2014 Kasım Anneleri

evet bılıorum canım allah yardımcısı olsun bızımkı de bı ara oyleydı sımdı cok sukur az da olsa ıstahı yerıne geldı yogurt corbasını ılk yaptıgımda ıcmıstı sonra onuu da ıcmedı bı de pırıncı ayrı haslayıp yogurduna katcam canm bı de naneyı deneyım mustı nasıl oksuruyor dıyodun enson

dün baya hastaydı canım burun akıntısı tıkanıklık vardı hep uyudu yavrum çok halsizdi...gözleirnden yaş akıyordu nezkle grip gibi olmuş..
buaradan bayanbilinmeyen arkadaşım dr kontrolünden gelmişlerdi peditıs verebilrisin grip durumlarında demiş bende gitim eczaneye danışarak aldım 1 çay kaşığı verdim akşam..gece rahat uydu sabah daha iyiydi..
bugün yine vericem o ilacı tam geçsin çocoğum eziyet çekmesin kıyamam

Merhaba kzlar yzun zamandır giremiyorum.

Ben de hala bir ek gıda düzeni oturtamadım. Kahvaltıyı ayrı vermek istiyorum ama cok az yıyor. Meyve ve yoğurt cok guzel yiyor sadece. Bir de hala cok emiyor oğlum butun gunum beslemekle gecıyor desem yerıdır. 100 gr kadar yoğurdu yiyor doyması gerekir aslında ama emme istegi bitmiyor yarım saat gecmeden emiyor. Yedirme emzirme dengesini kuramadım hala.

Tarhana ben annemin yaptıgından verıyorum kecı yogurduyla yapılmıştı. Az verip denedim sıkıntı olmadı. Yağsız tuzsuz verdim. Bir de kabak yemeği mesela bize yapıyorum ben kızım da seviyor. Az kıyma soğanla kavurup azcık ev salçası pirinçli yapıyorum. Tuz atmadan yaptım biraz ayrıp süzgecten gecırdım onu da yemişti. Yoğurt corbası da yumurta sarısı koyuyorum ben bize yaparken dün et suyu da koymuştum. Yağ tuz koymadan ayırıp yarım öay bardağı yedirdim.

Siz yumurta sarısını tam mı veriyorsunuz? Ne kadar yiyor bir öğünde? Biz hala anne sütü ağırlıklı besleniyoruz :S

6 ay bıtınce basladım ek gıdaya Muhallebiye de hala başlamadım ben sıra gelmedi. Bugün kontrolümüz var bakalım ne kadar kilo almış.

Kızım 7 aylıkken herseyı yıyordu nerdeyse. Ek gıdaya erken başlamıştık emmediği için. Ona yedirdiklerim aklıma gelince oğlumu ihmal mi ediyorum diye üzülüyorum. Ama yetişemiyorum hazırla onu yedir bunu yedir.

Ne cok yazmışım :))

Geçmiş olsun canım. Burnunu aç sürekli otri bebe var burun aspiratörü hemen çekiyor. Ben bir de tonimer baby kullanıyorum deniz suyu. Tazyikli püskürtüp temizliyor. Biz de abla var krese gittiği için burun akıntısı biz de sürekli oluyor malesef.

canım ben çalışınca heşey düzenli olmak zorunda.. mecburan..
oğlum biberonda almıyor malum..
sabah kahvaltısını ediyor.. bulamaç yada omlet peynir ıhlamurla ıslatılmış ekmek içi yiuot..
1 çay bardağı çorba içiyor..
1 çay bardağı aklam muhallebi yiyor..
3 yemek kaşığı her gün yoğgurt yiyor..
benim oğlumda akşam 1 çay bardağı muhallebi şeklind emama yesede hemen yarım saat sonra emiyor emmek istiyor..
ama şükür sabah bu alıkanlığı bitirdi yada beni göremeyince umudu kesti yavrum..
bizde anne sütüt ağırlıklı besleniyoruz 2 saate bir emiyor muhakkak..

