Canım çok güzel tarifler de şu un irmik karışımını nasıl yapıyorsun bu arada paylaşımın için teşekkürlerYemek topiğimize de ekledim... Az çok oturmuş ek gıda günlüğümüzden sizlere de bahsetmek istiyorum...
Sabah kahvaltıda;
5-6 adet bisküvi
Keçi peyniri
bir tatlı kaşığı üzüm pekmezi
Yarım yumurta sarısı
Daha önceden kavurup sakladığım un-irmik karışımından bir çay kaşığı
Bunları da ıhlamurla puding kıvamına getiriyorum her sabah yiyor bir çorba kasesi...
Öğlen akşam çorbalarımız değişiyor.. Dün mercimek çorbası verdim yarım kaseden fazla yedi.. Bize de yapmış oldum çorbayı..
Bir tane havuç, bir tane patates, bir tane soğan rendeledim blenderden de geçirilebilir.. Bunları tereyağında kavururken kırmızı mercimeği de attım çook az salça atıp bir güzel kavurdum sonra sıcak su ekleyip pişmesini bekledim sonra blenderden geçirdim çorbayı... Bunu yedirdim.. Bizim için osnradan tuz ekledim çorbaya... Nefis oldu..
Vee önceki gün de ben adını koyuyorum "kırmızı çorba" : ) Bunu yaptım oğluma çok beğendi sebzeyi ilk defa böyle şapırdatarak yedi..
en küçüklerinden havuç,patates doğradım suyun içine.. Yarım kızmızı biberi bütün attım(haşlandıktan sonra kabuğunu soymak için) küçük bir diş sarımsak, çok çok az domatesin o göbeğinden haşlandıktan sonra biberin kabuğunu soyup hepsini blenderden geçirdim.. İçine önceden kavurup kavanozda sakladığım un-irmik karışımından bir tatlı kaşığı ekledim.. Bunu da tavuk suyuyla puding kıvamına getirdim.. bir çay kaşığı da zeytin yağ koydum..Ve böyle oldu..
Eki Görüntüle 1538165
Merhaba canım bizde 23 Kasım doğumluyuz şimdi aşı dan geldik inşallah ateşsiz ağrısız atlatiriz. Sen ara hemsirenize canım yanlış olmasın bekletme.bilmem 6. ay asısı takvımde hazıranın ılk haftasını gösteriyor... olmadı hemsıremıızı bı arayıp sorayım neden ole gercekten bende sznkını okyunca tuhaflık oldgnu anladım
ya senın bebek baya uzunmus bnmkının boyu ayına göre 1 cm gerıden gdıo dıe bılıorm .. valla 8 kg du gecen ay daha haftaya 6. ay kont. var kesın 8200 olmus tahmnmce belkı daha fazla..Maşaallah 62 cm 8 kg tombiş oluyor evet :) benim oğlum 67 cm 7700 kg yani öyle zayıfda tombişde durmuyor normal bi görüntüsü var.
evet canım maalesef öyleellerine sağlık tavuk suyu içişn normal market tavuğu mu kullandın
bazi msjlarina cok gülüyorum ya cok samimi bi insansin
ay hadı ınsallah guzel atessız bır gece gecırırsnz yarn durumdan haberdar et mutlaka canım.. bn aradm hemsıremı bızde sabah gdıorz kısmetse yarn gece nobet var bana ates takıbıMerhaba canım bizde 23 Kasım doğumluyuz şimdi aşı dan geldik inşallah ateşsiz ağrısız atlatiriz. Sen ara hemsirenize canım yanlış olmasın bekletme.
Kızım tırtıla bayıldı ona dogru yurutuyorum oyle bir kahkaha atıyoki ilk defa duydum öylr gulmesını.cıglıklarla guluyo bıdıkım.senınkıde sever umarımOyyy cok şekeer Bu tirtildan bende aldım ama daha gelmedi kargom
Seda sayan yapıyo butun adaylar çok orjınal. Kım ne saçmalık yapıcak bugun dıye izliyorum arada. Hepsı bırbırınden komikEVLENECEKSEN GEL VARMI HALA YA :=)
EVDEYKEN NE İZLERDİMM..
