Ben de çok şey düşünüyorum canım her şeyi kafamda az çok tasarladım.. Çok az kişi olacağı için az ve öz olsun istiyorum... Davetiye yaptırcam, magnet yaptırcam.. Ev süslemeleri var zaten.. Bir tek pastası nasıl olsun üstünde ne yazsın ve oğlum ne giyebilir bunlara karar veremedim..
Biz 3-4 aylıktan beri Humana kullanıyoruz... Hiç kabız olmadık...
Ne güzel ya.. Ne giydirdin canım ya doğumgününe ne giydireyim diye bir karar veremedim erkek olunca tabi.. Ben de çok istiyorum bakalım burda havalar çok soğumadan yapsak onu çok iyi olacak... Farklı bir yere girince neşesini devam ettirebiliyor mu yani inşallah huysuzluk etmez benim oğluş..
amannn napiym bari böyle kendimi motive edeyim yoksa üstümü giymeye saçımı taramaya halim yok :)
Eki Görüntüle 1627418
Boyle giydirdim cnm bende kiyafet konusunda zorlandim
Bu sekilde kombin yaptim :)
Pek durmadi foto cekilirken
Kablolar prizler
Yaramazlik pesindeydi :)
Bence yap bosa masraf etme herseyi ben kendim yapcm k.p alack suslerimide kiyafetinide
kiyafeti alacak da takim papyonlu diyordu acaba gusel bi kostum bulsamda netten alsam onlar odese parayi ama bulabilir miyim
Kendimiz yapsak?
UFUKTAN.a Maşallah..ilkten bebişleri ve annelerini hemen öğrenemem gibi geliyo..ama hepinizi takipte olup en kısa sürede öğrenicem..
baby showere gelenlere..doğumda hastaneye gelenlere..mevlüte gelenlere..diş buğdayına gelenlere hatıra hediyeliklerini verdik.sıra doğum günlerinde...bizim de işimiz zor arkadaşlar
mesaj yazarken ve alıntı yaparken hatalarım oluyo zamanla alışırm..desteksiz durabilen bebek varmı.bizimki tutunarak dururken dengesini hiç sağlayamıycakmış gibi geliyo bana
Canım ben şimdiye kadar uyku tulumu kullanmadım hiç bebeğim 10 aylık ve erzurum gibi soğuk bir yerde yaşıyorum... Uyku tulumları sağlıksız oluyor çok terletiyormuş ve bebeğin vücudu hava almıyormuş.. Tabi çok iyi organik bi tulum alırsan alabilirsin elbette biraz pahalı olur ama bebeğin için.. Çünkü zaten doğduklarında üstlerini açma problemleri olmuyor nasıl örttüysen öyle kalıyor üşümez yani meraklanma.. Erzurum gibi bir yerde ben oğlumu sadece bir kere hasta ettim o da mayıstaydı... Ben bebeğim sırt üstü, yan, yüzüstü çok yatırdım değiştirerek... Bebekler için de ço yumuşak yatağı tavsiye etmiyorlar cnım... Biraz sert olması gerekiyormuş... Tulum olarak da ben pek kullanmadım ama kullanışlı bişi.. Alttan ince pijama takımının üstüne bi tulum giydirdin mi tamamdır.. Üstüne de sıcaklığa göre bir yelek... Göbeği düşene kadar iyileşene kadar tabi tulum giydirmedim hiç.. Hep alt üst takım giydirdim... Bebekler büyüdükçe zaten kendi bebeğinin alışkanlığına göre huyuna göre de seçimini artık çok iyi yapabiliyorsun... Sağlıkla kucağına al inşallah kuzunu..
İnşallah yürürler bakalım..
Canım hediyelik dediğin o günün bi hatırası ben magnet yaptırıyorum tamamdır başka bişiye gerek yok zaten hazırlıklar olacak fotoğraflar çekilecek... Gayet de yeterli olacak bence...
Günaydın Hatunlar...
Günaydın Güzel Hatunların Şirin bebişleri
Cnm bnm calipsoda fermuarliperikanadi
Teşekkürler canım , ben İstanbul'da yaşıyorum. Erzurum'la kıyaslayınca havası çok ılıman.
