2014 Kasım Anneleri

kızlar bi sorum olucak hamilelikde mayonez yasak ama ketçap yasak mı ?? bilginiz war mı ? fırında patates yapınca canım cok istıyor ona ketçap sıkmak bide bende toksoplazma negatif çıktı bağışıklığım yok o yüzden daha cok korkuyorum .

m.allah canım ya bence sen hissedıyorsundur

Ketcap yasakmi bunu hic duymadım kizartma yapinca canım cok cektigi icin yiyorum ben:-( valla canim bende hissettigime eminin gaz hate gibi değil

Selam kızlar,
Eşimin evhamına dayanamayıp hastaneye gittik, başka bir doktora 5 dk. süren bir muayene olduk ve bingo sincaplarım mükemmel bir şekilde yuvalarında sağlıklıydılar, kanama kaybolmuş tamamen. Doktordan memnuniyetim hariç kısacık da olsa görmek güzeldi. Ama eşimin evhamı, 2 saat sıra beklemek çok koydu. Kendi doktorumu çok seviyorum ya..

doktolar ne kadar hissedilmez vs. dese de ben hissedildiğini düşünüyorum. ilk gebelikde 13-14 haftalardı hissediyordum ama dr. ısrarla 20. haftadan önce mümkün değil diyordu. Onlar bagırsak hareketi diyordu. Ama 20. haftadan sonra dahada belirginleşip sıklaştı. Hatta dışardan hissedilir durumdaydı. Bazen karnın dalgalanır gibi oluyor onuda hisset artık dimi? ama 13-14. haftadakiler daha çok gıdıklanma gibi, balık yüzüyor gibi..

madem onlar bağırsak hareketi hamile değilken neden böyle bir bağrısak hareketi hissetmiyoruz?

canım mayonez toksoplasma riski nedeniyle yasak içinde çiğ yumurta olduğu için. ketçap içeriğinde domates, sirke,şeker,tuz vs. var. Aynı riski taşımaz. Ama ben ketçabı da mayonezi de yiyorum. haftada 1-2 gün dışarda yediğim oluyor. o zamanlar dayanamıyorum. Bir iki kere kahvaltıda çiğ salamıda çaktırmadan götürdüğüm oldu. Sen beni örnek alma tabiki . Bana mayonez olmadan ketçap çok anlamlı gelmiyor..

Ohh afiyet olsun canım 😊😊
ketçap konusunda haklısın sirke zaten bakteri tutmaz diye düşünüyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ayy canımm ayın 14 ünde randevum var dr a mutlaka sorcam..
Çok rahatladım, kokusuz olduğu için içim biraz rahat, sağol canım benimmm (v)
Bu arada dr bir ay sonra cinsiyeti belli okur dedi, bugün 12 olduk :)
Sen bizden önce doğurcan nasipse paşayı :))

Arkadaslr yanlis anlamyin lutfen ama mayonez salmsucuk sosis tehlikeli ben yemyrm kesinlikle biarkdsda ettengecen toksplazma oldu oda cocuga gecms aaldrilmasi gerekdi aldrmadlr dogdugu gun oldu bebk lutfen dikkat edelim kuzularimiz icin 2 3 seydende vazgecelim

Allah korusun!!!

Çok çok haklısın arkadaşım. Kimse beni örnek almasın zaten. Bende irade yok bir çok yasakla başa çıkamıyorum. İnşallah Allah korur bebeğimi. Ama işte bile bile risk almak akıl işi değil.

Allah banada sabır ve irade versin. İlk gebeliğimde bir yudum çay bile içmemiştim. Zerre zararlı bir şey ağzıma sürmedim. Şimdi bir çok şeye dikkat edemiyorum maalesef..

