2014 Kasım Anneleri

senin doktorun anlayışlıydı evet öyle bir rapor isteyebilirsin veya riskli gebelik diye bir rapor...

Kizlar biz 16+66dagitmstk 18cm boy 200grkilo bizmde kilosna iyi dedi hatta yeterli beslenemyrm dedm ama gayet ii dedi kizlar simdiye kadar 2.5kilo almsm ama kesn 1.5ugogus:)))

Selam anneler doktordan geldim masallah oğluşum iyiydi doktor uzun uzun heryerine bakti (buarada doktorumu degistirsim oteki cok ilgisizdi) anlatti bana masallah bi sıkıntısı yok dedi detayli icin iki hafta sonraya perinatolojiden gun verdiler 22. Haftada yapilacak 4lu tarama istemiyorum dedi simdi yemek yicem sabah stresten yiyemedim hepinizi opuyorum

HAMİLELİKTE NE KADAR KİLO ALINMALI?
Hamilelik dönemi bir anne için çok önemli ve değerli bir dönemdir. Bu dönemde hem psikolojik hem de fiziksel değişiklikler bir arada devam eder. Anne hem kendi hem bebeği hem de değişen hormonları ile başa çıkmak zorundadır. Bu dönemde yaşanan en büyük problem ise nasıl beslenmek gerektiği ve ne kadar kilo alınması gerektiğidir. Bu konuda farklı görüşler halk arasında yaygındır. Bir grup artık 2 kişilik yemek gerektiğini savunurken bir grupta hiç kilo alınmaması ve vücudun bozulmaması için yememeyi savunur. Bu noktada kaç kilo almak doğaldır ve kilo alımı aylara göre nasıl olmalıdır sorusu akla gelmektedir.
Hamilelikte çok kilo alımı da az kilo almak kadar zararlıdır. Bu yüzden kaç kilo alacağınıza karar vermek için şuanda ki kilonuzun kaç olduğu önemlidir. Olması gereken kilonuzu hesaplayarak işe başlayın; BKI göre kaç kilo da olmanız gerekiyor? Kilonuzu boyunuzun karesine bölerek BKI hesaplayabilirsiniz. Bu işlemin sonucu 20-24 arasında olması gerekiyor. Yani siz 60 kg ve boyunuz 165 cm birisisiniz , buna göre BKI: 22.03 sonucu çıkar yani siz olması gereken kilo ağırlığındasınız demektir. Hesaplarınıza göre ;
20 ve altında düşük ağırlık
20-24 normal ağırlık
24 ve üstü fazla ağırlık olarak değerlendiriyoruz;

