İlk 2yıl oral dönemdir yani herseyi ağız yoluyla tanır beslenmeden haz alır tuvalet eğitimi 2yaşında başlar bu dönemler ilerideki hayatını çok etkiler şimdi öğrendğini düşünüyosunuz ama büyüyünce cimri,tutucu bir karakter yapısı sergileyeblr doğal süreci değil çünkü.çok dikkat edin tavsiyem henüz başlamayınbuyuk kizim herseyi cabuk ogreniyor.bakalim kardesi nasil olacak.
gecen gun nihat hatipogluna sordular göğsünü yikayip emzirebilirsin sakinca yok dedi ama benimdde icim rahat etmez biraz aglasada emzirmezdm oyleeKızlar en korktugum şey başıma geldı. Çok afedersınız İlişki sırasında kızım asla uyanmıcagı bı zamanda uyandı aglamaya başladı. Napıcamı şaşırdm. Mecbur emzıgını verdm beşigını salladm cok şükür uyudu. Ya uyumasaydı napardm. Emzıgını bile vermel benı cok rahatsz ettı resmen sucluluk duyuyorum. Bır saat boyınca kuran okudum kızımın başında. Pekı uyumasaydı napmam lazmdı emmek isteseydi aglasaydı duş almadan nasıl emzırrdmkı. bu konuyla ilgılı detaylı bilgısı olan varmı aglayarak okudum kızıma dualar hala kendımı kötu hissedıyorum.
Canm emzıgını vermk bile rahtsz ettı benı. Emmek isteseydı nasıl olurdum bilmıyorum yani.gecen gun nihat hatipogluna sordular göğsünü yikayip emzirebilirsin sakinca yok dedi ama benimdde icim rahat etmez biraz aglasada emzirmezdm oylee
anladım canım da ne bileyim tuvalet eğitimi için erken geldi bana fikrin güzel erkenden alışırsa sende rahat edersin bez konusunda maddi manevi ama ben liseyi çocuk gelisimi ve eğitimi bölümü okudum branş olarak ve okulda hep en az 2 yaş alt sınır bu eğitimi vermek için makalelerde de böyle yer alıyor .pedagog lar da erken tuvalet eğitimi cinsel eğitim de cinsel kimlik ile ilgili sıkıntılar çıkarabileceğini savunuyor. bu benim düşüncem canım şahsen ben 2 yaşını doldurunca başlamayı düşünüyorum tam idrak edebilecek konuma gelsin ki süreç kolay ve kısa sürede netice versin diye :)kizim suan alti ayini bitirdi.artik oturuyor.desteksiz otura biliyo.5.5ayindan oturtuyorum.ama yanlarina minder koyuyorum duserse basini carpmasin.
Oyyh yesinler o prensesiBiz de simdi parktan geldiik.. Kizim salincaga bayiliyor gelmeye yakin tekrar koydum alinca oyle bir agladi ki geri koydum sustu.. Neredeyse uyuyakalacakti salincakta
canım öyle bi durumda arkadaşın dediği gibi emzirecek olduğun göğsünü teyemmüm yapar gibi silerek ver bebeğine. bi de başında yanlış okumadıysam eğer 'dua ettim kuran okudum' yazmışsn bunları abdestli iken yaptın değil mi ? yanlış anlaşılmak istemem sorum u yanlış anlama ben emzirdğm zamanlar bi anki panik ile aynı durum a düştüm de. dua okunamıyo ayet içeren kitaplara dokunamıyorz ya hani öyle iken biliyorsundur da söyleme ihtiyacı duydum yine de :) hani normal namaz abdestimiz olmadığı durumlarda bile dua sure okumak kutsal kitabımıza dokunmak doğru değilCanm emzıgını vermk bile rahtsz ettı benı. Emmek isteseydı nasıl olurdum bilmıyorum yani.
Tabiki abdestlı okudum canım. Emzıgı verdm salladm ıyudu. Hemen duşa grdm zaten. Cıkıncada içim rahat etsn diye okudum.canım öyle bi durumda arkadaşın dediği gibi emzirecek olduğun göğsünü teyemmüm yapar gibi silerek ver bebeğine. bi de başında yanlış okumadıysam eğer 'dua ettim kuran okudum' yazmışsn bunları abdestli iken yaptın değil mi ? yanlış anlaşılmak istemem sorum u yanlış anlama ben emzirdğm zamanlar bi anki panik ile aynı durum a düştüm de. dua okunamıyo ayet içeren kitaplara dokunamıyorz ya hani öyle iken biliyorsundur da söyleme ihtiyacı duydum yine de :) hani normal namaz abdestimiz olmadığı durumlarda bile dua sure okumak kutsal kitabımıza dokunmak doğru değil
Tm tatlım :)Tabiki abdestlı okudum canım. Emzıgı verdm salladm ıyudu. Hemen duşa grdm zaten. Cıkıncada içim rahat etsn diye okudum.
