Kompedana bakmadım bende hastanemin karşısında iç çamaşırı mağazası var orada yazı asmışlardi dikkatimi çekti gördüm aldım ve çok rahat. Markası Ayyıldız belki heryerde yoktur.
m.allah canım ya bence sen hissedıyorsundur
kızlar bi sorum olucak hamilelikde mayonez yasak ama ketçap yasak mı ?? bilginiz war mı ? fırında patates yapınca canım cok istıyor ona ketçap sıkmak bide bende toksoplazma negatif çıktı bağışıklığım yok o yüzden daha cok korkuyorum .
Ketcap yasakmi bunu hic duymadım kizartma yapinca canım cok cektigi icin yiyorum ben:-( valla canim bende hissettigime eminin gaz hate gibi değil
kızlar bi sorum olucak hamilelikde mayonez yasak ama ketçap yasak mı ?? bilginiz war mı ? fırında patates yapınca canım cok istıyor ona ketçap sıkmak bide bende toksoplazma negatif çıktı bağışıklığım yok o yüzden daha cok korkuyorum .
canım mayonez toksoplasma riski nedeniyle yasak içinde çiğ yumurta olduğu için. ketçap içeriğinde domates, sirke,şeker,tuz vs. var. Aynı riski taşımaz. Ama ben ketçabı da mayonezi de yiyorum. haftada 1-2 gün dışarda yediğim oluyor. o zamanlar dayanamıyorum. Bir iki kere kahvaltıda çiğ salamıda çaktırmadan götürdüğüm oldu. Sen beni örnek alma tabiki . Bana mayonez olmadan ketçap çok anlamlı gelmiyor..
Merhaba kizlar
Aranizda ilk dogum edecek olan benim galiba
Nasil gidiyor hamilelik yavas yavas hepiniz bebislerinizin cinsiyetini ogrenmeye baslamissiniz. Hayirli olsun.
Cnm bak icini ferahlatacak bir yazi buldum;
Vajina sürekli yenilenen bir dokudur ve eski dokular akıntı şeklinde atılır. Bu akıntı bazı kadınlarda çok az iken, bazılarında günlük ped kullanılmasını gerektirecek kadar fazla olabilir.
Vajinanın doğal olan bu akıntısı beyaz-sarı renktedir, genellikle kokusuzdur ve beraberinde idrar yaparken yanma, ağrı, kaşıntı gibi belirtiler yoktur.
Gebelik döneminde bazı kadınlarda vajinal akıntıda bir artış olabilir. Akıntınız yukarıdaki özellikleri taşıyorsa bu, fizyolojik bir akıntıdır ve size ve bebeğinize zarar vermez. Koyu kıvamlı, yeşil, kahve renkli, beraberinde ağrı, yanma, kaşıntı gibi belirtiler olan akıntılar ise kanamaya, bir enfeksiyona veya rahimağzında bir soruna işaret ederler ve mutlaka doktor değerlendirmesi gerektirirler.
m.allah canım ne guzel hıssetmen cok hoş
bende toksopplazma negatif olunca korkuyorum ketcapdan da
Arkadaslr yanlis anlamyin lutfen ama mayonez salmsucuk sosis tehlikeli ben yemyrm kesinlikle biarkdsda ettengecen toksplazma oldu oda cocuga gecms aaldrilmasi gerekdi aldrmadlr dogdugu gun oldu bebk lutfen dikkat edelim kuzularimiz icin 2 3 seydende vazgecelim
doktolar ne kadar hissedilmez vs. dese de ben hissedildiğini düşünüyorum. ilk gebelikde 13-14 haftalardı hissediyordum ama dr. ısrarla 20. haftadan önce mümkün değil diyordu. Onlar bagırsak hareketi diyordu. Ama 20. haftadan sonra dahada belirginleşip sıklaştı. Hatta dışardan hissedilir durumdaydı. Bazen karnın dalgalanır gibi oluyor onuda hisset artık dimi? ama 13-14. haftadakiler daha çok gıdıklanma gibi, balık yüzüyor gibi..
madem onlar bağırsak hareketi hamile değilken neden böyle bir bağrısak hareketi hissetmiyoruz?
bana ılac decavıt protatal ve ferrum hausman fort basladı bugun doktor, folık asıtıde kutun bıtene kadar yut dedı
sız neler kullanıyorsunuz;?
çok geçmiş olsun arkadaşım size... geçen haftalarda ben de gribe yakaladım çok kötüydm ilaç içmemeye gayret ettim karabiberli balı göğsüne sırtına sür ayağının altına viks sür dedi yengem yaptım iki güne iyiydim... bir de sinüzüt ağrısı için tuzlu su yapıp burunavermek için eczaneye sordum yeni bişey çıkmış haberim yoktu nasatol dye buruna veriyorsun doğal bişey sabah akşam yaptım o da çok açıcı oldu tavsiye edebilirim tüm hamiş annelere.. acil şifalar dilerim
Arkadaslr yanlis anlamyin lutfen ama mayonez salmsucuk sosis tehlikeli ben yemyrm kesinlikle biarkdsda ettengecen toksplazma oldu oda cocuga gecms aaldrilmasi gerekdi aldrmadlr dogdugu gun oldu bebk lutfen dikkat edelim kuzularimiz icin 2 3 seydende vazgecelim
canım mayonez toksoplasma riski nedeniyle yasak içinde çiğ yumurta olduğu için. ketçap içeriğinde domates, sirke,şeker,tuz vs. var. Aynı riski taşımaz. Ama ben ketçabı da mayonezi de yiyorum. haftada 1-2 gün dışarda yediğim oluyor. o zamanlar dayanamıyorum. Bir iki kere kahvaltıda çiğ salamıda çaktırmadan götürdüğüm oldu. Sen beni örnek alma tabiki . Bana mayonez olmadan ketçap çok anlamlı gelmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?