Canım dogurmakla anne olunmuyo maleaef. Benm ablamda aynısını yaptı. Annmle 9 senedır yegenımı buyutuyo halada öyle. Ablam anne olmayı hiç beceremedi bende hep kızdm ona. Dogdugundan berı annemde o arada sadece emzırdı. Evı annmle bır sokak mesafede olmasına ragmen hep annemde kaldı o evınr gıttı işine gıttı. İşten gelınce hiç ilgılenmedı. Halada öyle annem cocugundan daha iyi ve daha cok baktı. Dahada cok bakıcak gıbı. Kadn hayatını yaşayamıyo resmen. E cok sevdıgı için ablamada vermk istemıyo. Ablamnda işine gelıyo. Bızim zorumuzla ilgılenır gezdrr falan. Ben yakın olsam canına okurım ablamn ve bendende çekınır ama şanslı uzagm ondan. Cok üzülüyorum yegenımede anneme hep anne dedı. Anne sevgısı yok baba zaten ortada yok hapiste kötü oldum şimdi öyle uzuluyorumk cocuklugu mahvoldu kuzumun. Hiçbişeyı düzgün yaşayamadı. Bız teyzeleı olarak çok sey yaptk ama anne baba gıbı olmazkı.şuan cok yaramaz aska kımseyı umursamaz hırçın bir çocuk oldu ama tek sebebi çocuklugunda yaşadıkları öyle ağrki.((
Merhaba kızlar bizimde disimiz çıktı ramazandan sonra dis bugdayi partisi yapabilirim
Brnımkı şükür rvlenmeden öncede oyleydı. Hamıleykende çok kullanmaıştım 9 ay çogu şeyı eşim yaptı dıyebılırım. Halada temzlıkte camlar balkonlar ona ait. İzinli gununde yemek bile yapar ama buara hep telefona yapışık yaşıyo oda ev araba arama derdınde. Bulana kadr ses çıkarmıyorum bende. Ama arada eline iş verıyorum boş bırakmam hiç. Bezelye barbunya ayıklatırım buzluga depolamak için iki akşamdr onlarla ugraşıyo:))
9.ayda kan tahlili yapılacağını söyledi bakalm inşallah bi sonç belli olsnda ona göre veririz şimdi bişey bilmeden vermek içimi rahat ettirmiyor açıkcasıBende salliyrm kan ilacini
Dogtumu yanlismi bilmiyrm
Bence yoktur içini rahat tut doktor normal diyecek eminimTmmdir cnm.insallah kötü bir şey yktur.
Bende isyan bayrağını çekecem birazdan bu ne ya inmiyo kucaktan sürekli mız mız eşim hafta sonları evde ama bebek ondada çok durmuyo az bişey oyalarsa oyalar yani tüm ev benim üstümde eşleriniz yardımcı olurmu sizlerde durum ne banyo yapmak bile lüks oldu
Arkadaslar kafama takilan bi konu var, sizlerde ayni durumlarda oldugunuz icin daha saglikli yorum yapabileceginizi dusundum, paylasmak istedim,
Ana hatlariyla konu esimi acaba cok mu ihmal ediyorum
Bunun analizi icin oncelikle bir gunluk rutinimi paylasayim sizlerle
630 oglumla beraber uyaniyoruz onun bakimini yapip, giyinip evi toparliyrm, cantasini hazirliyrm esimde kalkip giyiniyor 720 de evde cikip anneme gidiyoruz, o servisi ile ise gidyor
Annem bebegimin ve bnm kahvaltimi hazirlamis oluyor, oglumu hemen annemin kucagina verip sut sagiyorum 15 dk, sonra oglumu yediriyorum kendim kahvalti yapip oglum emerse onu biraz daha emzirip ise gidiyrm 830 da
1230 da isten cikip anneme gidyrm, eksik varsa alisveris yapiyrm, saat 1310dq eve gelip, oglumu emziriyrm yemek yiyiyorum sut sagiyrm sonra 1430 da ise geri donuyrm, aksam 1840 da annemde oluyrm, annemle beraber iftar hazirliyrz, oglumu emziriyrm, iftar sonrasi hemen eve geciyrz, oglumun bakimini yapip salliyrm, bazi aksamlar utu yapip camasir yikiyrm, sonra oglum uyaniyot emziriyrm ve ben saat 23 bazen 22 de sizip kaliyrm
Bu dongu icinde esimle ilgilenebilecegim vakit cok az, gece de oylece yatip kaliyorum sarilmiyorum bile ona
Bazen dusunce kendimi suclu hissediyrm ama inanin oyle yoruldum ki
Oglumu zaten gun boyu cok ozluyrm
Ben ni beceriksizum hic birseyi yetistiremiyrm bilmiyrm
Bu sabah 7 de kalktik bakim ve kahvalti yaptirdim onu oyuna birakip astigim kurumus camasirlarini topladim, nevresim takimini yikamistim onu katladim, salonun tozunu alip onu yatirip camasirlarini utuleyecegim, babamiz uyanincada evi supurup silcem, bi posta daha camasir yikayip banyo tuvalet temizleyecem aksamada annemler iftara gelicek ama annrm erken gelir beraber yapariz
Sorum su sizde durumlar nasil? Bana tavsiyeleriniz var mi?