anladım canım da ne bileyim tuvalet eğitimi için erken geldi bana fikrin güzel erkenden alışırsa sende rahat edersin bez konusunda maddi manevi ama ben liseyi çocuk gelisimi ve eğitimi bölümü okudum branş olarak ve okulda hep en az 2 yaş alt sınır bu eğitimi vermek için makalelerde de böyle yer alıyor .pedagog lar da erken tuvalet eğitimi cinsel eğitim de cinsel kimlik ile ilgili sıkıntılar çıkarabileceğini savunuyor. bu benim düşüncem canım şahsen ben 2 yaşını doldurunca başlamayı düşünüyorum tam idrak edebilecek konuma gelsin ki süreç kolay ve kısa sürede netice versin diye :)[/QUO
dediklerinizi anliyorum.ama iki yas bana gec geliyor.cocuklar bir yasinda herseyi anliyo.kendilerini ifade ede biliyorlar.
evet her cocuk ayni diil.insallah basaririm:)haklısınz :)
her çocuk farklı fıtrata sahip ve farklı kapasitede. önemli olan biz anneler ne kadar üzerine düşersek ilgilenir sabır gosterirsek amaca yönelik istediğimizi elde edebilir çocuklarımıza da kazanması gereken davranışları karakterine yerleştirebiliriz rolün büyüğü bize ait umarım başarılı olursun bezi bıraktırmakda :)
Benim başıma gelmedi ama çok korkuyorum sağmayı düşünüyorum hazrda bulunursa biberonla veririm diyeKızlar en korktugum şey başıma geldı. Çok afedersınız İlişki sırasında kızım asla uyanmıcagı bı zamanda uyandı aglamaya başladı. Napıcamı şaşırdm. Mecbur emzıgını verdm beşigını salladm cok şükür uyudu. Ya uyumasaydı napardm. Emzıgını bile vermel benı cok rahatsz ettı resmen sucluluk duyuyorum. Bır saat boyınca kuran okudum kızımın başında. Pekı uyumasaydı napmam lazmdı emmek isteseydi aglasaydı duş almadan nasıl emzırrdmkı. bu konuyla ilgılı detaylı bilgısı olan varmı aglayarak okudum kızıma dualar hala kendımı kötu hissedıyorum.
Tesekkur ederım kızlarya. Akşam aglıyodum eşimde aynı şeyı soyledı. Ama içi rahat etmıyo işte ınsann neolursa olsunSlm kizlar mutlu pazarlar hepinize sibeltanju bende cook panik oluyorum her defasnda daha uyanmadi ama arkdslarn dedigi gibi cokk agliyrsa eger emzire bilirsin demisti hoca.sakincasi yok yani bile bile abdestsiz emzrmyrsn yani zaruri hallerde gunahi harami yok canm
Benmkı hiç biberonda almadı canm. Ama o saatte asla uyanmazdı. O yuzden rahatm bıraz. Cadı bıze iZin vermedı:))Benim başıma gelmedi ama çok korkuyorum sağmayı düşünüyorum hazrda bulunursa biberonla veririm diye
Bende bugun farklı bi çorba yapmak istıyorum ama dr her ay farklı corbalara gecıcez dedı. E kızım 8 gun sonra 6 aylık olucak sadece sebze corbası verdm. Bıgun ne verebılırım acabaKizlr ben dun kemik sulu mercmek corbasi verdm evet gaz yapti ama sorun olmadi kendi gazini rahat rahat cikariyr zaten icinde havc patts soganda vardi heppp sebze de vermk istemyrm bugunde tavklu sehrye corbasi yaptm icine biraz mercmk kabk havcda koydm
Ay maşallah kuzıcuga. Darısı bızımkıleın başına inş. Benım toparlak dönerek halledıyo o işleri. Buara çıglık atıyo hep kafam şişti valla:))farklı sesler denıyo kendınce cok komik oluyoyaKızlar çok mutluyum bebeğim sonunda ileri doğru emeklemeye başladı. :)2 haftadır geri vites yapuodu :) hatta emekleyip sonra kendiliğinden oturabiliyor :)
Allah'im emekleyince bu kadar mutlu ediyolarsa bizi Yürümeye başlayınca ne olur halimiz bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?