Malzemeler
Yapılışı
- Bir yemek kaşığı tereyağ
- Bir yemek kaşığı mısır unu
- 50 gram tuzu alınmış kaşar veya bebeğinizin tercih ettiği tuzsuz herhangi bir peynir.
Bir cezvenin içinde tereyağ yakılmadan iyice eritilir. Tereyağ eridikten sonra mısır unu eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Mısır unu kavrulunca küçük küpler halinde kesilmiş peynir ve 3/4 su bardağı su eklenir. Peynir iyice eriyip mıhlama pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice karıştırarak kavrulur. Sıcak sıcak kuzulara yedirilir.
Ben mıhlamayı koyu boza kıvamında pişiriyorum ama siz, bebeğinizin yaşına ve alışkanlığına göre su miktarını artırıp azaltarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Günlük kalsiyum ihtiyacı 7-12 ay arası bebekler için 270 mg; 1-3 yaş için 500 mg’dır. Yukarıdaki miktarlara sadık kalarak hazırlayacağınız mıhlama; kullandığınız peynirin yağlılık derecesine göre değişmekle birlikte eğer benim gibi kaşar peyniri kullanırsanız yaklaşık 300-350 kalori ve 350 mg kalsiyum içerir. Yani sadece bu tarifle 1-3 yaş arası bebeğin günlük kalsiyum ihtiyacının 2/3’ünü karşılamış oluruz.
(Guncelanne.com'dan)
Sahsen ben kendim de bayilirim mihlamaya. bi yapalim deneyelim bakalim :)
Rabbim şu mübarek günde sevdiklerine bağışlasın canımLütfen hepiniz okur musunuz?
İyi akşamlar dostlar,
Şimdiye kadar sizlerle iyi kötü her şeyi paylaştım.
Ailemden biri gibi oldunuz.
Sevenim de vardır sevmeyenim de.
Allah hepinizden tek tek razı olsun emeğin var ne de olsa.
Şimdi sizden bir şey isteyeceğim aciz bir kul olarak.
Rabbime hep sevdiklerimle beni sınama diye dua ettim.
Ama geçenlerde herkesin benden sakladığı şeyi öğrendim; babamda beyin tümörü var.
Söylemesi o kadar zor ki.
Gece gündüz ağlıyorum.
Bir yandan Mina bir yandan babam bir yandan perişan olan annem, kardeşim..
Üzüntüden sütüm de kesilmek üzere.
Kimin yüzüne baksam asık, kimle konuşsam Allahtan ümit kesilmez diyorlar.
Eşimle konuşuyorum "doktor umutsuz konuşmadı." diyor.
Herkese söz verdim internetten araştırmıyorum.
Sadece dua edebiliyorum.
Sizden de rica ediyorum nolur şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine babama dua edin.
Ona bir şey olursa ben mahvolurum.
İçim kan ağlıyor.
Çok kötüyüm.
Yalvarırım dua edin.
Adı Yılmaz
Okuyan, dua eden herkese teşekkür ederim, Allah razı olsun.
Allah sizleri sevdiğinden ayırmasın.
Canım Alışkanlık edin her gün kızına elma suyu içir hem faydalı hem sindirimini düzenlerTereyagi pekmewz verdim az yedi ama ilaçtan iyidir. Biraz sonra da elma suyu vereyim. Çok tesekkur ediyorum.
Ben ezmesini aldım ununu bulamadım ezmesi kullaniliyo diye biliyorum onu robottan geçirip unda yapabilirsin[/QUOTE][QUOnsalamar, post: 41509251, member: 515500"]kızlar şu yulafın ne çok çeişidi var ya aklım karıştı valla hangisini alacağımı şaşırdm kepeği var unu var ezmesi var siz hangisini kullanıyorsunz hangisi daha kullanşlı sipariş vereceğim işin içinden çıkamadm
benim kizimda ayni.oyle uslu bi bebekdiki.simdi hep kucak isteyen huysuz bebek oldu.hep uyumak istiyor.en az yarim saat uyuyor.kalkdikdan yarim saat bi saat sonra uyumak istiyor.cok endiseleniyorum.bi iki gunde boyle devam ederse dr goturucem.bana normal gelmiyo.bi haftadi boyle ve cokhuysuzBenim oglan yerde oynardı kendi kendine bir hafta önceye kadar şimdi beni kucağına al diye ağlıyor sürekli hiç durmuyor köcagimda da durmuyor bi de bir buçuk iki saatte bir uyumak istiyor sizin uyku aralıklarınız nasil
Kızlar ya bi sorum olacak. Cevaplarsaniz sevinirim.
Ben ilk reglimi bebeğim 5.5aylik iken oldum. İkincisini ise 40 gün sonra. Normalde 28 günde bir oluyordum.suan 30 gün falan oldu hala adet olmadim ama arada birkaç kez lekelenme oldu bazen kahverengi akinti gibi bazen ise normal.
Sizde de böyle şeyler oluyor mu? Normal mi bu? Dr a gitsem mi acaba?
Kızlar ya bi sorum olacak. Cevaplarsaniz sevinirim.