20 ve altında iseniz; düşük ağırlıklı gebeliğe başlamışsınız demektir.
Yapılan çalışmalarda olması gereken ağırlığın altında gebeliğe başlayan anne adaylarının ortalama 16.5 kg alabileceğini göstermektedir. Yani sizin boyunuz 168 cm ve kilonuzda 51 kg ise hamilelikte 14-18.5 kg arasında alabilmeniz normaldir. 51 kg gebeliğe başlayan anne 67 kg hamilelik sonunda ulaşabileceği ortalama kilodur ve bu kilo alımı normaldir.
20-24 arasında iseniz; olması gereken kilo ağırlığında iseniz;
Olmanız gereken kilo ağırlığında gebeliğe başlamak hem anne hem bebek sağlığı için en ideal olanıdır. Normal ağırlıkta hamileliğe başlayan anneler ortalama olarak 12.5 kg alımı beklenmektedir. 9-14.0 kg aralığında kilo alımı hem bebek hem de anne sağlığı için idealdir. Yani 172 cm ve 64 kg gebeliğe başlayan annenin 76 lg gebeliği bitirmesi normaldir.
24 ve üzeri iseniz; fazla kiloda hamileliğe başlıyorsanız;
Tabii ki hamilelikte ki sağlık risklerini azaltmak için hamile kalmadan önce mutlaka g-fazla kilodan olmanız gereken kilo ağırlığına inmeniz önerilir fakat bazı hamilelik öncesi tedaviler, plansız hamilelikler gibi durumlarda fazla kiloda hamile kalmışsanız bundan sonra çok dikkat etmeniz gerekir. Fazla kilo almamak için dikkatli beslenmeniz gerekmektedir. Ortalama 7-9 kg artışı önerilmektedir. Yani 165 cm , 77 kg hamileliğe başlayan bir anne 84 kg civarında hamileliği bitirmelidir.
Kilo alımının aylara bölünmesi
Hamilelikte kilo alımında dikkat edilecek diğer bir durum ise kilo alırken aylara göre dağıtılmasıdır. Bu yüzden ilk 3-4 ay bebeğin büyüme hızı düşük olduğu için kilo alımının daha az olması beklenir. İlk 4 ay bazı annelerde çok yoğun bulantı olabilir ve bu yüzden yemek yenilemediği için kilo alınamama veya kilo verme gibi durumlar yaşanabilmektedir. Endişe edilecek durum yoktur. İlk 4 ay minumum kilo alımı veya durması normaldir. Hızlı kilo kaybı ve kusmalarda doktor kontrolünde olmak önemlidir, riskli durumlarda doktor yatarak tedavi de uygulayabilmektedir. 4-6 ay arası artık çocuk büyümeye başlar, bu yüzden ortalama kilo alımı normaldir. 6-9 ay arası bebeğin en fazla kilo aldığı ve hızla annenin kilo alacağı dönem olduğu için alınması planlanan kilonun 2/3 ü bu 3. Trimestra bırakılmalıdır. Örneğin, 168 cm, 57 kg hamileliğe başlayan anneden 12.5 kg almasını bekliyoruz, kilo dağılımları aylara göre;
1. Trimestır; 0-3 ay: 3 kg
2. Trimestır; 3-6 ay: 3.5 kg
3. Trimestır; 6-9 ay: 5.5 kg
Şeklinde bir dağılım daha iyi olacaktır. Çünkü son trimestırda bebek daha hızlı büyümekte ve kilo almaktadır.

Pişmiş olduktan sonra hiç bi sınırlama yok, sadece a vitamini yüksek olan gıdaları çok fazla tüketmemek iyi, zaten hiç bi gıdayı çok fazla tüketmemek gerek te, bazen abartıyor işte bizim yaramazlar.

Kızlar bende bi problem daha başladı, geldiğini hiiiç anlamadan pırt diye pırtlıyorum. Rezil oldum ayol eşimin yanında ilk kes pırtladım geçen gün, valla bilerek yapmadım diyorum güldü çocuk yapmıştır diyo, çok fena pırt pırt

yaptığımız herşey mübahh çünkü bebek yapıoo biz değilll
canım gazlanmışsın demekki yapcak bişi yokkk

peki ramazanda erkenmi çıkacaksınız ondanmı oldu bu değişiklik..
yoksa şikayet et canım olmaz öle birşey

Ramazan da normal mesai saati 18:00 de çıkılacak. Benim ev trafik ile 2 saat falan sürüyo. Bi şu yazıyı alayım da, masa başında oturmaktan dötüm düzleşti, 3 gündür dinlendirtmiyolarda, inşaat işi pis iş arkadaş, çocuklarınızı temiz işlere doğru eğilimlendirin güzeller.

hayırlı olsun canımmm
bizim burda tek bebek 150 ikiz bebekler 300 tl

teşekkür ederim canım darısı öğrenmeyen arkadaşlara inşl. çok fazla fiyat istiyorlar başka yeri araştırsam telde fiyat vermiyorlar sıra olayı da var ne yapcam bilmiyorum sizin orda daha makul fiyat

