2014 Kasım Anneleri

Aslında yapmak mantıklı tek tek gelen gidenle uğrasmaktansa hepsini bir günde halletmek daha iyi sanki bende kararsızım olmadı pipilerini kestirince yaparız.:nazar::emir_bebek:

canım bizdede doğum olmadan 10-15 gün önce bebek dürüsü olur..
kızın annesi hazırladığı şeyleri sergiler..
o gün davetlilerde hediyesini getirir canım..
biz bunu yapıcaz inşş Allahtan mani gelmezse..
ama tabi doğum sonrası yine bebek görmeye gelecekler..
olsun gelsinler misafir bereket demektir..evimizde bir bebek bbereketi birde misafir bereketi olsun inşşş

evet, damaklı olmayan, silikon emzik onerıılıyor

0,3 bpa olanlar, anne memeucuna benzıyormus, damaklı ve kauccuk almayın sımdılık

kaucuk dısı cıkınca alınacakmıs
:)

ben bucbhcen banyo setı kullancam
dayısı aldı oglusuma :D

bebe yagı konusunda ıyı bı marka almayı dusunyrm
mustela faln

Tatlım çok güzel seçmişsin ben emziğe hiç sıcak bakmıyordum ama tracy hogg un kitabını okuyorum yenidoğana uyku alışkanlıkları bölümünde 0-3 ay bebeklerin emzik kullanmasının faydalarından birde bu aralıkta kullanılırsa bağımlılık yapmayacağından bahsetmiş bende istiyordum ama araştırmamıştım bende bunu alayım bari güzelmiş:31: birde tatlım aynı markanın emzirirken diğer göğüsten süt gelince onu toplayan bir meme başlığı vardı birde meme koruyucusu çatlak yara olmaması için dün youtube da emzirme tekniklerinde gördüm acaba işe yarar mı alalım mı caba onlardan da bilemedim :26: ben bebedor un tırnak makası setini aldım şampuanı falan dönünce alıcam birde şu tüylümsü tarak var tabii çok tatlı ondanda alıcam :1:

Valla ne yalan söyliyim ben hiç sevmiyorum bebeklerde emziği, o yüzünün güzelliğini kapatıyor sanki. Biz ne desek boş aslında, onlar ne derse o olacak :1: Süt toparlayan meme başlığını duymadım ama, meme koruyucu başlıkları kullananları gördüm. Çok faydalı olduğunu söylüyorlardı, kullanan arkadaşlarım.

Tüylümsü tarak nasıl birşey, merak ettim bak
:1: Bir de bebedor'un tırnak makası seti derken, içinde neler var? Nereden aldın? Kaça aldın?

Çok soru sordum dimi :9:

eşime sünnet işini bende söyledimm..
valla nasıl sinirlendi..asla olmazz oğlum biraz büyüsün sünnet düğünü yapıcam ve o zaman sünnet olucak...herşeyi görcek bilecek unut sen onu dedii :53::53:

Sünnet düğünlerini hiiiç sevmiyorum bide sünnet işinin çook geç yaşlara bırakılmasını.. 1-2 yaş gibi yapsak tam hareketli zamanı kanama falan olur daha sonra psikolojisi etkilenmesin diye yaşı büyüyor.. bakalım doktorlar ne der eğer uygun görürlerse yaptırmayı düşünüyorum.. tabii şimdi böyle atıp tutuyorum sonra kıyamam belki küçük diye :1:

Valla ne yalan söyliyim ben hiç sevmiyorum bebeklerde emziği, o yüzünün güzelliğini kapatıyor sanki. Biz ne desek boş aslında, onlar ne derse o olacak :1: Süt toparlayan meme başlığını duymadım ama, meme koruyucu başlıkları kullananları gördüm. Çok faydalı olduğunu söylüyorlardı, kullanan arkadaşlarım.

:1: Bir de bebedor'un tırnak makası seti derken, içinde neler var? Nereden aldın? Kaça aldın?

