Çok haklısın biz bitaneye yetişemezken sende iki tane ve yardım eden yok benim çok şükür herkes yakınımda annem kv saolsun çok yardım ederler ama yinede yetişmiyo sıkıştığım zaman göçebemizi topluyoruz kv me gidiyoruz kalıyorum iki gün dinleniyorum bakıyolar bebeğe yoksa bunalıyorum işe başlama bence yine sen rezillik çekeceksin erkeklere hiç bişey olmuyo
canim ayni senin durumunda cok yakin arkadsm var ve calistgm zamn dinlenme zamanim diyo evde okdr yoruluyorumki diyo bul.bi bakici buyugu krese ver basla kendini daha iyi hissedersn belki Allah kolaylik versn biizm zor senin daha zor. Anlayisli olmayan eslerede akil fikir anlayis versin ne diyim:)Sana katılıyorum canım. Bence de asıl onların düşünmesi lazım bizleri. Benim eşim de ben söylemezsem bi iş yapmaz. Misafir geleceği zaman yardım eder bi. Cocuklara bakar oynar yıkar vs ama ikisi de uyurken yemek yerken beni isterler. Yetmiyor yani bu yaptıkları.
İki çocugum var ne gelip bi çorba pişirenim var, ne gelip ev süpürenim, ne de ben cocugu tutuyım sen işini yap diyenim annem şehir dışında burda kimsem yOk. Ayda bir kadın geliyor o kadar o da yetmiyor tabi. Tek cocukluyken kendim yapmaya cabalardım paramız cebimizde kalsın derdim ama şimdi diyorum kusura bakms yardım etmiyorsan para ver baska seyden kıs.
Cok ev işi yapan biri de değilim zaten vakit de yok acil olanı yapıyorum sadece ve bitmiyor bitmiyor.
Eşimin yüzünü görmeden yattıgım bile oluyor yemekte anca gorusuyoruz bir de dısarı cıktıgımızda. ama hiç umursamıyorum çunku ihmal edilen benim. hiçbirşey demeye hakkı yok istese kalkar yardım eder otururuz beraber. Yanımda yakınmda birileri olsaydı gelip yardımcı olan o zaman diyebilirdi ihmal ediyorsun ama şu an agZını acamaz.
İşe dönsem belki daha mutlu olacam ama ona da su an cesaret edemiyorum evdeyken bile hiçbir iş bitmiyor. Ben de bu durumdan memnun değilim ben de isterdim hiç bişeyle ugrasmıyım ama cocuk var evde ve hıcbirşey yapmasam yemek ve camasır var.
Yanlız olmak o kadar zor ki...
Cnm ben evdeyim tüm gün ve inan ev işi bitmiyor. Senin bugunluk bitti deyip birakman lazım yoksa kara girdap bildigin. O vakitte de esinle ilgilenebilirsin.Arkadaslar kafama takilan bi konu var, sizlerde ayni durumlarda oldugunuz icin daha saglikli yorum yapabileceginizi dusundum, paylasmak istedim,
Ana hatlariyla konu esimi acaba cok mu ihmal ediyorum
Bunun analizi icin oncelikle bir gunluk rutinimi paylasayim sizlerle
630 oglumla beraber uyaniyoruz onun bakimini yapip, giyinip evi toparliyrm, cantasini hazirliyrm esimde kalkip giyiniyor 720 de evde cikip anneme gidiyoruz, o servisi ile ise gidyor
Annem bebegimin ve bnm kahvaltimi hazirlamis oluyor, oglumu hemen annemin kucagina verip sut sagiyorum 15 dk, sonra oglumu yediriyorum kendim kahvalti yapip oglum emerse onu biraz daha emzirip ise gidiyrm 830 da
1230 da isten cikip anneme gidyrm, eksik varsa alisveris yapiyrm, saat 1310dq eve gelip, oglumu emziriyrm yemek yiyiyorum sut sagiyrm sonra 1430 da ise geri donuyrm, aksam 1840 da annemde oluyrm, annemle beraber iftar hazirliyrz, oglumu emziriyrm, iftar sonrasi hemen eve geciyrz, oglumun bakimini yapip salliyrm, bazi aksamlar utu yapip camasir yikiyrm, sonra oglum uyaniyot emziriyrm ve ben saat 23 bazen 22 de sizip kaliyrm
Bu dongu icinde esimle ilgilenebilecegim vakit cok az, gece de oylece yatip kaliyorum sarilmiyorum bile ona
Bazen dusunce kendimi suclu hissediyrm ama inanin oyle yoruldum ki
Oglumu zaten gun boyu cok ozluyrm
Ben ni beceriksizum hic birseyi yetistiremiyrm bilmiyrm
Bu sabah 7 de kalktik bakim ve kahvalti yaptirdim onu oyuna birakip astigim kurumus camasirlarini topladim, nevresim takimini yikamistim onu katladim, salonun tozunu alip onu yatirip camasirlarini utuleyecegim, babamiz uyanincada evi supurup silcem, bi posta daha camasir yikayip banyo tuvalet temizleyecem aksamada annemler iftara gelicek ama annrm erken gelir beraber yapariz
Sorum su sizde durumlar nasil? Bana tavsiyeleriniz var mi?