Valla canim bende anlamadım onu bagirsak hareketi olsa zaten yellenme gibi reaksiyon arkasından geliyor. Ilkini ne zaman hissettim hatırlamıyorum ama ikincide daha ufakti goz seyirmesi gibi seyirirdi. Bu yaklaşık 3 veya 4 hafra evvel balik gibi kaydı hemde bi 45 sn sürdü oyle şaşırdım ki cok net hissettim simdi bu hareketler en tatlı zamanlar sonradan Of anam dedirtecekler bize tekmeleriyle Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu

bana ılac decavıt protatal ve ferrum hausman fort basladı bugun doktor, folık asıtıde kutun bıtene kadar yut dedı

sız neler kullanıyorsunuz;?

Merhaba doktor 11. haftada folik asiti bırkmamı söyledi. Bende şu anda decavit pronatal kullanıyorum

Sağol canım...benimde baya kötü sinüzitim yarın ikili testim var bakalım neler duyacağız inşallah iyi haberler gönderir bize kuzumuz..

kasım annesi değilim umarım ocak 2015 annesi olacağım...
siz benden daha deneyimlisiniz aranıda EUTHYROX 25 kullanan var mı acaba?
benim dr bana verdi ama tereddütüm var

Toksplazma çiğ etten geçer yani pişmiş gıdalarda bulunmaz hele ki mayonezin bu virüs ile hiç ilgisi yoktur. Asıl bu virüsün dn tehlikeli bulunduğu yer iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerdir. Çünkü meyveleri ve de pek çok sebzeyi çiğ tüketiriz. Bu virüs ayrıca aşısız hayvanların bağırsaklarında yaşar ve dışkı yolu ile dışarı atılır. Özellikle inek ve koyunlarda bulunur bu etlerine etki etmez, yok eğer etki ediyor olsaydı değil hamile iken normalde de et yememeliydik. O yüzden bence asıl dikkat edilmesi gereken sebzeleri ve meyveleri iyi yıkayarak aşısız hayvanlardan uzak durmak. Bu kadar bilgiyi edinme sebebim benim bir köpeğim var doktorumla oldukça iyi konuştum bu konuyu yani. Hele ki mayonezin bu virüs ile hiç alakası yok, yumurta sarısı ve yağ ile yapılıyor sonuçta. O yüzden ben artık dışarıda asla salata yemiyorum.

selamlar bugun dra gıtttık
kuzularımın bırı kızmıs muhtemelen dıgerıde kız ama gostermeden net soylemeyeyım dedı :)) sanırım 3 kızım olacak

Merhaba kızlar bir kitap var arıyorum ama bulamıyorum :2: internetde tüm sitelere baktım çok okumak istiyorum. eğer elinizde warsa okuduysanız özelden mesaj atabılırmısınız ?

Seni Duyuyorum Anne ! Yazar Seher yılmaz
Anneciğim, sen daha varlığımdan habrdar değilken, ben nelerin farkındayım bir bilsen:
Acını ve hüznünü paylaşırım, hayata küsüp beni istemediğin zaman sana gücenir, ümitsizliğe düşerim. Okşadığın ve iltifat ettiğin zaman sevinir, mutlu olurum. Bir şeyden korktuğun zaman benim minicik kalbim hızlı hızlı atmaya başlar. Seni duyduğumdan, sesini diğer insanların sesinden ayırdığımdan hiç şüphen olmasın anneciğim.’ Ana rahmindeki bebeğin dilinden okuduğunuz bu cümleler gerçektir ve bilimsel araştırmaların verileriyle doğrulanmış bulunmaktadır. Anne baba sorumluluğunun doğumdan sonra başladıgını savunan teoriler artık geride kalmıştır. Bilim adamları yaptıkları araştırmalarda, doğum öncesinde eğitilen çocuklarda, eğitim almayan cocuklara oranla, beyin hücrelerinin ve hücreler arası nöron bağlarının daha fazla olduğunu tesbit etmiş bulunmaktadır.

Bence pisirildigi surece salam sucuk sosis yenir ama besin degeri olmayan bisey sonucunda. Mayonezde de toksoplasma olabilir ama bence dusuk bir deger cunku zaten bir suru testlerden geciyor daha cok cig et ve kedi pisliginden geldigini duymustum. Rabbim evlatlarimizi korusun insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…