Şimdi doktora gitmeme 2 gan kaldı ya her yerimi dinlyrm bebk harkt edr diye karnmda elimi gezdirirken göbeğimin 4 parmk aşağsnda tam ortada yuvarlk bi sertlk hissttm korktm annemi aradm o da bnden bıktı artk görmedn ne deym kızm dior en iyisi hamişler bilir gene. Çock mu anlamadm o kadar aşağıda olr mu

canım rahimdir o merak etme...

aaaa kızsam ama artık sizlere..
canım benimde öle hala kasık bölgeme yakın duruo sıpaaaa...
doktorum 20 li haftalarda düzelir düzelmezse o zaman konuşuruz dedi..
sıkmayın kendinizi bu kadarrr

Bak tabi. Biz şu an toplantıdayız, mesai saatleri ramazana kadar 21:00 olsun toplantısı.. huniyi takacam yakında kafaya
canım ramazanda da 2 ye düşürsünler mesai bitimini nasıl fikir
ya elevit bana çok antika geliyo..bi kutu bitmeye yakındı bıraktım..imom omega 3 e geçtim dr tavsiyesiyle..içinde biton vitamin var zaten

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
imom omega3 balık yağı falan mı?

canım ben eleviti kesinlikle kullanmıyorum. Decavit kullanıyorum. doktorum mutahasıp biri o yüzden decavit'e güveniyorum.
bir dahaki gidişimde soracağım ben değiştirsin çünkü içmiyorum
Kizlar biz 16+66dagitmstk 18cm boy 200grkilo bizmde kilosna iyi dedi hatta yeterli beslenemyrm dedm ama gayet ii dedi kizlar simdiye kadar 2.5kilo almsm ama kesn 1.5ugogus:)))
canım güldürdün beni
o kadar büyüdü mü göğüslerin?
canım bir arkadaşımın aynı haftada olmamıza rağmen doktor odasındaki cihazla yüzünü çekmiş çok net görünüyor bebek
senin de var mı foto?
canım eşin de idare etsin biraz valla ben de tutamıyorum akşamları kendi kendine kaçıyor.

yok artık daha nelerrrr...
böyle bir saçmalık hiçbiryerde olamaz yaa...
sizi ne ile bahane ederek 3 saat çalıştırcaklarmışş..
bizim burada bazı fimarlarda öle karar alıo..
ama ramazansa yarım gün çalışıoo..
inşaat mühendisi falanmısın kuzum sen

Olmaz canım öyle şey,

Çalışmak isteyen çalışsın ama seni çalıştıramazlar yasa da var zaten hamile çalışanlar günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamazlar.. mesaiye bırakılamaz, gece vardıyasında ve ağır işlerde çalıştırılamazlar..

Toplantıya giriyorsan deki çalışın tabi 21:00 e kadar ben 18:00 de çıkarım benim için problem yok diye.. Öyle doktordan falan rapor almana gerek yok.. Ben kalamam demen yeter.. İtiraz eden olursa İK ya bi uğrayıp ilgili yasa maddesini hatırlat.. O yeter yani.. Başlarını belaya sokmak istemezler..

Ben önceki iş yerimde 5. haftada söylemiştim hamile olduğumu anında gece vardiyasından alındım.. çalışma saatlerim sabah 10:00 - akşam 17:00 olarak düzenlendi. Halkalıdaydı işyerim. Zaten 2 saat gidiş 2 saat geliş trafik çekiyordum. Saolsunlar hiç sıkıntı çıkarmadılar.

Sen ne iş yapıyordun canım? Patron şirketi değilse sıkıntı çıkarmaları zor biraz.

İşte o bebek benimkide hala göbek deliğimin 4 parmak aşağısında ben doktora sordum göbeğime çıkması lazımdı diye herkesin bir olmaz dedi aşağıda taşıyorum
o bölgede sürekli pıt pıt benim o sertlik sağ tarafta sol tarafım daha yumuşak acaba kafasımı diyorum ama sakın bastırma canım doktora gittiğinde öğrenirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…