Cnm doğru diyosunda böyle de kendi kendimize triplenip bütün yükü cekiyoruz gene.Ayy tamda damarıma basmissiniz benim anlamadığım bu.kadar isle ugrastigimizi goruyorlarken neden biz onlari ihmal ediyormuyuz diye düşünüyoruzda onlar bunun icin kıllarını kipirdatmiuor hem disarda hem evde calis arti cocuk kimsede bi Allah razi olsun bile demiyo valla kadini Allah naif yaratmis kirilmasin incinmesin diye bu kadR yuk yuklememis omzumuza ama biz ev gecimindee dahil herseyr kafa yoruyoruz eşlerimize yardimci olmaya calisiyoruz ama onlarda aksam olunca bi gonul alip yorgunsn biraz dinlen dese yapmasa bile yetecek ama.yok.s neyse daralttim:)
Canim sen eşini anlatnca esimle akrabalıkları olduğunu düşünüyorum:)) gerçi çok nadir çay demler benimki:))ooo süpermiş yaaaa..daha eşimin bir çay demlediğini bilmem görmedim
Canım ben 1 aydırkiraz veriyorum bi sıkıntı olmadı, domateside bugün verdim daha şimdilik bi sıkıntı olmadı şükür, bence artık büyüdüler yavaştan denenenilir bazı şeyler vitaminlerden mahrum kalmasındansa, çilek vermeyede başlıycam artık alerji yapmazsaKızlar bebişlere kiraz ve domates verebiliyor muyuz
Çok haklısın biz bitaneye yetişemezken sende iki tane ve yardımSana katılıyorum canım. Bence de asıl onların düşünmesi lazım bizleri. Benim eşim de ben söylemezsem bi iş yapmaz. Misafir geleceği zaman yardım eder bi. Cocuklara bakar oynar yıkar vs ama ikisi de uyurken yemek yerken beni isterler. Yetmiyor yani bu yaptıkları.
İki çocugum var ne gelip bi çorba pişirenim var, ne gelip ev süpürenim, ne de ben cocugu tutuyım sen işini yap diyenim annem şehir dışında burda kimsem yOk. Ayda bir kadın geliyor o kadar o da yetmiyor tabi. Tek cocukluyken kendim yapmaya cabalardım paramız cebimizde kalsın derdim ama şimdi diyorum kusura bakms yardım etmiyorsan para ver baska seyden kıs.
Cok ev işi yapan biri de değilim zaten vakit de yok acil olanı yapıyorum sadece ve bitmiyor bitmiyor.
Eşimin yüzünü görmeden yattıgım bile oluyor yemekte anca gorusuyoruz bir de dısarı cıktıgımızda. ama hiç umursamıyorum çunku ihmal edilen benim. hiçbirşey demeye hakkı yok istese kalkar yardım eder otururuz beraber. Yanımda yakınmda birileri olsaydı gelip yardımcı olan o zaman diyebilirdi ihmal ediyorsun ama şu an agZını acamaz.
İşe dönsem belki daha mutlu olacam ama ona da su an cesaret edemiyorum evdeyken bile hiçbir iş bitmiyor. Ben de bu durumdan memnun değilim ben de isterdim hiç bişeyle ugrasmıyım ama cocuk var evde ve hıcbirşey yapmasam yemek ve camasır var.
Yanlız olmak o kadar zor ki...
benimde durum aynı o kadar emek verdim ve şu dönemde kurum değişikliği yapcaktım evdeyim ama öyle bi fırsatı kaçırdımki sorma çok gelgit yaşadım başlasam mı diye oğlumdan önemli değil diye vazgeçtim dediğin gibi tek maaşda birazcık zor geliyo rahata alıştık tabi:)annem yada kv bakacak oğluma onda sıkıntı yok ama benimle vakit geçirsin istiyorum şuan direniyorum çünkü işe başlasam eşimi tırmalar dururum ben yoruluyorm diye:)Aynen dediğin gibi canım herseyı kadın çekiyor. ıkı yaşında en gec dönmek zorundayım da tek maaşla ne kadar idare edebilitiz bakslım. Memurum ve işimi kaybetmek istemiyorum. Üniv. Okudum emek verdim o kadar benim emeğimi boşver annem babam emek verdi okutmak için. Çalışmıcam diyemem onlara. Maaş almaya başlayınca yardımcı bulucam inşallah yoksa cok zor zaten iki çocukla.
Allah kolaylık versin hepimize. Annenin kv. Nin kıymetını bil canım :)
Valla benim eşim hem babası hem yarı annesi o kadar çok yardım ediyor ki ev işi olsun Bebeğin bakımı olsun o olmasa nasıl kalkardım altından bilmiyorum Allah Razı olsun ondan inşallah bende Oğlumu öyle yetiştircem ileride eşine hep destek olsun
Adaşım avokadoyu Yamana ezip mi veriyorsun yoksa eliyle kendi mi yiyor? Bir de kahvaltı da Omlet tarifini vermiştin, ondan başka neler veriyorsun? Kahvaltı konusunda tıkandım kaldım. Eren normalde yumurta, labne ve ev Yapımı Bisküvi yiyor. Bu aralar yemek istemiyor, çok zorluyor beni. Sanırım sıkıldı aynı kahvaltıdan
Kizlar benim omlerim boyle olmuyo siz nasil yapiysnz yada tam pidirmiyrm hemn karstrytum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?