Benim eşim sağolsun bu konuda hakkını yiyemem bakar uyutur maamsını içirir ama benim yüküm bi onla bitse ah ah süt sağ makinyi yıka biberonlaırı yıka damlaya çorbasını yap yedir üstüne mama yap her gün yoğurdunu mayala bilmem ne o kadar çok işim varki bide ev işi ki her gün yapmam imkansız zaten temel şeyler dışında elimi süremyrm öyle nerelerre gidim benBende isyan bayrağını çekecem birazdan bu ne ya inmiyo kucaktan sürekli mız mız eşim hafta sonları evde ama bebek ondada çok durmuyo az bişey oyalarsa oyalar yani tüm ev benim üstümde eşleriniz yardımcı olurmu sizlerde durum ne banyo yapmak bile lüks oldu
Kızım için farklı corbalar aklıma gelmıyo. Sebzelerden yasak olan varmı. Sogan falan koyyorum sebze purelerıne ama pişince alıyorum tadı olsn dıye. Napıcamı bilmıyrmkıya. Neyle ne karıştrılır neye ne eklenır. Oy oy
Valla canim birak esimi kendime zaman ayiramiyorum cok sikildim bende ramazandan sonra ise basliycam biyandan cok ozliycem kizimi cok uzuluyorum biyandanda cok sikildim iyi gelicek gibi isArkadaslar kafama takilan bi konu var, sizlerde ayni durumlarda oldugunuz icin daha saglikli yorum yapabileceginizi dusundum, paylasmak istedim,
Ana hatlariyla konu esimi acaba cok mu ihmal ediyorum
Bunun analizi icin oncelikle bir gunluk rutinimi paylasayim sizlerle
630 oglumla beraber uyaniyoruz onun bakimini yapip, giyinip evi toparliyrm, cantasini hazirliyrm esimde kalkip giyiniyor 720 de evde cikip anneme gidiyoruz, o servisi ile ise gidyor
Annem bebegimin ve bnm kahvaltimi hazirlamis oluyor, oglumu hemen annemin kucagina verip sut sagiyorum 15 dk, sonra oglumu yediriyorum kendim kahvalti yapip oglum emerse onu biraz daha emzirip ise gidiyrm 830 da
1230 da isten cikip anneme gidyrm, eksik varsa alisveris yapiyrm, saat 1310dq eve gelip, oglumu emziriyrm yemek yiyiyorum sut sagiyrm sonra 1430 da ise geri donuyrm, aksam 1840 da annemde oluyrm, annemle beraber iftar hazirliyrz, oglumu emziriyrm, iftar sonrasi hemen eve geciyrz, oglumun bakimini yapip salliyrm, bazi aksamlar utu yapip camasir yikiyrm, sonra oglum uyaniyot emziriyrm ve ben saat 23 bazen 22 de sizip kaliyrm
Bu dongu icinde esimle ilgilenebilecegim vakit cok az, gece de oylece yatip kaliyorum sarilmiyorum bile ona
Bazen dusunce kendimi suclu hissediyrm ama inanin oyle yoruldum ki
Oglumu zaten gun boyu cok ozluyrm
Ben ni beceriksizum hic birseyi yetistiremiyrm bilmiyrm
Bu sabah 7 de kalktik bakim ve kahvalti yaptirdim onu oyuna birakip astigim kurumus camasirlarini topladim, nevresim takimini yikamistim onu katladim, salonun tozunu alip onu yatirip camasirlarini utuleyecegim, babamiz uyanincada evi supurup silcem, bi posta daha camasir yikayip banyo tuvalet temizleyecem aksamada annemler iftara gelicek ama annrm erken gelir beraber yapariz
Sorum su sizde durumlar nasil? Bana tavsiyeleriniz var mi?
cnm ben çok hevesliydim taa 3.ayda yaptım hazırlığı evde kolide bekliyo inş ramazandansonra atarim resmini buğday şişeleri magnet bunner pano pecetelikler balon fln hepsi hazır yaniHAYIRLI OLSUN BENDE DÜŞÜNÜYORUM PARTİSİNİ ŞÖLE ÇOK MASRAFLI OLMAYA CAK ŞEKİLDE BAKALIM SEN NELER YAPMAYI DÜŞÜNÜON.Bİ KAÇ AY OSNRA DOĞUM GÜNÜ DE OLICAK YA ALLAH İZİN VERİRSE DETAYLI ONA HAZIRLANIRIM.
