Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim oğlumm kimi isterse alırımm gider isterimm zeyy hanımm..gönlü seninkinde kaydııysa uçarı kaçaro yok alırımm kızınıııı![]()
Heheh geçen gün eşim şey dedi babamlar bebek doğunca altın yapacaklar.
Bende dedim ki, normalde aman yok mok derdim, bide sanki farklı bişiy yapılcakmış gibi eşim dedi, bilirsiniz normalde bebek doğunca dede babane bişi yapar yani,
normalde bilezik fln yapılır dedim, çeyrek mi yapacaklar dediniyice arsız oldum çok ayıp
yok heralde büyük tam yaparlar dedi, o olur dedim ahahhahahaah şakarya karışık tabi, bu kadar da arsız olamam yane![]()
ama eşime dedim minnak ta olsa bana bişi al, ok didi. kih kih kih![]()
Normalde minnak birşey alınmaz küpesiydi künyesiydi alınır helede erkek bebek doğuruyorsan kurbanınıda keserler
Seni Allah gönderdi ne yemek pişiriyosun ayy bulamıyorum ne yapsam hergün ne yapcam diye hindi gibi düşünüyorum.. eşim de oruç tutuyo güzel şeyler yesin yazık
Normalde minnak birşey alınmaz küpesiydi künyesiydi alınır helede erkek bebek doğuruyorsan kurbanınıda keserler
erkek bebekte kurban kesiliyor kız bebekte ne yapılıyor merak ettim?
Erkek bebek evlatta, kız bebek evlat değil miymiş?
Seni Allah gönderdi ne yemek pişiriyosun ayy bulamıyorum ne yapsam hergün ne yapcam diye hindi gibi düşünüyorum.. eşim de oruç tutuyo güzel şeyler yesin yazık
YAWW sorma uyuz oluom bu adetlere...
bizim buradada erkek bebek doğunca baklava..kız bebek doğunda bisküvi lokum dağıtılırr..
eşime demiştim kız olursada baklava dağıtcan diye.
eşimde o zaman millet erkek zanneder iş yerinde sormazlar ne oldu diye baklavayı gören erkek der demişti..
beni ilgilendirmez demiştimm..gerekirse pembe şeritlerle süsler kız olduğunu gözlerine sokarım demitimmmama benimki oğlan çıktıı
![]()
Erkek bebek evlatta, kız bebek evlat değil miymiş?
Normalde erkeğe 2 kurbandır imkan var ise yoksa 1 yeterli kıza da 1 kurban yeterli
YAWW sorma uyuz oluom bu adetlere...
bizim buradada erkek bebek doğunca baklava..kız bebek doğunda bisküvi lokum dağıtılırr..
eşime demiştim kız olursada baklava dağıtcan diye.
eşimde o zaman millet erkek zanneder iş yerinde sormazlar ne oldu diye baklavayı gören erkek der demişti..
beni ilgilendirmez demiştimm..gerekirse pembe şeritlerle süsler kız olduğunu gözlerine sokarım demitimmmama benimki oğlan çıktıı
![]()
Normalde erkeğe 2 kurbandır imkan var ise yoksa 1 yeterli kıza da 1 kurban yeterli
Ben fırında mantar güveç ,yeşil fasülye, semiz otu , pazı kavurması, pilav , çorba ve cacık tatlı olarakta beni yesin dicem ama büskivili tatlım var yetmez mi
akşama annemlerdeyiz patlıcan musakka varmış fikir olsun..
Günün menüsü: yayla çorba,türlü,salata,karpuz...Afiyet olsun
cahiliye devri adetlerini yeniden ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyolar..
Peygamber efendimizin ilk kızı Zeynep doğduğunda hizmetliler nasıl haber vericez diye ağlamış sızlamışlar korkmuşlar..
haber verildikten sonra Peygamber efendimiz oğlu Kasım da yaptığı gibi aynı bahşişi vermiş haberi getirene...
kurbanını kestirmiş sofralar kurdurmuş...
o zamanki cahiliye devrinde de insanlar şaşırmışlar ama tabular yıkılmış bir kere artık..
şimdi aynı tabuları yeniden yeniden ortaya çıkarıyolar...
inşallah nasip kısmet olursa bizde kurbanlarını kestirip mevlütlerini okutmak istiyoruz Allah vermiş bir mucize daha ötesi mi var kızı erkeği mi var...
aradaki fark neden? biz anneler olarak kendi cinsiyetimizi yüceltmeli, bu ayrımlara asla izin vermemeliyiz bence, benim kayınvalidemin 3 oğlu var ve hayali hep 2 kıza sahip olmak, onları bir giydirip gezdirmekmiş, nasip olmamış, belki onun duası benim prensesimi nasip etti, arkadan bir prenses daha gelirse kesin diyeceğim hattavalla kızlar bizim buralarda yok öyle şeyler ama olsaydı o kişiler değil kuzuma yaklaşmak, semtime bile sokmazdım, ve lütfen oğullarınızı da kadın kıymeti bilen çocuklar olarak yetiştirin, erkekliğini gözüne soktukça onlara zarar veriyoruz, benim eşimin en büyük abisini babası fazla şımartmış, tabiri caizse "erkek gibi" yetiştirmiş ama şimdi egosu öyle yüksek ki ne yuvasında mutlu, ne de sosyal hayatında
bir kere duygularını yaşayamıyor, ailesine aktaramıyor, hep güçlü gözükmeye çalışıyor, son sözü o söylemezse sanki dünyanın sonu gibi
hepimizin hayali "mutlu bireyler" yetiştirmek değil mi? ne fark eder kız erkek evlat ya hu bunlar, can, can
hakikaten de uyuz olunacak gibi, hiç umrumda olmaz, sizin kültüre gelin gitseydim, umrumda bile olmazdı inan![]()
Bu adet nerenin ablacım hangi yörenin???
Oh oh oh oh ne güzel :)Normalde minnak birşey alınmaz küpesiydi künyesiydi alınır helede erkek bebek doğuruyorsan kurbanınıda keserler
az ve öz, ahah takacaksın, tamam :) bende böyledir dedim doğumda koca karısına yüzük müzük takar dedim, durumum olursa dedi, bende olmazsa bizim sülale seni paralar dedim. Tamam takarım dediValla ben de dedim eşime bana bişey al diye siz de adet böyle mi dedi ben de böyle dedim alıp takacaksın tamam dedi![]()
evet bende oyle bılıyorumYanlışım varsa düzeltin diyerek yazıyorum islamiyette erkek bebek için 2 kurban kız bebek için 1 kurban kesilir dinimiz emrettiği şekil böyle..
Yanlışım varsa düzeltin diyerek yazıyorum islamiyette erkek bebek için 2 kurban kız bebek için 1 kurban kesilir dinimiz emrettiği şekil böyle..
evet bende oyle bılıyorum
akike kurbanımı ne denılıyor
bende sonradan ogrenmıstım
annemler bıze kesmemıs mesela