2014 Kasım Anneleri

:) 1 ay snrada risk degl mi cnm ?hatta suan bisey icerken bnmde nefes boruma kacabilir tükettigim her neyse..ustelik bnm kizm hep biberonla beslendi biraz dik oturmayi birak yatma pozisyonundaydi hep hala o sekilde besleniyo mamalarda anne sutleride elma suyu kıvamında ztn..
Ki bu tattirmalar bi ögün degl..adi ustunde tattirma..siz 6.ayinda 1 tatlı kasigi verip 3 gün kuralina mi uyucaksiniz yoksa direk ögün olarak mi vericeksiniz..bana gore 6.ayinda direk ögün olarak vermek daha sakıncalı..sncta suan ufak ufak nası yiyecegi konusunda gerek vücudu nasıl sindirecegi konusunda gerekse sindirim sistemi calismaya basliyor..
Ztn cocugun cignemeyi ogrenmesi icin bile baslamak gerek bana gore..ben verdgmde dilini ileri geri hareket ettiriyor nasil yemesi getektigino ogtenmesi lazim ki 6.ayda ek gidaya ögün olarak gecelim..
Sunu dersen tamam bak ya kabız ya ishal olurlarsa ya alerjisi varsa diye bunun icinde 3.gun kuralini uyguluyorz ztn hepimiz..
4.ayda baslayin sindirim sistemi alissin diyende var
6.ayda baslayin diyen doktorda ..
Bu bi tercih meselesi...
Hangisini uygulamak istersen kisinin tercihine kalmis..:)

ah cnm sagol hic yapmaz olur muyum ses ne demek kedi gibi yuruyoruz uyku oncesi rutinleri yapiyoriz pijama giyme alt degisme ninni falan. gece uykusuna yattiktan sonra isik acmiyoruz hatta gazini cikarmak icin evi gezdirecek olsak evdeki yanan isik varsa hepsini kapatiyoruz gece uykusu sasmasin diye ama her bebek farkli iste.. emzirip uyutuyoruz ilk bir saatte muhakkak kalkiyor sonra bir iki saat uyuyor genelde gece birden ikiden sonra basliyo sabaha degin...ne yapacagim ben de bilmiuorum

Kızımda 6. ay bitmeden bir kaşık su bile vermedim.Şimdi 3.5 yaşında babası ne yerse onları yiyor.onları seviyor.Bir bakıyorum çok iyi yiyor bir bakıyorum iki lokmayla saatlerce duruyor.ÇOcuk kendisi belirliyor.Ve birçok yiyeceği kendisiyle birlikte hazırladığımda yemeye başladı.Erken tattırmak bence çok da etkili değil.

5.aydan sonra diyor nette bende cok heveslendim merak ediyorum oyalanir mi diye
Ben oyun halisi aldim pek oyaliniyor mu hayir bnm kizim pek sevmedi oyun halisini ama onu aldigimizdan beri uzanma hareketleri tutup kavrama hareketleri gelisti yaklasik 1 aydir uzattigim herseyi aliyo tabi direk agzina:) oyun halisindan once yoktu bole biseyi ..bide ben hic biseyi önune koymadim hep uzansin diye bekledim snra elini uzatip almaya basladi..
Her seyin gelisimine bi katki sagladigini dusunuyorm ben..ama gunluk en fazla 10 dakika öneriliyormus

Sizde demissiniz tattirma diye biz ek gidaya gecmedik sadece tattiriyoruz bunu yapmayip 6.ayi beklersek ek gidaya geçiş 8.ayi bulur buda sizde biliyorsunuzki cok gec olur anne sutu 6.aydan sonra bebek icin yetersiz kalacak sizde birden cocuga meyve corba ve yogurt yukleyemezsiniz bu iki ay cocugu bunlara alistirip 6.ay ogun olarak vermek daha mantikli geliyor bana ha suda var ben anne sutu ve mama veriyorum cocugum mamalar yuzunden sindirim sorunu yaşayıp cok sıkıntı yasadi zatebmn bikac kasik meyve suyu yada yogurttan nolucak sadece anne sutu alanlar icin bisey diyemicem

Zaten o da ayrı bir konu, ilk meyve suyu ile başlamak. Bebek meyvedeki şekere alışıyor ve tabi doğal olarak onu istiyor, sebzeye geçildiğinde yemek istemiyor. Tattırmalara bile en azından sebze ile başlanmalı ki bebek direk şekere alışmasın. Kuzenim ilk meyve verdi şimdi her yemeğin, yoğurdun vs içine pekmez falan koymak zorunda kalıyor çünkü yemiyor başka türlü. Boşuna şeker giriyor bebeğin vücuduna.

Aynen öyle yapıcam tam ek gıdaya geçiş 8 aydan önce olmamalı zaten... ama gel de anlat işte. Sonra bebek emmeyecek de yemeyecek de... zaten adı üstünde ek gıda, anne sütüne ek olarak verilir, tam ögün değil...

Kızlar annem hastanede yatıyomuşya. Serum falan takmışlar oof uzak olmak nekadar kötü. Sesını bile duyamadım

Yaa şuna sinir oluyorum
Aaa neden sezeryan oluyorsun
Aaa neden mama veriyorsun
Aaa neden ek gıdaya başladın
Hepsine toplu cevap olsun sizene kardeşim istediğimi yaparım kimseye hesap vermek zorunda değilim
Tamam burası paylaşım alanı ama bu sert uslup niye yaa bırakın herkesin aklı kendine
Bişeylerde eğer zıt görüşünüz varsa yargılar gibi söylemeyin az ılımlı olun

bizimde aynu korkuyorum ama sanki biraz yassılık oldu

evet kaskı bende duydum araştırmak lazım acaba rahatsız edici bişey mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…