- 2 Nisan 2014
- 1.412
- 1.933
- 168
:) 1 ay snrada risk degl mi cnm ?hatta suan bisey icerken bnmde nefes boruma kacabilir tükettigim her neyse..ustelik bnm kizm hep biberonla beslendi biraz dik oturmayi birak yatma pozisyonundaydi hep hala o sekilde besleniyo mamalarda anne sutleride elma suyu kıvamında ztn..Normal gıdaya alışmayacak, yemek yemeyecek çocuk zaten yemez. Daha 4. ayında yoğurdun tadını aldı diye çok mu yemek seçmez olacak şimdi bebekler? yapmayın allah aşkına. Her yerde bas bas boşuna mı bağırıyorlar ilk 6 ay sadece anne sütü/yokluğunda formül mama diye? Ayrıca bebek desteksiz oturabilir pozisyona gelmeden bit şeyler yedirmek çok riskli. Elma suyunu genzine kaçırıp solunumu duran 5 aylık bebek gördüm ben... evet bebeğinin bit şeyler yediğini görmek herkesin hoşuna gidiyordur eminim ama bunca riske değer mi?
ah cnm sagol hic yapmaz olur muyum ses ne demek kedi gibi yuruyoruz uyku oncesi rutinleri yapiyoriz pijama giyme alt degisme ninni falan. gece uykusuna yattiktan sonra isik acmiyoruz hatta gazini cikarmak icin evi gezdirecek olsak evdeki yanan isik varsa hepsini kapatiyoruz gece uykusu sasmasin diye ama her bebek farkli iste.. emzirip uyutuyoruz ilk bir saatte muhakkak kalkiyor sonra bir iki saat uyuyor genelde gece birden ikiden sonra basliyo sabaha degin...ne yapacagim ben de bilmiuorumCanim uyku sorunu demişsin ya akşam en cok daldigi saat kacsa mesela 6 ysa 6 dan once 9 sa 9 dan önce uyutmadan once ne yapiyosan onları yap bezi temiz karni tok ustu değişmiş banyo yapilmis vs. Sonra o saatte uyuyunca hic ışığı acma altini acma ses çıkarma.. bizde işe yaradi bazen uymasada:)) sen de tecrubeli bi anneymissin bunlarin hrpsini belki de biliyosun ama nacizane paylasmak istedim
Yok bende almadim alan varsa memnun mu diye soracaktimben istiyorum ama araştrmadm ne zamsn uygun aldınmı sen
Bizim kiz ayakta durabiliyo parmaklarindan tuttugumda ama belini daha kavrayamiyor alicam ama tam ne zmn almali blmyrmKiz bebegi olanlar hoppala almayi dusunuyor musunuz?
Kızımda 6. ay bitmeden bir kaşık su bile vermedim.Şimdi 3.5 yaşında babası ne yerse onları yiyor.onları seviyor.Bir bakıyorum çok iyi yiyor bir bakıyorum iki lokmayla saatlerce duruyor.ÇOcuk kendisi belirliyor.Ve birçok yiyeceği kendisiyle birlikte hazırladığımda yemeye başladı.Erken tattırmak bence çok da etkili değil.Ya arkadaşlar ben anlamadım herkes ek gıda tattırmalarına başlamış... ilk 6 ay anne sütünden başka bir şey verilmemeli bebeklere. Neden bu kadar acele ediyorsunuz? Ömrü boyunca zaten yiyecek bu gıdaları ama özellikle anne sütünü bir daha bulamayacak... ha mama veriyorsanız da yine aynı, sindirim sistemi 6 aydan önce tam olgunlaşmaz ki. ileride sindirim sistemi hastalıklarına sebep olabilirsiniz allah korusun. Tattırmalara bile 6 ay bitmeden devam etmeyin size tavsiyem. Acele etmeyin nolur.
5.aydan sonra diyor nette bende cok heveslendim merak ediyorum oyalanir mi diyeBizim kiz ayakta durabiliyo parmaklarindan tuttugumda ama belini daha kavrayamiyor alicam ama tam ne zmn almali blmyrm
Ben oyun halisi aldim pek oyaliniyor mu hayir bnm kizim pek sevmedi oyun halisini ama onu aldigimizdan beri uzanma hareketleri tutup kavrama hareketleri gelisti yaklasik 1 aydir uzattigim herseyi aliyo tabi direk agzina:) oyun halisindan once yoktu bole biseyi ..bide ben hic biseyi önune koymadim hep uzansin diye bekledim snra elini uzatip almaya basladi..5.aydan sonra diyor nette bende cok heveslendim merak ediyorum oyalanir mi diye
Sizde demissiniz tattirma diye biz ek gidaya gecmedik sadece tattiriyoruz bunu yapmayip 6.ayi beklersek ek gidaya geçiş 8.ayi bulur buda sizde biliyorsunuzki cok gec olur anne sutu 6.aydan sonra bebek icin yetersiz kalacak sizde birden cocuga meyve corba ve yogurt yukleyemezsiniz bu iki ay cocugu bunlara alistirip 6.ay ogun olarak vermek daha mantikli geliyor bana ha suda var ben anne sutu ve mama veriyorum cocugum mamalar yuzunden sindirim sorunu yaşayıp cok sıkıntı yasadi zatebmn bikac kasik meyve suyu yada yogurttan nolucak sadece anne sutu alanlar icin bisey diyemicemYa arkadaşlar ben anlamadım herkes ek gıda tattırmalarına başlamış... ilk 6 ay anne sütünden başka bir şey verilmemeli bebeklere. Neden bu kadar acele ediyorsunuz? Ömrü boyunca zaten yiyecek bu gıdaları ama özellikle anne sütünü bir daha bulamayacak... ha mama veriyorsanız da yine aynı, sindirim sistemi 6 aydan önce tam olgunlaşmaz ki. ileride sindirim sistemi hastalıklarına sebep olabilirsiniz allah korusun. Tattırmalara bile 6 ay bitmeden devam etmeyin size tavsiyem. Acele etmeyin nolur.