Senin yazdıklarından sonra acaba yorgan da alsam mı diye düşünüyorum şimdi :)
Cnm bebek magazalarini geZdin miYerim onu bal börekk... Ben de bakıyorum bakıyorum istediğim gibi bulamıyorum ne etsek bilemedim
: ))) Valla iş olmasa ben de öyle pijamayla evi dolanırım herhalde : )
perikanadi
Teşekkürler canım , ben İstanbul'da yaşıyorum. Erzurum'la kıyaslayınca havası çok ılıman.
Senin yazdıklarından sonra acaba yorgan da alsam mı diye düşünüyorum şimdi :)
Gunaydin kizceler tatli annisler
300 gr kuzu kiyma
1 adet yumurta sarisi
1 adet sarimsak
Yarim sogan
3 yemek kasigi ince bulgur
Az kimyon
Karistirip ogluma kofte yapip buzluga attik annemle
Sulu kofte pisirecek annem
Henuz denemedik ama pratikolacak sanirjm
Birde buz posetlerine et suyu yaptik
Kuzu kemigini iyice suda beklettik kanlari akti
Sonra sogan sarimsak ile haslama yapti annem
Kemigin iliklerini cikardi, en son icine attigi patates ile ilikleri ogun menusu olarak oglusuma yedirdik
Kalani suzup posetlere et suyu tabletleri yaptik
Artik corbalarina bi tablet et suyu atacagiz
Ben agir olur diye atmiyordum
Ayrica henuz hic tavuk yedirmedim
Koy tavugu bulmam lazim
Ogluma akike kurbani kesemedik daha bide sunnet mevluduni yapamadik onu telas ediyrm ben ya
Sunnet mevludunde tesbih dagitabilirim belki
Siz ne dagittiniz
Cnm bebek magazalarini geZdin mi
Genelde papyonli yeleklo takimlar oluyor
Yada bnm yaptigim gibi askili pantalon giydirebilirsin
Ya da salopet tatli olur
Biz bi pozimuzu annemin ordugu triko sort salopet ile yaptik cok tatli oluyor
ay hele ben hele ben ama cumartesi ağdaya gittim valla
doğumdan beri nerdeyse kendimle ilgilenemiodum komple yaptırdım
öle rahatladım ki varyaaa okadar bırakmışız ki kendimizi duş almaya
vakit bulamıodum çocuk uysuun yaparım diodum sonra bende direk bayılıodum
o uyuyana kadar iş çıkışı direk atttım kendimi kuaföreee :):):)
Günaydın herkese ,
Cevaplar için çok teşekkür ederim.Yatağı büyük ihtimalle değiştirecekler.
Giyim konusunda da danışmak istediğim birkaç detay var . Ben de Kasım annesi olacağım , sizler deneyimli olduğunuz için ilk elden doğru bilgi alma şansım oluyor.
English Home'dan pamuk yorgan ve yastık alacaktım gece için ; ama araştırdığım kadarıyla hiç kullanılmıyormuş.Ben de vazgeçtim , uyku tulumu öneriliyor.
Uyku tutumlarına da baktım , bazıları kolsuz , bazıları ayaklı , bazıları üstten çıtçıtlı ve alttan fermuarlı oval şekilde . Baktıklarımın hepsi pamukluydu.Hangisi uygun olur , tavsiye edeceğiniz bir marka var mı ? Uyku tutumunun içine çıtçıtlı body üzerine ayaklı tulum giydirsen yeterli olur mu ? Minicik bebeği üşütürüm diye korkuyorum şimdiden.
Yan yatış yastığı da aldım ama sanırım sırt üstü yatırmak gerekiyormuş , biz yanında bakıyorsak da yüz üstü . Kraft 'ın pamuk yatağını aldım park yatağın içine , bazı yerlerde yumuşak zararlı yazılmış.
Son olarak da önden ( boyundan ayaklara kadar olan ) çıtçıtlı tulumlar uyku için iyi mi , 9 aylıkken vs giydirilebilir mi , yoksa alt üst ayrı pijama gibi olanlar daha mı kullanışlı ?
Çok soru sordum
Cnm kalibina bagli kuyafetlerinCanım valal gezdim diyemem henüz bakmadım bi takmı beğendim internetten...
Ohhhhhh süper etmişsin valla aynen öyle...
Kızlar ya şimdi ben bu takımı beğendim ama 9-12 mi 12-18 ay mı alsam karar veremedim yani tam bir yaşında hangisi daha iyi durur üstünde
Eki Görüntüle 1627432
Eki Görüntüle 1627437 Ya da uzun kollu böyle bir takım mı güzel olur diğeri kısa kol ya
Canım valal gezdim diyemem henüz bakmadım bi takmı beğendim internetten...
