2014 Kasım Anneleri

Oh oh oh oh ne güzel :)
bende uyuuz olurum bu adetlere, hatta diyom ki allam tüm annelere bi 10 sene erkek ver de, kız bulamasınlar evlenemesinler kalsınlar öyle görsünler kız bebeklerin kıymetini. Hayret bişi. Ama şimdi bu adet ise işime geldi bak, kurban kestirim ben bunlara 1 künye 1 de bilezik yaptıriim kendime oo ooo oooo ooo :60: hay allam ya :D

az ve öz, ahah takacaksın, tamam :) bende böyledir dedim doğumda koca karısına yüzük müzük takar dedim, durumum olursa dedi, bende olmazsa bizim sülale seni paralar dedim. Tamam takarım dedi :D

Ben doğuma kadar beklemedim ilk hediyemi anneler günün de aldı esim saolsun varolsun.tabi isin ucunda benim tirplerimi çekmek var ne yapsın:9:doğumda devamını bekliyoruz dedim mesajımı da yapıstırdım o sürpriz dedi bakalım merakla bekliyoruz:)

ilk defa duyuyorum, araştırmak lazım elbette, ve dini olarak böyle ise mutlaka bir açıklaması vardır

neyse kızlar hepimiz evlat kıymeti biliyoruz inşallah önemli olan da bu:16::16:

akşam yemeğim bu gece inanılmaz canım çekti yeşil mercimek yemeği, yanına bulgur pilavı gider ama bulgur pilavı kötü yapıyor, sırtıma vuruyor ağrısı, salçalı makarna yeşil salata, erik kompostosu, mevsimi bitmeden alıp birkaç kavanoz yapmayı düşünüyorum kış için de inşallah

Rabbim bize meleklerinden bağışlamış kimsenin haddi değil kız veya erkek diye yargılamak veya övünmek.. evladın kızı erkeği olmaz Rabbim neyi uygun gördüyse onu bağışlamış hepimize hayırlı ömürleri olsun inşallah..
Yeşil mercimeği ben de çok severim eşim sevmiyor ama haftasonu yapayım bari :56:

Yanlışım varsa düzeltin diyerek yazıyorum islamiyette erkek bebek için 2 kurban kız bebek için 1 kurban kesilir dinimiz emrettiği şekil böyle..

Canım doğru olabilir söylediğin dinen mi yoksa adetten mi onu bilmiyorum yapanlar var çevrem de ama yaygın değil bizim oralarda.WhiteAngel06 hemsom sanırım bizde adette ben mi bilmiyorum diye sormustum.Bende arastırayım bakalım

teşekkürler canım paylaşım için, bazen düşünüyorum adet gelenek diye öyle saçmalıyoruz ki belki de dinen yanlış şeyleri benimseyip devam ettiriryoruz, allahım hayırlı evlatlar versin diyorum hep, önce allaha hayırlı kul, sonra vatana millete hayırlı birey, ve ailesine de hayırlı evlat, gerisi hikaye

amin canım inşallah Allah hayırlısını versin...

Oh oh oh oh ne güzel :)
bende uyuuz olurum bu adetlere, hatta diyom ki allam tüm annelere bi 10 sene erkek ver de, kız bulamasınlar evlenemesinler kalsınlar öyle görsünler kız bebeklerin kıymetini. Hayret bişi. Ama şimdi bu adet ise işime geldi bak, kurban kestirim ben bunlara 1 künye 1 de bilezik yaptıriim kendime oo ooo oooo ooo :60: hay allam ya :D

az ve öz, ahah takacaksın, tamam :) bende böyledir dedim doğumda koca karısına yüzük müzük takar dedim, durumum olursa dedi, bende olmazsa bizim sülale seni paralar dedim. Tamam takarım dedi :D

Ya yanlış anlaşılmasın lütfen ben demiyorum ki yapın veya yapmayın diye olmuşları söylüyorum

YAWW sorma uyuz oluom bu adetlere...
bizim buradada erkek bebek doğunca baklava..kız bebek doğunda bisküvi lokum dağıtılırr..
eşime demiştim kız olursada baklava dağıtcan diye.
eşimde o zaman millet erkek zanneder iş yerinde sormazlar ne oldu diye baklavayı gören erkek der demişti..
beni ilgilendirmez demiştimm..gerekirse pembe şeritlerle süsler kız olduğunu gözlerine sokarım demitimmm :9::9: ama benimki oğlan çıktıı :9::9:

Aman ya deli oluyorum böyle şeylere, evlat evlattır. Önemli olan hayırlısı olmasıdır.

"Evliliklerinin ilk gününde kadın ve kocası kapıyı kimseye açmamaya karar verip anlaştılar. İlk olarak o gün damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi, kapının hemen ardındaydılar. Kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi ile yaptığı anlaşma gereği kapıyı açmadı, böylece anne babası daha fazla beklemeyip gittiler. Aynı gün içerisinde bir süre sonra, gelinin ailesi geldi. Eşler anlaşmaya rağmen birbirlerine baktılar. Gelin gözyaşları içerisinde, bunu yapamam diye fısıldayıp kapıyı açtı. Eşi hiçbir şey söylemedi. Yıllar sonra 4 erkek çocuğunun ardından 5. olarak kız çocukları dünyaya geldi. Baba yeni doğan kız çocuğu için büyük bir kutlama yapmayı planladı ve tüm tanıdıklarını davet etti. Sonra o gece eşi kocasına diğer dört çocuğa böyle bir kutlama yapmadığı halde neden bu sefer böylesine bir kutlama yapmak istediğini sordu. Eşi basit bir yanıt verdi; çünkü yalnızca kızım bana kapıyı açacak...."

