2014 Kasım Anneleri

Suluklar var canım. Onunla icirebilirsin. Az bi şey icin de kaşık kullaniyorym ben

Kızlar pirinç unu aldım arı marka ama şekerli oysaki ben şekerli şeyler vermek istemiyordumm tabii meyveler dışînda.muhallebiye çokta gerek yok dimii
TELEFON dan girmek çok sinir bozucuuu

Bizimki daha çıkarmdı ama her gün sıkıntılarda yavrum bu arada bebeğin nasıl oldu kristal parçacıklar görüyormsn hala tahlil sonçları çktı mı?

Kızlar pirinç unu aldım arı marka ama şekerli oysaki ben şekerli şeyler vermek istemiyordumm tabii meyveler dışînda.muhallebiye çokta gerek yok dimii
TELEFON dan girmek çok sinir bozucuuu
Çok gerek mi değil mi bilemeyeceğim ama mesela benim kızım en iyi onu yiyor hippi filan sevmedi şekersiz düşünüyorsan hipp tavsiye ederim ama o da çok tatsız tutsuz :)

Yemek topiğimize de ekledim... Az çok oturmuş ek gıda günlüğümüzden sizlere de bahsetmek istiyorum...

Sabah kahvaltıda;
5-6 adet bisküvi
Keçi peyniri
bir tatlı kaşığı üzüm pekmezi
Yarım yumurta sarısı
Daha önceden kavurup sakladığım un-irmik karışımından bir çay kaşığı
Bunları da ıhlamurla puding kıvamına getiriyorum her sabah yiyor bir çorba kasesi...

Öğlen akşam çorbalarımız değişiyor.. Dün mercimek çorbası verdim yarım kaseden fazla yedi.. Bize de yapmış oldum çorbayı..
Bir tane havuç, bir tane patates, bir tane soğan rendeledim blenderden de geçirilebilir.. Bunları tereyağında kavururken kırmızı mercimeği de attım çook az salça atıp bir güzel kavurdum sonra sıcak su ekleyip pişmesini bekledim sonra blenderden geçirdim çorbayı... Bunu yedirdim.. Bizim için osnradan tuz ekledim çorbaya... Nefis oldu..

Vee önceki gün de ben adını koyuyorum "kırmızı çorba" : ) Bunu yaptım oğluma çok beğendi sebzeyi ilk defa böyle şapırdatarak yedi..

en küçüklerinden havuç,patates doğradım suyun içine.. Yarım kızmızı biberi bütün attım(haşlandıktan sonra kabuğunu soymak için) küçük bir diş sarımsak, çok çok az domatesin o göbeğinden haşlandıktan sonra biberin kabuğunu soyup hepsini blenderden geçirdim.. İçine önceden kavurup kavanozda sakladığım un-irmik karışımından bir tatlı kaşığı ekledim.. Bunu da tavuk suyuyla puding kıvamına getirdim.. bir çay kaşığı da zeytin yağ koydum..Ve böyle oldu..

yerimm senii çok şekersinn senn yaa..
bugüm mustafa arkadaşında 4,5 ta kalktı..
annelerinize acımıyormusunuz teyzemmm
işe geldikk saf gibiyiz bak..
sizede acıyorum konuşamıosunuzki derdimiz şu desenizde çare bulsakkk

günaydınnn..
bende dün kendi yediğimiz kabağı tuzsuz pişirdim..
içinde çok az domates ve domates salçası vardı..
mustafa çok sevdi içine birazda ekmek içi koydummm..
kaşıkla ezdim baya baya pütürlü yedi..

He vallah... Düşünce gücüyle iletişim kuruyorlar demekki.. Bak bu sabah şu saatte kalkacaz tamam mı
: ))))))))))) Yerim ha onları ben...

Valla bizim yemeklerimizi daha iyi yiyorlar tadı tuzu var çünkü : )) Ben d geçen gün öorbasına çavdar ekmeiği doğradım tabi minik minik doğramak 5-6 dk mı aldı :)

He vallah... Düşünce gücüyle iletişim kuruyorlar demekki.. Bak bu sabah şu saatte kalkacaz tamam mı
: ))))))))))) Yerim ha onları ben...

Valla bizim yemeklerimizi daha iyi yiyorlar tadı tuzu var çünkü : )) Ben d geçen gün öorbasına çavdar ekmeiği doğradım tabi minik minik doğramak 5-6 dk mı aldı :)

mustafa baştan beri mama kabul etmeyen bir bebek..asla almıyor ağzına..
napalım her bebek farklı ne seviyorsa onu yapıyorum bende yesin yeterki..

heee yaaa düşünce gücü var bunlardaa...
saat 4,5 ta aguuuu auuu diye gülerek uyandırdı beni kızsammı alıp öpsemmi bilemedimm :))))))))))

Çorbalara nezaman başlamalıyız sizce kızım 5 aylık oldu neyden başlamalıyım sizce.

Canlar bugun sebzelere başlıcam. Öncedrn havucu az tattrmuştm ama yemedı. Tekrr denıcem. Suda haslayıp suyunda ezıpmı versem. Yoksa buharda haşlayıp rendelesemmı. Siz ilk nasıl denedınız

Canlar bugun sebzelere başlıcam. Öncedrn havucu az tattrmuştm ama yemedı. Tekrr denıcem. Suda haslayıp suyunda ezıpmı versem. Yoksa buharda haşlayıp rendelesemmı. Siz ilk nasıl denedınız

ben direk cam rendeden geçirip verdim ilk suyunu..
çorba olarak vereceksen havuç ve patatesi haşla..blendırdan geçir..
sonra bir kaşık zeytinyağı koy çok azda nane koy öyle yedirebilirsin..
bende buhar aparatı yok suda haşlıyorum

Bizler iyiyiz sen nasılsın nerelerdesin yoktun uzun zamandır bebiş nasıl
Sınavlarim vardi cnm anca onlarla ugrastim cok zorlandim calisirken hem cocuk hem yalniz olmak
Betülle birlikte gittik sınavlara babasiyla beklediler beni hep:))
Betül sanirim dış cikarmaya calısıyo evde agzina sokmadık bisey bırakmadı :))bide bizim kız evi dagitmaya basladi artik ders calisirken kitaplarimi falan yirtti :)
siz neler yapiyosunuz bebis nasil:)

Diş görenler var mı kuzlar? Biz ığraşıyoruz dişimiz çıkıyor sanırım. Ateş, huysuxluk, agızda fazlaca tükürük...Hayırlısı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…