2014 Kasım Anneleri

,

DEPREM Mİ HADİ YA AY ÇOK KÖTÜ AKLIM GİDER VALLA.
NERDEYDİN SEN SEMT OLARAK TABİKİ ÖNCELİĞİMİZ EVLATLARIMIZ RABBİM
ONLARI HERZAMAN KORUSUN.
Adanadayim canm cok fenaydi 1saat disardaydik butun ailem parktaydi neyseki butun ailem burda hep beraberdik ama 1saatin ardina cook fena yagmur yagdi ev yakindi ama yagmur hizli yaginca ve yuzune vurunca cok agladi hemn eve gelmek zorunda kaldk neyseki bidaha olmadi

Kızlar merhaba. Bebeklerinizi ne sıklıkta besliyorsunuz bir günlük yemek alışkanlığı nedir?
Benimki sanki çok sık acıkıyor, acaba yeterli gelmiyor mu verdiklerim?
Biz şöyle yapıyoruz:
Sabah 7-8 gibi anne sütü
10:30-11:00 yumurta sarısı, tereyağı, pekmez, tuzsuz peynir yediriyorum, çık nadir bulamaç halinde veriyorum yumurtayı, arada bir de omlet şeklinde yapıyorum
13:00-14:00 çorba, püre, irmikli meyveli puding yada et, balık, köfte türü birşeyler veriyorum
16:00 gibi yoğurt
Akşam 19:00 gibi bizle akşam yemeği yiyor. Genelde kendi yemeklerimi tuzsuz yağıyorum ona da yiyebileceği bişi olursa veriyorum, yoksa yine öğlenki gibi yediriyorum.
Uyumadan önce de anne sütü

Ara öğünlerde meyve veriyorum kuru ya da taze, tabi sık sık da emmek istiyor bunun yanı sıra

Az mı geliyor bunlar

AYNEN ÖLE AİLEYLE OLMAK BİLE YETİO BAYRAMDA BENDE GİTTİĞİMDE DENİZ FALAN YOKTU AMA BAHÇEDE OTURMAK BİLE İY İGELMİŞTİ SENN MEMLEKET NEREYDİ BENM SAFRANBOLU.

ÇAY KOY GELİYORUM MU NE KADAR GÜZEL BEN BUNU
HİÇ YAPAMADIM İSTANBULDAYKENDE UZAKTIK ONLAR ŞİMDİ MEMLEKTE TAŞINDI HEPTEN UZAKLAŞTIK
NE KADAR GÜZEL SENN ÇOK ŞANSLISIN VALLA AİLESİNE YAKIN OLANLARA ÖLE ÖZENİYORUM Kİ.

AYNEN CNM BENDE ÖLE ÇOK ÖZENİORUM BEN HİÇ DİYEMEDİM ANNE
ÇAY KOY GELİORUM YADA GEL ŞURAYA GİDELİM FALAN

Kızlar 9. Ayda özel aşı menenjit aşısını yaptırdınızmı?

MENENJİT AŞISIMIYMIŞ BEN KIZAMIK BİLİORUM 3.ÜNDE
BİZİM BAKALIM.İNŞ.DİĞERLERİ GİBİ SIKINTI OLMAZ.

İNŞ.DA OLMAZ CNM YA ÇOCUKLA ÖLE DIŞARLARDA
ÇOK ZOR OLUR BİDE YAĞMUR YAVRUM KIYAMAM YA.

BENCE İYİ BESLENİO CANIM ARALARDA DA EMİOMUŞ.
BİZ DAHA ET FALAN HİÇ VERMEDİK KÖFTE VS.TAVUK SUYU YAPTIM SADECE
BUZ KALIPLARINA KOYDUM TAVUĞUNDAN DA ÇORBA YAPMIŞTIM DAHA DA YAPMADIM KIRMIZI
ET BALIK VS DAHA VERMEDİK.KURU MEYVEDE VERMEDİM ŞEFTALİ ELMA ARMUT KAYISI FALAN GİBİ
VERDİK.

Canm bence fazla bile verıyosun ama yınde sen bilirsın tabıki.öglene kadar normal verdıklerınde akşamda tekrar yemk vermem fazla gıbı. Ama yıyosa maşallah tabıkı.

Canm az degil bende boyle veriyorum ama aksam yemek degil muhallebi veriyorum bazi bebekler yediklerini enerjiye cevirirmis yakarmis hemen ama sen yinede daha fazla verme su ver aciktigini hissedersempn

Butün gece uyumayan kızım 4 saattr uyuyo İnş bu gece uyumayıp gunduz uyumayı alışkanlık halıne getrmez. Resmen özledm kızımı vakıt gecıremedık uykusundan. Oyy gece yine nöbet var bana

Canm bence fazla bile verıyosun ama yınde sen bilirsın tabıki.öglene kadar normal verdıklerınde akşamda tekrar yemk vermem fazla gıbı. Ama yıyosa maşallah tabıkı.
Canım akşamları çok bişi yemiyor ana agzıns bişi atmsmı bekliyor ne yesek bakıyor. Niye böyle bilmiyorum kilolu bir bebek de değil ama endişe ediyorum. Ya gün içinde az ölçüde yediğinden ya da başka bi sorundan dolayı böyle. Bişi yerken istiyor o da.