Ohhhhhh süper etmişsin valla aynen öyle...
Kızlar ya şimdi ben bu takımı beğendim ama 9-12 mi 12-18 ay mı alsam karar veremedim yani tam bir yaşında hangisi daha iyi durur üstünde
Eki Görüntüle 1627432
Eki Görüntüle 1627437 Ya da uzun kollu böyle bir takım mı güzel olur diğeri kısa kol ya
Kızımın pztesıden berı ateşi var dr dün için 38 i gecerse getir dedı. Dunde ateşi vardı ama 38 i gecmemişti. Gece hıc cıkmadı. Şimdi yıne ateşi var 38,6 Eşimi beklıyorum dra goturucem birazdan. Bugun dahada huysuz. İnş bişey cıkmaz dişten falandrya
oyy maş allah çok yakışıklı bu kuzu.Eki Görüntüle 1627418
Boyle giydirdim cnm bende kiyafet konusunda zorlandim
Bu sekilde kombin yaptim :)
Pek durmadi foto cekilirken
Kablolar prizler
Yaramazlik pesindeydi :)
Ben geçenlerde sulu köfte yaptım severek yedi. tabi yeme bizde sıkıntı geze geze yiyoz bir yudum alıyor iki emekliyor sonra yine. Yerinde duramıyor pek.Gunaydin kizceler tatli annisler
300 gr kuzu kiyma
1 adet yumurta sarisi
1 adet sarimsak
Yarim sogan
3 yemek kasigi ince bulgur
Az kimyon
Karistirip ogluma kofte yapip buzluga attik annemle
Sulu kofte pisirecek annem
Henuz denemedik ama pratikolacak sanirjm
Birde buz posetlerine et suyu yaptik
Kuzu kemigini iyice suda beklettik kanlari akti
Sonra sogan sarimsak ile haslama yapti annem
Kemigin iliklerini cikardi, en son icine attigi patates ile ilikleri ogun menusu olarak oglusuma yedirdik
Kalani suzup posetlere et suyu tabletleri yaptik
Artik corbalarina bi tablet et suyu atacagiz
Ben agir olur diye atmiyordum
Ayrica henuz hic tavuk yedirmedim
Koy tavugu bulmam lazim
Biz akikesini 7 günlükken kesip bebek mevlütünü akike eti ile yaptık. Sünnet ettirdim bende ama mevlüt falan yapmadım. Daha sonra 4-5 yaşında yaparız sanırım.Ogluma akike kurbani kesemedik daha bide sunnet mevluduni yapamadik onu telas ediyrm ben ya
Sunnet mevludunde tesbih dagitabilirim belki
Siz ne dagittiniz
Afiyet olsun damlaya. Tarifi paylaşırmısın carputinin mesajını bulmam zaman alabilir çünkü.
Bende deneyeyim değişiklik olsun paşama.
Bende tam az önce attım kuru meyveleri ocağa iyi denk geldi bizimde biraz kabızlığımz varda bu aralar bugünde yapıyorum:)
1 gün kurusu 1 hurma 3 4 tanede kuru üzüm attım bir kaç dakika pişirilir sonra hurmanın kabuğu ve çekirdeği çıakrılıp bir güzel hepsi doğranır içerisinede 1 tam ceviz rendesi 1 ç.k pekmez ve ruşeym koyulup yoğrulur ve minik top şekli verilir üzerinedee yine az miktarda ruşeym serpilir tutması daha kolay oluyor süper bi tarif ben bile yiyorm :) Afiyet olsun senin miniğinede şimdiden
Off lilipitim bende aynı hatayı yaptım. Çıkan alttaki iki minicik dişi ile nasıl becerip o kadar acıtıyor anlamıyorum istem dışı tepki verince oyuna çevirdi. Isırıp ısırıp bırakıyor. Bende oyun oynadığı için kızdığımı belli ettim. Konusarak ama sert bir şekilde anlattım. (10 aylık bebeğe neyi anlatıyorsam) Sonra ısırdığında tepki vermedim ısırdı ısırdı sonra emmeye başladı. Çok şükür şimdi nadiren ısırıyor zaten dişimiz şurda 2 haftadır var. Geç çıktı bizim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?