2014 Kasım Anneleri

Evet çok güzel yöntem birde şu baklagiller çok tok tutuyor mesela ben bazen bakıyorum bayağı bayağı açım mümkün değil meyve tutamaz beni mercimek çorbası 1 dilim ekmek bir kase yoğurt yiyorum misss

Valla kiza benziyo deyip bizi muallakta bırakıyolar:-( banda oyle dedi uyku falan kalmadi. Hayirlisi olsun hakkimizda

Sorma canım yaa .İnternette çocuk eşyalarına /kıyafetlerine bakamıyorum Kızamı bakayı erkeğemi arada kalıyorum :) Hayırlısıyla zaman geçsede tam net öğrensek :)

Merhaba canım benim ben herseyi yiyorum özellikle tatli seylere cok meyilliyim. Bi kav gundur canim aşure istiyordu bugün yapicam bide ev yapımı tarhana onuda insalah bu haftasonu malzemeleri alip yapicam ne kdar stres yaparsak bebislere zarar. Benim tuketmedigim şey yok cok şükür. Ben ilk kizimda hergun turk kahvesi yapip telvesini bile yerdim.bide buzluktan buzlari kutur kutur yerdim annem cellat gibi pesimde ama nafile oyle canim çekiyordu
İkinci kizimda kahveye bi tiksindim simdi bile icemiyorum bebeklerim cok sukur saglikli

Tabloya bakınca cinsiyet olarak genelde ERKEK bebek başı çekiyor :) Doktorum kıza benziyor ama kesin değil bir sonraki ay daha net söyleriz dedi :)
taploda erkek bebegin cok olmasinin sebebi erkekler cok hareketli oldugundan doktorlar goruyor.kizlar daha gec anlasiliyor doktorlar yanilmamak icin bekliyorlar. benim doktorumda gecen hafta bi yorum yapti ama net bisey diyemem dedi. bu hafta ikili testimin sonucu cikacak.bakalim belki o zmn net bisey der

Allahtan istanbuldayız canım,

Diş hekimi var küçüklükten beri götürürüm. Onu aradım geçen hafta panikledim tabi. Endişe edilecek bir durum yok kemik gelişimi önde gidiyor olabilir ya da farkında değilsiniz bir yere çarpıp düşürmüşte olabilir dedi. Azı dişi gibi sıralamada geç çıkan ve aralıkları çok olan dişlerden olsa yer tutucu koyulurmuş ama gerek yok zaten sıraya göre ilk düşmesi gereken diş düşmüş dedi. Bende az da olsa rahatladım. Biz dişimiz ağrıdıkça giderdik dişçiye ama oğlumu her sene götürüyorum kontrol edilsin en azından diye..
Ama ilaç meselesini sormamıştım doktora acaba onların etkisi olmuş olabilir mi diye sen söyleyince aklıma geldi..

Bir dönem bende ev yoğurdu yapıyordum. Hemde bir dünya yol gidip sütçüden süt alıp yapıyordum miss gibi oluyordu ama çok uzak olunca gidemedim daha sonra..
Ama yoğurt makinelerini hiç tavsiye etmem.. Alanlar 1-2 kullanım sonrasında bir kenara atıyorlar. dünyanın parası ayrıca.. bebekler için zaten günlük yapmanız gerekecek minnak minnak.. Ben büyük çay bardaklarına yapıyordum her gün.. kaloriferin üzerine koyuyordum akşam üzeri gece yatmadan alıp dolaba atıyordum çokta pratik oluyordu. hiç yoğurt makinesine falan gerek kalmadan.. Tavsiye ederim.

bir çay bardağı sütü ılıtıp içine 1 tatlı kaşığı kadar maya ekliyorsunuz.. ağzına çay tabağını kapatıp kalorifer peteğinin üzerinde 3-4 saat bekletip buzdolabına atıyorsunuz. bu kadar..

Yada fırının 150 derece ayarında 2 saatte de oluveriyor. Eğer fırınınız varsa yoğurt makinesine hiç gerek yok :)

Zaten kaç hafta üst üste aynı şeyleri yemek insana bıkkınlık veriyor. Eski diyetisyenim liste vermiyordu yemekleri gruplandırmıştı, ne yemek istiyorsam onu yiyordum limitimden düşüyordum. Çok zevkliydi öyle..
Tamam verdiği liste işe yarıyor ama ben uygulayamıyorum ki. Boşuna para veriyorum gibi geliyor..

İste bende öyle olmasını seviyorum canım yaa. listelerden bende nefret ediyorum.. Ayrıca suyu da zaten onun dediği gibi bardak bardak içemem ben, Masamın üzerinde 1 litrelik pipetli şişem var ondan yudum yudum günde 2-3 şişe bitiriyorum.

62 den 73 e ne kadar sürede çıktın? Hamilelik dönemi içinde mi? öncesinde mi? Bir yorumunda beni salın demişsin.. Sakın haa sakın salmak yok.. Bundan sonra iştahlar daha da açılacak kilolar daha hızlı alınacak. 19. hafta 5-6 kilo çok değil.. henüz raydan çıkmış bişey yok. Ben oğlumda ilk 2 ayda 4 kilo almıştım. 20. hafta 11 kilo almıştım bile.. hem doğuma zararı var kilonun hemde sana.. 15 kiloyu aşmaman lazım ona göre..