Canım bence normal benim oğlum da sürekli yemek istiyor az ve sık yiyor o yüzden bende her istediğinde veriyorum cok ince düşünmüyorum artık ek gıda meselesini kafam rahatladı artık

İstemesi cok guzel canm ama akşamları yemk yerıne muhallebi vs versen midesini yormaz nacizane fikrim. Bende gun içinde her yedıgımden tattırıyorum. Ona özel pek yapmıyorum tuz baharat falan sonradan atıyorum kızıma ayırıp. Ama bugun bütün öğünler gıttı uyanmak bilmıyo küçük hanım.

Denizde üstü güneşlikli simitlerden kullandık başka adı var mi bilmiyorum ama genelde şemsiyenin altında şişme havuzda oynamak hoşuna gitti.
Hugies L. S. Kullandık mayoya ihtiyaç duymadık. Güneş kremi doktorumuuzn da tavsiyesi ile Bella B 40faktör kullandık hassas cildi normalde cok memnun kaldım aklıma gelenler bunlar iyi tatiller

Canım senin bebeğinle arkadasın bebeği arasında nerdeyse 1,5ay var bebek rahatsızlık duymuyorsa yemek yemesinde bir sıkıntı olmaz sahsen muhallebi taraftarı da değilim zaten 9ayı bitirmiş oğlumun beslenme duzenine göre söylüyorum bunlar da benim naçizane fikirlerim tabi. Bu arada uzun uyuyor olması güzel arada böyle olması anneyi dinlendiriyor

İlk defa böyle uyudu canm ama buseferde ben uyuyamadm. Eve yerleşme bıtmedıgı îçin boş kaldıkca işlerle ugraşıyorum.

Buarada kızlar ben hiç balık vermedm kızıma. Aslnda ben evde hiç balıkta yapmadm. Hangı balıgı nasıl verıyosunuz. Balk konusunda sıfırım malesef

Buarada kızlar ben hiç balık vermedm kızıma. Aslnda ben evde hiç balıkta yapmadm. Hangı balıgı nasıl verıyosunuz. Balk konusunda sıfırım malesef
canım bence balığı denemelisin bayıla bayıla yiyor oğluşum.ilk olarak ızgara deniz çipurası vermiştik ama amacımızda balık vermek yoktu baktım devamlı elime saldırıyor zamanı gelmiş gibi geldi bana. daha sonrasında güvendiğim bir balıkçıdan dilim somon aldım ızgara da pişirtip verdim oğluma sıfır tuz tabi. somonda kılçık yok oyuzden hem güvenli hemde omega 3 açısından çok zengin olduğu için bebeklere en faydalı balık. somon dan kalanı da akşam öğünü içini balık çorbası yaptım.tavsiye ederim bayıldıı

Cvbn için teşekkurler canm. En kısa zamanda denıcem

annişler bir muhallebi tarifi vermek istiyorum normalde muhallebi vermiyorum barlasıma içeriğinden kaynaklı ama bu vereceğim tarif çok içime sindi.
tabi biliyor da olabilirsiniz :)

Malzemeler
-2 tepeleme çorba kaşığı tam buğday unu ( tarifin orjinalinde pirinç unu ama pirinç unu benim içime sinmiyor )
- 1 su bardağından 2 parmak az su
-1 tatlı kaşığı pekmez
-yarım ceviz ( toz halinde) ( tarifin orjinalinde yok )
-1 çay kaşığı tereyağı
-anne sütü ( isteyen devam sütü de kullanabilir)
Yapılışı
tam buğday unuyla suyu devamlı karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. socaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. ılıdığında tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.pekmezi ve cevizi de ilave edip karıştırıyoruz. istediğimiz sıvılığa ulaştırana kadar anne sütü ilave ediyoruz. bu kadar sonra soğumasını bekliyoruz... ve bebişlerimiz bayıla bayıla yiyor..

Ama sana yazık ya bebekle nasıl yapıyosunz

İyiyim canım, şimdilik... Malesef ortalık fena karışık. İş güç koşturuyorz. Hayırlı olsun yeni evin

Kolay gelsin canım. Allah kolaylık versin.
Tesekkür ederim kızlar gerçekten zorlandım bebisle zor oluyormuş bu işler mama sandalyesini icat edene bolca dua ettim onun sayesinde yapabiliyorum işlerimi.281190 kendine dikkat et anacım sen bize lazımsın...

Canım bence normal benim oğlum da sürekli yemek istiyor az ve sık yiyor o yüzden bende her istediğinde veriyorum cok ince düşünmüyorum artık ek gıda meselesini kafam rahatladı artık
Ben de rahatım esasında ama şimdi obezie fln çok yaygın ya canım. Gereğinden fazls mı yiyor ya da cok mu acıkıyor acaba diyorum. Kilosu normalgerçi ama bundan sonrası için endişe ediyorum. Aslında çok iştajlı değil sadexe yemek görünce tutturuyo sonra bırakıyo hemen. Zaten herseyi yemiyo maalesef. Ama bi yeme düşkünlüğü var. Elimde ne görse istiyor bildiğindendeğil, ben agzıma götürüyotıö ya ondan. Bilemedim ben de umarım beslenme alışkanlığı doğru veriyorumdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…