çok güzeller güle güle giyinsin
biz ordudayızda orda görev yapıyoruz yazın konyaya gelicez de eşim konyalı kime gidiyorsun tavsiye alayım ben şimdiden
ben istanbulda yaşadığımız için çeşme suyu içemiyorum kızlar. aslında en sağlıklı su çeşme suyu ama artık büyükşehirlerde güvenilmiyor malesef.
hayırlı olsun bebişiniz. ben de 2011 mayıs annesiyim. yeniden forumlara döndük :))
ben de tam tersini düşünüyorum canım. kızımı mayısta doğurmuştum. öyle rahat ettimki cocuk küçük yıkarken giydirirken üşütürüm derdin olmuyor, kat kat giydirmek zorunda kalmıyorsun. evde çıtçıtlı body lerle durdu 1 aydan sonra. 1 aylıkken de kendimizi sokağa attık resmen acık havada gezdik hep :)) gerçi şimdi eve sokamıyorum çocugu gezmeye alıştırdım küçükten orası ayrı da
kızımda yaz tecrübesi yaşadım ya ben de şimdi kasım da doğacak ya üşütürsem diye korkuyorum
-Park Yatak
-Park yatak içine şilte
-Uyku seti
-Nevresim takımı
-Banyo seti (Küveti-süngeri-kovası-maşrapası)
-Şampuan-sabun-bebek yağı
-Islak Mendil
-Bez
-Tırnak Makası
-Biberon
-Emzik
-Başlıklı Havlu
-Ağız silme Mendilleri
-Alt değiştirme yatağı
-termometre
-burun aspiratörü
Kıyafet kısmı çok karışık
-Hastane çıkış seti
-Hırka-Yelek
-Ev patiği-çorap
-zıbın
-çıt çıtlı badi
-tulumlar
-alt üst takımlar
-battaniye
-pijama
Ben şimdilik bunları not etmişim..
Ben hep yapıyorum sıkıntı yok. Geçen hafta sonu eşimle yatak odasının altından girdik üstünden çıktık. Yazlık kışlık ayırdık, yorganları vakumladık, 2 hafta önce cam sildim, bu hafta sonu perdeleri yıkıcam eşim asacak. Camlarım çok kolay silindiği için zorlanmıyorum ben, o yüzden her hafta silsem olur yani. Ama badana işi ufff zor, bence fazla ağırlaşmadan yapın. Eğer mümkünse de bir yardımcı tut 1-2 günlüğüne. Bende anneme gelen kadınla anlaştım ramazan bayramı bitiminde her hafta sonu gelecek. Yoksa olmaz, eşimde pinpirikli benim çünkü. Geçen gün foş foş birşeyler yapıyor, bir baktım, banyo da fayans araları kirlenmiş, paspasları kaldırmış, fırçalıyor. Çamaşır suyu cifle.Temizledi güzelce yerleştirdi
Bakalım, site içerisinde olduğu için iyice bitmesini bekleyeceğiz. Çevre düzenlemesi falan, doğumdan sonra 40'ımız çıksın yavaş yavaş çıkarız Allah'ın izniyle. Bakalım bende o keyfi yaşayacağım inşallah, Allah herkesin gönlüne göre versin.
Ben hep yapıyorum sıkıntı yok. Geçen hafta sonu eşimle yatak odasının altından girdik üstünden çıktık. Yazlık kışlık ayırdık, yorganları vakumladık, 2 hafta önce cam sildim, bu hafta sonu perdeleri yıkıcam eşim asacak. Camlarım çok kolay silindiği için zorlanmıyorum ben, o yüzden her hafta silsem olur yani. Ama badana işi ufff zor, bence fazla ağırlaşmadan yapın. Eğer mümkünse de bir yardımcı tut 1-2 günlüğüne. Bende anneme gelen kadınla anlaştım ramazan bayramı bitiminde her hafta sonu gelecek. Yoksa olmaz, eşimde pinpirikli benim çünkü. Geçen gün foş foş birşeyler yapıyor, bir baktım, banyo da fayans araları kirlenmiş, paspasları kaldırmış, fırçalıyor. Çamaşır suyu cifle.Temizledi güzelce yerleştirdi
Bakalım, site içerisinde olduğu için iyice bitmesini bekleyeceğiz. Çevre düzenlemesi falan, doğumdan sonra 40'ımız çıksın yavaş yavaş çıkarız Allah'ın izniyle. Bakalım bende o keyfi yaşayacağım inşallah, Allah herkesin gönlüne göre versin.
Slm kizlar, bugun trt de hamilelerle ilgili bi program vardi. Kozmetik catlak kremlerinin catlak olusumunu onledigine dair ispatlanmis bir bilgi yokmus. Dogal olanlar ise kakao yagi ve badem yagiymis. Ben cok para verip lierac aldim:(bitince kakao yagina gecmeyi dusunuorum burdan bir arkadas kokusunun da hos oldugunu soylemisti.kullanan arkadaslar aktardan ve belli bir markadan mi aliorsunuz merak ettim.
eşlerimizden yana şanslıyız desene,benim ki de sağolsun haftasonu yardımcı oluyor,ama haftaiçi pek bişey yaptıramıyorum yorgun geliyor,benim şöyle de bir sıkıntım var,bu haftasonu eşimin abisi gelicek yurtdışından 1 ay kalıcak,o gittikten 2 hafta sonra da görümcem gelicek yine yurtdışından onlar da 1 ay kadar kalıcak,öylelikle 2-2.5 ayım gitmiş olucak,badanayı da burdaki abisiyle yapıcak eşim :) yani ölme eşeğim ölme,herkesin keyfini beklicem mecburen,geçen gün eltimle görüştük telefonda bana sen niye bu kadar panikliyosun dedi,e dediğim gibi 2.5 ayım öyle gidiyo zaten dedim geriye ne kalıyo,badana yapılcak kokusu çıkacak bebek odası takımı gelicek kokusu çıkacak vs eşyaları yıkanacak ütülenecek yerleştirilcek falan filan..zor işler...en geç eylülün başında herşeyin bitmesini istiyorum...bende yarın başlicam ev işlerine canım kendimi zorlamadan yapabildiğimi yapıcam kalanları eşimle,şuan bir yardımcı alamicam malum bir sürü masraf var...