Canım çok güzel tarifler de şu un irmik karışımını nasıl yapıyorsun bu arada paylaşımın için teşekkürler
Valla bende bırtek bende var zannedıyodum. Normalmişim demekki:))atyy bayildmmm ne iyi ettnde aldn cok sekerler... hamura dokunamama mi onu bi bnde var saniodm bnde elleyemuirm hamur tuhaf geldi soyledgn bnden snra ilk defa hamura dokunamayn biriyle karsilastm
Maşallah kuzucuga. Kız cocugu olupta eşarp takıp gülmeyen varmıdır acaba bızımkınınde başörtülü resmi var hatta dur bak atim. Buda benım bıdık:)Buda benim luly im teyzeleri
Rica ederim canım... Normal olarak canım unu da irmiği de ayrı ayrı kavuruyorum çok az tereyağında... Pembeleşinceye kadar pişdiğine emin oluncaya kadar.. Sonra ikisini bir karıştırıyorum cam kavanozda saklıyorum.. Böyle kahvaltısına çorbalarına lazım oldukça kullanıyorum çok iyi oluyor bazen o karışdan sadece tavuk suyuyla felan çorba yapıyorum.. İyi oluyor hazırda..
Emekleme oyuncagı dıye gecıyo canım. Uzerıne bastırıyosun yuruyo. Resım attım. E bebektende bakabılırsın indrmden aldmNasıl tırtıl arkadaşlar nasıl bir oyuncak direk konuya daldım ama : )
Buda benim luly im teyzeleri
Maşallah kuzucuga. Kız cocugu olupta eşarp takıp gülmeyen varmıdır acaba bızımkınınde başörtülü resmi var hatta dur bak atim. Buda benım bıdık:)
Cnm cok cok tesekkur ederim.senin yazdgn mönuyu de not etmistim bir de sagolsun rosebebek arkdsm yazmsti ikinznde trflrini uygulyrm su miktrini sormk istedm cok sagol cnimmtatlım ben 60 cc ye 5-6 tane koyuyorum bebe bisküvisi..
kıvamını kendin ayarlayabilirsin canım az geliyorsa 1-2 tane daha koy
Cnim cok tesekkur ederim cvp verdgn icin ben de bugun bir corba kasesi ypmistim.bugun ilkti az birakti inszalh yarina daha fazla yer tum bebsler yesin buyusnlr insAlh cok sagolCanım ben 5-6 bisküviyle yapıyorum öyle cc olarak ayarlamıyorum bisküviye göre karışımlara göre kıvamına göre koyuyorum ıhlamuru.. Benim oğlum bir çorba kasesi kahvaltı yapıyor..
AY YAA ÇOK TATLI BUNLAR MAŞALLAH 2SİNİDE.
KIZLAR AYRI Bİ GÜZEL TATLI OLUOLAR YA BAŞÖRTÜLERİNİ YESİNLER ONLARIN.
SİZ ŞİMDİ BANDANA FALAN TAKARSINIZ BICIR BICIR ELBİSELERDE GİYDİRİRSİNİZ.KISKANDIMM :=((
AMA BENM OĞLUŞUMDA ÇOK TATLI HEMDE BALDAN BİLE BENDE PAPYON TAKIOM OĞLUMA KAPRİ PANTOLNLAR FALAN ONLAR DA GÜZELL OLUOO :=):=):=)
aa sibeltanju sende atmssn gormedmMaşallah kuzucuga. Kız cocugu olupta eşarp takıp gülmeyen varmıdır acaba bızımkınınde başörtülü resmi var hatta dur bak atim. Buda benım bıdık:)
Aynen canım dar kotlar swıtlet. Küçük erkek yaparsın sende. Hepsı ayrı guzel kızıda erkegıde. Ben şimdiden mini etekler aldm valla. Beraber gıyerız kızımla:))AY YAA ÇOK TATLI BUNLAR MAŞALLAH 2SİNİDE.
KIZLAR AYRI Bİ GÜZEL TATLI OLUOLAR YA BAŞÖRTÜLERİNİ YESİNLER ONLARIN.
SİZ ŞİMDİ BANDANA FALAN TAKARSINIZ BICIR BICIR ELBİSELERDE GİYDİRİRSİNİZ.KISKANDIMM :=((
AMA BENM OĞLUŞUMDA ÇOK TATLI HEMDE BALDAN BİLE BENDE PAPYON TAKIOM OĞLUMA KAPRİ PANTOLNLAR FALAN ONLAR DA GÜZELL OLUOO :=):=):=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?