2014 Kasım Anneleri

ve dünden beri insan hayatının böle önemsiz olduğu ülkeye bebek dünyaya getireceğim diye korkuyorummmmm

Bu da hayatın bir parçası işte, yaşanan her şeye rağmen doğal yaşam aynen devam ediyor. Bende çocuk kararı alırken çok düşündüm açıkçası, Türkiye şartları ortada. Eğitim desen ortada, sağlık hizmetleri ortada, üniversite mezunu insanların kapı kapı iş aradığı bir ülkedeyiz. Benim eşim aynı zamanda Almanya vatandaşı, ilerleyen dönemlerde belki gitmeyi düşünebiliriz.Geçen akşam konuştuk bizde bunu, ikimiz için değil de çocuğun geleceği için olabilir belki dedik. Ama işte alışkanlıklardan ve de sevdiklerimizden nasıl uzaklaşırız orası muamma

keşke birşeyler düzelse keşkeeee
ama bu bir iş kazasıdır litarütürde var diyen bir devlet adamı seçerek neyi düzeltebiliriz..
bu kadar kolay iş kazası demek..bu kadar basit insan canının gitmesi..
tabi giden canlar alt kademe diye hitap edilen isimler..
bu bir plazada yada ne bilim büyük bir iş merkezinde olsa büyük adamlar olsa devlet adamları nasıl davranıyordu görürdükkk..
bu şekilde ayrımcılığın olduğu bir ülkede yaşamak ve bu ülkeye bir çocuk feda etmek dünden beri vicdanımı dağlıyor..

Bende öyle biliyodum hatta 2 li temiz çıkarsa 3 lü yü yaptırmıycktım. Ama ikisi birbirinden çok farklıymış ve doktorum 2 li test sonucun çok iyi , 3 lü için 16. haftada gel dedi

ben ikilide risk varsa üçlü yapılıyor diye duymuştum ama bazı doktor ikisininde yapılmasını istiyormuş

ben bugün ikili test sonucumu göstereceğim, inş iyi çıkar. doktora sormam gereken birşey var mı bilmiyorum.

ense kalınlığı 1 mm çıkmıştı

maşallah, bnm eşimde sağolsun herşeyi yapıyor, 2 aydır çok bıktı ama mecbur yani, yapacak birşey yok. bnm bulantılarım olmasa süpürme hariç bende yapardım ama dayanamıyorum kokulara midem bulanıyor :)

karnım 2 gecedir çok geriliyor, acıyor, bugün doktora sorucam bide kreme başlamadım. bugün netten alıcam doktor ne derse desin kullanıcam zaten cildim kuru. bakalım ne diyecek

sizinde geriliyormu karnınızı patlayacak gibi hissediyor musunuz?

Ben dün rahatsızlığım ile evde yattığım dönemlerin raporlarını işletebilmek için devlet hastanesine gittim, sgk ya git dediler, en yakın sgk ya gittim, yandakine git dediler, ona gittim, iş yerinin bağlı olduğuna git dediler, ona gittim, böyle olmaz aile hekimine git dediler, telefon etsem dedim, telefondaki toplum sağlığı merkezine git dedi, toplum sağlığını aradım bizden yapamazsınız dedi, sgk ya espiri ile 'çocuğumu buraya bırakacam şimdi' dedim, tamam dedi imza attı, okmeydanı hastanesine gönderdiler, oraya gittim bir çok başhekim, idari iş, poliklinik, vs vs gezerek işlemi onaylatmaya çalıştım, ters bi doktora denk geldik, raporu imzalamadı. su su diye yalvarıyodum ve hastanede damacana su yoktu, barkodçu memurun önünde 2 pet bardak sudan birini istedim hamileyim birini verebilir misiniz dedim, ters ters baktı, düşündü, bayılıcam dedim, verdi kafayı çevirdi. suyumu içerken ve 6 saatlik koşturmanın ve itilmişliğin ve düşük tehlikesinin verdiği stres ile hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım, sinirli olan eşim kızdı. Bende ipler koptu. Bu şekilde işimi halletmeden olay kapanacaktı, eşim gazeteci akrabasını aradı ve akraba başhekim ile görüştü, yeğenimin bebeğine birşey olursa gazetede görüşürüz denince işimiz bir anda oluverdi.
Bu ülkenin çivisi çıkmış, adil bir şekilde iş görmek imkansız olmuş, ya gücünü ezmek için kullan ya da öl olmuş.
Burada yaşamayı artık istemiyorum. Elinizde fırsatınız var ise gidin arkadaşım. İnsan olarak yaşayın, burda gerçekten insandan başka herşey gibi yaşar olduk.. Yazıktır.

Valla benim eşim bu işleri sürekli yapar. Yani hamilelik ile ilgili değil bu durum yani. Kendisi titiz bir insan, o yüzden ben yaparken bana yardım eder ya da benden önce eve geldiyse illa bir çekip çevirir evi. O yüzden çokça yardımcıdır bana, sağ olsun.

Bende gerilme değil de, bir kaç akşamdır uyku uyumakta zorlanıyorum. Eklem yerlerim ağrıyor, kalça kemiklerim ağrıyor, sırtım ağrıyor yatakta dönüp duruyorum sadece. Hele bu gece hiç uyuyamadım.

Eşim ciddi ciddi düşünüyor aslında, ben biraz çekingenim sanırım. Ayrıca orada evimiz de var, kayınpederim orada çalışırken almış şu an kirada. Ayrıca eşimin amcaları, kuzenleri de orada yani çokta zorlanmayacağız alışmak için. Annemler biraz mırın kırın ediyor, özleriz zırt pırt gelemeyiz gibi.

