden devam etmeyin size tavsiyem. Acele etmeyin nolur.
Ya arkadaşlar ben anlamadım herkes ek gıda tattırmalarına başlamış... ilk 6 ay anne sütünden başka bir şey verilmemeli bebeklere. Neden bu kadar acele ediyorsunuz? Ömrü boyunca zaten yiyecek bu gıdaları ama özellikle anne sütünü bir daha bulamayacak... ha mama veriyorsanız da yine aynı, sindirim sistemi 6 aydan önce tam olgunlaşmaz ki. ileride sindirim sistemi hastalıklarına sebep olabilirsiniz allah korusun. Tattırmalara bile 6 ay bitmeden devam etmeyin size tavsiyem. Acele etmeyin nolur.
Çok kararsiz kaldim ben bu konuda ..henüz bişey tattirmadim ama sonra alismaz diye korkmuyorda değilim canim:/
Cnm adı üstünde tadınlık 2 çay kaşığından fazlası değil zaten karnı doymuyor ayrıca 2 çay kaşığının ucuylada sindrim sistemin bozulacağını düşünmüyorum ben anne sütünden başkada yenilebilecek şeylerin farkına varsın ilerde ek gıdaya başladığımızda zorluk çekmemek adına ki zaten 3 gün bekleme kuralına uyularak yapılıyor bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?