Sonuna kadar vazgeçmek yok!

İyi hadi tamam gene tuttunuz beni salmıyom..

7 senede bu kiloya geldim ama evlenmeden evvel gene 62 ye düşmüştüm tam 2 sene evvel, şimdi 11 kilo + 5 kilo hamilelik kilosu fazlalığı ile karşınızdayım. Ta ta ta taaaaa

Açken beni de asla ve asla 3 porsiyon meyve bile tutmaz. sütlü mısır gevreği, 1 kase galeta kırıklı yoğurt, çorba, 2etimek arası peynir favorilerimdendir, 1 - 1,5 saat idare edebilir

Kızlar bunları çok beğendim. Ama daha cinsiyetimiz belli değil..

Acaba alsam mı ? Olmadı kız doğuran arkadaşlarıma hediye götürürüm.. Çok güzeller di mi??

Merhaba arkadaslar,

Bu sabah doktor randevumuz vardi. Doktorun "Cok saglikli bir kiz bebek" dedigi an kalbim duracakti. Cok sukur, sagligi yerinde olsun diye dua ediyorum hep. Kiz olmasi ise ayrica bir sevindim, isime geldi diyebilirim :)

16+2'yim, 3'lu test icin kan verdim bugun. (Ikili tarama testi sonuclarim cok iyi cikti ama doktor yine de yapti ucluyu.) Sonuclari Cuma gunu alicam kismetse. 4 hafta sonra da detayli ultrason icin cagirdi doktorum, bebegi oldukca detayli bir bicimde incelemek icin.
Ayrica dusuk tehtidi nedeniyle raporlu gecirdigim 20 gunum de bitiyor, Carsamba kismetse isbasi yapicam. Ise donmek de moral olarak cok iyi gelecek diye umut ediyorum.

Umarim herkes cok iyidir, yavrularimiz saglikli bir sekilde buyumeye devam ediyordur.

Hepinizin boyle guzel haberlerini paylasmak dilegiyle.

arkadaslar benim kusmalarim fazla degil. haftada iki üc kere sabahlari kusuyorum. ama mide bulantim hep var. sizin yediklerinizi okuyunca galiba duzensiz besleniyorum dedim.ben sabahlari normal kahvaltimi yapiyorum ama gün icinde hic su icemiyorum yumurtadan da tiksindim 6. haftadir falan agzima koymadim. bi dun kaynamis yiyim dedim.hemen cikarttim. tavukda hic yemiyorum.bende oldum olasi demir anemisi oldugundan doktor üzüm pekmezi ic sabah ac karna dedi. onun disinda genelde ekmekle besleniyorum. o da kilo yapiyor galiba 63 kiloyum. 59 ile hamile kalmistim.yogurdu da oldum olasi sevmem onunda icine seker atip yiyorum.Anlayacaginiz hic duzen yok.odadan odaya gecince bile midem kalkiyor. yemek zaten pisirmiyorum. annemde kaliyorum. bebek hareketlenince esimin yanina gitcem. insallah o zaman bulantilarim gecer

bence de çok güzeller :) ama kumaş kalıtelerı nasıldır acaba, sert falansa

bu arada slıng almıs kardesım hedye kargodan gelmedı

onlar kullanıslı mı nasıl??

babeslıng dıe bısı

Bende alacam kimseyi dinlemicem, suan 13 haftaligiz zaten daha cinsiyeti bile ögrenemedim.. bu arada 2 gögsumun ortasinda, nohut buyuklugunde bir sey var. Ucu beyazdi,sıktım azıcık,ama hala sis icinden beyaz sivi cikti yatarken bile çok aciyor.. sizde oldu mu, bepantol suruyorum bebegime zarari olur mu?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hepsi cok guzel ama ortadaki tuluma bayildim kiz bebekler cok sansli. gecen hastane cikisi bi bebek magazasina girdim. hep kiz elbiselerine kaydi gozum. erkekler icin cok secenek yok. isimlerde bile kiz ismi daha fazla kiz bebisi olacaklari cok cicili bicili alisverisler bekliyor

bana doktor omege vermedı kendım aldım ama yutmaya korktum doktor vermedı sonucta dıe dusundum :s

sabah kahvaltıdan ıkı saaat sonra bı tane ferrum fort

ıkı saat boyunca cay yogurt vs yasak

aksamda decavıt yutrym o kadar

Cok gecmis olsun.

Ben de 16 haftaya kadar cok bulanti cektim, cikarma sayim azalmisti ama bulantidan hic kurtulamadim. Hala az az oluyor bazen. Ben de hic iyi beslenemedigimi dusundum hep bulanti yuzunden, sut icemedim, yumurta yiyemedim, dogru durust hicbir sey yoktu yediklerimin arasinda, bi meyveler iste. Ama cok sukur bebegimin gelisimi gayet iyiymis, doktorumuz oyle soyledi. Hem16 haftayi geride birakinca rahatlayacaksindir diye dusunuyorum, beslenmeni de o zaman daha yoluna koyarsin. Fazla kafana takip stres yapma bence, yiyebildigini ye. En muhimi su, icebildigin kadar ic, beslenme yavas yavas yoluna giriyor. Biz acliktan olecek gibi olmadigimiz surece bebekler gayet de iyi bir bicimde besleniyorlarmis, okuduklarim ve duyduklarim hep bu yonde, icini ferah tut arkadasim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…