Canım bebedor un tırnak seti yalan olmasın 8 mi 10 tl mi neydi içinde makas,törpü birde tırnak makası var üçlü set tüylü tarakta hani bebek tarakları varya ondan dur atıyım resmini

$image.webp $image.webp işte bunlar canım

evet, damaklı olmayan, silikon emzik onerıılıyor

0,3 bpa olanlar, anne memeucuna benzıyormus, damaklı ve kauccuk almayın sımdılık

kaucuk dısı cıkınca alınacakmıs
:)

ben bucbhcen banyo setı kullancam
dayısı aldı oglusuma :D

bebe yagı konusunda ıyı bı marka almayı dusunyrm
mustela faln

Bebeği yağlamak önemli hem cildini besliyor hem rahatlatıyor bu konu da kafamı kurcalıyor sitelerden okuyorum bebek yağı yerine hakiki zeytin yağı kullanın diyenler var.. zeytin yağı cilt bariyerini bozar bebe yağı kullanın diyen var.. ablam kızlarına hep zeytin yağı kullanıyor ciltleri pamuk gibi.. araştırmalarım sürüyor :82:

canım bizdede doğum olmadan 10-15 gün önce bebek dürüsü olur..
kızın annesi hazırladığı şeyleri sergiler..
o gün davetlilerde hediyesini getirir canım..
biz bunu yapıcaz inşş Allahtan mani gelmezse..
ama tabi doğum sonrası yine bebek görmeye gelecekler..
olsun gelsinler misafir bereket demektir..evimizde bir bebek bbereketi birde misafir bereketi olsun inşşş

Konuyu farklı yere tasıdın ya neyse

Fırçada mı mı bebedor un iyimiymiş ben de alayım bundan.. tırnak makası bebedor un iyi diyolar zaten.. fırça çok güzel oluyor yumuşak yumuşak tarıyosun bebeklerin hoşuna gidiyor :16:

Yok fırçayı daha almadım görsellerden göstermek için alıntı yaptım bebedor un değil tırnak makasıyla tarağını önce chicco nun alayım dedim ama işlevi aynı olmasına rağmen gereksiz pahalı vazgeçtim bebedor un aldım

Bakalım biz böyle diyoruz da, ufaklıklar bizleri neye alıştıracak göreceğiz:1:

Canım damaklı emziği 1 yaşından sonrası için öneriyorlarmış, özellikle ilk zamanlarda damaksız emzik yutma becerisini geliştirmede yardımcı oluyormuş. Yani 1 yaşından önce damaksız ama 1 yaşından sonra mutlaka damaklı. Çünkü 1 yaşından sonra damaksız emzik, damak problemlerine sebep oluyormuş.

Mecbur alıcaz, ufaklıkların sağı solu belli olmaz. Bir de hastane de isterlerse, aceleden, rastgele bir emzik almasınlar, elimizin altında dursun.

Sorman iyi olmus canım bak eksik biliyormusum damaklı dediler de 1 yasından sonra dememislerdi ne yapalım alırız damaksızı da zaten bir kaç çesit olsun istiyorum ben hangisini beğenir yadırgamazsa onu alsın kuzum.Aslında hiç önerilmiyor emzik ilerde sinüzite neden oluyormus.

Bebeği yağlamak önemli hem cildini besliyor hem rahatlatıyor bu konu da kafamı kurcalıyor sitelerden okuyorum bebek yağı yerine hakiki zeytin yağı kullanın diyenler var.. zeytin yağı cilt bariyerini bozar bebe yağı kullanın diyen var.. ablam kızlarına hep zeytin yağı kullanıyor ciltleri pamuk gibi.. araştırmalarım sürüyor :82:

zeytın yagı bana agır, kompleks bır yag gıbı gelıyor

bence uygun degıl bebege :18:

arstırmalarını yerım senın, mustela bana ıyı gıbı geldı acıkcası :54:

bebedorun tırnak makası setını aldım guzel

fırca setınıde aldım ama kılları plastk, pek guzel degıl,

allah şifa versin canım, kuzuya da anneye de

tek şampuanı hem saç hem de vücut için mi kullanıyorsun canım? zaten saça dökünce bütün vücuda değecek bir yandan :26::26: memnunsun değil mi?

Evet canım hem saça hem vücuda kullanılabiliyor zaten saçı ipek vücudu pamuk gibi oluyor. Ayrıca mustelanın kremli sabununu da almıştım bir kerede onunla yıkayıp çıkarıyordum. Ben çok memnun kaldım alerjik egzamamıza çok iyi geldi çünkü.