ay canım ya ıns hemen ıyı olurlar bız de pedıtus kullanıyoruz canm grıp soguk algnlıgına ıı gelıo gunde ıkı kere 0.25 ml verebılırsın sabah aksam ama hemen bırakma kullanmayı 5 ya da yedı gun kullan dedı dr bıze

3 gün dedi eczacıda bize tatlım..
oyy bebişler hasta olmasın yaa

Teşekkür ederim canım bugün tekrar test yaptılar çok şükür geçmiş testi

3 gün dedi eczacıda bize tatlım..
oyy bebişler hasta olmasın yaa
Bizimki biraz daha hasta ya Dr öyle uygun görmüş olabilir canım yavrum bizim de aşımız var normalde ank da üçünde olmamız gerekiodu simdi burada yaptircaz kaç tane iğne yapiolar canım yavrum zaten hasta su asırlardan nefret ediyorum

Anladım canım calışınca düzrn olmak zorunda tabi.
Maşallah cok güzel yiyormuş böyle devam eder inşallah.

Ben de başlasam işe düzene girecez mecburen ama iki cocukla cok zor geliyor. Ücretsiz izin aldım biz de anneanne babanne yok kızıma bakan yengemiz bakacak buyuk ıhtımal ama biraz buyusun istedim evinde bakacak eziyet olacak ıkısıne de oğlum baba da bile durmuyor. Zaten kızım anneler işe gitmez diyor şimdi alıştı bana bskalım işe geri dönmek cok xor olacak kabullendirmek. Böyle de tek memur maaşıyla istanbulda gecınmek cok zor.

Sağlık versin rabbim inşallah

kuzum işstersen bir hemşirenize zor hasta iken ağır gelebilir yada doktoruna danış..
3 bacaktan vuruyorlar birde ağıza damla damlatıyorlar kuzum..
bizde çok az atel ve huzursuzluk yaptı diğer aşılara göre daha kolay geçyi

canım bunlarımn hepsini düzenli yemiyor..
bazen hiç yemediğide oluyor..
en iyi yediği şekli bu..
şakrabanlıklarla yedirmeye çalışıyoruz diyeyim..
zor kuzum zor tek maaş çalışmak

Oglum bronsit olmus cnm cok sikkin
Dikkat edin bebislere
Hava degisiminden olmus
Cok fena oksuruyor
Buhar makinesi aldik maske ile buhar ve ilac veriyrz
Bi suru ilaci var
Antibiyotik falan

Kizlar naparsunuz? Iki gündür oğlum çok huzursuz. Ne istediğini bilmiyorum ve iştahsızlık var. Hiç birsey yemiyor mesela... üst disler mi geliyor anlamadım.

Sizler iyisiniz umarim. instagramda bir sürü çekiliş var kizlar haberiniz olsun :)

Canım ben tarhanayı e bebekten aldım bugün yaptım içmedi gerçi ordan alabilirsin.Benim oğlum da sebze Çorbası içmiyo patates kabakla Çorba yaptım içine 4-5 kaşık yoğurt koydum içmeyince,hemen içti şaşırdım valla.yoğurt katıcaz galiba herşeye başka çare yok.

Öyle galiba canım bende herşeye yoğurt katıyorum sabahtan cıkarıyorum acıl yardım oluyo

Oglum bronsit olmus cnm cok sikkin
Dikkat edin bebislere
Hava degisiminden olmus
Cok fena oksuruyor
Buhar makinesi aldik maske ile buhar ve ilac veriyrz
Bi suru ilaci var
Antibiyotik falan
COK gecmıs olsun canım ıns hemen duzelır bebegın benım oglumda baya hasta kulakları bogazı bız de antıbıyotık kullanıyoruz bı suru surup alah yardımcımız olsun onlar hastalanmasın hıc

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…