2014 Kasım Anneleri

oyyy oruç düşünceleri başlamış bend eçok korkuyorumm...
nasıl oalcak bilmiyorum yaa..
emiyor oğlum çok susuyorummm..
Rabbşim bir kolaylık verecektir diye düşünüyorum..
bu kadar uykusuzluğa hepimizin şimdiye çökmesi lazımdı ama Rabbim bizi koruyor bence Ramazan ayındada böyle korunacağız..

hayırlı sabahlar güzel anneler

biz dün altı ay aşımızı olduk ve maalesef bütün geceyi ateşli huzursuz uykusuz geçirdik calpol verdim iki defa en son da yarım fitil verdim öyle düştü şimdi aradım çok şükür iyiymiş yavrum inşallah atlattık diyeyim. ben ateşten çok korkuyorum 36.7 gördüğümde başladım ilaç vermeye 38.1 gördüğümde de fitil verdim ondan sonra çok şükür düştü, bi yerde okumuştum çocuğun bağışıklığı olsun 38 görünce verin ilaç diye ama ben asla bekleyemem ilaç verdiğim halde bi anda 38 e kadar çıktı, Allah korusun tüm çocuklarımızı

Biraz önce yazmaya denedim ama olmadi cevaplariniz için çok tesekkur ediyorum. Firsat ancak buldum bebek uyudu da bebegin kakasi duzeldi vallahi Dr demedigini dediniz, bildiniz. Size birkac soru ve sorunumdan bahsedecegim onerileriniz olursa çok sevinirim. İlk olarak bebegimde sut alerjisi gecmismi diye ona bugün yoğurt yapacagim keçi sütünden fakat maya olayini ne yapayim?? 2. Olarak da benim cankusumaduzenli olarak öğle sebze corbasi, aksam üzeri de meyvepuresi veriyorum başka bir sey veriyorum. Kahvaltıda okuduğum kadarıyla siz pekmez, yumurta, peynir veriyorsunuz. Ben de vermek istiyorum ama hangi pekmezi ( karadumut, keciboynuzuvs) vereyim, bebe biskuvisi vermek istemiyorum bunalri ayri ayri mi yoksa bulamaç olarak mi vereyim??? Muhallebiye gerek var mi vereyim mi?? 3. Olarak dun cankusumu çocuk parkina goturdum orada 7,5 aylikbir arkadas bulduk yalniz benim ki onun yaninda çok küçük ve hareketleri yetersiz kaldi. Maşallah suphanallah bebek kocamandi, dişleri dikmiş ve cok hareketliydi benim ki yerde durmak istemiyor, yalniz kalmak istemiyor, yatmak hicistemiyor zorla yatiriyorum yüzustu donuyor diğer tarafa dönmüyor basliyor ağlamaya. Benim bebeğim en son 9 kiloydu boyda 69 cm. Ben gelişimi iyi diyordum ama o bebeği görünce gerçi kilo falan önemli değilde hareketleri beni çok üzdü sabaha kadar uyuyamadim. Ne yapsam nolur bir şey deyin. Çok bunaldim bir taraftan da tayin olayim var uzak bir ilçede calisiyorum, yurt nöbeti falan var, idare anlayissiz iyi bir okul acilmadi mecbur tercih yaptim. Olursa o ilçeye tasinalim diyorum esim olmaz gereksiz zaten 1 yol sonra tekrar tasinacagiz bu tarafa ev aldikda teslim olacak diyo.ücretsiz izne ayrilayim diyordum olmaz benim isim özel sektör diyor. Bakici olayini ne yapacagim, annesine baktirmak istiyor ailesi buranun bir ilcesindeler, bakmaya gelirse birlikte yasamak zorunda olacagiz vebuistedigim en son şey offffffffffffffffffff. NOLUR kusura bakmayinne kadar psikolojim bozukki daldan dala kondum. Yanlizlik ve çaresizlik beni mafetti

Baya doluymuşsun arkadaşım... Keçi sütünü inek yoğurduyla mayalayabilirsin arkadşlar marketten de bişi diyorlar maya için onla da yapan oldu hatırlamıyorum... Ben pekmez olarak üzüm pekmezi kullanıyorum şimdilik.. Keçiboynuzu pekmezi iyiymiş duyduğum kadarıyla... Ben şu an bulamaç olarak veriyorum ama bizimle kahvaltı yaparken hepsinden ayrı ayrı elimle veriyorum tatlarını biliyor yani... Arkadaşa da hiç takılma derim canım.. Her bebek farklı... Daha 6,5 aylık bebişin.. 1 ayda çok fazla yol katedebiliyorlar.. Canını sıkmaya değmez lütfen... Stres yapma sadece kocaman kocaman sev kuzunu... Maşallah kilosu vs. de iyi.. Tayin vs. işi de çok sıkıntılı dönemler bekarken çok sıkıntı çekmiştim ki hele evlisin bebiş var.. Allah kolaylık versin canım... Bakıcı olayı da kv güzel bakacağına inanıyorsan yabancı bir ele teslim etmektense yine canıdır kv baksın ama aynı evde yaşama olayı benim de en son isteyeceğim şey olurdu.. Ama geçimli iyi bir insansa bu kadar sorun etme.. Bakacağı zaman da kısıtlı anladığım kadarıyla.. Allah yardımcın olsun