Ayy tamda damarıma basmissiniz benim anlamadığım bu.kadar isle ugrastigimizi goruyorlarken neden biz onlari ihmal ediyormuyuz diye düşünüyoruzda onlar bunun icin kıllarını kipirdatmiuor hem disarda hem evde calis arti cocuk kimsede bi Allah razi olsun bile demiyo valla kadini Allah naif yaratmis kirilmasin incinmesin diye bu kadR yuk yuklememis omzumuza ama biz ev gecimindee dahil herseyr kafa yoruyoruz eşlerimize yardimci olmaya calisiyoruz ama onlarda aksam olunca bi gonul alip yorgunsn biraz dinlen dese yapmasa bile yetecek ama.yok.s neyse daralttim:)
Kıyamam ya Allah ablanada yardım etsin eş yoksa ortada travma yaşıyodur belkideCanım dogurmakla anne olunmuyo maleaef. Benm ablamda aynısını yaptı. Annmle 9 senedır yegenımı buyutuyo halada öyle. Ablam anne olmayı hiç beceremedi bende hep kızdm ona. Dogdugundan berı annemde o arada sadece emzırdı. Evı annmle bır sokak mesafede olmasına ragmen hep annemde kaldı o evınr gıttı işine gıttı. İşten gelınce hiç ilgılenmedı. Halada öyle annem cocugundan daha iyi ve daha cok baktı. Dahada cok bakıcak gıbı. Kadn hayatını yaşayamıyo resmen. E cok sevdıgı için ablamada vermk istemıyo. Ablamnda işine gelıyo. Bızim zorumuzla ilgılenır gezdrr falan. Ben yakın olsam canına okurım ablamn ve bendende çekınır ama şanslı uzagm ondan. Cok üzülüyorum yegenımede anneme hep anne dedı. Anne sevgısı yok baba zaten ortada yok hapiste kötü oldum şimdi öyle uzuluyorumk cocuklugu mahvoldu kuzumun. Hiçbişeyı düzgün yaşayamadı. Bız teyzeleı olarak çok sey yaptk ama anne baba gıbı olmazkı.şuan cok yaramaz aska kımseyı umursamaz hırçın bir çocuk oldu ama tek sebebi çocuklugunda yaşadıkları öyle ağrki.((
Maşallh eşine benimki hayatta yapmaz cay falan demler arada yemekte yapar ama temizliği hiç bi kuvvet yaptıramaz hamileyken sadece bi kere yaptı belkide annelere güveniyodur kv ve annem yakın çünkü çok yardm ediyolarValla benim eşim hem babası hem yarı annesi o kadar çok yardım ediyor ki ev işi olsun Bebeğin bakımı olsun o olmasa nasıl kalkardım altından bilmiyorum Allah Razı olsun ondan inşallah bende Oğlumu öyle yetiştircem ileride eşine hep destek olsun
Çok haklısın biz bitaneye yetişemezken sende iki tane ve yardım eden yok benim çok şükür herkes yakınımda annem kv saolsun çok yardım ederler ama yinede yetişmiyo sıkıştığım zaman göçebemizi topluyoruz kv me gidiyoruz kalıyorum iki gün dinleniyorum bakıyolar bebeğe yoksa bunalıyorum işe başlama bence yine sen rezillik çekeceksin erkeklere hiç bişey olmuyoSana katılıyorum canım. Bence de asıl onların düşünmesi lazım bizleri. Benim eşim de ben söylemezsem bi iş yapmaz. Misafir geleceği zaman yardım eder bi. Cocuklara bakar oynar yıkar vs ama ikisi de uyurken yemek yerken beni isterler. Yetmiyor yani bu yaptıkları.
İki çocugum var ne gelip bi çorba pişirenim var, ne gelip ev süpürenim, ne de ben cocugu tutuyım sen işini yap diyenim annem şehir dışında burda kimsem yOk. Ayda bir kadın geliyor o kadar o da yetmiyor tabi. Tek cocukluyken kendim yapmaya cabalardım paramız cebimizde kalsın derdim ama şimdi diyorum kusura bakms yardım etmiyorsan para ver baska seyden kıs.
Cok ev işi yapan biri de değilim zaten vakit de yok acil olanı yapıyorum sadece ve bitmiyor bitmiyor.
Eşimin yüzünü görmeden yattıgım bile oluyor yemekte anca gorusuyoruz bir de dısarı cıktıgımızda. ama hiç umursamıyorum çunku ihmal edilen benim. hiçbirşey demeye hakkı yok istese kalkar yardım eder otururuz beraber. Yanımda yakınmda birileri olsaydı gelip yardımcı olan o zaman diyebilirdi ihmal ediyorsun ama şu an agZını acamaz.
İşe dönsem belki daha mutlu olacam ama ona da su an cesaret edemiyorum evdeyken bile hiçbir iş bitmiyor. Ben de bu durumdan memnun değilim ben de isterdim hiç bişeyle ugrasmıyım ama cocuk var evde ve hıcbirşey yapmasam yemek ve camasır var.
Yanlız olmak o kadar zor ki...
Olabilir canmda eşi varkende böyleydo. Genelde sorumsuz bırıdır. İşte olan o yavrucaga oluyo butun cocuklugu mahvoldu resmen.Kıyamam ya Allah ablanada yardım etsin eş yoksa ortada travma yaşıyodur belkide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?