Evlat olmaz olur mu canım yanlış anlaşılmasın ama ille de erkek derler ona kalırsa peygamberimiz sav şöyle demiştir kimin 3 kızı olurda teliyle duvağıyla evlendirirse cennet kapısının hangisinden dilerse girsin

Yok canım tepkim direk sana değildi, halen daha bu tarz düşünce yapılarının ve beyinlerin aramızda yaşıyor olabileceği düşüncesi çok fena.

Hay azina sağlık canım yanlış anlaşılmasın lütfen

Ya yanlış anlaşılmasın lütfen ben demiyorum ki yapın veya yapmayın diye olmuşları söylüyorum

sorun yok canım bana birileri "adet" "gelenek" falan dediği zaman illaki bilmek isterim gerekçesini, bazen öyle şeyler yapılıyor ki ama kimse bilmiyor nedenini, belki biri yanlış anladı ve öylece yerleşip gitti

Aman ya deli oluyorum böyle şeylere, evlat evlattır. Önemli olan hayırlısı olmasıdır.

"Evliliklerinin ilk gününde kadın ve kocası kapıyı kimseye açmamaya karar verip anlaştılar. İlk olarak o gün damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi, kapının hemen ardındaydılar. Kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi ile yaptığı anlaşma gereği kapıyı açmadı, böylece anne babası daha fazla beklemeyip gittiler. Aynı gün içerisinde bir süre sonra, gelinin ailesi geldi. Eşler anlaşmaya rağmen birbirlerine baktılar. Gelin gözyaşları içerisinde, bunu yapamam diye fısıldayıp kapıyı açtı. Eşi hiçbir şey söylemedi. Yıllar sonra 4 erkek çocuğunun ardından 5. olarak kız çocukları dünyaya geldi. Baba yeni doğan kız çocuğu için büyük bir kutlama yapmayı planladı ve tüm tanıdıklarını davet etti. Sonra o gece eşi kocasına diğer dört çocuğa böyle bir kutlama yapmadığı halde neden bu sefer böylesine bir kutlama yapmak istediğini sordu. Eşi basit bir yanıt verdi; çünkü yalnızca kızım bana kapıyı açacak...."

:43::43::43:

Yok canım tepkim direk sana değildi, halen daha bu tarz düşünce yapılarının ve beyinlerin aramızda yaşıyor olabileceği düşüncesi çok fena.

bunu babamda okumuştu ve çok doğru demişti..
kapıyı açarsa kızım açar iki oğlum var iksininde yeri ayrı ama böle birşeyde kız evlat lazım demişt..
çok duygulanmıştımm halada okudukça duygulanırımm

Yok tatlım adın değil yani rumuzunu demiyorum bu alıntılarımızın alt kısmındaki yazıyı diyorum sen profilinden ayarlamamıssın sanırım o yüzden yok bir bakıver istersen ben her gün okuyorum bebisim de nelerin olabileceğini bu yazıyı diyorum bak baha nnet anlasılsın......Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 01-11-2014

Hamileliğimin 25. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 110 gün kaldı.

Bebeğiniz doğumundan sonra yaşamı için önemli olan refleks hareketlerini yapmaya devam ediyor. Bebeğinizin ağzı ve dudakları artık daha duyarlı. Eğer bebeğinizin eli ağzına yakın bir pozisyona gelirse hemen başparmağını veya diğer parmaklarını emmeye başlıyor. Bugünlerde yüksek bir ses olduğunda bebeğinizin zıpladığını hissedebilirsiniz. Bebeğinizin gözleri gelişimini bugün yarın tamamlayacak ve bebeğinizin gözleri açılacak.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 790 gr. - Yaklaşık boyu : 34.6 cm. (Baştan Topuğa
Evet dediğin Oğlusumun doğumu 1 kasım görünüyor tabi bebis acele eder de çıkmak isterse ekim de olabilir canım akrep yada yay burcu olacaksınız siz :)

Evet canim şimdi anladim telefondan giriyorum ya bazi seyleri kacirabiliyorum.. benimki 27 kasim tahmini dogum:) burcumuz yay tabi degismezse şimdilik:))

Evet canim şimdi anladim telefondan giriyorum ya bazi seyleri kacirabiliyorum.. benimki 27 kasim tahmini dogum:) burcumuz yay tabi degismezse şimdilik:))
Ağır abim bana akrep olacak gibi geliyor nedense:) Hayırlısı bakalım sağ salim kucağımıza alırız insallah

bunu babamda okumuştu ve çok doğru demişti..
kapıyı açarsa kızım açar iki oğlum var iksininde yeri ayrı ama böle birşeyde kız evlat lazım demişt..
çok duygulanmıştımm halada okudukça duygulanırımm

Hiee ben babama açmam ama anama ben açmasam bile eşim açar heralde :60:

benim oğlum var bi oğlum daha olacak. napalım biz kapılarda mı kaldık:))) böyle düşünenlerin kızları çok mu hayırlı olacak acabaaaaa:))

Back
X