O programı tesadüfen gördüm baını izleyememiştim bilgi için teşekkürler :) Yalnız bana bi eczacı yağların tüylenmeyi arttırdığını söylemişti acaba kakao yağı böyle bişey yapar mı bilemedim:44:
Güle güle oturun inşallah canım, ağız tadıyla
çok sıkıntı olmadı bizde banyo yapmadan odayı ısıtınca iki dakkada bıcı bıcı ohh miss.. kışın bende dışarıya çıkmayı pek sevmediğimden çocukla evde kalmak iyi oldu yaza kadar da iyice ele avuca geldi biz de saldık kendimizi sokaklara. gerçi kışın doğum yapmak bebekten çok anne için kolaylık tabi. sıcaklarda terledim bunaldım olmuyo insan.
Canım bende not aldım bunları teşekkür ederim :)
Aman yok ilaç, krem satmak için herşeye b.k atıyorlar. Yıllarca yazlıkta kakao yağı ile güzel yanılıyor bronzluk güzel oluyor diye, yağlı güreşçiler gibi kakao yağına bulanıp güneşlendik hiçte tüylenmedik valla. Çocukluğum ve genç kızlık dönemim kakao yağı ile geçti, öyle olsa şuan maymun olmam gerekirdi
benim için bu farklı olacak bakalım kış bebeği. doğumdan sonra bakalım hangisinin daha iyi oalcağını düşünücem :) benim ailemde uzakta annem doğumda 1 ay ancak kalabiliyor yanımda sonrasında tek başımayım gelenim gidenim olmuyor. kızım 1 ayı doldurunca surekli dısarı attım kendımı yanlızlıktan :) o yüzden belki de baharda doğum yapmak iyi geldi bana birazda bakalım iki çocuk kışın park yok napıcaz evde bi başımıza :) :)
Kendini zorlamadan yaparsın, yapıcam diyerekte hırpalama kendini. Senin misafirlerde maşallah yani. Benimde son zamanlarda vardı şehir dışından misafirim yatılı, en son geçen hafta artık yorganları yastıkları vakumladık. Dedim artık bana kimse kalmaya gelmesin, bu yastıklar ancak doğumda lazım olacak, anneler kalacak falan , o zamana kadar kimse gelmesin valla. Temizliği ayrı, yemeği ayrı, hizmeti ayrı zor oluyor.Allah sana kolaylık versin gerçekten.
Çok güzel anlatmışsın gönül rahatlığıyla kullanabilirim teşekkürler canım
selam kızlar nasılsınız? her gün bütün yazılanları okumaya çalışıyorum, yaklaşık 40 dakikamı aldı sabahtan beri yazılanları okumak
ve çıkan sonuç ne dersiniz
şu anda tencerede mantı suyu kaynıyor, ağzımı sulandırdınız
yaa ben de hiç hissetmiyorum kızımı, konuşuyorum onunla, ama tık yok, çok istiyorum artık hissetmeyi
en güzelini yapmışsın canım valla,ben istesem de istemesemde gelicekler,doğum sonrasını söylemiyorum bile,sağolsunlar birbirlerine acayip düşkünlerdir...o yüzden gıkım çıksa benim huzurum bozuluo evde,bundan 3 yıl önce mahkememiz vardı hakim oturdu konuştu bizimle resmen yoksa boşanmış olucaktık hep bu ailevi sebeplerden ötürü,eşim çok iyi bir insan Allah'tan o kötü günlerden sonra aklı başına geldi düzeldi biraz...ben haklı da olsam hep haksızsın derdi,en basit örnekle evliliğimin 1.yıldönümünde benim evimde 13 kişi yatıya kalmıştı ailesinden..hiç demediler ki özel bir gün,kutlamak isterler belki diye,kuru yerde halının üstünde uyuduğumu biliyorum....yani demem o ki artık pek umursamamaya çalışıyorum,şimdi hamileyim de zaten kimse benden birşey beklemesin zaten...
iki çocuk her durumda zor olucak. allah yardımcımız olsun. ilk doğumdan sonra çalışmadım kızımı büyüttüm bunda 4 ay sonra işe başlamam lazım. büyük kızım da kreşe başlıcak. ev, iş, eş, çocuklarla kaliteli zaman... çok korkuyorum
Sıkıntı yok kullanmana bak, bende hafta sonu alayım bari. İşe yarar yaramaz artık zaman gösterecek.
Hahahaaaa biz böyle adama mantı yaptırırız işteAfiyet olsunnnnnnnnnnn yarasın sana da bebişine de
Oyyy zor sahiden, delirmemek işten değil, neyse o zor zamanları atlatmışsınız neyse ki Allah göstermesin bir daha. Bebekte geliyor Allah ağzınızın tadını bozmasın. İnsanların düşünmesi lazım aslında ama işte maalesef düşüncesiz insanlar zor. Hamileyim de çekil kenara. Benim en son geçen hafta vardı misafirim yatılı, eşim yemek yaptırmadı dışarıda yedik bir tek kahvaltı yapıldı evde. Buna da şükür
Bikac doktra gittim ama en çok simdiki doktorumdan memnunum. Necmettin erbkan uni. Hast. Osman balcı. Tavsiye ederm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?