Ben ilk reglimi bebeğim 5.5aylik iken oldum. İkincisini ise 40 gün sonra. Normalde 28 günde bir oluyordum.suan 30 gün falan oldu hala adet olmadim ama arada birkaç kez lekelenme oldu bazen kahverengi akinti gibi bazen ise normal.
Sizde de böyle şeyler oluyor mu? Normal mi bu? Dr a gitsem mi acaba?
Canım ben ilk reglimi geçen ay olmuştum. Hamilelik öncesindeki döngümle şimdi ikinci reglimi oldum. Lekelenmem olmadı hiç. Ama geçen ayki ilk reglimde kanamam iki gün çok yoğundu. Bu ay da öyle olur mu bilmiyorum. Daha bugün oldum. İçin rahat değilse git istersen.
Malzemeler
Yapılışı
- 50 gram tuzu alınmış kaşar veya bebeğinizin tercih ettiği tuzsuz herhangi bir peynir.
Bir cezvenin içinde tereyağ yakılmadan iyice eritilir. Tereyağ eridikten sonra mısır unu eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Mısır unu kavrulunca küçük küpler halinde kesilmiş peynir ve 3/4 su bardağı su eklenir. Peynir iyice eriyip mıhlama pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice karıştırarak kavrulur. Sıcak sıcak kuzulara yedirilir.
Ben mıhlamayı koyu boza kıvamında pişiriyorum ama siz, bebeğinizin yaşına ve alışkanlığına göre su miktarını artırıp azaltarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Günlük kalsiyum ihtiyacı 7-12 ay arası bebekler için 270 mg; 1-3 yaş için 500 mg’dır. Yukarıdaki miktarlara sadık kalarak hazırlayacağınız mıhlama; kullandığınız peynirin yağlılık derecesine göre değişmekle birlikte eğer benim gibi kaşar peyniri kullanırsanız yaklaşık 300-350 kalori ve 350 mg kalsiyum içerir. Yani sadece bu tarifle 1-3 yaş arası bebeğin günlük kalsiyum ihtiyacının 2/3’ünü karşılamış oluruz.
(Guncelanne.com'dan)
Canim biz karadenizliyiz. Bizde mıhlama çok yapılır ama daha kızıma yedirmedim hiç. Fakat bu tarifteki tereyağ bana çok fazla geldi. Biraz daha az konulmalı bence.Malzemeler
Yapılışı
(Guncelanne.com'dan)
Lütfen hepiniz okur musunuz?
İyi akşamlar dostlar,
Şimdiye kadar sizlerle iyi kötü her şeyi paylaştım.
Ailemden biri gibi oldunuz.
Sevenim de vardır sevmeyenim de.
Allah hepinizden tek tek razı olsun emeğin var ne de olsa.
Şimdi sizden bir şey isteyeceğim aciz bir kul olarak.
Rabbime hep sevdiklerimle beni sınama diye dua ettim.
Ama geçenlerde herkesin benden sakladığı şeyi öğrendim; babamda beyin tümörü var.
Söylemesi o kadar zor ki.
Gece gündüz ağlıyorum.
Bir yandan Mina bir yandan babam bir yandan perişan olan annem, kardeşim..
Üzüntüden sütüm de kesilmek üzere.
Kimin yüzüne baksam asık, kimle konuşsam Allahtan ümit kesilmez diyorlar.
Eşimle konuşuyorum "doktor umutsuz konuşmadı." diyor.
Herkese söz verdim internetten araştırmıyorum.
Sadece dua edebiliyorum.
..
canım dualarımdasınız Allah en tez vakitte acil şifa versin babana ve tüm şifa bekleyenlere.
Teşekkür ederim canım şimdi gördüm biraz geç olduCnm bende onu kullaniyorum küçük kavanoza sütü istiyorum 1 çay kaşığı yoğurt koyup geceden 10 saate ayarlayıp sabah dolaba kaldiriyorum akşam uzeride yediriyorum gayet güzel oluyo
sizin yediklerinizi yiyomu bende ayni yogurt yedremyom.bugun.icine karpuz suyu.bile.ekledm.ayran.gibi yaptm.oyle.bikac yudum aldi.s anliyorlar artik tadlariya beğenmediğini yuz yuzsekle sokcan.sUzun zamandır bakamıyorum foruma arkadaşlar umarım bebişleriniz ve sizler iyisinizdir .. Seminer dönemi diye okula başladım gidip geliyorum..Ek gıda resmen kabusum oldu ben beceremiyorum galibayoğurt ne yaptıysam olmadı yemiyor. Kahvaltısını yiyordu artık onu da yemiyor sadece emsin ya da biberon da devam sütü. Meyve püresi yapıyorum bir iki kaşık maximum.. Pirinç unu hiç ağzınasokmuyor sadece aptamil Sütlü Pirinçli kaşık maması kendi isterse 2 yemek kaşığı max. Bir yerlerde hata mı yapıyorum bilmiyorum mama sandalyesinde kucakta her şekilde denedim yok olmuyor. Bugün kemik suyuna taze fasülye pirinç pişirdim 2 tatlı kaşığı yedi kilitledi dudaklarını. Çok daldan dala atladım ama çok bunaldım artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?