Şimdi sizin yaşadıklarınızı da okuyunca bir den irkildim açıkçası, nası bir ülke de yaşıyoruz demekten bıktım artık. Hamileyim bayılıcam su diyorsunuz ters ters bakıyor utanmaz. Yok yani ben resmi dairelerde ki işleyişi, adaleti geçtim bireysel olarak insan olarakta artık çok acayip bir millet olduk.Vicdansız, sadece kendini düşünen, anlayışsız böyle bir garip toplum olduk.

Aynen Sırf devlet hastanesi yüzünden ihmaller sorumsuzluklar ve ilgisizlikler yüzünden tam anneler günü sincaplarımdan kızım melek oldu, şimdi oğlumsa %10 yaşama şansıyla savaş veriyor karnımda, benim hayatta olmamsa mucize.. Ama bu yaptıkları asla yanlarına kalmayacak, insanlarımız kimlere emanetmiş, ne şekilde yaşam savaşı veriyormuş. İlk kez gittiğim devlet hastanesi 3 tane cana maloldu birden. İnsan olmaktan utandım

özellikle akşamları oluyor canım cidden patlayacakmış gibi oluyor gaz desem değil yani

canım noldu sana üzüldümmm...haberim yok..

İnşallah güzel haberler alırsın doktordan. Ense kalınlığı iyi çıkmış. İstersen 2 linin sonucunu öğrenince 3 lü yü yaptırmama gerek var mı diye sor bize de söyle . Her doktor farklı konuşuyo bende bilemiyorum

Hiçbir zaman ümidimizi kaybetmememiz, hep ülkemize sahip çıkmamız gerektiği kanaatindeyim. Her bir karışı o kadar değerli ve kıymetli ki... Her yurt dışına çıkışımda bütün bu insanlara rağmen vatanım da vatanım derim.
Umuyorum gün gelicek ve gerçekten devran dönecek. Bu yapılanların hesabı sorulacak. Bilmiyorum sorumlular bu kadar ölümün, haksızlığın vebalini nasıl öder ama bizim ümidimizi kaybetmememiz gerekiyor

kanım dondu yazdıkların karşısında nasıl insan bunlar yaa bu kadar mı yitirdik değerlerimizi yazık...

Ben almanyada doğmuşum ama 7 aylıkken babamın zormalası ile dönüş yapmış ebeveynlerim. Annem 20 sene orada yaşamış, şimdi 56 yaşında, şimdi elimde olsa gider orda yaşarım diyor. Orada yalnız başına yaşayan dayım var, kızı Türkiyede, herkes dön diyor, Türkiyede yaşayamam diyor. Trafikte araç sürerken deli gibi olduğumu, toplumda neden bu kadar sert olduğumu falan soruyo :) Bilmiyor ki burada hakkını almak için birilerini parçalaman gerekli, o zaman üstüne gelen daha az oluyo..
Ben hakkını çok rahat arayabilen, pek sık ağlamayan, fazla hassas olmayan biriyim üstelik. Beni bile bu duruma soktular. Sgk ya gittiğimde bi kavgaya şahit oldum, delirmiş bi vatandaş 'hepinizin cebine giren maaş benim sayemde ödeniyor, burda yüzümüze bakmıyorsunuz' diye bağırarak çıkarılıyordu daireden. Kıymetsiz hissedince kimi neyi kıymetli geliştirebilir ki bu toplumdaki anneler. valla içim çok dolu, bu kişiler yüzünden günaha da giriyoruz.
Allah yardımcımız olsun...

Çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun.

Ne olur hakkınızı arayın, dün yaşadıklarımı bile teyzem gazeteye haber yapacağım, hamile kadına bu nasıl işkencedir dedi. Yaparsa sizi de yazdırabilirim. Allah oğlunuzu bağışlasın size..

Akasym durumunu biliyrm simdi nasilsn dikkat et diger sincabn icin

Canım durumunu tam olarak net anlamadım ihmal nedir felan ama çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm... Rabbim inşallah diğer sincabına uzuuun bir ömür verir...

Siz utanmayın, size bunları yaşatanlar utansın. Umarım bebeğiniz hayata ve size tutunur. Uff daha da başka ne yazacağımı inan bilmiyorum

İkili test sonuçlarımı nihayet alabildim ptsi günü. Çok şükür bir sorun yok her şey normal. Gitmişken 15 hafta 5 gün olduğu için üçlü test de yaptıralım dedi doktorum. Onun için de kan verdim. Ben de devlet hastanesine gidiyorum şimdilik doktorumdan memnunum. Tabi cinsiyetini de merak ediyordum doktora dordum kız gibi görünüyor dedi. Prensesimiz geliyor inşallah bir sürpriz olmazsa. Çatlaklar oluşmaya başlayabilir artık bu sıralarda doktorum badem yağı önerdi. Bir kaç gündür karnım davul gibi gergindi. Hala ağır ve yağlı şeyler yiyemiyorum ama artık şükürler olsun ki bir çok şey yiyebiliyorum.

Benim de yüreğim yanıyor. Kalbim ve dualarım oradaki insanlarla yalnız dayanamıyorum haberleri uzun süre izleyemiyorum çok fena oluyorum. Evet ülke şartlarında olumsuzluklar olabilir ama bize düşen elimizden geldiği kadar çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek çünkü unutmayın ki geleceği yetiştiriyoruz bir yerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…