Maşallah yakışıklı ya nazar değmesin ilk aylarimizda beyaziti görenler bu çocuk hic buyumemis kilosu hic yok derlerdi çok uzulurdum zaten o zaman ki psikoloji malum boyu uzun diye kimseye anlatamiyordum

Benim görümcemmmmmmmmm sağolsun her gittiğimde söylüyor psikolojik rahatsız zatenn.. Sürekli hasta sürekli bir yerleri ağrır.. Çocukların psikolojisini de berbat etmiş.. Ne zaman gitsem ay burda haziranda doğan bir bebek var öyle tosun umut çok minik kalmış... Diyorum abla arada kaç ay var çok normal diyorum olsun olsun geçen geldiğinizdew daha iyiydi kilo vermiş vs.. Hiç güzel bişi demiyor.. Deli oluyorum... Benim oğlumun da en son 15 gün önce aşı da boyu 70 cm di Kilosu 7700 tamam kilosu az ama napim sağlıklı olsun

Vallahi o kadar çok doldum ki YAZDIKLARIMI bir kere daha okuyunca çok daha iyi anladim. KV hic sevmiyorum tartisma balkan olmadi aramizda ama istemiyorum onun bakmasini neyse daha okulların acilmasina var, beni büyük bir kavga bekliyor esinle. Ben de artik basliyalim kahvalti olayina ve yoğurt olayina. Çok tesekkur ediyorum cvp için peki muhallebi versem mi

valla fotoda cok saglıklı ve cok yakısıklı gorunuyor
bıde akıllı :)

Cannım şimdiden kavga olayını koyma kafana güzel bir dille anlatırsın o zaman hem annen de evinden olmamış olur diye uygn bir bakıcı bulursunuz çözüm bulursunuz inşallah... Muhallebi olayına gelince 3 aydan sonra emmedi benim oğlum ben 4. aydan sonra arı mamanın muhallebilerinden başlamıştım... Erkendi belki ama veriyordum.. Hala daha devam ediyoruz arı mamanın çeşitleriyle çok da seviyor oğlum..

bız gunluk kecı sutu deneıdk bı turlu maya tutmadı sulu sulu oldu ya
bızde artık vazgectık
ben dut pekmezı verıyorum yengem yapmıstı dogal oldugunu bılıyorum ama kecı boynuzu en ıyısıymıs
bebe bıskuvısı bende vermıyorum
doktor muhallebı ılla gerek yok, aksam yogurt ya da muhallebı verebılırsın dedı. bende yogurt olmadıgı zamanda sıradan bı pırınc ununu pısırıp ıcıne elma armut ya da muz atıyorum cok sevıyor 7-8 mama kasıgına kadar yıyebılıyor :)
baska bebeklerle bebegını hıc kıyaslama yanlısa dusersın, uzulecek hııııııııc bırsey yok..
Allah cocugun ıcın hayırlı olan neyse onu nasıp etsın zor durum gercekten

oyy arkadaşım dolmuşun taşmışın baya..
öncelike bebeğinin kilosu boyu gayet iyi başka bebeklerle kıyaslama..
hareketlerini az görüyorsun onu yere yatır sende yanıa yat oyuncakları dök yere beraber oynayın. bu şekilde o da herşeye uzanmaya çalışacaktır...
kv olayı ise bence hiç girmeuimn o işe..aynı evde yaşamak bu saaten sonra sana çok zor gelir yapamazsın diye düşünüyorum..
eşin özel sektörde ise nolmuş..ücretsize ayrıl durumunuz el veriyorsa,,şayet eşinin işine birşey olurxsa izni keser başalrsın böyle saçma bir sebepte hiç duymadım yanii kusura bakmada eşine kızdım burada tatlım

Oğlum 71 cm ayına gore biraz fazla mi acaba hayır ben de eşim de öyle çok çalışıyor uzun değiliz
Beni oğlumda 1 ay önceki kontrolde 71 cm di canım doktor şaşırmıştı hehe ama babamız uzun bende eh işte 1.70 im bu ayda bikaç cm uzamıştırheralde dediğin gibi boy uzun olunca kiloda belli olmuyor çirozlar

Sağol canım benimmm.. Onun o sürekli gülen yüzüne kurban olurum ben... Aramızda onun adı Bay Gülücük... O ağız kocaman hemen açılır güler : )
hay masallah Allah yuzunu her daım guldursun, annem bıze de oyle dua eder..
bızımkıde cok saskın, sureklı sasırıyor. agzı kapalı goremezsın hep agzı acık saskın saskın bakıyor :)

hay masallah Allah yuzunu her daım guldursun, annem bıze de oyle dua eder..
bızımkıde cok saskın, sureklı sasırıyor. agzı kapalı goremezsın hep agzı acık saskın saskın bakıyor :)

Amin sağol canım hepimizin... Yerim haaaaaa... Ne kadar saf temiz dünyaları var... İş arkadaşlarım bana diyorlar sen daha bi güzelleştin sanki yüzünde hep güüler açıyor.. Dedim oğlum hayatıma girdi gireli hayatım pembee... İyi ki varlar...

ayaklarıda kocaman benımkının
bugun ıdıl baby kenarları acık cok tatlı bı ayakkabı-patık gordum
almayı dusunuyorum

19 numaraya kadar
acaba 19 olur mu kı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…