2014 Kasım Anneleri

teşekkürler, aslında şunu merak ediyorum
kahvaltı için peynir ve yumurta yeterli mi
yani gün içinde peynir, yumurta yoğurt meyve vs iki üç kez ayrı ayrı versem, 2 bardağı geçmeme kaydıyla olur mu
yani sabah kahvaltı da peynir yumurta
öğlen yoğurt
ikindi meyve gibi olur mu

Canım benımkıde 6,5 aylık Sabah bır yumurta sarısını yeşilsogan lorla omlet yapp verıyorum. Yannda ıhlamur. Ve ac karna cok az pekmez verıyorum. Kahvaltımız böyle. Oglen falanda ne yerse onu yapıyorum. Buara malesaef hıcbişey yemıyo. Az tarhana corbası içtı bugun azda kayısı yedı okadar

tatlım eğer anne sütü/formül mama ile bebeğin gelişimi güzel gidiyorsa bu dönem ek gıda tattırma/alıştırma dönemidir
benim oğlum 8 aylık ben tam öğüne geçmeyi 9.ayda düşünüyorum
sabah kahvaltısı başlangıç için evet peynir ve yumurta yeterli ben yanına kuru gelmesin arası ıhlamur veriyorum
iki haftadır omlet olarak veriyorum onu güzel seviyor, iki zeytin ekledim son günlerde (omleti çeşitlendirebilir geçtiğinde)
onun dışında gün içinde 1 çay bardağı yoğurt atlamıyorum kesinlikle
kaşık maması/muhallebi vermiyorum
meyve veriyorum
bir öğünde çorba yada sebze püresi yada sebze yemeği yada etli yemek (bunlardan herhangi birini)
bizim beslenmemiz bu şekilde yani benim doğrularıma göre
çünkü ek gıda olayı gerçekten karışık ve zorlu bir süreç ben sadece sana örnek olsun diye yazdım
o yüzden minnoşunla birlikte en iyisine ve en doğrusuna kendiniz karar vereceksiniz

Canm yayla nigde ulukisla arabyla degil trenle gidecez 3 saat suryo ama bugun edi gitmm diyo eltimin kizi 1.5yasnda oda biraz simarik bagirir cagirr uyandirir die gitmicm dio bakcz arttk bende onlarin gidecgni duyunca sogudm gitmkten keyf eziyete donuseck bi, iyrm niee bayramimi sinir stres icinde gecirimki onlar donsun sinra ben tek giderim die dusnyrz simdilik

Haklısın insan her ayrıntyı düşünüyo walla ben de pozantı tekirdeydim o yüzden sordum buralr mı acaba diye şimdiden allah yardımcınız olsun:)

teşekkür ederim canım inşallah hayırlısı olur annem çok yakın bana.öyle bir durumda o bakacak büyük ihtimalle.bakalım kendimi adapte etmeye çalışıyorum..sana da tebrikler bu arada okul,iş ve iki çocuk maşallahın var.destek için sağol

annem var 5 dk uzaklıkta sadece kendimden başkasına annem bile olsa bebeğimle ilgili güvensizlik sorununu pek aşamadım :S normalde çok rahat bir insandım ama böyle oldu..her gün full olmaz düşüncesi rahatlatıyor beni bakalım.

SAĞOL CNM BAKALIM NAPICAZ YA DIŞARI ÇIKSAM
KV LER OLMADAN OLMUO ÇAĞIRMASAM KIZIOLAR YALNIZ NİE GİDİOSUN
BİZİ İSTEMİON MU DİE BÖLE BÖLE BAYADIR EVDEYİM YANİ.
BAKALIM İNŞ.BAYRAMDA BİŞİLER YAPARIZ.

Bugünkü kahvaltımız tahıllı kaşık maması içine yumurta sarısı kattım.

Bir iki saat sonra meyve veririm bugün şeftali yerizz bizz
Öğlen yemeğini düşünüyorummm

Günaydın dostlar...
Ya dün sabah bebeğimin hafif ses kısıklığı vardı bu sabah biraz daha gitmiş... Neden oluyor ki acaba bir bilginiz var mı? Korkuyorum öksürüğü yok ama boğazları şişmiş olabilir mi? Ya da diş böyle bişi yapar mı anlamadım ilk defa oluyor bebeğimde bu..

Günaydın herkese bizim oglan yogurtu çok seviyor patates pirinç mercimek soğan domates tavuk suyu ya da kiymayla pisiriyorum ama içine mutlaka biraz yoğurdun suyuyla bi kaşık yoğurt katcam yoksa yeniyor paşam şehriye çorbası falan da içmiyor her gün aynı şeyi yapıyorum içine kabak koyunca asla yemiyor sebze sevmiyor acaba zorlasammi yogurtsuz yemesi için yoksa onun sevdiği gibi mi vermeliyim ne yapmalıyım sizce

Biz de ilk ek gıdaya geçtiğimiz zamanlar sebzeleri yemiyordu yani zorla veriyorum bi kaç kaşık aynen ben de yoğurt kattarsam yiyordu ama vazgeçirdim canım ondan yavaş yavaş... Hep öyle alışır daha sonra yoğurtsuz bişi yemez diye..

Bende bundan korkuyorum ama nasıl vazgecirebilecegimi bilmiyorum

Tavuğu nerden alıyorsunuz kızlarr.ete başladıktan iki hafta sonra tavuga gec demişti doktor.

Migrosta varmış organik tavuk.fiyatını bilmiyorum ama fazlaysa alamam.siz ne yapıyorsunuz.haşkayıp yine buz kalıplarına koymayı düşünüyorum benn

Kızlaarr resmen kaç gündür kabus gibi geçiyor günlerimiz yiğit gündüz uyumak istemiyor asla çok uykusu geliyor ama uyumuyor ve bağıra bağıra ağlıyor deliriyor resmen kendini sıkıyor kızıyor bana okadar sinirliki bu durum korkutuyor beni sizce napmalıyım bu sinirli halini unuttrmk için büyük adam gibi resmen çıkmamış dişlerini sıkıyor bana Birde ben yiğiti hiç sallamazdm yanına uzant yüzünü okşardm öyle uyurdu şimdi imkanı yok sallıyrm yinede uyumuyr beşiğine koymadan uyanıyr daha resmen huy değiştrdi napıcam ben böyle varmı sizdede bu haller

Haklısın insan her ayrıntyı düşünüyo walla ben de pozantı tekirdeydim o yüzden sordum buralr mı acaba diye şimdiden allah yardımcınız olsun:)
arkadaşım merhaba ben de adanaya gezmeye gelecem fakat sıcak malum oralar güneş kremi kullanıyor musun. evetse marka söylersen sevinirim şimdiden teşekkürlür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…