BEn aldim canm. Prego hoppala. Uzerinde 4. Aydan itibaren kullanilabilir yazio. Ama alirken 6. Aydan itibaren demislerdi.Kiz bebegi olanlar hoppala almayi dusunuyor musunuz?
Bana da doktorum önerdş. Hep yazıyodum benim kızın kabızlığu var diye. İşte doktorumuz da artık meyve suları, sebze pürelerine başla az az iki çay kaşıgj kadad çocugub bağırsakları da rahatlasın dedi. O nednld başladık. Tabi çok az ölşüde. Yani her dakika vermiyorum ben de. Arada havuç suyu, armur rendesi (cam rendede) bir kez de patates kabak havuç püresi verdim. Doktor demese ben de başlamazdım belki ama benim durumum farklı kabuzlık.
:) 1 ay snrada risk degl mi cnm ?hatta suan bisey icerken bnmde nefes boruma kacabilir tükettigim her neyse..ustelik bnm kizm hep biberonla beslendi biraz dik oturmayi birak yatma pozisyonundaydi hep hala o sekilde besleniyo mamalarda anne sutleride elma suyu kıvamında ztn..
Ki bu tattirmalar bi ögün degl..adi ustunde tattirma..siz 6.ayinda 1 tatlı kasigi verip 3 gün kuralina mi uyucaksiniz yoksa direk ögün olarak mi vericeksiniz..bana gore 6.ayinda direk ögün olarak vermek daha sakıncalı..sncta suan ufak ufak nası yiyecegi konusunda gerek vücudu nasıl sindirecegi konusunda gerekse sindirim sistemi calismaya basliyor..
Ztn cocugun cignemeyi ogrenmesi icin bile baslamak gerek bana gore..ben verdgmde dilini ileri geri hareket ettiriyor nasil yemesi getektigino ogtenmesi lazim ki 6.ayda ek gidaya ögün olarak gecelim..
Sunu dersen tamam bak ya kabız ya ishal olurlarsa ya alerjisi varsa diye bunun icinde 3.gun kuralini uyguluyorz ztn hepimiz..
4.ayda baslayin sindirim sistemi alissin diyende var
6.ayda baslayin diyen doktorda ..
Bu bi tercih meselesi...
Hangisini uygulamak istersen kisinin tercihine kalmis..:)
Sizde demissiniz tattirma diye biz ek gidaya gecmedik sadece tattiriyoruz bunu yapmayip 6.ayi beklersek ek gidaya geçiş 8.ayi bulur buda sizde biliyorsunuzki cok gec olur anne sutu 6.aydan sonra bebek icin yetersiz kalacak sizde birden cocuga meyve corba ve yogurt yukleyemezsiniz bu iki ay cocugu bunlara alistirip 6.ay ogun olarak vermek daha mantikli geliyor bana ha suda var ben anne sutu ve mama veriyorum cocugum mamalar yuzunden sindirim sorunu yaşayıp cok sıkıntı yasadi zatebmn bikac kasik meyve suyu yada yogurttan nolucak sadece anne sutu alanlar icin bisey diyemicem
geçmiş olsun ALLAH acil şifa versn İnşallahKızlar annem hastanede yatıyomuşya. Serum falan takmışlar oof uzak olmak nekadar kötü. Sesını bile duyamadım
Kızlar annem hastanede yatıyomuşya. Serum falan takmışlar oof uzak olmak nekadar kötü. Sesını bile duyamadım
Evet bencede günde 10 defa görüşmeyi 20 ye çıkaralım bak yetmiyo bana forumda bile pesindeyim
allah korusunananm bu ne
bizimde aynu korkuyorum ama sanki biraz yassılık olduayy tugba bu nee.. Korkuttun benii.. Benim kizim hep sirt ustu yatiyor yan yatirsam da o kadar desteklesem de yok kendini sirt ustu yapmayi basariyor. Ama kafasi hic duz yatmiyor sirti duz ama basi ya saga ya sola yatik hep.. Basimizin arkasi da kellesti
nasıl alışıyorlarsa öyle yatmak istiyorlarEvt yaa bunu bende dusunuyorum hatta biraz duzlesti de ne yaptysam yan donmuyo cani isteyecekde o zaman yan yatcak
evet kaskı bende duydum araştırmak lazım acaba rahatsız edici bişey miBenim komşumun oglununki aynen böyle hatta gerçekten o mu diye baktım sürekli düz yatırdık dedi şimdi galiba 10aylık duzelmiyor birkaç aydır galiba şeklini aldı doğumdan sonraki birkaç ay içinde kask vardı tv de gördüm ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?