Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    186
Aşkım bu süreçte bir kaç kez zaten sen normal doğuramazsın lafını duydum 😊 galiba biraz buna içerlendim ama sonra biraz mantıklı düşününce o kişi vajinal doğum yapmışta ne olmuş madalyamı takmışlar ? 36 saat sancı çektim yırtıldım va diye anlatıyor mesela . Sonra annem ve teyzemler aslında hızlı toparlarsın vajinalde kızım dediler ayaklanıyorsun hemen dediler ama onlar hani yapamazsın edemezsin değilde tam tersine çabuk toparlanırsın diye söylemişlerdi ama yok yani. Dün hematolog diyorki eşime bilmiyorum hiç konuşuldumu aranızda ama kesinlikle konu bile olmamalı vajinal doğum eşiniz için dedi . Hem kendi hem bebeğin sağlığı için dedi 😊

Bir şey söyledi doktor vajinal doğum sırasında bir komplikasyon olursa eğer 3 dakika var dedi o tıbbi terimi hatırlamıyorum şimdi tam 3 dakika bebeği çıkarıp benim kan değerlerimi düzeltmek için. Yok yok zaten bizim gibi özel hastalıkları olan insanlarda cidden doktorların ne dediği önemli. Hemde benim için doktorların hem fikir olması çok önemli . Hepsi birbirinden bağımsız doktorlar ve hepsi hemfikir sezeryanda
Ayyy 3 dakika da neymiş tövbe Allah korusun ya. Sen söylenilenleri hiiçç kafana takma dediğin gibi o konuşanlar vajinal doğum yapmış da ne olmuş madalya takalım ona 😁. Bizim için en güzeli sezeryan. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🙏🏻

Kızlar tetanoz boğmaca difteri yaptırmayan var mı aramızda ? Yaptıranlar herhangi bi olumsuzluk yaşadı mı ?

Amin canım evet artık çok fazla stres olmaya başladım 🥺 hamilelik işte herkes bir şeyle uğraşıyor herkesin bi derdi var. Allah daha büyük sorunlardan sıkıntılardan korusun inşallah
Stres yapma canım sonuna kadar haklısın aslına bakarsan ama pipilini düşün be azıcık daha sabretmeye çalış yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık 🥹

Kızlar tetanoz boğmaca difteri yaptırmayan var mı aramızda ? Yaptıranlar herhangi bi olumsuzluk yaşadı mı ?
Beeenn! Ben ne şeker yüklemesi yaptırabildim ne de aşı 😬 yüksek doz kortizon kullandığım için ikisine de sıcak bakmadı doktorum. Haftada bir açlık tokluk baktırıyorum zaten her hafta kan verdiğim için. Ama aşı için bi şey yapamadım. Vurdursam olmaz mı diye arada alttan alttan sormama rağmen kabul etmedi doktorum

Kızlar bana dua edin 31 haftada gece suyum geldi yatış yapıldı bekliyoruz
Yaaaa canııııımm çok geçmiş olsun nasılsın şimdi? Sakın stres yapma sakin kal. Minik kızımız biraz daha dayanacak inşallah seninle birlikte. Dualarım seninle. Çok çok dua edicem bu gece sana 🙏🏻 rabbim yardımcın olsun ♥️

Beeenn! Ben ne şeker yüklemesi yaptırabildim ne de aşı 😬 yüksek doz kortizon kullandığım için ikisine de sıcak bakmadı doktorum. Haftada bir açlık tokluk baktırıyorum zaten her hafta kan verdiğim için. Ama aşı için bi şey yapamadım. Vurdursam olmaz mı diye arada alttan alttan sormama rağmen kabul etmedi doktorum
Ne zararı varmış ki

Kızlar bu süt sağma makinalarını ( eller serbest bakıyorum) 2 li mi tekli mi aldınız ?

Ben vurulmayacağım nasılsa diye aşıya ilişkin hafta takibi araştırması falan yapmadım ama L luckykus bu konuda bilgi sahibi diye biliyorum. Süresi geçmemiştir henüz ya stres yapma canım. Kaçıncı haftadasın ki sen
Geç kalınmamış 28-36. haftalar arasında tdap öneriliyor. Bu haftalarda yapılmasının amacı bebeğe daha iyi antikor geçmesini sağlamak. Bu hafta en geç haftaya da yaptırabilirsin yani yaptırmadıkça gecikecek zaten mantıken 🥰

Geç kalınmamış 28-36. haftalar arasında tdap öneriliyor. Bu haftalarda yapılmasının amacı bebeğe daha iyi antikor geçmesini sağlamak. Bu hafta en geç haftaya da yaptırabilirsin yani yaptırmadıkça gecikecek zaten mantıken 🥰
Ya bu aşı için tehlikeli diyenler var. Yaptırınca erken foğum ya da kalp durması oluyormuş. Bu konuda ne düşünüyorsun

Ya bu aşı için tehlikeli diyenler var. Yaptırınca erken foğum ya da kalp durması oluyormuş. Bu konuda ne düşünüyorsun
Kuzum ben hamileliğimin en başından bu yana bu konuyu çok araştırdım ve burda da gerçekten milyonlarca kez konuştum. Çok araştırmamın ve konuşmamın sebeplerinden en önemlisi daha önce yaşamış olduğum sağlık sorunum ve bebeğime hamileyken de yine aynı şeyleri yaşar mıyım korkusuydu. En başından bu yana araştırınca şu an tek söyleyebildiğim şey tdap’ın çok önemli bir aşı olduğu ve bebekler için kesinlikle yapılması gerektiği. Başka da aşıyla alakalı bir şey söylemek istemiyorum 🥹

Back
X