Ben bebe yağı kullanmadım hep losyon kullandım. hep elimizin altında duruyordu pompalı şişeydi oda. dışarı çıkarken minnacık bir damlasını yüzüne sürüyordum bazen altına yapınca her yerine yayılmış oluyordu o zamanda banyoda belden altını yıkayıp hemen kremliyordum.

Teşekkürler innuk bu forum valla işleri kolaylaştırıyor sağolun canlaaar :16:

Rica ederiz canım. Birbirimize faydamız olsun o kadar dimi :49:

Evet canım hem saça hem vücuda kullanılabiliyor zaten saçı ipek vücudu pamuk gibi oluyor. Ayrıca mustelanın kremli sabununu da almıştım bir kerede onunla yıkayıp çıkarıyordum. Ben çok memnun kaldım alerjik egzamamıza çok iyi geldi çünkü.

Ben bebe yağı kullanmadım hep losyon kullandım. hep elimizin altında duruyordu pompalı şişeydi oda. dışarı çıkarken minnacık bir damlasını yüzüne sürüyordum bazen altına yapınca her yerine yayılmış oluyordu o zamanda banyoda belden altını yıkayıp hemen kremliyordum.

Ben daha çok yancı konumundayım sanki pusuda bekliyorum ne yazsanız not ediyorum :9:

Sünnet düğünlerini hiiiç sevmiyorum bide sünnet işinin çook geç yaşlara bırakılmasını.. 1-2 yaş gibi yapsak tam hareketli zamanı kanama falan olur daha sonra psikolojisi etkilenmesin diye yaşı büyüyor.. bakalım doktorlar ne der eğer uygun görürlerse yaptırmayı düşünüyorum.. tabii şimdi böyle atıp tutuyorum sonra kıyamam belki küçük diye :1:

Ben kısmetse yenidoğan sünneti yaptırmayı düşünüyorum, ilk hafta içinde kırt olduda bitti maşallah.
Hem 2 günde iyileşiyomuş, pek bişi hissetmiyormuş zaten ilk 15 gün nerdeyim ben diyomuş çocuk, anlamaz sünneti,
Hemde psikolojik açıdan 2 yaşın altında yaptırmak, ileride cinsel sorunlar yaşamasına büyük oranda engel oluyormuş.
Düğün olayını da artık kızlarınızdan birini oğluma alınca yaşasın evladım. Acele etmesin yarramaz.

kız farkında olmadan kötü birşeymi dedim şekerimmm..kötü niyetli sölemedimkiii :29::29:

Yok canım ya kötü niyetli demis olamazsın zaten yazının son kısmı sanki misafir istemiyormusum gibi anlasılıyor da onun için dedim.Gelene kapımız açık her zaman kv heyecanlı tip benim esi dostu görsün ister ben ona yönelik demistim ama tabi böyle açıklamadığım için farklı algılanmısta olabilir.

Ben kısmetse yenidoğan sünneti yaptırmayı düşünüyorum, ilk hafta içinde kırt olduda bitti maşallah.
Hem 2 günde iyileşiyomuş, pek bişi hissetmiyormuş zaten ilk 15 gün nerdeyim ben diyomuş çocuk, anlamaz sünneti,
Hemde psikolojik açıdan 2 yaşın altında yaptırmak, ileride cinsel sorunlar yaşamasına büyük oranda engel oluyormuş.
Düğün olayını da artık kızlarınızdan birini oğluma alınca yaşasın evladım. Acele etmesin yarramaz.

aayy güldürdün beni :1: valla yaa kaynana olunca düğünü yaşarız oğlumla :9:

eşime sünnet işini bende söyledimm..
valla nasıl sinirlendi..asla olmazz oğlum biraz büyüsün sünnet düğünü yapıcam ve o zaman sünnet olucak...herşeyi görcek bilecek unut sen onu dedii :53::53:

aha benim kocadan bi de burda varmış :D
dedim ki küçükken yaptırmak iyi olur diyo herkes.
Kesinlikle olmaz öyle bir şey. sünnet erkek çocuğu için önemlidir. oğlumun bunu hatırlamasını istiyorum. yok öyle haftallıkken aylıkken yaptırmak dedi. bir erkek gözüyle değerlendirdiği için itiraz etmedim..

💑💓

Back
X